Toyota RAV4 (2004)

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Toyota RAV4 (2004)

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Nenašiel som nikde na fóre diskusiu samostatne o tomto auticku, tak zakladam samostatne nové vlakno, v ktorom sa budeme zaoberať RAV-kami.

Som cerstvy majiteľ Toyoty RAV4 2.0, ročník 2004/2005, D-4D, 4X4 ...

Chcel by som sa na začiatok opýtať ako zaobchadzat s dieslovym motorom u tohoto auticka. Človek čo mi ho predával tak mi dal pokyny, že pri prvom výjazde z garáže mám ešte pred štartom "nazhavit" startovabie, potom vyrazit. Ak ho moc zaťažuje, tak pred vypnutim nechať aspoň minútu bezat a potom vypnúť.

Inak aké máte všeobecne skúsenosti s týmto autíčkom?

Nemáte niekto prosím Slovensky manuál v PDF?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Toyota RAV4 (2004)

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

spravaj sa k tomu ako ku kazdym inym kachliam ... teda si precitaj nafta vs. benzin temu ;-)

//autoeditácia príspevku (12 Jún 2010, 23:30)
inak si teda myslim ze na zistovanie skusenosti je uz teraz ked si ho kupil celkom neskoro a pochvalit to mozes skor v teme "moje auto" :-D :-D

manual chces aky ? servisny, alebo uzivatelsku prirucku ? :-)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

http://qrg.toyotapartsandservice.com/pd ... v4_QRG.pdf
http://qrg.toyotapartsandservice.com/pdfs/2005_RAV4.pdf

+

http://pdfservicemanual.com/ebook/rav4

Je to príručka, takže nie je to siahosiahly manuál, ale najzákladnejšie veci tam sú.

Po česky alebo slovensky najskôr zabudni. Jedine, keby ju mal niekto, kto toto auto vlastní, oscanovanú...

Inak pre takéto veci je dobré použiť mocný nástroj s názvom Google pre ďalší prípad :wink:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

http://www.manuals.ws/files/list/brand/1/page/4/ prirucky su vsetky tu, zial, iba po anglicky :(

v prilohe pripajam este tu, ktoru pravdepodobne hladas...
Prílohy
TOYOTA_RAV4_MK2_2004_en.pdf
(3.59 MiB) 685 stiahnutí
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Google som už samozrejme skúšal a hľadal som manualy všade. V angličtine mi nevadí, to si prelozim. ;) ďakujem Vám veľmi pekne za tie linky. Potom si to na PC potaham, teraz som na iPhone ... No určite by som sa k tomuto auticku nespraval ako ku každému. Je to proste môj prvý naftak a nechcel by som ho hneď pokazit. Predávajúci aj niekde na nete bolo, že ho nemám pri prvej jazde za deň hneď namahat až potom neskôr. Ďalšia vec, ak by som ťahal väčšie bremeno, odišla by mi spojka. A podobne veci. Ale už sa teším na ten manuál. Lebo je tam veľa tlacidiel čo neviem ako ich pouzit. :D

Inak pretocenie kilometrov by som asi nezistili však. Lebo na nete som hľadal a našiel som, že sa to dá na prístrojoch veľmi ťažko zistiť.

//Dakujem vam velmi pekne za tie manualy ... :) Tento link: http://www.manuals.ws/files/list/brand/1/page/4/ z neho zial sa neda mi tahat manual na 2004 :(

//no pozrel som tie manualy, ale vela tam chyba :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no ja som odtial stiahol akurat ten, co si pisal, ze potrebujes a dal som ho do prilohy, takze skus pozriet ten, mal by to byt on :)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No pozrel som všetky, ale ani v jednom nie je vysvetlene každé neznáme tlačidlo na stredovom panely ako je rádio. Neviem čo to je. Tam je napr. Trip/navi a take. Aj tempomat by som potreboval vysvetlit. :) ani na oficiálnej stránke nie je. V týchto čo sú tu, tak to je tak obsirne.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

klikaj a zistis :-D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak zasli fotky s popiskami a my na to uz hadam prideme :)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Oki, idem to pofotit a zvyraznim co neviem naco je :) dikess!

