Windows 7

Informácie o software, ankety...
Snajper2
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 7

Príspevok od používateľa Snajper2 »

ale keď aj niečo inštalujem, tak to väčšinou hodí do 32ky. načo je potom dobrých tých 64bit? a nechápem, prečo sa predávajú 2verzie Windowsu, a ešte k tomu cenovo rozdielne, keď pri inštalácii mi to tam aj tak nahodí obe, z ktorých jedna(64bit) je taj tak nevyužitá
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Snajper2: 64-bit sa vyuziva napriklad v pripade, ze mas 4GB a viac pamate RAM, pretoze 32-bit verzia s takou pamatou uz nevie pracovat, takze by ostala nevyuzita. Ostatne veci spominat netreba, myslim, ze vsetko najdes napriklad na Wikipedii alebo za par sekund googlenia. To, ze ti to instaluje do 32-bit Program Files adresara, tak je to uplne jedno. Ked si zozenies 64-bit program, tak to pojde standardne do 64-bit PF a budes mat hadam klud. Okrem toho si mozes cestu zmenit niekde inde a nebude ta tento problem musiet trapit. Z hladiska vyuzitelnosti pri vykonnych PC aj tak 98 percent ludi pojde do 64-bit Windowsu, pretoze ma svoje dovody a vyhody.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Možno, že by sa dalo použiť Physical Address Extension, len je otázne, či sa to dá rozbehať na win7, tým aj 32bitový OS vie používať až 64 GB RAM. Mušíš mať 64bitový procesor, ktorý to podporuje. Jednoduchšie je ale použíť 64 bitový OS (s 4GB a viac RAM).

Niečo o tom je aj tu: http://superuser.com/questions/52275/he ... s-7-32-bit
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Cesar: Asi som tam mal skor doplnit, ze ide o adresovanie pamate pre proces. A bodka.

//autoeditácia príspevku (07 Jún 2010, 12:30)
Upozornenie. Toto nie je warez forum, takze ziadne diskusie na aktivaciu Windowsu ci ziadosti o cracky sem nepatria!!!
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Čaute inštalujem windows seven a chcem si overiť správnosť postupu pri rozdeľovaní HDD na particie:
Názov: Disk 0 Oblasť 1: vyhradené systémom-veľkosť ***- typ:systém
Názov: Disk 0 Oblasť 2: -veľkosť ***- typ: primárny
Názov: Disk 0 Oblasť 3: -veľkosť ***- typ: primárny

Chcem vedieť či tie názvy particií a typy sú správne, pretože kamoš mi vravel, že pri inštalacií win xp mu názvy označilo ako "C:" a "D:". Budem rád každej rade.

// vďaka Goten.
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Áno máš to dobre. XP a 7 sú dva rozdielne OS. Preto pri delení disku môžu byť rozdiely v značení.
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Neviete cim to moze byt, ze po nainstalovani windows 7cky mi internet nacita asi po 2 minutach od prihlasenia sa? (trva to dost dolho), inak predtym som mal w. vistu a po prihlaseni do par sekund cca 5 sekund a uz net siel... toto ma dost serinka, kedze potrebujem rychlo daco pozret a musim cakat 2 minuty, kym sa mi nacita internet.. :(

Priprajam sa kablom z routra do ntbku.. inak na druhom pc kde je XP to faka hned.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Meken: nemas tam nastavene DHCP? Vtedy to zvykne dlhsie nacitavat adresu, aj ked tie 2 minuty su dost tak ci tak. Skusa tam nastavit IPcky na pevno.

