Ako sa najlepsie bit ?

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Ako sa najlepsie bit ?

Príspevok od používateľa hughito »

Trussardi napísal:taky wing chun ako obrana by nebolo odveci ovladat :D

tie rychle "boxerky" to je ina supa
Chcel by som vidieť silu a hlavne efektivitu takých filmových úderov v realite. :lol:
Ares011
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ares011 »

Ver tomu ze je to dost efektivne, keby sa chces naozaj presvedcit ake to je v skutocnosti mohol by si ist pozret na moj trening, samozrejme zalezi kde byvas, ja som z PN 8)
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som si istý, že na tréning je efektívnych veľa veci. :wink: Pekne to vyzerá, ja to poznám.

My sme sa tiež učili veľa rôznych efektných, dobre vyzerajúcich techník, ale sú v podstate zložité a viem, že s reálnom boji by som ich sotva využil.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

musim sa toho WT retazoveho uderu zastat, je to vazne jednoduche, nie je tam nic zlozity, proste clovek buší, ostatne krkolomne WT techniky moc neuznavam, ale toto asi ako jedine :D... kamarat robi WT a po skusenostiach zo sparingu snim musim uznat, ze ako obrana je to podla mna naozaj skvele, clovek sa vtom rychle zlepsi po chvilke to hadze vazne ako gulomet a ked na teba niekto vyskoci a clovek do neho takto zacne mlatit myslim, ze neni sanca, ale len ako "obranny resp preventivny utok" ked uz sa bitka zacne neviem neviem, jedna poriadna zadna a chalan lezi lebo je prakticky nekryty...
Ares011
Star
Star

Zalezi s kolkymi sa bijes, ked s 1 nemusis sa bat a "chrbat" a keby ta "prepadli" viacery tak ked to dobre neovladas tak bez a ked hej tak by si sa mal postavit tak aby si mal stenu za sebou, to velmi pomoze ked mas vsetkych utocnikov pred sebou, tie "ostatne" techniky ze su zlozite, samozrejme ze su to je vsade ked sa to tak zobere ale na zakl. obranu + protiutok ti kludne staci par hod. treningu a potom dalej co je to je len na doplnenie, napr. keby boli utocnici v presile naco by si sa zaoberal robenim nejakej zlozitej paky ? :? Sustredim sa zablokovat uder a ked sa podari tak ho udrem popripade moze ist este krok, takze tak. S tymi udermi vo WT je to ine ako v inych sportoch, vo vacsine boj. sportoch udieras s naprahom tuto nie, vzdy sa snazis udret utocnika na vzdialenost takmer vystretej ruky, pretoze s kazdydm uderom by si mal ist do predu co dava uderu omnoho vacsiu silu aj dlhsie posobenie pretoze ako keby si s tym uderom stale tlacil na dane miesto napr. hrud a hlavne to musi mat rychlost 8) btw: nie je tu niekto z okolia PN kto by mal o to zaujem ? Teraz cez leto sa dost trenuje boj s palicami :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja by som mal velice jednoduchú obranu proti takémuto útoku :arrow: okamžitý tvrdý dvojúder :arrow: predný a zadný hák na tvár s miernym ústupom dozadu. Myslím, že by sa to veľmi rýchlo vyriešilo. 8)
Ares011
Star
Star

:lol: Aj tak sa da, teraz v podani WT (utocnik: hak) Blok Tan-Sao+Aktivna obrana :lol: Sek na krk :arrow: Laktom do hrude :arrow: Uchopenie za hlavu a zoznamenie s mojim kolienkom :smt006
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

(sek na krk - blok pravačkou - kop do kolena - pravý hák...) virtual fight - takáto hra bola kedysi na starých siemensoch. Žeby sa preniesla aj sem na Hojko? :D
Ares011
Star
Star

zeby ? 8) podla man je lahsie trafit ho do krku ako do kolena a aj lahsie, ked ho trafis dobre do krku tak sa uz na nic nezmoze a moze byt hocijaky buchac :wink:
ColdRain
Addict
Addict

ares a ty uz si aj niekedy sparoval alebo tak? lebo mam fakt pocit ze si stravil az prilis vela casu pri youtube a mortal combat...
Ares011
Star
Star

