Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Ares011
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa Ares011 »

Pre tych co isli CKD a pouzivali pruzky PENTA PHAN. Tak den som si meral a ketony mam 3 poličku 8) a neviete v akom policku by bolo najlepsie aby som mal bielkoviny ?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Začiatok Konca napísal:Ten tréner, o ktorom hovoríš, ako o blbcovi sa v DANEJ veci rozumie veľmi dobre..
O tom nepochybujem, ale rozhodne mi to jeho tvrdenie prislo tak ako keby si z toho jedneho proteinu mal nabrat neviem ake svaly. Opakujem je to stale len doplnok a je skoro jedno ci tych 50g bielkovin navyse prijmem z toho pitomeho proteinu alebo z nejakeho masa, vajec tvarohu atd atd...

Co sa tyka toho aky protein, tak najlepsie nejaku srvatku hydrolyzovany alebo izolat, k tomu by som dal este ten maltodextrin.

Odporucane davkovanie mas vacsinou na tom obale, ale aj to zavisi od toho aku mam stravu pocas dna a kolko kalorii prijmam. Ja niekedy za den toho zozerem aj 100g a viac inokedy vacsinou v dnoch volna mam len jednu davku teda 25g. Ja davkovanie nereisim, idealne pre teba asi bude davat jednu tu odmerku co je v tom danom vyrobku 2-3x za den.

Maltodextrin mozes zrat kolko chces, ale idealne pre zaludk je na jedno uzitie tych 50g.
Začiatok Konca napísal:Ak by som vás mohol poprosiť, vedeli by ste mi spraviť tréningový plán na týždeň, podľa ktorého by som sa riadil, ktoré cviky by som mal robievať najčastejšie, ktoré ako doplnky. Ďalej, na výšku 183 cm váha 65kg nie je žiadna sláva, nebude to problém s kĺbmi?.. koľko sérii po koľko opakovaní, atď. Ďakujem.
Skus bud HST http://kulturistika.ronnie.cz/c-2725-tr ... a-hst.html alebo TBT http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=362

Alebo nejak zkombinuj principi tychto dvoch treningov a vytvor si nieco sam. V tomto pripade co je dolezite je to s treningom neprehanat, nepretrenovat sa a udrzat CNS stale cerstvu.

Inak taka mensia poznamka, mne osobne sa asi najviac na objem osvedcil trening GVT, lenze neni urceny moc zaciatocnikom, ale kedze ty si uz rok v posilovni ako tak trenoval aj ked vacsinou iba dynamicky tazko ta nazvat zaciatocnikom. Tento trening odporucam vacsinou niekomu kto uz ma pol roka cvicenia za sebou a ovlada tychniku cvikov, takze ak by nahodou jeden z tych HST lebo TBT neslapal, skus dat toto GVT, nemyslim si ze by to bolo na skodu.
Ares011 napísal:Pre tych co isli CKD a pouzivali pruzky PENTA PHAN. Tak den som si meral a ketony mam 3 poličku a neviete v akom policku by bolo najlepsie aby som mal bielkoviny ?
To je jendo, bielkoviny som nesledoval.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ako tu bolo povedané, daj TBT alebo HST, nech to je FB (fullbody).

Pre teba je dôležitá strava. Ak nechceš nabrať moc sádla, tak si dávaj pozor na jedlo, snaž sa prijímať veľa bielkovín, ale menej sacharidov, hlavne takých zbytočných, rýchlych: sladké vody, sladkosti, zbytočné sladké jedlá.

Tuky riešiť nemusíš a jednoducho jedz veľa, ale bielkovinového. Tie vločky na raňajky kľudne nechaj, tam sú komplexné sacharidy, dobré na energiu.

Určite si kúp proteín na zvýšenie bielkovín + maltu alebo glukózu, to si budeš miešať po tréningu - dokopy - a proteín vtedy, kedy budeš potrebovať, hlavne po tréningu potrebuje telo veľa bielkovín.
AkoNaTo885
Novice
Novice

Príspevok od používateľa AkoNaTo885 »

Nazdar,

už polroka chodím do posilky. Mal som vtedy 60kg,teraz už mám 63kg. Nejak pomaly rastú tie svaly,možno voľným okom to ani nevidno. :? Čo by som mal robiť,aby to začalo byť na mne vidno,že chodím do posilky?

Diky za radu :)
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

AkoNaTo885 napísal:Nazdar,

už polroka chodím do posilky. Mal som vtedy 60kg,teraz už mám 63kg. Nejak pomaly rastú tie svaly,možno voľným okom to ani nevidno. :? Čo by som mal robiť,aby to začalo byť na mne vidno,že chodím do posilky?

