Kontaktne sosovky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Nosite ich?

Ano
89
28%
Nie
142
44%
Nie ale chcem
90
28%

Celkom hlasov: 321

gm4n
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Kontaktne sosovky

Príspevok od používateľa gm4n »

dobry den. uz tyzden nosim sosovky od znacky Bausch & Lomb. Oci ma cez den nebolia ale ked som pri pc tak po 2-3 hod zacnu trosku stipat oci a mam taky pocit ospalosti na ociach. Dnes som si vsimol ze ked sa bez zmurkania pozeram tak asi po 5sec sa mi zacne vsetko rozmazavat. Neviem je to len otazka zvyku, mam pockat ako sa prisposobi oko alebo skusit inu znacku. Pouzivam mesacne ktore si kazdy vecer vyberam. Na oku nemam vobec ziadne znamky ze by olo cervene. Dokonca ich uz ani necitim. Vadi mi len to zahmlievanie. Musim preto stale zmurkat. Dakujem za pomoc
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Možno kvapky na zvlhčenie očí pomôžu. :)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Na to, čo píšeš, chalan Ti pomôžu kvapky do očí na zvlhčenie šošovky...

Po dlhom čase som zavítal zase s5 na fórum. Pozrel som si aj túto tému a haldu nových príspevkov. Čo ma však zarazilo bolo toto. Skutočne je správne šošovka nasadená na prste vtedy, keď má tvar misky?... Keď sú okraje smerujúce do vonka je šošovka otočená zle?... Pretože mne sestrička u očnej povedala, že steny šošovky sa nesmú lepiť a majú byť tie okraje vonku.. Čo to je teda za sku*venú p*čovinu?... to mi chcete povedať, že som si šošovky dával opačne do oka 2 roky, či 3?!... Teraz som si ju skúsil dať poriadne, teda tak, ako má byť a štípu ma oči, ale nedráždia ma tak, ako vtedy, keď som ich nosil na ruby... Ako môže toto lekár povedať svojmu pacientovi?.. veď sa mi mohlo niečo stať. Normálne som nervy teraz dostal.

Prosím, skúste ma opraviť... ak som sa len sám o*ebal.

//edit: tu máš článok na tie suché šošovky, nečítal som to, len prebehol zbežne očami, hádam Ti to pomôže. http://blog.sosovka.sk/2010/02/co-s-poc ... cheho-oka/

//edit2: dnes som si kúpil dva roztoky: 360ml+120ml za cenu 15 €, myslím si, že celkom dobrá cena. Boli to RENU v našej lekárni :)
gm4n
Medium Star
Medium Star

dakujem vam. zajtra si ich pojdem kupit a vyskusam potom dam vediet pre pripad ze by mal este niekto problem s timto

//autoeditácia príspevku (04 Jún 2010, 16:43)
no kupil som nejake kvapky (REFRESH) a neviem ani ci to pomohlo alebo nie. Chvilu sa mi to zahmlieva stale a chvilu skoro vobec. Teraz prave len na jedno oko. To vyzmurkam a uz to zas ide chvilu :lol: no ale ak toto nepomohlo tak co potom? pomozu ine sosovky s vecsim obsahom vody alebo nieco take? A inak ked to mam spravne tak ani ked mam oci otvorene 40sekund tak by som nemal vidiet zmenu?? ci to robi kazdemu aspon trochu ?
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

A je to presne na kontaktné šošovky?... lebo v tom sú látky, ktoré zvlhčujú šošovku. Obyčajné kvapky do očí by do styku so šošovkami prísť nemali, aspoň tak mi hovoril jeden očný lekár...
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Ten refresh mám tiež, no odkedy mám šošovky, teda respektíve keď ich mám nasadené používam niečo takéto http://www.e-optika.sk/optika/ocne-kvapky/hylo-care/ .. odporúčala mi to očná, špeciálne na vyschnuté oči so šošovkami.

Refresh používam zase keď mám okuliare, a sedím dlho pri PC (vyschnuté oči).
gm4n
Medium Star
Medium Star

je tam napisane ze sa moze pouzivat s nasadenymi kont. sosovkami. Inak teraz zistujem, ze cim dalej tak tim skor mi to robi. Dnes mam uz hodinu sosovky na ociach a nevidim citat text ani v pc ani v knihe napr. Asi budem musiet zajst za ocnou a popytat sa. Ja som si 100% isty ze to je chyba sosievk lebo oci ma vobec nebolia a este ked som mal okuliare tak mi nerobilo problem vydrzat pred monitorom aj 15hodin a oci ma neboleli ani som zle nevidel.

edit: este som zabudol ze nie vzdy mi to zahmlieva na obydvoch ociach. Ked prizmurim jedno oko tak vidim uplne jasne ked druhe tak ako keby mam o cislo mensie dioptrie a preto vidim text dvojmo akokeby.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Prečo niektoré ráno keď vyberiem šošovky z roztoku tak sú úplne čisté a niektoré ráno sú na nich drobné nečistoty? :)
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