//No uz som to pofotil, dufam, ze to je dobre vidno.
Na prvom obrazku som vyznacil sipkami co neviem co je a ako by som mohol nastavit, ze aku mam spotrebu ... Nerobi sa to nahodou aj s tempomatom? Inak aj s tym este neviem robit, ako sa to nastavuje. :roll:

A este k tomu prvemu - tie cisla, co si prepinam kanaly, resp. pesnicky, tak okrem cisel su tam aj ine napisy, co su to zac? Viem, ze random, je nahodne pustanie skladieb a ostatne? Inak pod tym radiom je automaticka klima :wink: Ale to nebolo uz treba ...

A na tom druhom je len ta jedna vec, co neviem co je. Ale nieco som sa docital take, ze ako keby to bolo vypnutie vsetkeho- inak povedane, obycajna jazda bez "pomoci", ako je protismykovy a tak ...

Nordkap: sak klikam klikam, ale niektore nic nerobia, resp.asi som to zle poklikal :D

//inak ako docielim napr. taký scan čo je v rámci tých 6 tlacidiel? Ako spojazdnim všetky tie funkcie čo sú na číslach? Lebo ak podrzim cislicu, tak mi ukladá kanál na rádiu. Ďakujem za veľkú pomoc. ;)
Prílohy
1.jpg
2.jpg
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tie prve mas vsetky iba radio... AF je funkcia, pri ktorej ti vyhlada najsilnejsi signal konkretnej tebou vybranej stanice, funguje to uplne automaticky... cize ak pocuvas radio na frekvencii 100 a ides z kosic do blavy, v momente, kedy zacnes stracat signal, autoradio automaticky naladi frekvenciu toho radia, ktorej signal je silnejsi...
TA mas dopravne spravodajstvo, cize vzdy, ked sa zacne dopravne spravodajstvo napr. na exprese, prepne ti to napriklad z CD-cka na radio...
PTY je funkcia, pri ktorej ti hlada stanicu podla obsahu... vyberies si napr., ze chces pocuvat rockovu hudbu, najde ti radia s rockovou hudbou... ak budes chciet pocuvat spravy, navoslis si spravy a ono ti ich najde...
funkciou AST sa prepinaju normy formatu FM, u nas nepouzitelne...
s tlacidlom trip navi si tiez asi neporadis, pokial nemas zabudovanu navigaciu...
idle up by malo byt nieco ako sytic, pouziva sa to v zime na prehriatie...

jednotkou a dvojkou prepinas skladby na CD alebo albumov hore a dole, pripadne manualne ladenie stanic, trojka bude asi prepinanie zobrazovania, napr. mp3 tagov alebo informacii o radiu, stvorka je automaticky scan stanic, patka je repeat, opakovanie hranej skladby a sestka, ako vravis, nahodny vyber :)

je mozne, ze som sa kdesi sekol, na kazdom aute a autoradiu je to trochu inak, ale velky rozdiel by tam nemal byt...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ty si zlaty clovek!!!! :) DAKUJEM VELMI PEKNE!!! Takze tie prve 4 funkcie funguje, ak je zapnute radio ... Takze to necham zapnute/aktivovane. A tie cisla dole co su, tak tie funkcie ktovie ako sa aktivuju, lebo ked podrzim tlacidlo, tak tam sa tymto sposobom ukladaju stanice :) Ale asi to funguje mozno len pri vlozenom CD. DVD to asi zrejme nebude prehravat vsak?

To idle up som teda necakal, ze to bude sytic, dobre vediet :) Takze ho staci zatlacit a podom znovu "odtlacit"? Ako napr. na kosacke alebo motorke? :D

To trip/navi mi ukazuje, ze kolko je prejdenych km a asi aj spotrebu, ale ukazuje to divne, nie ze kolko je litrov na km, ale kolko km na litre ... Neviem, tusim aj s tempomatom by sa dam mohlo dat nieco menit nie? Lebo ked to ma takyto palubny PC, tak by to mohlo ukazovat spotrebu.

