Fotografia - novinky, technika, diskusia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Fotite?

Príspevok od používateľa chlapec10 »

No, tak podme si to vysvetlit
urcite je vela technik, ja pouzivam standartne 3

:arrow: 1, Bulb cas, nastavim si parametre a otvorim uzavierku, blisne, zatvorim, nevyhoda ked vo fotke je ine ako len oblohamesto napr) lebo potom vacsinou zvysok je vypaleny, takisto nevyhoda je, ze treba mat externu spust, lebo robit bulb so spustou na fotaku je podla mna prakticky nerealne(kedze nesmieme fotakom hybat)

:arrow: 2, Dlhy cas, fotak je nastaveny a do nekonecna cvaka dlhi cas, nieco sa chyti nieco nie, vyhoda je, ze aj sceneria moze vyjst pekne, velka nevyhoda, hlavne pri bleskoch je, ze ak pocas expozicie ti nahodou bliskne viacero bleskov, tak fotka sa prepali a stava sa nepouzitelnou

:arrow: 3, Kratky cas, tak isto ako 2, ale cas je kratsi, vyhoda oproti 2. je ze neni az take velke prepalu viacerymi bleskami, nevyhoda je, ze to zerie vela miesta a pamatovka sa moze rychlo zaplnit, takisto treba mat schopnejjsie telo/objektiv, ktore dokaz cas nahradit ISOm a clonou( ja som na oranzovej fotke mal 1/15!!!!! cas, ale iso 1250 a clonu 1.4 cim sa to kompenzovalo) vyhoda je tiez ze TEORETICKY to ide robit aj bez stativu, resp z ruky

toto su velmi hrube a laicke popisy co som teraz vycucal z prstu a hlavy

Co je dolezite, prva aj tretia fotka bola robena 1. sposobom(predpokladam ze vacsina ste si mysleli ze som tych 2.5 sekund nastavil predtym) druha fotka(ta oranzova) bola robena 3. sposobom.

A netreba ani spekulovat, podla exifu vidite ze setky 3 fotky som spravil v rozmedzi 6 minut, treba cvakat cvakat a cvakat, nie spekulovat nad tym ako to funguje lebo burka bude davno za vami :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

da sa to aj tak, ze si pekne krasne vypocitas na 2 hromoch a bleskoch aky je medzi nimi zhruba rozostup a uz potom vies kedy mas cca cvaknut po dalsom hrome...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Tento tyzden som behal z jedneho extremu do druheho...najprv zaciatok tyzdna v horach, potom zas velko mesto :P Nieco som teda aj nafotil, aj ked Vam poviem, ze tahat stativ s fotakom po horach nebolo med lizat, ale vydrzal som a nakoniec som stativ pouzil len par krat :D
Mam zopar fotiek, z kazdeho rozka troska...dnes to je nejaka streetka, trosku scenerie, jeden pokus o architekturu, a potom zopar somariniek...len tak na ozivenie :)
Inac ty jazdci na konoch, su Kralovska Garda, bolo to fotene v Londyne pred Buckinghamskym palacom...bol som tam uz zopar krat ale toto som nezazil...par sto metrov pred palacom horelo auto, tak za 5 minut nabehla garda, kopec fizlov na konoch a vypratali z pred palaca tu masu ludi behom 5 minut, ulicu uzavreli, a s nikym sa nesrali.

//autoeditácia príspevku (16 Júl 2010, 21:48)
no a continue...
Prílohy
gpGXL.jpg
IMG_4990.jpg
IMG_5530.jpg
IMG_5545.jpg
IMG_5533.jpg
...druha verzia
...druha verzia
IMG_5597.jpg
IMG_5540.jpg
akoze ta architektura.
akoze ta architektura.
taka somarinka :) Vyrezavana stolicka...toto je opierka z druhej strany.
taka somarinka :) Vyrezavana stolicka...toto je opierka z druhej strany.
IMG_5268.jpg
IMG_5269.jpg
IMG_5312.jpg
IMG_5349.jpg
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

tak ja si dovolim vyjadrit sa ako prvy:
garda) fotit cierne veci je vzdy tazke, ale si to pekne zvladol
rezbar) moj pocit je ze sa mu ta tvar straca v pozadi steny napriek tomu ze je v strede a tak ma byt hlavnym objektom. ciernobielu fotku by som robil inak pripadne by som skusil ako to vyzera len s trochou saturacie.
ziva socha) super
maliar) super
grafity) mna moc neberu ale tak niekomu sa mozu pacit
pristav) tato fotka bola znicena po stranke uprav. farby su tam take vyblite, vacsina je skoro seda a posobi to na mna ako keby tie farby boli kvanotovane(cele plochy maju jednotnu farbu -> nejaky zvlastny odsumovac?). je tam uplne stratena hlbka. jemna ziara posoby ze cely obrazok je neostri.
architektura) fotka s velkym potencialom opat znicena upravami. silna ziara + pocitovo naklonena (pravdepodobne sposobene tym ze to nie je cisto na stred a z pravej budovy je o nieco viac a tak posobi viac naklonene ako lava a vytvara disharmoniu)
stolicka) fajn akurat by sa to podla mna zaobislo bez tych ciernych rohov
ovecky) jedny fajn u tych druhych pozor na prepalenu oblohu
jazero) super az na ten pen v lavom dolnom rohu ale s tym nic nespravis - na druhu stranu fotku ozivuje takze by som mozno skusil odobrat z pravej strany aby sa dostal trochu viac do zorneho pola.
rieka) v pohode
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

z lubosovych fotiek je u mna favorit ta ziva socha - tazko hovorit o momentke, ked tak stala ktovieako dlho :D, ale zachytena poza, vyraz, farebne prevedenie, ako aj rozostrene pozadie, ktore dovoluje kontrastne vyniknut hlavnemu objektu, tomu davaju stavu. Zaujala na prvy pohlad. Kompozicne tiez parada, mozno niekto by vytkol dotyk ciapky s hornym okrajom, ale absolutne mi to nevadi (hlavne ze nie je zrezana).
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tiez musim pochvalit, myslim ze zatial tvoja naj seria

