A/T alebo M/T ?
Re: A/T alebo M/T ?
Vazeny spirki, reagoval som na automaticke prevodovky tykajuce sa osobnych motorovych vozidiel, takze spomenute priklad 8 stupnovych DSG prevodoviek s hybridnych motorov sa tykaju tejto kategorie. Diskutovat o automatickych prevodovkach v nakladnych automobiloch a kamionoch pre neznalost mne prislusnych pomerov povazujem za nevhodne, pretoze s takymito automobilmi nemam ziadnu skusenost.
do auta, ktore by som vyuzival denno-denne, by som bral automat. Najlepsie steptronic od BMW s radenim na volante, ktory zamyka menic pri kazdej rychlosti a odomkne ho len pri okamhiu preradenia, takze zostava vyhoda automatu (plynuly nepretrzity prisun tociveho momentu na kolesa /najlepsie zadnej napravy
/) a pritom sa vykon zbytocne nestraca v menici a prevodovka neotupuje motor. Ked to niekto s manualom fakt vie, tak samozrejme ani dobry automat sa nechyta, ale kolko je takych ludi? Valna vacsina nedokaze ani zdaleka radit tak dobre ako kvalitny automat v sportovom mode. A este aj 7G-Tronic nie je na zahodenie 
ale vyslovene do sportoveho auta, resp. vikendovky by som bral manual.
ale vyslovene do sportoveho auta, resp. vikendovky by som bral manual.
hardyspojka je najslabsim miestom, ale uz som videl aj diferak, ktory to nevydrzal, lebo spojku dali chlapci novu a nepresmykla tak ako stara a uz sa len ozval hrkot od diferakuspirki napísal:Eras - no tak pri poškodených synchrónoch to pomôcť môže, pokiaľ sú ale v poriadku tak im môžeš necitlivým medziplynom skúr uškodiť ... a na kardan a diferák to nemá žiaden vplyv ....