Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012

Diskusie na politické témy...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pravicovy zlepenec 2010-201x

Príspevok od používateľa seth82 »

Ten chlapík nepopísal nič konkrétne, článok je plný dohadov, teórií, štruktúr typu "dá sa to prirovnať k X" alebo "môže to smerovať k Y". Všetko sú to iba jeho zamerané názory, ktoré majú presne takú argumentačnú hodnotu ako môj nesúhlasný komentár na ne - sú to iba subjektívne pocity "odborníka" ktorý sa potrebuje pravidelne negatívne vyjadrovať na margo terajšej koalície, pričom počas minulých rokov poslušne držal ústočká a krok. Dokonca som aj celkom podrobne vysvetlil, prečo si to myslím a citoval som priamo časti rozhovoru. Neviem, čo sa tu na tom poniektorým zdá ako nemiestne, žeby môj protichodný názor? Ďalej nevidím žiaden dôvod, prečo by sme si mali nechať kritiku minulej garnitúry pre seba, pretože za prvé - Fico a spol. takúto taktiku praktizovali celé minulé 4 roky (a všimnime si napríklad príspevky Kriju, ktorý sa pravidelne vracia 8 rokov dozadu) a za druhé - "skvelé" kroky a opatrenia minulej garnitúry ešte doznievajú, terajšia vláda ešte nič dokopy nespravila, tak to máme akože zabudnúť na predchádzajúci humbug, alebo ako?

Nik nepísal, aby Tížik v tomto období komentoval Ficovu vládu, "prečítaj si môj komentár ešte raz". Mňa iba zaujalo, že soptí iba voči pravičiarom, pričom minulá garnitúra bola pre neho (počas jej vládnutia, aby sme sa rozumeli) zjavne posvätná.

Už X krát som sa tu vyjadril (a nie len ja), že Radičová mi nie je sympatická a že jej post premiérky mi je proti srsti. Takže neškatuľkuj nás tu ako fanboyov SDKÚ. Chválospevy na jej margo na SME teda často nevídam, v poslednom čase skôr kritiku, takže buď to SME začni čítať, alebo tu nevypisuj bludy :) Ináč, poskytni mi nejaké nestranné médium, samozrejme okrem Pravdy, Propu a podobných "netendenčných" výtvorov, ja sa iba poteším. Ďakujem.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Nestranné médium je pravdepodobne čistý papier....

No prepáč, ale radičová so svojou SDKU ti je nesympatická. Ku KDH tiež nemáš vrelý vzťah, ako som pochopil, Maďarov predpokladam tiež moc nemusiš. Tak kto potom? Homofil a liberál Sulik? Alebo židia z OKS? To je dosť malo. Odkiaľ potom to nadšenie pre súčastnú koalíciu a viera v „zmenu“?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

seth, nepostol som ten clanok sem kvoli tomu, ze hodnoti posobenie vlady.
Dal som ho sem kvoli tomu, aby poukazal na to, co za "reprezentaciu" tu ide sefovat.

Pravdupovediac, tiez som o Tizikovi v minulosti vela nepocul. No mozno to bude sposobene len tym, ze sa netlacil do TV a inych masmedii, ako zidofilny Meseznikov a podobni tajtrlici.
On, ako predpokladam, bol osloveny Pravdou a nebol to jeho monolog, len odpovedal na otazky redaktorke.

Btw, o sme-tiach len srandujes, ze? Zisti si, kto je a co bol jej hovorca...

Nestranne medium? No citaj si Fifik-a. :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Kali: prečo sa tváriš tak prekvapene? Už X krát som tu písal, že nie som fanúšikom SDKÚ a KDH a aj som priamo napísal, že som volil SAS. Neviem, na čo sa teraz ideme hrať, na tvoje kecy o židoch a homofiloch ti ja neskočím. A prečo podporujem terajšiu koalíciu? To je tak ťažko vyčítať z desiatkov mojich príspevkov tu v politike? O čo ti ide? Prečítaj si ich, mňa už prestáva baviť opakovať sa.