/jaj este sa chcem opytat na to tlacidlo vlavo od idle up na druhej fotke. Take iste mam aj na smerovkach, je to nieco zo svetlami, este som to nevyskusal, ale neviem naco tam mam znovu tu istu znacku :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hmlovka
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

konkretne zadne, na smerovkach mas potom asi predne.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Jaaaj, oki, tak uz som o nieco mudrejsi, takze by to mohlo byt vsetko zrejme :) dakujem!

No co sa tyka inej temy z ineho sudka - cital som, ze ak by som niekoho tahal, mozem si odpalit spojku pri Ravke, je to tak? Inak neviem, ci ma niekto presne ten tip co ja, teda rocnik 2004 diesel ... Chcel by som vediet ako sa chova jeho spojka? Lebo ja mam taky pocit, ze ako keby pri stlaceni mozno nieco pukalo, alebo bola taka volnejsia ... Ale mozno sa to len mne zda.

//este by som chcel vediet ako sa pouziva ten tempomat. niekde som sa docital, ze funguje uz do 40km/h, ono ma vlastne taketo smery:
- tlacidlo na boku - tym sa zrejme aktivuje
- sltacenie packy hore sa pridava rychlost
- stlacenim dole ubera
- posunutie k sebe - vyjdem/pauznem tempomat?

Skusal som na rovinke, ze ho zapnem a potom klikam hore a nic sa nedeje. Neviem, ci ho mam podrzat alebo niekde na palubnom PC nastavit :smt081
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

S takým autom sa nemusíš obávať, že by si neutiahol normálne osobné auto. No a k tej spojke - pokiaľ po úplnom stlačení dole nepočuješ pri preraďovaní nejaké chrapčanie, tzn. že by nebodaj museli ozubené kolieska do seba nasilu "naskakovať", tak je zatiaľ v poriadku.

A k tomu tempomatu. Vyskúšaj ho radšej na diaľnici, lebo tam ľahšie udržíš konštantnú rýchlosť. Je to tak, ako píšeš - zapneš ho, pustíš plyn a potom iba pridávaš alebo uberáš tými tlačidlami na smerovke. Pokiaľ ale po chvíli šlapneš na brzdu alebo plyn, rýchlosť, ktorú si mal na tempomate nastavenú, zrušíš, takže si ju musíš znovu navoliť. V meste to dobre neodskúšaš a pravdepodobne ani nefunguje v takých nízkych rýchlostiach ako je 50 km/h.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Este sa musim pochvalit, uz mam komplet vsetko zahlasene a vybavene :) Som nemal este znacky a take drobnosti, ale uz to mam hotove :D Juchuuu ... Mam na dva roky pokoj.

No k teme - dnes sa mi stalo, ze ked som hodil spatocku, tak asi som bud zle stlacil spojku, alebo prilis skoro preradil z 1 na spiatocku a trosku mi to zakšrípalo :( Ale to sa stava ved nie? :) Spojka zatial funguje, len to bol mozno nezvik z benzinaku. ten ma trosku lahsie pedale si myslim. Ako novy majitel dieslaka mam trosku problem zistit otacky, ze ked mam neutral a chcem podradit, resp. zaradit rychlost, tak niekedy sa netrafim. bud mi to behne do nizkych otacok alebo do vysokych :) Musim sa naucit s tym dieslakom trosku pracovat.

Ten tempomat podla manualu vraj funguje uz od 40 km/h. Som sa doma pytal u nas a ze staci ho len aktivovat a potom pridavat ako pises. ja som ho asi predtym len aktivoval a omylom sliapol na plyn alebo co :)

Inak myslite, ze spotreba v meste 7,3l/100km a mimo cca.6,7l/100km je dobra na RAV-ku 2-liter?

