Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
zdravim kde vsade sa daju na SR studovat medzinarodne vztahy resp odbory podobneho zamerania pre cloveka zrucneho v jazykoch ? dakujem za pomoc dopredu, potesi co najviac nazorov 
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
medz. vztahy - UMB v BB napriklad. BA som nepozeral, nechcel som tam ist. Teraz som v Prahe na medz. obchode (VSE)
hej o UMB v BB viem, ale tam prijamaju dost malo ludi, takze by som ocenil este aj nejake ine napady kam by jazykovo schopny clovek mohol ist
-
Iron-Eddie
Light Professional
Nevie nikto o ničom?Iron-Eddie napísal:Zdravím. Nevie niekto, aké vedy/odbory by som mohol študovať nadväzujúc na dejepis, prípadne po kombinácii dejepis+NOS? (Ak rozumiete, neviem, ako to sformulovať) A aj kde najlepšie?
A ešte mám taký problém, neviem, kam to dať: dá sa dobre odmaturovať z nejakého predmetu aj bez seminárov?Pretože my máme len 4 semináre a ten, čo mám teraz, ľutujem, že som si ho dal (predmet sa mi dosť znechutil, a ešte k tomu predmety, čo k nemu pasujú - strata záujmu). Obvzlášť by ma zaujímalo, či je to možné pri NOS-ke.
Pravo, POlitologia, sociologia, historia, mozno medzinarodne vztahy ak si dobry v jazykoch
pokial viem, z nosky sa cast prebera na normalnych hodinach a cast sa prebera cisto na seminaroch, ale ak si kupis nejaku knihu "zmaturuj z NOS" alebo podobne vycuci pre maturantov a naucis sa to ztoho myslim ze mas sancu zmaturovat
pokial viem, z nosky sa cast prebera na normalnych hodinach a cast sa prebera cisto na seminaroch, ale ak si kupis nejaku knihu "zmaturuj z NOS" alebo podobne vycuci pre maturantov a naucis sa to ztoho myslim ze mas sancu zmaturovat
-
zeto750
Medium Star
Zdravim ... Da sa niekde na Slovensku studovat nieco ako manazerska informatika na VUT Brno ? Myslim vratane magisterskeho studia nie len po Bc....
Alebo by sa dalo napriklad u nas hospodarsku inf. po BC. a zvysok magistzerske v brne? nerad by som sa totizto trepal prec...
Alebo mi poradte nieco ked chcem robit dost z PC ale nie len programovat alebo sa vrtat v HW...?
dakujem
Alebo by sa dalo napriklad u nas hospodarsku inf. po BC. a zvysok magistzerske v brne? nerad by som sa totizto trepal prec...
Alebo mi poradte nieco ked chcem robit dost z PC ale nie len programovat alebo sa vrtat v HW...?
dakujem
-
Fabo
Hardcore addict
Napis maila na studijne do Brna, iny ti nikto nebude vediet odpovedat...zeto750 napísal:Za zvysok magistzerske v brne? nerad by som sa totizto trepal prec...
Zdravím,
som čerstvý maturant a už dávnejšie som sa rozhodol pre informatiku, len mám dosť veľký problém s výberom školy. Výber škôl sa mi podarilo zúžiť na Karlovu, Masarykovu univerzitu, FIT ČVUT a VUTBr. Na ČVUT, CUNI a MUNI som prijatý bez prijímacích skúšok, VUTBr zatiaľ neviem. Takže sa musím rozhodnúť, či na technickú alebo skôr teoretickú školu, a potom či Brno alebo Praha.
Čo som zatiaľ počul, tak vraj, čo sa týka infy, MUNI je lepšia ako CUNI(tá je vraj lepšia v starších predmetoch-medicína a tak). Na VUTBr sa mi nepáči ich prístup. Písal som im do fóra k prijímačkám, a keď neodpovedali, poslal som im aj mail, na ktorý ale neboli schopní ani za dva mesiace reagovať. A nie som jediný. ČVUT je zas v tomto úplný opak. Písal som im o desiatej večer a do hodiny som dostal odpoveď.