Tvoje telo je zvyknuté na daku hmotnosť a teda ho len ťažko donutiš aby rástlo. Musíš teraz udržiavať to, čo zožereš denne a pomaly k tomu pridať dačo, 1-2 jedla a o týždeň sa skús zvážiť, či si išiel hore alebo nie. Ak nepomôže zas pridaj 1 jedlo a zas sleduj váhu, keď začneš priberať musíš sa na tom držať zubami nechatami, lebo týždeň prežierania a krásne 3kg na váhe dokážeš za dva dni bezproblémov zhodiť, ak sa ocitneš v dákej krízovej situácii kedy nemaš čas ani dýchať. No ale vrátim sa k téme, samozrejme aj keď budeš priberať nepotrvá to väčšne a potom sa rast zastaví a musíš zas pridať jedlo a takto až do zblbnutia. Viac menej na udržanie hmotnosti stačí o niečo menej jedla ako na jej postupné zvyšovanie, a keď sa prestaneš prežierať aj metabolizmus sa možno spomalí. Raz som sa bavil s jedným bodybuilderom, koľko sa dá pribrať za 1 mesiac a on veselo zahlásil, že 15 kg. Potom som sa ho opýtal, že čo jedával (súťažil ešte za červených), keď chodil na súťaže a pochopil som, že môj jedálniček oproti jeho vyzerá ako dietna strava.
jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

CAWTE ..... potrebujem radu .... Pri niektorych cvikoch dostavam ako keby maly krc do malicka ..... ALebo ako keby ma kopol ele. prud .... v oblasti malicka .... a to pri cvikoch ako napr.

Obrázok

Obrázok

Cize cviky na prsia ... poradte ako sa mam toho zbavit .... najprv som si myslel ze to je len velkou vahou ... ale skusim som to len s tycou na lavicke ( obr. 1 ) ... ale tiez to robilo .... PLS :?

PS: sorry za velke obrazky mensie som nenasiel...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ten krc, resp take divne brnenie moze byt sposobene stuhnutymi, resp skratenymi svalmi a slachami, ktore nasledne v istych krajnych polohach tlacia na nerv a to sposobuje tuto neprijemnost, skus sa pred treningom poriadne zahriat (napr 5-10 minut lahke kardio-bicykel, bezecky pas a pod) a potom poriadne ponatahovat cele telo + nezabudni ponatahovat predlaktia a rozvcicit zapastia a pred samotnym cvikom si daj este jednu-dve serie daneho cviku s velmi lahkou vahou(napr len tyc) a trosku energickejsie aby si pripravil telo a tak isto sa ete ponatahuj po skonceni cvicenia aby svaly neostali po velkej namahe stuhnute...ak to dodrzis malo by to za kratky cas prejst(ak to bolo len stuhnutim svalov tak skoro hned ak to boli poskracovane svaly bude to vyzadovat trosku dlhsie odstranovanie, cca mesiac) a nezabudaj dodrziavat poradie=nikdy nerob strecing pred kardiom ked nie si zahriaty, moze to viac ublizit ako pomoct
jarabi
Medium Star
Medium Star

AHA ... tak dik ... Co sa tyka toho zohratia ..... ANO beham 3 km. pred kazdym treningom ale je pravda ze individualne napr. tie prsty neporoztahujem ..... tiez doma kazdy vecer robim strecing a pred nim si hodim 1 km. na rohriatie ... a roztahujem väcsinov nohy (hlavne vnutornu stranu) ..... TAk skusim sa zameriat aj na tie prsty OK dik ... potom dam vediet ci pomohlo.... :wink:

Mozno by mi este pomohlo keby si mi tu poslal nejaky link na video alebo obrazky ako najefektivnejsie ponatahovat cele ruky, zapästie a prsty ....
S 3097
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S 3097 »

AkoNaTo885 napísal:Nazdar,

na pol roka je 3kg skutočne veľmi málo, v pohode sa tých 10kg dá zvládnuť..jednoducho žrať, žrať, žrať ako tu už bolo spomínané. na raňajky dostatočné sacharidy, menej bielkovín ak máš dosť love tak pred a po tréningu proteinovy kokteil..vtedy svaly najviac potrebujú bielkoviny.
asi vieš že by si mal prijať aspoň 2.1g/kg takže ty by si mal denne prijať cca 130g bielkovín, hneď po teningu jednoduché cukry (jablko,banán) a potom poriadne sachary
to musí ísť. držím prsty, inak ja som išiel bez doplnkov, a začínal som so 69kg a po dvoch týždňoch 71..potom sa to samozrejme spomalilo..
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

asi vieš že by si mal prijať aspoň 2.1g/kg takže ty by si mal denne prijať cca 130g bielkovín, hneď po teningu jednoduché cukry (jablko,banán) a potom poriadne sachary
Potrebuje sacharidy s vysokym glykemickym indexom a to jablko a banan moc nemaju.