//ale kvôli tebe to zjednoduším: Aj keby celému Slovensku mali vládnuť členovia sympózia podtatranských ježkov, aj tak by to bolo pre mňa prijateľnejšie ako predchádzajúca garnitúra, pretože verím, že rozkrádanie, zavádzanie, zatajovanie takých rozmerov, ako to bolo praktizované za Fica, tu už nebude. A preto držím palce terajšej vláde, aj kvôli tomu, že som svoje nádeje vkladal do SAS (systémom najmenšieho zla a aj kvôli tomu, lebo doteraz ešte nemali za ušami), ktorá je súčasťou koalície a uvidí sa, či to s nimi bude také, ako s Ficom, alebo nie.

Ten článok hodnotí pôsobenie vlády, ktorá ešte len začína vládnuť :) To je dosť odvážny kúsok, hodnotiť prvé kroky bez možnosti zoznámenia sa s ich závermi a výsledkami...Mne ten článok príde ako kritika od niekoho, kto celý čas nesúhlasí s nástupom tejto garnitúry a teraz dostal možnosť do vypustiť do jedného z najčítanejších médií u nás...Práve preto sa mi to vôbec nepáči. Nie som fighter do krvi za terajšiu vládu a už vôbec nie za SDKÚ, KDH a už aj SAS ma stihli nasrať, ale ten rozhovor je tak jasne zameraný, že to až pekné nie je...

Neviem, čo si myslel tým so SME, samozrejme, že som si vedomý, že pred voľbami podporovali pravicu (tak isto, ako JOJ, STV a Pravda robili opak), ale teraz na ňu aj trochu kydajú a nebránia sa ani kritike...(napr. článok o referende, prípadne o Radičovej a jej vystupovaní s Orbánom).

Fifík ešte vychádza? Ja som furt uprednostňoval Včielku, takže sa k nej asi vrátim >:3
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

zidofilny Meseznikov
Jasné, že je židofilný keď sám je žid. ;)
že rozkrádanie, zavádzanie, zatajovanie takých rozmerov, ako to bolo praktizované za Fica, tu už nebude.
A toto nie sú dohady?
Ten článok hodnotí pôsobenie vlády, ktorá ešte len začína vládnuť
Pokiaľ viem tak okrem SAS už všetci boli vo vláde alebo aspoň v parlamente takže hodnotiť ich môže ako politikov, neviem v čom je problém.
(tak isto, ako JOJ, STV a Pravda robili opak)
Len preto, že nepropagovali pravicu automaticky propagovali ľavicu?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pre karmistu: áno, som tak naivný, hoci ja by som to pomenoval inak - nádej. A neboj sa podpísať, ja karmu neudeľujem.

KaptMichal: nauč sa čítať, pretože ja som napísal, že ja VERÍM, teda netvrdím (mal som tam asi napísať aj slovíčko dúfam), že to s novou vládou také nebude. Nikde to neprezentujem ako stopercentný fakt. Nevkladaj mi sem prosím ťa to, čo som netvrdil.

Citujem:"Pokiaľ viem tak okrem SAS už všetci boli vo vláde alebo aspoň v parlamente takže hodnotiť ich môže ako politikov, neviem v čom je problém." - mne sa moc nezdá, že ich hodnotil ako politikov, hodnotil ich ako "budú podľa neho vládnuť a ako to podľa neho pravdepodobne dopadne". Hodnotiť osoby ako také kľudne môže aj ďalej.

Citujem:" Len preto, že nepropagovali pravicu automaticky propagovali ľavicu?" - použijem citáciu z mojej karmy: "to si fakt tak naivný?" Ktože to prišiel s investigatívnou činnosťou a slávnostne propagoval 40 miliónový nákup pozemkov Sulíka a spojitosť jeho manželky s nebankovkou SUN? Žeby Pravda? A nohsledi Džejentí alias SMERu alias JOJ taktiež robili podporu FIcovi, v prípade STV nestrannosť dokonca potvrdila niekoľko krát aj rada pre vysielanie...Tak na čo sa to tu hráš? Ja nepopieram, že SME je pravicovo zamerané a ty chceš naznačiť, že mnou spomenuté ľavicovo zamerané nie sú?
KaptMichal
King
King

mne sa moc nezdá, že ich hodnotil ako politikov, hodnotil ich ako "budú podľa neho vládnuť a ako to podľa neho pravdepodobne dopadne"
Ved už tam boli tak prečo by si to nemohol dovoliť?

S tým vycicavaním a kradnutím: Dohady, že toľko nakradol nie či niekto po ňom toľko nakradne...