ALe mam problem aj ja:
Uz dlhsie ma to vytaca, ale az dnes som to zacal riesit - v paneli jazykov sa mi ukazuju 3 jazyky: EN, SK, CS pricom v nastaveniach mam zapnutu iba anglictinu a slovencinu. Vobec neviem odkial sa tam ta cestina nabrala a neviem ju ani dat prec. Za normalnych okolnosti by mi to az tak nevadilo, ale pouzivam QWERTY rozlozenie a ta ceska je QWERTZ. Skusal som to aj tak, ze som tam tu cestinu pridal a potom zmazal, ale nic. Netusi niekto ako to dostat prec?
Screeny:

//no nic, tak v navale zufalstva som to skusil pridat a zmazat este raz a zabralo to, snad sa tam ta cestina znova neobjavi :)

//autoeditácia príspevku (10 Jún 2010, 12:51)
Tak zas sa to tam objavilo...mam pocit, ze za tym je ceske ICQ 6.5...dost zvlastne praktiky :?
Prílohy
01.jpg
01.jpg (38.96 KiB) 1256 zobrazení
02.jpg
leo235
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa leo235 »

Zdravim.

Presiel som asi polku tohto topicu a fora a nenasiel som nic na vyriesenie mojho problemu.
Mate uz niekto skusenosti s instalaciou Windowsu XP na disk s uz nainstalovanym Win 7 x64?
Popripade som nasiel nejaky XP Mod, ale neviem ako to funguje.

Ja by som prave chcel by som nainstalovat win xp na uz existujuci win 7, aby som mal dve a mohol medzi nimi prepinat.
Mam disk rozdeleny na dve particie, no neviem aky je dalsi postup. Pred instalaciou treba nieco prehodit aj v BIOse?

Dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

leo235: http://www.google.sk/#hl=sk&q=dualboot+ ... 6d69e0decc alebo http://www.google.sk/#hl=sk&q=dualboot+ ... 6d69e0decc

XP mode vo Win7 je akysi rezim kompatibility, nie je to vec, ktoru pozadujes ty.
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

chcem sa niečo spytat asi pred 4 mesiacmi som si kupil original win7 home,tak som si ho aktivoval a predajca v obchode mi povedal ze si mam nalepit ten štitok s licenciou na pc no ja som ho nenalepil a musi byt nalepeny alebo nie?
diky
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

3-mato-3: nemusí byt nalepený ale ak ho nemáš tak sa ti môže stat že ho stratíš a potom už nemáš žiadni doklad že ten win čo máš je origoš :) ak máš OEM verziu ako ja
takže odporúčam ho mať
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

http://www.microsoft.com/slovakia/windo ... n-faq.aspx

* Ak ste systém Windows Vista zakúpili u maloobchodného predajcu, kód Product key sa nachádza na štítku s potvrdením licencie, ktorý je nalepený na obale inštalačného disku v balení systému Windows.
* Ak ste systém Windows Vista získali od počítačového výrobcu, môžete nájsť kód Product key na Certifikáte pravosti, ktorý je zvyčajne nalepený na počítači.
cocobella
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa cocobella »

Zdravím
Po nainštalovaní W7 mi pri zapínaní PC vypisuje ,aby som vložil CD,alebo DVD a stlačil enter. Bez vloženého DVD mi nechce spustiť OS a to ani vtedy keď som v biose nepovolil bootovať z cd-romky. W7 mám na DVD aj zo softom na delenie HDD a iné. Čo mám urobiť aby mi to načítavalo bez DVD ???
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

cocobella: Nemas to spravene len ako nejake live cd???
cocobella
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa cocobella »

hojko: neviem, ako to rozoznám? Podľa mňa je to kasika bootovatelne DVD, kamoš čo mi ho dal, tak tomu ide normalne?
autobus9111
Novice
Novice

Príspevok od používateľa autobus9111 »

dobry den neviem co robyl syn ale vo win7 mam listu snastrojmy zrazu hore ako ju dostanem spet? dik
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

autobus9111: Pravým na lištu > vlastnosti > Umiestnenie panela úloh na obrazovke > dole
autobus9111
Novice
Novice

Príspevok od používateľa autobus9111 »

dik
Sooply
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Sooply »

Dobry den mam taky problem s hamachi, mam Windows7 Ultimate 32bit a mam hamachi, ked dam zobrazit siete tak mi ukazuje: Hamachi - Ziany pristup na internet, hamachi mam zapnute. Nechapem preco to nejde. Poradite mi?
Napísať odpoveď