makovnik - stealth technologia nieje zalozena iba na specialnej farbe
Radary a Radarove systemy v SR
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Radary a Radarove systemy v SR
viem co myslis, ale co chces este stale brat do uvahy, ved si zober ako sa siri svetlo a prides na to ze jeho spomalenie v realne pouzitelnych podmienkach je uplna chobotina
svetlo za sekundu preleti 300 000 km, pricom bezna meracia vzdialenost so zaznamovym zariadenim je niekde okolo 100m ... 100m pri takej rychlosti je casovy usek uplne zanedbatelny
, aj ked znizis rychlost v tej vrstve, tak ju znizis z hadiska toho aby bola ta vrstva na auto relne aplikovatelna iba zanedbatelne (citaj prakticky nulovo) to ze na 100m drahe bude svetlo letiet nejakou rychlostou a na drahe 2x par mikrometrov (co by bola hrubka tej vrstvy) ho spomalis trebars na tretinu pricom po opusteni tejto vrstvy sa zas bude pohybovat 100m vysokou rychlostou ... comu to pomoze ? Lidar to vyhodnoti ako pokles rychlosti o kolko ? 0,000001km/h ? (keby mal taku rozlisovaciu schopnost a presnost
) ... to ta od pokuty nezachrani
.... a este k tej vrstve - to by si musel asi zacat popierat vsetky zakony fyziky aby si vyrobil tu vrstvu dokonale priepustnu (rozumej aby jej odrazivost bola mensia ako potrebuje ten radar) a sucasne s takym optickym indexom aby spomalila svetlo vyrazne
... a tejto vrstvy aplikovat strasne velku hrubku
... asi neni prakticke mat na aute kilometrovu vrstvu nejakeho specialneho fyziku popierajuceho laku ze ?
... netreba si to predstavovat ako hurvinek valku 
a uz vobec ta farba nefunguje tak ze neodrazi nic
... keby nic neodrazila tak by musela byt bud dokonale priepustna alebo obsahovat ciernu dieru, aby to svetlo pohlcovala
... ako iste uznas, vozit so sebou ciernu dieru nieje zrovna rozumne, ani bezpecne a mohlo by to byt klasifikovane ako ohrozenie bezpecnosti premavky na ceste
... stealth technologia funguje na presne vypocitanych uhloch v akych do seba zapadaju panely na tom lietadle, tak aby pri lete v tych vysokych vyskach bola velka pravdepodobnost ze detekcne vlnenie bude odrazene nejak inak ako by potrebovalo detekovacie zariadenie
... lietadlo so stealth technologiou tiez nieje nedetekovatelne, iba je nepravdepodobne ze by sa ho podarilo detekovat spravne
to je velky rozdiel ... tento system je tiez ucinny iba pri vysokej letovej vyske, ked bude letiet kilometer nad zemou tak bude detekovatelne hocicim, pretoze vsetky plochy budu este stale dost velke na nejaky odraz
... takisto tvoje auto nech bude napatlane hocicim tak bude mat stale dobru odrazivost pre meraci luc a mohlo by mat akykolvek tvar ale na tych 100m by proste zameratelne bolo

