A/T alebo M/T ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

Jazdili ste uz s autom, ktore malo automaticku prevodovku?

ano
52
39%
nie
83
61%

Celkom hlasov: 135

MisguidedAngel
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa MisguidedAngel »

Presne, automatika je pre postihnutých. Amíci na nej jazdia, lebo sú total mantáci.
Ale poznám človeka, kerému by sa to zišlo. On totiž v jednom kuse dookola vypráva historky ako išiel s Škodovkou/BMW/Mercedesom 180 na dvojke. :D
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

Je to zaujimave jazdit s automatikou. Ja som sa vozil na Fiate Stilo Abrath - sportova verzia s autom, prev. No ked si prepnete na manual, na volante mate tlacidla na prehadzovanie rychlosti podobne ako vo formule. Bolo to uzasne 8)
No manual je manual. Neviem si predstavit, zeby som len isiel a isiel... Prehadzovanie rychlosti ma svoje "caro"...
A k tej autoskole - kto je sikovny nema problem so spojkou :wink:
(kazdemu to obcas zdochne, ale aj "mistr tesar se nekdy utne" :) )
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

will.i.am napísal:Je to zaujimave jazdit s automatikou. Ja som sa vozil na Fiate Stilo Abrath - sportova verzia s autom, prev. No ked si prepnete na manual, na volante mate tlacidla na prehadzovanie rychlosti podobne ako vo formule. Bolo to uzasne 8)
No manual je manual. Neviem si predstavit, zeby som len isiel a isiel... Prehadzovanie rychlosti ma svoje "caro"...
A k tej autoskole - kto je sikovny nema problem so spojkou :wink:
(kazdemu to obcas zdochne, ale aj "mistr tesar se nekdy utne" :) )
Presne tak, radenie ma svoje caro a sekvencne je o nieco sportovejsie ako normalna paka. K tej spojke: da sa to velmi rychlo naucit, len treba pochopit ako funguje a po par krizovatkach to ide samo :wink:
H5ck2r
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa H5ck2r »

POdla mna je dobra automaticka sice ja nemam vodicak ale lespia je automaticka
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

H5ck2r napísal:POdla mna je dobra automaticka sice ja nemam vodicak ale lespia je automaticka
Hovoris, lebo nemas vodicak... prepokladam ze si nikdy neviedol auto s manualkou, alebo viedol a bolo to na teba moc zlozite?? Alebo si skratka lenivy, nesportovo zalozeny typ. Ale asi si este nikdy nepocitil tu slast, ked si pekne podradis, alebo ked vytocis motor na 4000X otaciek a pustis spojku... :aasmile29:
H5ck2r
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

jin153 napísal:Hovoris, lebo nemas vodicak... prepokladam ze si nikdy neviedol auto s manualkou, alebo viedol a bolo to na teba moc zlozite?? Alebo si skratka lenivy, nesportovo zalozeny typ. Ale asi si este nikdy nepocitil tu slast, ked si pekne podradis, alebo ked vytocis motor na 4000X otaciek a pustis spojku... :aasmile29:
Sporotvo som zallozeny ja hram ladovy hokej a manualku ma moj foter....
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

H5ck2r napísal:Sporotvo som zallozeny ja hram ladovy hokej a manualku ma moj foter....
Ok...to ti neberem...ja len ze ked si sportovo zalozeny, tak si asi este neodhalil caro manualnej prevodovky... zelam ti aby si ho coskoro nasiel! 8)
H5ck2r
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

jin153 napísal:Ok...to ti neberem...ja len ze ked si sportovo zalozeny, tak si asi este neodhalil caro manualnej prevodovky... zelam ti aby si ho coskoro nasiel! 8)
Este nie to som neodhalil este si chvilu musim pockat..Ale mne sa zdala ta automaticka jednoduchsia alebo to sa iba zda? :?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

H5ck2r napísal:Este nie to som neodhalil este si chvilu musim pockat..Ale mne sa zdala ta automaticka jednoduchsia alebo to sa iba zda? :?
Nooo... jednoduchsia hej. Ale s nou si tak nevychutnas radost z jazdy a pocit kontaktu s autom. Jedina auto, co by som ako-tak uznaval, je automatika v chevy corvette Stingray V8 1975. To ked zaradis D a zoslapnes plynana podlahu, tak ta to stoci na pravu stranu a vtlaci ta do sedadla! :twisted:
Sniper-SVK
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sniper-SVK »