//nemate nejaky tip na stranku, kde by sa dali dokupit doplnky na tuto toyotu? :) Uz mam chromove ramiky pod ŠPZ, chystam sa dat aj na vyfuk .. Aj stupliky na ventiloch na kolesach su chromove. Co by ste mi este poradili?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pilifo: symptomy, ktore opisujes, tzn. chrapcanie a naskakovanie, este neznamenaju, ze chyba je v spojke, resp. spalenej spojke po tahani navesu... skor by som pozrel tesnost pomocneho valceku hydrauliky, zavzdusnenost systemu a pripadne synchron...

adulko: gratulujem k prihlaseniu, vitaj na cestach :) k veci: toto sa stava bezne, mne niekedy dokonca aj naschval, hlavne pri situaciach, kedy sa treba rychlo otocit uprostred cesty... este aj pri pohybe dopredu sa tam da ta spiatocka da kopnut, ale treba vediet ako, neboj, na to prides, ale aj tak dorazne odporucam pred zaradenim reverzu uplne zastavit... kazdopadne je to vec prevodovky, spojka s tym nema nic :) k tomu radeniu a otackam - neviem ti povedat presne, kedze tento motor a prevodovku nepoznam vobec, musel by som si to kdesi pozriet, ale myslim, ze ak budes stale otacky drzat pri 1600 a radit pri 2000, nemalo by sa stat nic, co by autu ublizilo... samozrejme, ked budes chciet zrychlit na plny plyn, urcite ho nezoslapavaj pri 1600, ale pekne si podrad aspon o jeden stupen... tempomat vo vseobecnosti pri japoncoch funguje tak, ze pocas jazdy ho aktivujes, pustis plyn / pustis plyn a aktivujes, a nasledne len regulatorom plyn pridavas a uberas, pri stlaceni plynu, brzdy alebo spojky sa tempomat automaticky deaktivuje... spotreba je vyborna, ale verim, ze casom, ked sa s autom viac zosobnis, ju mimo mesta dostanes k 6l :wink:
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem Ratzinger! ;) tak to by bolo super, keby sa mi podarilo dostať na tu hranicu 6 L. Kamarát má Peugeot 206 a nadávať na ravku, že to je veľké, že to má veľkú spotrebu a pod. A pritom mám skoro spotrebu ako on. A to je úplne iná trieda. :) ach jaj, zaryty peugeotak.
Janicko76
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Janicko76 »

Pozdravujem Adulko1, tak vitaj medzi RAVkarmi. Ak si sa pytal na skusenosti aj ja ich len zbieram od maja. Uz ma stihol zaliat studeny pot pri rozsvietení kontrolky motora, to zistis....:) Taka zlta kontrolka.....:)

//autoeditácia príspevku (31 Aug 2010, 17:49)
Ak by sa Ti nieco vyskytlo, rad poradim. Ja som aj napriek mnohym, co na RAVku nadavaju spokojny. Jazdim 5.4 dialnica mesto 7.2l a na dvojliter 4x4 je to OK. Motor D4D v principe nie je zly, a diagnostika na Toy. v porovnani s koncernom WAG je neporovnatelna. Ak sa Ti zobrazí na diagnostike chyba 0627 tak neprevaluj viecka, to sa spravit da. Apropo dokonca sa da vypinat VCS tzv. trakcna kontrola. Je to auto akurat na nase cesty. :)
Ja som sa preklikal roznymi forami a co Ti moze na nej odist je SCV ventily, dvojhmotovy zotrvacnik (ale tie boli len v rocnikoch do 2003), palivove cerpadlo DENSO HP2 (repas v orig. toyote 2100evry - neboj da sa aj podstatne lacnejsie, z ameriky mas cisto nove za 590evry) a este Turbo a to repasuju v cechach za par korun. Len si davaj pozor aby si nedymil, ak hej je to turbo. Ak Ta niekto bude presviedcat, ze sa zaniesol filter pevnych castic tak to je somarina....:) No comment (Particular filter life long waranty). Akurat davat treba pozor co tankujes. Neodporucim Ti ziadnu cerpacku, ale kazdopadne pridavaj aditiv aj letny aj zimny. Auticko sa Ti podakuje patricne. Pozri blizsie na http://www.vif.cz

//autoeditácia príspevku (31 Aug 2010, 17:55)
A este ak mas cas a chut checkni na WEBe http://www.jimsoni.com/vigo-d4d-engine.html
http://rav4world.com/index/diesel.html
mas to iste v RAVke

//autoeditácia príspevku (31 Aug 2010, 17:56)
A este aj toto je dobre
Napísať odpoveď