Jedine co ma trochu skrie su farby pri tych jazdcoch a pri tej Temzi, ako by boli trochu ?vyblite?
Inac ty jazdci na konoch, su Kralovska Garda, bolo to fotene v Londyne pred Buckinghamskym palacom...bol som tam uz zopar krat ale toto som nezazil...par sto metrov pred palacom horelo auto, tak za 5 minut nabehla garda, kopec fizlov na konoch a vypratali z pred palaca tu masu ludi behom 5 minut, ulicu uzavreli, a s nikym sa nesrali.
No, vitaj v mojom svete :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

hej, hned som si spomenul na teba :D
No a ono vsetky fotky museli prejst nejakou upravou, niektore malo, niektore vela, pri tej stolicke je okolie cierne, koli zakryvaniu bordelu ktory bol na zemi...mali tam kadejake naradie, pilu a take, tak som to nejak zakryl trosku.
Z tej jazdeckej gardy som sa snazil dostat co najlepsi vysledok, kedze fotka sama o sebe je podla mna dost o nicom, nepodarila sa...chapte to tak, ze som bol pod natlakom fizlov, a zostal som tam snad najdlhsie zo vsetkych ludi :P natlaky fizlov, ked na Vas kricia ze mate odtial vypadnut a stoji pri vas na koni, tak som bol kus nervozny no :D
Bol tiez dost velky prepal v oblohe, tak som to nejak musel spravit...aj ked pp mi ide trosku horsie, to si uvedomujem, ale skusam co sa jak da doladit.
A ta Temza sa tiez dost tazko fotila, oproti dost ostremu svetlu ktore sa prebijalo cez mraky, je tam velky orez, a tiez som musel curves tahat kadetade aby nebol prepal v oblohe a aby na tom bolo nieco vidno.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

vybava profi fotografa po niekolkych rokoch
http://www.karlgrobl.com/EquipmentRevie ... Canons.htm
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

na tej zivej soche mi trosku vadi zhora ten orez, ze ma hlavu milimeter orezanu, ale to je detail
kolko je tam HDR robenych?
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

zelovoc napísal:vybava profi fotografa po niekolkych rokoch
http://www.karlgrobl.com/EquipmentRevie ... Canons.htm
mudry to clovek, hlavne:
These cameras may look like hell, but they work fine. Please remember, you don't need the latest, greatest camera gear to make a living in photography, but if you shoot for a living and need the most durable cameras possible, I recommend "pro bodies" and "pro lenses". They are designed extra tough and can take a fair amount of abuse. If you are careful and easy on your gear, or are a hobbyist, you can probably get by with "pro-sumer" or "consumer" models that have all of the same functions and features at half the cost. In terms of lenses, buy the best that you can afford. Yes, pro lenses are more expensive, but they are sharper, faster and more durable. Bottom Line: Find a camera system that works for you, learn it like the back of your hand, and you'll probably make great pictures.

Don't worry too much about gear... concentrate on what's in front of the lens and how you're going to compose and expose the shot......When they hand out Pulitzer prizes, the judges never ask what kind of camera the image was shot with, or whether it was shot on film or digital!
ked na Vas kricia ze mate odtial vypadnut a stoji pri vas na koni, tak som bol kus nervozny no
Tss tss, co to pocujem :lol: another day in paradise
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Tomasko, ziadne HDR.
//chlapec aby som ti raz nebol konkurent :D
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

Please remember, you don't need the latest, greatest camera gear to make a living in photography

Don't worry too much about gear... concentrate on what's in front of the lens and how you're going to compose and expose the shot.....

to je to co tvrdim odkedy som prvy krat drzal fotak v ruke 8)
a aj tu na fore som to uz davnejsie spominal ...

:plus:
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Smerom zo západu sa začína blýskať, tak dúfam že niečo zachytím :) Idem na vec 8)
adox
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa adox »

Chcel som to skusiť aj ja, ale tu je také bliskanie že bliska to dáááleko od nás a "svietia" celé mraky keď to blisne, takže nič z toho :(
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

aj pokus cislo dva neuspesny. Uz dva roky sa neuspesne snazim zachytit jeden krasny velky blesk. To je moj fotociel. Ale mam este dlhu cestu
Prílohy
tt.jpg
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Trnava? :)

nabuduce namier vyssie fotak aby si nemal tie svetla z ulice, a daj si dlhsiu expoziciu
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Nakoniec nič z toho :( búrka bola ďaleko a blýskalo sa čoraz menej, tak som to o 00:30 vzdal a išiel spať
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

chlapec10 napísal:Trnava? :)

nabuduce namier vyssie fotak aby si nemal tie svetla z ulice, a daj si dlhsiu expoziciu
riesenie dlhych casov bez stativu je zlozite :smt017
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

parapeta, stos knih, casopisov, radiovy odpalovak a mas po probleme
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Maki napísal:parapeta, stos knih, casopisov, radiovy odpalovak a mas po probleme
dokonca ani radio odpalovak netreba, staci ked das samospust a mozes fotit dlhu expo hned...
Napísať odpoveď