Po teningu vobec neni odveci si dat volaku sladkost trebars horalku a podobne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Po tréningu je nutné dať aspoň 30 g glukózy alebo malty, inak vám je ten potréningový proteín nahovno a ak nemáte ani ten, na svaloch určite nenaberete, skôr naopak.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

jarabi napísal:AHA ... tak dik ... Co sa tyka toho zohratia ..... ANO beham 3 km. pred kazdym treningom ale je pravda ze individualne napr. tie prsty neporoztahujem ..... tiez doma kazdy vecer robim strecing a pred nim si hodim 1 km. na rohriatie ... a roztahujem väcsinov nohy (hlavne vnutornu stranu) ..... TAk skusim sa zameriat aj na tie prsty OK dik ... potom dam vediet ci pomohlo.... :wink:

Mozno by mi este pomohlo keby si mi tu poslal nejaky link na video alebo obrazky ako najefektivnejsie ponatahovat cele ruky, zapästie a prsty ....
myslim ze tu mas celkovo pekne popisane co a ako, na tej stranke ked pohladas najdes aj veci na "zbitok" ruk, teda ak nevies ako na biceps a triceps, toto by malo myslim stacit http://www.sportujeme.sk/fitness/streci ... predlaktia
jarabi
Medium Star
Medium Star

OK .... diki
AkoNaTo885
Novice
Novice

Príspevok od používateľa AkoNaTo885 »

tak diky chlapci,tú sladkosť si teda po posilke doprajem :) zistil som sám a aj vy píšete,že priberanie na váhe a svaloch to nieje len o cvičení... tak snáď už niečo nájdem (nejaký presný jednalníček) ako a čo mne treba :)
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Praveze to nie je takmer vobec o cviceni. Bez dobrej stravy nepriberes, cvicenie len zabezpeci, ze namiesto tukov to pojde do svalov.
Sp!rit
Star
Star

Príspevok od používateľa Sp!rit »

Zdravim, potreboval by som radu, ako pribrat do ruk..mam 172 cm a 61 kg...lenze od pasa hore som chudy...a hlavne s tymi rukami by som chcel nieco robit, lebo ich mam fakt ako palicky...treba zacat posilnovat? AKo asi casto? A taky Gainer, Kreatin by mi k tomu ako dopomohol? Dakujem za rady.
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Kreatín :D?

Ale nie, pekne poporiadku. Nepriberieš iba do rúk, priberá sa všade, ako sa všade chudne.
Gainer ty pomôže pribrať, no je to len doplnok, bez poriadnej stravy (aspoň 5-6 krát denne) to nepôjde.

Kreatín sa dáva tak po roku !poriadného! cvičenia.

Hej treba posilňovať keď chceš aj nejaké svaly, nie len tuk. Aspoň 3 krát / týždeň. Najlepšie full body (celé telo v jeden deň). Osobne odporúčam TBT (total body training .. viď google - respektíve ironfactor fórum).
Sp!rit
Star
Star

Príspevok od používateľa Sp!rit »

Ale ked mam doma len 5 kilovu sadu ciniek? :/ a posilka nepripada do uvahy?
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak sa rozlúč s veľkými rukami.

Akože toto ma uchvacuje, človek niečo chce, ale v podstate aj preto nechce nič spraviť.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

Sp!rit napísal:Zdravim, potreboval by som radu, ako pribrat do ruk..mam 172 cm a 61 kg...lenze od pasa hore som chudy...a hlavne s tymi rukami by som chcel nieco robit, lebo ich mam fakt ako palicky...treba zacat posilnovat? AKo asi casto? A taky Gainer, Kreatin by mi k tomu ako dopomohol? Dakujem za rady.

Hlavne ruky ? a typnem, že druhá tvoja vysnívaná partia je hrudník čo ? a takto logicky sa nad tým zamyslieť nič ? Pri takých drepoch sa vyplavuje 10-krát viac testosteronu ako pri bicepsoch. Keď chceš nabrať ide hlavne o Hrudník, Chrbát a Nohy. Tiež sa treba zamerať na stabilitu tela takže brucho a spodný chrbát by nebol na zahodenie. Potom si kuknúť techniku. Resp. keď posilka nepripadá do úvahy tak navštív Ironfactor forum a tam máš topic domáci trénink, alebo dačo v tom zmysle. Ale bez posilky sa nezaobídeš no.
Napísať odpoveď