Plasmon napísal:Prečo niektoré ráno keď vyberiem šošovky z roztoku tak sú úplne čisté a niektoré ráno sú na nich drobné nečistoty? :)
no tak to asi zavisi od toho ake svinstvo sa na ne cez den dostalo. preplachni ich vecer v roztoku ak chces a potom vloz do cisteho. ja ich len hodim do noveho roztoku a zatial som nemal problem, niekedy je ten roztok potom trochu mastny, ale ako som hovoril, s tymto som problem nemal.
b0t~
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa b0t~ »

mam otazocku, nosim sosovky a mam dioptrie do dialky, velkost viem, no neviem ake znamienko je pred tym cislom lebo stary obal som uz zahodil... chcem si kupit sosovky z netu, pretoze to vyjde o trosku lacnejsie ako od hentej bosorky (ocnej)
dnes som bol u ocnej na pravidelnej prehliadne, pytam sa jej pekne ci mi moze povedat ake cislo dioptrii mam, ona sa pekne usmeje a povie NIE, pozeram na nu ako tela na nove vrata, som jej tam zacal nadavat, ze preco mi to nemoze povedat vsak to potrebujem normalne viediet, ona zase "aaaa ked si neberete sosovky odomna ( co je o 15e viac ako na nete ) tak vam to nemozem povedat", dobre ze som ju tam neprizabil, treskol som dverami, ze este teraz tam je ozvena...

no ale este k tym sosovkam z netu, pri kupe je tam zakrivenie, neviete niekto nahodou co by to malo byt? su tam 3 hodnoty - 9.0, 8.4, 8.7
dakujem pekne ;)
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

no tak to je individualne, to Ti takto nikto nevie povedat, musia Ti to zmerat :?
Plasmon
Darca
Darca

Najlepšie by bolo keby si navštívil iného očného a ten by ti to zmeral. Skús sa ešte pozrieť na krabičku od šošoviek, mne na nej píše veľkosť dioptrie a aj zakrivenie. :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Myslím, že s takou lekárkou by si sa mal veľmi rýchlo rozlúčiť a nájsť si inú. V prvom rade myslím, že máš ako jej pacient plné právo vedieť o svojom zdravotnom stave, t.j. vedieť, aké máš dioptrie....
Čo sa týka šošoviek, zakrivenie si sám len tak nezistíš, to sa dá zistiť len vyšetrením. Každopádne, keď sa pôjdeš od tej očnej odhlásiť, tak ti dá tvoju kartu, v ktorej o tom záznam určite máš. No a potom si už môžeš kúpiť šošovky aj z netu.
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

kto nosi sosovky od rana do noci ako ja a ma problem ze ho po case zacne sosovka skrabat, tak odporucam roztok opti free replenish. prv som si myslel ze je to len reklama a bude rovnaky ako ine ale po tomto roztoku som este ani raz nemal pocit suchych oci.sice je najdrahsi ale urcite stoji zato :) ked si ho porovnam s roztokmi co som mal doteraz horien,renu tak je to fakt dost velky rozdiel
Plasmon
Darca
Darca

Máš pravdu, ja ho tiež používam a je výborný.
elessar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa elessar »

strucna otazka : sosovky a voda?

doteraz som si vzdy daval pozor na vodu v oku, nesprchoval sa s nimi (resp minimalne), popripade som ich potom cistil alebo si dal kvapky. Avsak teraz, ako som bol na jednom festivale, kamarat s nimi bezne skakal do vody, plaval... pytal som sa, ci to bezne s nimi robi, hovoril, ze odkedy ich ma (5 rokov)...
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja to isté- sprcha, bazén, more, proste čokoľvek. Doktorka povedala, že si treba len dávať pozor na infekciu.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja so šošovkami bežne plávam - používam aj plávacie okuliare a je to úplne v pohode. Občas ich mám aj pri sprchovaní, ale vie to byť nepríjemné, keď sa mi do oka dostane voda a šošovky sa ešte viac prilepia. Potom keď žmurknem, tak sa mi posunú v oku. Vtedy netreba panikáriť a len pár krát zažmurkať a šošovka sa vráti na svoje miesto.
Jake
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jake »

Fuu, cize nevyplavi sa to z oka nejakym sposobom? Neviem preco ale bol som v tom strasne dlho ze sosovky a voda ee, tak nabuduce skusim zobrat niekam ku vode :)
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Ale teraz to nemusíš preháňať - prúd vody zo záhradnej hadice do oka! Opatrne...aj ja sa sprchujem, plávam v šošovkách.
b0t~: V prvej vete si napísal, že nevieš to znamienko pred číslom. To je veľmi jednoduché. Do diaľky (akože keď si dáš dolu z očí všetko anorganické a nevidíš do diaľky), máš :minus: , ak potrebuješ pomôcky na čítanie, tak máš :plus: .
Napísať odpoveď