ďakujem za k- od anonyma
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Takže môže kritizovať novú vládu, ktorá je zmenená, sú v nej iné strany, majú nový vládny program? Zaujímavé je, že najviac kritiky si v tom rozhovore vyslúžil práve Sulík, ktorý vo vláde ešte nebol.

Tomu ďalšiemu komentáru celkom nerozumiem, to akože chceš spochybniť markantné rozkrádanie štátu SMERom a spol., alebo ako? Lebo iba z dnešných správ sa stačí pozrieť, že o koľko štát pripravil nominant SMERu spoločne s vedením nemocnice na Kramároch, prípadne kopec srandy v sociálnej poisťovni...A to je iba jedna maličká časť z minulého bordelu...
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Seth, Sulik preto, lebo bol a v podstate aj je najkontroverznejsia postava poslednych volieb.
On, ako aj jeho strana, bol najvacsim outsiderom tychto volieb. Tizik len zhodnotil to, co ho a jeho stranu dostalo tam, kde je. Samozrejme, kazdy priemerne inteligentny clovek si vie urobit aj vlastny nazor. On len pomenoval veci, aj ked niekedy mozno zlozito. Anyway, musim s nim len suhlasit, pretoze podla mojho skromneho nazoru, Sulik s jeho nazormi bol asi najvacsim populistom poslednych volieb. Najskor krasne rozpravky o tom, co vsetko chcu zaviest, co chcu zmenit, ale po volbach to zrazu nie su podstatne otazky pre Slovensko??? Ano, narazam z casti aj na dekriminalizaciu marihuany. Samozrejme, nikdy to nebola klucova otazka, co sa tyka fungovania tohto statu, no nezabudajme na to, ze dost vyznamne percento hlasom ziskal prave takymto pseudoliberalnym postojom. Pre mna je Sulik proste nazorovy a hodnotovy prostitut.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Musím povedať, že v niektorých častiach o Sulíkovi s tebou súhlasím, keďže ja osobne som bol dosť znechutený práve popularizáciou dekriminalizácie marihuany a zavedenia registrovaných partnerstiev. Nie žeby mi to prvé nejako vadilo (ja by som drogy legalizoval, zdanil a kto chce, nech sa sfetuje aj na smrť), ale ako človeka, ktorý si myslel, že primárnym zameraním SAS budú ekonomické otázky, ma to dosť sklamalo. Taktiež sa ale priznám, že som čiastočne rád, že ani jedna z nich nie je v programovom vyhlásení (hlavne tá o teplých), pretože aspoň Súmračná nemá o čom dookola verklikovať a zároveň mi to bolo aj tak čiastočne proti srsti. Takže ja osobne čakám, či táto vláda niečo dokáže, alebo mala iba plnú hubu lásky a dopadne tak ako tá predchádzajúca.

Avšak rozhovor je až príliš jednostranný, obsahuje výlučne iba kydanie na hocikoho, kto im prišiel z pravice pod ranu (a to isté platí aj o ostatných článkoch Tížika, aspoň čo sa týka politiky) a práve toto sa mi nepáči. Mne sa jednoducho zdá, že celý článok je zámerné a verejné kopnutie si do pravice od človeka, ktorému sa nepáči zmena vo vláde a nevie sa cez to prekusnúť...Toť moje pocity.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

neviem co stale mate s thc a s teplosmi. Ano, priznavam, ze na tom ziskali dost hlasov, ale presadenie tychto bodov v programe nebola priorita. Mam pocit, ze vsetko okolo dekriminalizacie rozkrutili media a niekto tu silou mocou vypisuje, ako keby saska mala v programe iba tieto dva body...

P.S.: sas som nevolil.
KaptMichal
King
King

Názory mladých, ktorí boli voliť ovplyvnila práve táto dekriminalizácia poprípade homosex. zväzky, nemôžte si predsa myslieť, že všetci mladí ľudia sú aj múdri. Ak niekto volil sas len preto lebo boli noví tak zahodil svoj hlas do ehm. A tento názor som počul pomerne dosťkrát.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Keby ste takto onanovali aj nad programami ostatných strán. :roll: Hlavným ťahúňom kampane SAS bola zodpovedná fiškálna politika a odvodový bonus. Určite nie dekriminalizácia a registrované, to je už len vec médii a ich politických oponentov. Snaha presadiť tieto body bola rovnaká ako presadiť zvyšných 118 bodov. Voľba SAS sa pre jej voličov zatiaľ ničím nevypomstila, skôr naopak. Rovnako môžem argumentovať, že tí čo volili KDH sa nechali obabrať lebo nepresadia vatikánsku zmluvu a výhradu svedomia. Napriek tomu nikto z Vás tu tento rovnocenný pohľad neprezentuje.
KaptMichal
King
King