AUTOMATICKA - nemas takmer ziadny zazitok z jazdy a zbytocne ti to spaluje viac benzinu,ale to zalezi,ze ci chces lahsie ovladanie auta :) s MANUALNOU riadia len machri a tych je fakt vela :) asi aj viac ako ti,ktori jazdia na automatickej...Ja napr. v PC hrach hram vzdy s MANUALNU,viac si to vychutnam...vodicak este sice nemam,ale ked budem mat,budem jazdit jak blazon :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sniper-SVK: Ked budes sediet za volantom a budes travit 4 hodiny denne v aute, tak pochopis co je lepsie.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Sniper-SVK napísal:Ja napr. v PC hrach hram vzdy s MANUALNU,viac si to vychutnam...vodicak este sice nemam,ale ked budem mat,budem jazdit jak blazon :D
uz teraz sa tesime! dalsi vrah odchovany na undergrounde na nasich cestach. teraz si to neber zle, ale snad z toho vyrasties... (nepotrebujeme vidiet driftovat dalsi supercar a potom pozerat ako ho zoskrabuju z lampy)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

... uff podla nazvu temy som sa zlakol, ze to bude o rozhodovani medzi offroadovymi pneumatikami All Terrain a Mud terrain :-) ...

k teme: ... jedine MANUAL, pri jazde autom sa nemas nudit ... sprosti amici nejazdia s manualom preto, aby si mohli pri jazde honit .. a najhorsia kombinacia je automat pod volantom a troma sedadlami vpredu, vedla teba nalepeny nejaky curino ... ved to ani soferovat nemozes, nemas ani priestor aby si tocil volantom :-) ...
DanielJackson
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielJackson »

Jednoznacne manual. Je s nim vecsia sranda a nemas moznost zaspavat za volantom v meste. A este do kopca si mozes ist s vyzsimi otackami ako u automatu. Automat by som chcel akurat tak na kamione, kde mas tych 12 prevodov. Tam to musi byt odrzku.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zatiaľ si hovorím zlatý dobrý manuál.. :D (hlavne keď vidím tie automatiky v amerických filmoch).. ale netvrdím, že ak sadnem do auta s kvalitnou a modernou automatickou prevodovkou (možno MB S600, BMW 7er - v podstate tam sa myslím ani manuál nedodáva), že si ju nezamilujem.. :D

..a ešte americké filmy.. nenávidím radenie pod volantom (myslím, že aj wartburg také mal) + 3 sedadlá vpredu.. (ako už bolo spomínané).. pokiaľ sa nieto čoho chytíť/o niečo sa oprieť na stredovej konzole auta.. to nie je auto. :D
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Ono do mesta je fakt lepsi automat, naco sa stale nadrapovat. Ak ide teda o pracovne jazdenie. Mne napriklad DSG v rezime Sport vyhovuje :)
Manual je viac nasieraci, idem za dakym autom 4-5tis aj minutu, spravna chvila, kickdown ... :) Automat ma uz davno zaradeny dalsi stupen, nevynimajuc to DSGcko :(
Svizer
Light Expert
Light Expert

Re: A/T alebo M/T ?

Príspevok od používateľa Svizer »

Mozem len akceptovat nazory tu spomenute v prospech automatickej prevodovky pretoze jazda s nou je lambada a prirovnal by som to k dovolenke v raji. Vela ludi sa v skutocnom zivote ohrna nad automatickou prevodovkou a ze by to nikdy nechceli a ze to musi byt hlupost a ze si clovek nevychutna jazdu.Ale to su len ludia co to nemali moznost vyskusat si alebo mali len malo casu na otestovanie. Odhadom podla mojich predstav tak 97 percent ludi skusiacich automat by uz nemenilo na zastaralu manualnu prevodovku ktora sa do dnesnych dni pouziva v hrdzavych skodovkach a myslia si ze je to frajerina vediet radit.Ale pozor! Radit na prevodovke by sa naucila aj opica v autoskole za dva tyzdne.Umenie nie je vediet radit ale umenie nie vediet jazdit a neobmedzovat a neohrozovat ostatnych. Ten pocit luxusu a slobody pri jazde na automate je krasny a je na nezabudnutie. Ti ludia co uprednostnuju manual su mne len na smiech a vzdy si len pomyslim: Ach ty trulo oravsky, ty si mi v zivote nesedel v poriadnom aute a nejazdil na automate!
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

Svizer suhlasim...
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonek »

svizer podľa všetkého si vytiahol 3 aj pol roka staru temu ale nevadí.
Aby som nebol od témy dnešné dvojspojkové 7 stupnové automaty sú ine ako 3 rýchlostné skrine z konca 80 rokov, radia presnejšie, rýchlejšie ako človek a možeš si prepnúť do sekvenčného módu(teda aspon u niektorých), čiže v tomto smere vyhráva stroj nad človekom ale opat platí človek je tvor mysliaci a učenlivý čiže manuál sa tak rýchlo nestratí.
ja som za manuál.
Svizer a tebe radím obes sa, pretože bud si druhý Les alebo si si šnupol lajnu alebo si čistý "amík"
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

:D vidim ze som prispel bez toho aby som si pozrel na co vlastne reagoval :)
No v kazdom pripade si myslim ze niekto kto skusi automat ho uz nevymeni...
;)
Napísať odpoveď