Ďalej ohľadom rozdielu medzi teoretickými(CUNI, MUNI) a technickými(ČVUT, VUTBr) som počul, že na teoretických je viac matematiky a absolvent nebude mať v budúcnosti veľký problém prispôsobiť sa novým trendom, kdežto na technických sa viac programuje a absolvent zas nemá problém zamestnať sa už počas štúdia.
Ďalší problém je, že si neviem vybrať obor. Bavilo ma zatiaľ všetko čo som s PC robil (programovanie, grafika, webstránky). Napr na MUNI som si dal obor Grafika. Vcelku ma baví, ale pojem umelecké cítenie je pre mňa veľká neznáma. Veľký problém? Našťastie sa dá ešte zmeniť.
Máte nejaké skúsenosti s týmito školami? Ktorú by ste odporučili?
Ďakujem
som čerstvý maturant a už dávnejšie som sa rozhodol pre informatiku, len mám dosť veľký problém s výberom školy. Výber škôl sa mi podarilo zúžiť na Karlovu, Masarykovu univerzitu, FIT ČVUT a VUTBr. Na ČVUT, CUNI a MUNI som prijatý bez prijímacích skúšok, VUTBr zatiaľ neviem. Takže sa musím rozhodnúť, či na technickú alebo skôr teoretickú školu, a potom či Brno alebo Praha.
Čo som zatiaľ počul, tak vraj, čo sa týka infy, MUNI je lepšia ako CUNI(tá je vraj lepšia v starších predmetoch-medicína a tak). Na VUTBr sa mi nepáči ich prístup. Písal som im do fóra k prijímačkám, a keď neodpovedali, poslal som im aj mail, na ktorý ale neboli schopní ani za dva mesiace reagovať. A nie som jediný. ČVUT je zas v tomto úplný opak. Písal som im o desiatej večer a do hodiny som dostal odpoveď.
Ďalej ohľadom rozdielu medzi teoretickými(CUNI, MUNI) a technickými(ČVUT, VUTBr) som počul, že na teoretických je viac matematiky a absolvent nebude mať v budúcnosti veľký problém prispôsobiť sa novým trendom, kdežto na technických sa viac programuje a absolvent zas nemá problém zamestnať sa už počas štúdia.
Ďalší problém je, že si neviem vybrať obor. Bavilo ma zatiaľ všetko čo som s PC robil (programovanie, grafika, webstránky). Napr na MUNI som si dal obor Grafika. Vcelku ma baví, ale pojem umelecké cítenie je pre mňa veľká neznáma. Veľký problém? Našťastie sa dá ešte zmeniť.
Máte nejaké skúsenosti s týmito školami? Ktorú by ste odporučili?
Ďakujem
na MUNI odbor PC grafika... matika matika matika... o tom grafika je ano, mas tu kopu teorie, matiky atd.. programovaniu sa da vyhnut ak chces, ak nechces mozes ho mat plnu onu... co sa tyka roboty pocas studia - zalezi len na tebe a tvojich schopnostiach
-
Mek
Addict
FRI UNIZAzeto750 napísal:Zdravim ... Da sa niekde na Slovensku studovat nieco ako manazerska informatika na VUT Brno ? Myslim vratane magisterskeho studia nie len po Bc....
dakujem
Kód: Vybrať všetko
http://www.fri.uniza.sk/Re: Aka vysoka skola ?
Matika mi nerobi problemy, vzdy som mal za jedna a aj na nejakej tej olympiade som bol, ale vo volnom case urcite radsej programujem ako ratam matiku. Matika ma bavi, ale programovanie o mnoho viac(takze sa mi viac hodi (C)VUT, ci nie?). Inak nepotrebujem byt umelec aby som mohol robit s grafikou a aby som sa potom v tom aj uplatnil?Maki napísal:na MUNI odbor PC grafika... matika matika matika... o tom grafika je ano, mas tu kopu teorie, matiky atd.. programovaniu sa da vyhnut ak chces, ak nechces mozes ho mat plnu onu... co sa tyka roboty pocas studia - zalezi len na tebe a tvojich schopnostiach
Najhorsie je, ze poriadne neviem co chcem a mam uz len mesiac na rozhodnutie...