:D :D Ano, sparoval som vyse roka som chodil na box a teraz sa venujem WT takze ano :) A co sa ti na tom nezda ? 8)
ColdRain
Addict
Addict

nezdal sa mi uz laket do hrude a teraz sa mi moc nezda to ze ho skor seknes do krku ako kopnes do kolena...neviem no cele si to moc prekombinoval imho
Ares011
Star
Star

mas pravdu je to trochu zlozitejsie ale...neviem ako by som ti vysvetlil ako to poznam ja :D vies nieco o WT ? To s tym kolenom a seknutim to je tazko povedat zalezi podla situacie ale 1. co ma napadlo bol ten sek lebo tak sa to ucim vo "forme" vies tazko ti to mozem vysvetlovat ked nepoznas bloky a principy WT :?
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale prt, jakživ by si to v skutočnosti nespravil, žiadne seky do kolien ani do krkkov, je to nonsens. :wink:

Ja dosť pochybujem i tom, či by som vôbec v real fighte využil nohy o ktorých som síce presvedčený, že aj jednoduchý a dobre trafený kop môže narobiť veľkú škodu, ale proste neviem, či by k tomu stihlo prísť. Základom sú určite ruky a jednoduché a tvrdé údery na tvár + pohyb tela (skôr spontánne pohyby, ako naučené techniky z tréningu), takže somariny s lakťami a krkmi patria naozaj len do filmu, v lepšom prípade na tréningový fight.
Ares011
Star
Star

Preco by som to nevyuzil ? Napr. ten laket do hrude je velmi dobra vec a ked to dobre trafis tak mozes tym protivnikovi sposobit dost velku bolest :arrow: on sa sustreduje na tu bolest a potom mu mozem lajcky zavesit hak :wink:
igorovic
Expert
Expert

Príspevok od používateľa igorovic »

Haha..... :smt044 aby sa nesustredil na toho ,co mu ten laket do hrude dal ! :P Ked cvicis pod ewto ,tak sa necudujem tym pikovinam ,co tu pises.
Wing chun sa da velmi dobre pouzit v boji, ale niesmie to byt leung tingova S-M verzia :psssst: :twisted: Vela pozeras sherlocka a yipmana 1,2/riadna hovadina :smt022 /
Ares011
Star
Star

Neviem ako by som ta o tom presvedcil ale nevadi, je to tvoj nazor a ja ho berem, vies preto takto pisem lebo som videl nazivo ako to funguje a tym nemyslim riadeny sparing myslim cisty boj :wink:
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Len v krátkosti..... pri boji na tesnú vzdialenosť vedia byť lakte, spolu s kolenami a údermi hlavou veľmi efektívne.... Ale tiež to samozrejme chce určité skúsenosti, najlepšie z reálneho boja....
hughito
Redeemer
Redeemer

Pinhead napísal:Len v krátkosti..... pri boji na tesnú vzdialenosť vedia byť lakte, spolu s kolenami a údermi hlavou veľmi efektívne.... Ale tiež to samozrejme chce určité skúsenosti, najlepšie z reálneho boja....
Však samozrejme, lakeť je dobrý mieriť na lícnu kosť, je to dobrý, krátky a rýchly úder (najlepšie nečakane udrieť ešte predtým, ako sa vôbec začne bitka).
Kolená sa dajú tiež dobre využiť, tam by som to využitie však už videl tak spontánnejšie, len keby "dalo".

Ale hrať sa na nejaké presné údery lakťom do hrude (lebo to by sa musel trafiť plexus) ako vo filme, to je nezmysel.
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Nezmysel , je to neskusit pokial je prilezitost ... a rozmyslat , ze mudry ujo na jednom fore povedal ze je to hlupost ...(nic osobne)

Samozrejme , o vsetkom rozhoduje , kedy co pouzijes ..
Aj v kravmaga , alebo musade sa ucia udery na ohrizok , kolena ...
okrem toho pokial to trenujes , svalova pamat nepusti ...

Ale , ako sa hovori ked to nejde tak to nejde , nikdy nemas presny model bitky aby si z urcitostou povedal , ze tato technika je na prd ...
Napísať odpoveď