No aj ja si myslim ze ak by merali tak by ma zastavili hned kedze som prekrocil rychlost o 40km/h,... za to uz policajt prebehne aj cez cestu na druhy smer aby zastavil vozidlo,... heh
-
hojko
Site Admin
Dieg0: K tomu co pises postaci len text z Wikipedie a je jasne, ze to za beznej jazdy nepojde: ,,V istom zmysle sa každé svetlo prechádzajúce cez iné médium ako vákuum šíri kvôli refrakcii pomalšie ako c. Niektoré materiály však majú neobyčajne vysoký index lomu: obzvlášť vysoká je napríklad optická hustota Bose-Einsteinovho kondenzátu. Skupina vedcov pod vedením Lena Haua bola v roku 1999 schopná spomaliť svetelný lúč na rýchlosť asi 17 metrov za sekundu a v roku 2001 dokonca na okamih zastaviť lúč. V roku 2003 uspel Michail Lukin s vedcami Harvardskej univerzity a Lebedevovým inštitútom v Moskve v úplnom zastavení svetla. To bolo dosiahnuté jeho nasmerovaním do masy horúceho rubídiového plynu, ktorého atómy sa podľa Lukinových slov správali „ako miniatúrne zrkadlá“, vďaka zasahovaniu dvoch „riadiacich“ lúčov."
Inac vsimol som si ze policajne auta (dopravne nehody) maju na streche nieco ako kameru,... videl to uz niekto,???
-
Makovnik
Medium Professional
nordkapp, keby si chapal viac srandu, tak tu nepises poviedku
Stealth je cele kopa roznych technologii na maskovanie a farba je len jedna z nich. Jasne, ze si auto nepolepim krivymi panelmi
Ta farba, ktorou to napatlaju je pohltiva, nie odraziva. To sa dosahuje napr. tak, ze ma akoby spongiovitu strukturu, alebo je velmi drsna. Princip fyzikalneho cierneho telesa, energia sa meni na vnutorne teplo.
Na auto by to uplne stacilo. Problem zamerat laserom je napr. pri vysokej teplote vzduchu a odrazu od povrchu cesty, zameratelna vzdialenost klesa na polovicu, s takou farbou by to bolo len par metrov a to uz by si zabiaka videl, ze po tebe striela zo svojej trojnozky. Nehovoriac o tom, ze mu to davno vypise chybu a teba nahlasi, ale ti nic nenajdu
Jedine, co by mi na tom vadilo je odtien, tu skaredu vojensku zelenovsivu nechcem
Stealth je cele kopa roznych technologii na maskovanie a farba je len jedna z nich. Jasne, ze si auto nepolepim krivymi panelmi
Na auto by to uplne stacilo. Problem zamerat laserom je napr. pri vysokej teplote vzduchu a odrazu od povrchu cesty, zameratelna vzdialenost klesa na polovicu, s takou farbou by to bolo len par metrov a to uz by si zabiaka videl, ze po tebe striela zo svojej trojnozky. Nehovoriac o tom, ze mu to davno vypise chybu a teba nahlasi, ale ti nic nenajdu
Jedine, co by mi na tom vadilo je odtien, tu skaredu vojensku zelenovsivu nechcem
-
hojko
Site Admin
Rozpraval som sa s kamaratom policajtom ohladom pokute z radaru. Ked vas hliadka nezastavi priamo na mieste, napriklad je tato pokuta udelena na frekventovanej ceste, kde je to problem, tj. dialnica, rychlostne cesty atd..., tak tuto pokutu dalej neriesia a neposielaju nic domov majitelovi vozidla.
tak na co potom meraju?
-
hojko
Site Admin
adameeec: Na to, aby ta zastavili a dali pokutu. To co som pisal je len pre informaciu a je to k prispevkom, ked sa niekto pytal, ze ci to dokaze fotit automaticky a ci sa potom posielaju pokuty domov.
Hojko no asi mas pravdu,.. kedze urcite sa pamatas ako som ja pisal prispevok ze ma asi namerali (8.5.2010) ked som prekrocil rychlost o 40km/h ale policajty sa na mieste rozpravali a radar mali postaveny na opacny smer jazdy ako oni stali.... uz presli pomaly 2 mesiace a zatial mi nic neprislo domov
co som velmi rad kedze 300e by som ani na pokutu nemal heh...
Clovek ma z takychto situacii dost velke ponaucenie a jazdi este viac zodpovednejsie....
Clovek ma z takychto situacii dost velke ponaucenie a jazdi este viac zodpovednejsie....
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
mozno sa ludia zacali viac branit v spravnych konaniach, tak im to prislo neefektivne
... kazdopadne dobre aj tak 
-
Makovnik
Medium Professional
Vraj Rusi maju nove radary (kto iny, ked nie oni
), ktore su ovladane dialkovo, fizel stoji niekde 2km od neho a iba si cvaka fotky a nasledne uz len zastavuje. Ruski fizli vedia najst aj pasivny antiradar nejakym detektorom, kedze kazdy radar nieco vysiela. Esteze Slovac nepokrocila tak daleko.
Sranda je, ze ruska firma, ktora vyraba policajne radary, zaroven vyraba antiradary
Sranda je, ze ruska firma, ktora vyraba policajne radary, zaroven vyraba antiradary
Len aby ten radar niekto nenalozil do auta a po 2km policajtovi zakyval

-
RATZINGER666
Darca
co k tomu povedat, biznis je biznisMakovnik napísal:Sranda je, ze ruska firma, ktora vyraba policajne radary, zaroven vyraba antiradary
...pasivny antiradar nejakym detektorom kedze kazdy radar nieco vysiela?
DOES NOT COMPUTE
pasivne=nevysiela
nastuduj si vyznamy slov ktore pouzivas..
DOES NOT COMPUTE
pasivne=nevysiela
nastuduj si vyznamy slov ktore pouzivas..
-
Majro
Light Star
no myslim, ze tu este nepadla otazka, ze ci su policajti schopny zistit pri nejakom merani, ci typek pouziva AR.. zistia to alebo nie ?
btw ja som videl tiez dodavku a la dopravne nehody, co mala radar na lavom boku na styl tej fotky "zo svajciarska alias ciernej Kii"
btw ja som videl tiez dodavku a la dopravne nehody, co mala radar na lavom boku na styl tej fotky "zo svajciarska alias ciernej Kii"
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
pasiv zistit nemaju ako a aktiv si mozu domysliet, ked im na meraku zobrazi Error

-
hojko
Site Admin
Aky je to pasivny radar a ako to funguje??? Myslim, ze ucinna ochrana je nieco vysielat, co rusi vlny. Zaujimal by ma teda pasivny antiradar na auto, vysvetli niekto???
-
RATZINGER666
Darca
myslim, ze tu ide skor iba o zauzivane nazvoslovie, tym "pasivnym antiradarom" sa rozumie cisto iba detekcny senzor meracich, cize laserovych, resp. mikrovlnnych lucov...
-
hojko
Site Admin
Aha. Ale v tom priapde akesi hlasenie pri laserovom radare je ti zbytocne, pretoze ked ti zahlasi, ze ta meraju, tak je uz neskoro, pretoze si zamerany. V pripade radarov, ktore sa montuju na pojazdne Fabie je to ine, pretoze v pohode stihnes spomalit.
-
RATZINGER666
Darca
ano, je to tak, ak ti to uz zahlasi, si zmerany... preto sa to kombinuje s aktivnou rusickou, ktora luc zachyti a pozmeni, co zapricini chybne meranie... kym bude dalsie meranie vykonane, mas cas spomalit aspon na nejaky priatelnu rychlost, pri ktorej ti uz nezoberu papiere...