Zájdi za psychologičkou, myslím, že robí nejaké testy ohľadom povolania. Lepšie ako neskôr študovať a pracovať to, čo ťa nebavíNajhorsie je, ze poriadne neviem co chcem a mam uz len mesiac na rozhodnutie...
Adry: podľa mňa sú tie testy na dve veci... Skôr treba ísť na to, čo ťa baví a nie čo ti povie psychologička
ak chces programovat, videl by som to skor na (C)VUT ako MUNI... co sa grafiky tyka - nie, umelec byt nepotrebujes, ale ake take esteticke citenie sa asi pochopitelne od teba ocakava
-
Fabo
Hardcore addict
Nas z triedy co sme mali testy asi piati naraz poslala takato "psychologicka" vsetkych okrem jedneho na dizajn. Ironia je, ze len ten jeden siel na architekturu, my ostatni sme na ekonomickych alebo manazerskych smeroch.
-
manager666
Star
to Manthess:
Programovanie je moj zivot a ja som si vybral Masarykovu Univerzitu obor Aplikovana informatika(dnes mi prislo, kedy mam zapis
)...podla mna je to ta najlepsia volba pre programatora...
Na MU sa nemusis bat, ze ti nesadne obor...da sa v ramci fakulty medzi nimi prestupovat, kedze zaklad maju vsetky spolocny. 
Programovanie je moj zivot a ja som si vybral Masarykovu Univerzitu obor Aplikovana informatika(dnes mi prislo, kedy mam zapis
ako... CO? vravim, ze som na aplikovanej a ak sa chces programovaniu vyhnut, tak mas akurat povinne jeden semester v C++ alebo Jave a dost... pokial chces programovat, mas kopu volitelnych predmetov...na VUTke z rozpravania byvalych spoluziakov je toho programovania povinneho na milu jarmilu...
pilifo: aplikovana nieje teoretickejsia ako teoreticka, to si zobral skade? preco asi ludia z teoretickej prestupuju na aplikovanu, ze tu je menej teorie a ze je lahsia?
pilifo: aplikovana nieje teoretickejsia ako teoreticka, to si zobral skade? preco asi ludia z teoretickej prestupuju na aplikovanu, ze tu je menej teorie a ze je lahsia?
-
manager666
Star
to Pilifo:
na VUT je programovania povinneho asi viac..ale to neznamena, ze aj kvalitnejsie...co som videl zadania, tak som sa iba smial...jednoducho pozeral som si podrobne vsetky predmety na VUT a na MU a na MU mi sadli asi vsetky, na VUT omnoho menej a plus ich tam je aj menej. A na MU si prisposobim rozvrh tak, aby som nemal iba jeden semester napr C++(netvrdim, ze na VUT sa neda prisposobit rozvrh)...
takze...podla mna som si dobre vybral a utvrdil ma v tom i fakt, ked mi clovek, ktory sa venuje tomuto biznisu na SVK uz asi 20rokov, povedal, ze MU je to najlepsie, co som si mohol vybrat a bol nadseny, ze som si vybral MU.
Potom dam vediet, ci som spokojny s vyberom 
na VUT je programovania povinneho asi viac..ale to neznamena, ze aj kvalitnejsie...co som videl zadania, tak som sa iba smial...jednoducho pozeral som si podrobne vsetky predmety na VUT a na MU a na MU mi sadli asi vsetky, na VUT omnoho menej a plus ich tam je aj menej. A na MU si prisposobim rozvrh tak, aby som nemal iba jeden semester napr C++(netvrdim, ze na VUT sa neda prisposobit rozvrh)...
Chcem sa spytat jednu otazku? Ked pojdem na zapis na VSE Praha,som tam prijaty totiz. A nahodou sa rozhodnem ze chcem ist studovat tu na Slovensku Bankovi institut.Da sa zrusit zapis na VSE po zhruba dvoch mesiacoch? Mozno blba otazka,ale chcem vediet odpoved?