Asi si nepochopil čo som tu vyššie písal o mladých voličoch
kinjeril
Moderátor
Moderátor

slay napísal:Keby ste takto onanovali aj nad programami ostatných strán. :roll: Hlavným ťahúňom kampane SAS bola zodpovedná fiškálna politika a odvodový bonus. Určite nie dekriminalizácia a registrované, to je už len vec médii a ich politických oponentov. Snaha presadiť tieto body bola rovnaká ako presadiť zvyšných 118 bodov. Voľba SAS sa pre jej voličov zatiaľ ničím nevypomstila, skôr naopak. Rovnako môžem argumentovať, že tí čo volili KDH sa nechali obabrať lebo nepresadia vatikánsku zmluvu a výhradu svedomia. Napriek tomu nikto z Vás tu tento rovnocenný pohľad neprezentuje.
Nic v zlom, imho 50% volicov SAS nevie co pojem fiskalna politika znamena. Spravil som si len taky sukromny prieskum u nas vo firme medzi volicmi SAS-ky... ;-)
Na druhej strane vsak vedeli o odvodovom bonuse, buzikoch a huleni. :) KDH sem pls ani neber... farizej nad farizeja, podvodnik nad podvodnika... bu*ik nad buzika. Imho, tento zlepenec sa zacne triestit hlavne na tychto veciach. KDH a Sulin dlho spolu bacovat nevydrzia. Leda ze by vytvorili "liberalno-konzervativnu frakciu homosexualne zhulenych krestanov". :D
KaptMichal
King
King

iberalno-konzervativnu frakciu homosexualne zhulenych krestanov". :D
K+ :D
S tým prieskumom je to u mňa podobné ibaže nie vo firme ale inde.
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Kašlať na nálepku, to je nepodstatné, ale ľudia ich chcieť jednoducho nebudú, budú na nich nadávať.

Všetko sa bude zdražovať, spoplatňovať, a ako sa prejaví ten ich nový zákonník práce a OB... A zakrývanie deficitu privatizáciou - starý dobrý osvedčený recept sdkú :) - to sa im tiež páčiť nebude, myslím že to tu už raz bolo.

To je proste strana pre horných 10 000 a nikto ma nepresvedčí o opaku.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

povedz mi prinos Carga, akykolvek
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Klingonka: Prípadne prínos letiska v BA a hlavne prínos z toho, že ho vlastní štát...Zakrývanie deficitu privatizáciou? Ten deficit sa zakryť nedá, nanešťastie vďaka minulej garnitúre, že áno (ktorá ho zakrývala až do obdobia po voľbách, pričom si doteraz pamätám, ako sa Fico s Mečiarom bohovali, že vyšší ako 5,5 nebude).

Ako inak chceš znížiť deficit a zadlženie Slovenska, ak nie zdražovaním a zvyšovaním daní, prípadne zavádzaní nových poplatkov? Poďakuj sa Ficovi, ktorý namiesto šetrenia "počas krízy", ktorou sa tak rád oháňa, rozhadzoval peniaze na pí*oviny a ďalšie zasa na ultra-prehľadné tendre a fiktívne firmy. Práve preto o 4 roky znovu vyhrá Fico, pretože tupí ľudia u nás si nedovidia na koniec nosa a nevedia uvažovať...
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Prínos teraz nie je, ale napr. keď sa bude míňať ropa benzín, viem že je to teraz sci-fi, všetko sa presunie na železničnú / alterantivnu dopravu, tak potm možno áno.

Česi už na to prišli, že musí šetriť aj vláda a nie iba bežní ľudia. Pretože kto najviac míňa ? Treba im to ukázať byť príkladom. Potom sa nadávať nebude. Na Slovensku ale nemáme strany, ktoré majú komplex. šetriaci program (moja obľúbená strana aspoň niečo má, myslela som, že nie).
Napísať odpoveď