Ako môžeš napísať takúto blbosť ? V období autonómie Slovenska nevznikol a nerealizoval sa žiaden konkrétny protižidovský zákon. Boli to len nariadenia a ich smernice, ktoré sa považovali za tajné a nie oficiálne zákonodarné akty.AKé?????? Dozvieme sa niekedy? Nepredpokladám.
Veď sa pozri na Židovský kódex. Čo to bolo ? Iba spojenie už vydaných zákonov a rôznych vyhlášok do jedného celku.
Tu máš k dispozícii Židovský kódex
Hovorí ti niečo proces odnárodnenia počas maďarizácie ? Zastihlo aj časť slovenskej inteligencie.Títo občania sa nehlásili k Slovákom a nemali na Slovensku čo robiť. Všetci títo židia NEMALI štátne občianstvo SR.
A z druhej strany, Maďari naopak považovali týchto Židov za propagátorov Česko-Slovenska.
Faktom ale zostáva, že táto akcia bola brutálna a nehumánna. Toto rozhodnutie podpísal Tiso, ktorý prijal Eichmanna v Bratislave 4.novembra 1938.
Áno, takže ak o niekom povieme, že kradne, tak je morálne ho zbaviť majetku, práv a vyviesť niekam preč vo vagóne pre zvieratá. Je tak ?Čo to je riešenie po kresťansky? Že sa máme prizerať na to ako židia lichvárčia? Ako ty môžeš vedieť čo je kresťanské, keď ku kresťanstvu ani nepričuchneš? Božie prikázania zakazujú kradnúť a klamať. Kto to robí sám na seba privádza trest.
Božie prikázania nám nekážu byť idiotmi a vôlmi ktorí sa nechajú odrbávať! Ježiš sám povedal : Nemyslite si, že som priniesol pokoj na zem. Nie pokoj som priniesol, ale meč.
Ak ty chceš robiť z kresťanov bojazlivé ovce, ktoré sa za svoje nepostavia tak na mňa to neplatí.
Čo sa týka toho lichvárčenia a celkovo hospodárenia Židov, nechcem ich zastávať, ale táto štatistika z roku 1921 je zaujímavá:
zo všetkých obyvateľov Slovenska nevie čítať a písať vyše 13% mužov a 16% žien
zo židovských mužov bolo negramotných 0,96% a žien 2,82%.
O niečom to svedčí, ja za to nemôžem.
A Ježišovmi vrajcitátmi sa tu neoháňaj, lebo ja vytiahnem úplne opačného charakteru o nastavovaní druhého líca a pod.
Týmito nezmyslami by som naozaj nerád strácal čas.
Akože nebol jej veliteľom, keď bol ?Tiso zakázal Hlinkovej garde nosiť zbrane a nebol veliteľom HG, nestaral sa o jej činnosť a chod. Tiso nemôže zodpovedať za činy jednotlivcov v HG. Všetci, ktorí porušovali zákony a ľudskosť boli potrestaní, dokonca aj niektorí vojaci na východnom fronte. Samozrejme nie každému sa to dokázalo ale ani dnes sa mnohým vrahom násilníkom či papalášom vina nedokáže a vedu z toho nerobíme.
Tu ide o to, aké prostriedky a postupy využívala HG pri zaobchádzaní so Židmi.
Čo chceš definovať ? Veď toho boli plné noviny.Definuj mi antisemitskú propagandu. A napíš konkrétne akú Tiso podporoval.
Tiso ju nemusel ani tak podporovať, veď on sám mal také prejavy.
To nie je žiadne ?????, ale toto spomenul aj tvoj Letz, ktorého si tu spomínal, citujem ho: „Tiso pokladal tzv. riešenie židovskej otázky za akciu radikálov. Keď videl, že po Salzburgu prevzali iniciatívu, bol pasívny. V tom bola chyba.“??????
Keď niekto niečo podpíše, je za to zodpovedný.Prezident bol povinný odhlasovaný zákon podpísať. Takže tu nešlo o žiadne chcenie ale povinnsoti prezidenta vyplývajúce z funkcie.
Inak, toto je zaujímavé.Že prezident nerobil nič na ochranu židov je nezmysel, vydával výnimky a zastavil deportácie. Čo je jednoznačne preukázané.
Ja jednu stranu aj taký apologét Tisu ako Vnuk argumentuje tým, že skutočnú moc nad Židmi na Slovensku mal Tuka, ale Tiso zastavil transporty.
Transporty boli zastavené, lebo už jednoducho nebolo koho vyvážať. To takisto tvrdí aj Letz.
Bavíme sa tu o Slovenskom štáte a J. Tisovi, tak asi prečo nebľačím, že....Čo sa týka zaberania židovského majetku v 1ČSR sa kradli majetky kresťanom a kresťanskej cirkvi / prečo nebľačíš?/ ale aj židom, prečo neplačeš aj na tomto hrobe?
Že to píšeš zrovna ty, človek, ktorý tu okrem iných poloprávd a vlastných interpretácií tvrdil aj nezmysly takého typu, že po 1945 bolo vyvezených 70 000 Slovákov do gulagov, alebo že Tiso nikdy nehajloval.Ešte stále ťa baví klamať a zavádzať ??