Drogy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Skusil si niekedy drogy?

Ano
441
47%
Nie
116
12%
Raz to skusim
45
5%
Nikdy
328
35%

Celkom hlasov: 930

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Drogy

Príspevok od používateľa hughito »

Od 30-70 miligramov môže byť trávička aj halucinogén (sluchový i zrakový), teda, pri vyššej dávke.
Rad8)
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Rad8) »

Vieš aké je to malé množstvo? Nie je možné aby taká malá špinka mohla byť sluchový aj zrakový halucinogén, keď ja som nemal halucinácie (ani sluchové ani zrakové) z zo 100x väčšieho množstva...
hughito
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, môže to byť individuálne, každopádne, má aj halucinogénne účinky, je to fakt, tak neviem o čo sa snažíte, hlavne ty, Daedalus. :wink:
Aj teraz mas halucinacie?
Argumentácia ako prasa.

Ľudia pravidelne užívajúci marihuanu udávajú, že prežívajú veľké množstvo senzorických zmien a zmien vnímania :arrow: eufória, zkreslenia vnímania času a priestoru, zmeny soc. cítenia. 16% prav. húličov popisuje pocity hrôzy, úzkosti a zmätenosti, asi 1/3 udáva stavy ako akútna panika, halucinácie a nepríjemné skreslené vnímanie vlastného teľa.
Ľudia, ktorí húlia denne alebo takmer denne často uvádzajú telesnú a duševnú letargiu, u 1/3 z nich sa vysk. mierne depresie, úzkosti a podráždenosti.
(American Psychiatric Association, 1994)
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

fakt je aj to ze trava patri medzi kanabinoidy, skus si dat pod jazyk hoffmana, a potom mi napis co si predstavujes po pojmom halucinogen, ty cukrik :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

Daedalus napísal:fakt je aj to ze trava patri medzi kanabinoidy, skus si dat pod jazyk hoffmana, a potom mi napis co si predstavujes po pojmom halucinogen, ty cukrik :roll:
Halucinogénny účinok je dozaista len drak v kuchyni.... :roll:

O téme vieš prt a robíš tú závery s rádoby nadhľadom.

Posledný krát: Halucinogénny, čiže psychadeliká sú látky, ktorým hl. účinkom je zmena vnímania. H. menia typickým spôsobom vnímanie vonk. i vnút. sveta. Obvyklé podnety s okolia sú vnímané ako nové udalosti, napr. zvuky a farby sú vnímané výrazne odlišne. Vnímanie času je zmenené do takej miery, že minúty sa môžu zdať dlhé ako hodiny. Jedinec môže mať sluchové, zrakové či telesné halucinácie a mí zníženú schopnosť odlišovať seba od svojho okolia.

Marihuana patrí medzi halucinogénny.
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

Halucinogénny, čiže psychadeliká
Hughito, sorry, ale o teme tu vies "prt" ty. Haluginogeny ≠ psychedelika. Halucinogeny sa delia na 3 kategorie a to su disociacne drogy ( napriklad ketamin ) deliriogeny (durman) a prave tebou spominane "cize psychedelika" ci uz LSD, alebo lysohlavky... prosimta, ako mozes marihuanu radit k tymto latkam,ked jej ucinky su diametralne odlisne??
hughito
Redeemer
Redeemer

kubooo napísal:
Hughito, sorry, ale o teme tu vies "prt" ty. Haluginogeny ≠ psychedelika. Halucinogeny sa delia na 3 kategorie a to su disociacne drogy ( napriklad ketamin ) deliriogeny (durman) a prave tebou spominane "cize psychedelika" ci uz LSD, alebo lysohlavky... prosimta, ako mozes marihuanu radit k tymto latkam,ked jej ucinky su diametralne odlisne??
Ja čerpám z kvalitnej lietaratúry, neviem z čoho čerpáš ty.

Samozrejme, ak si niekto sem-tam zahúli, tak nebudeme mať stavy ako z LSD, poznám x takých ľudí, teda určite je to väčšina.

Ale potom je aj tá druhá skupina, ktorí húlia každý deň, resp. veľmi často a to som sem dával aj štatistiky z Ameriky, aké mávajú zážitky. A poznám aj takýchto ľudí a môžem povedať, že tie účinky marihuany sú priam devastačné a úplne zmenili ich osobnosť, aj celkový prejav, pohyby či myslenie. Samozrejme, títo ľudia časom prejdú aj na niečo tvrdšie.
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Druha skupina? Ty poznas X? No ja poznam X+Y ludi ktory to hulia denne, hodne, a niektory aj par desiatok rokov, a ziadne halucinacie nemaju, nemali. A taktiez nepresedlali na nieco ani nic tvrdsie. Fakt je to, ze zmena zmyslov a vnimania tam je, a to ani nemusim byt 24/7 hulic, ale oznacovat to ako halucinacie? OMFG ... spytaj sa tych tvojich X ludi, kolki uz mali z travy halucinacie :/

Ono by bolo dobre si definovat co pre koho znamena pojdem halucinacia.

Marihuana NEpatrí medzi halucinogénny.
Frankie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frankie »

hughito napísal: Ja čerpám z kvalitnej lietaratúry, neviem z čoho čerpáš ty.
Tak napríklad zo.. života? Je mi jasné, že môj už zrejme 7 rok života s marihuánou a pohybovania sa v komunite alkoholikov, abstinentov, príležitostných huličov, huličov, ľud čo sú zhulení snáď celý deň- nestačí na to aby som mohol odporovať tvojím "štúdiám"...
A bez irónie: tak hlavne tie tvoje fatalistické štúdie typu "prvý špek->tvrdé drogy->zmena na trosku->koniec" ignorujú milióny ľud na celom svete, ktorí hulia úplne bez problémov.. Nie že pár ľudí sa to netýka.. ich sú MILIÓNY, rozumieš? Ja po 6 rokoch hulenia stále nerozumiem, prečo som ešte neokúsil žiadnu tvrdú drogu.. neviem, mám nejako spomalený ten vývoj trosky, alebo.. vysvetli mi to prosím ťa, lebo ja stále čakám... a nič.

A ešte.. pokiaľ od Teba nedostanem jedinú SKÚSENOSŤ na ktorej by si mohol založiť svoj názor, tak s tebou ani nebudem komunikovať. Lebo keby som si chcel nachádzať články a predikcie a predpoklady, tak si ich nájdem tisíc na nete sám. A to že ty miesto vlastného argumentu skopčíš odstavec odniekiaľ.. toto mňa nezaujíma. A aj v iných témach sledujem, že máš asi nejaký menší problém, lebo hodnoty názory a postoje sa majú vytvárať trocha inak, než "vyberiem si ktorý článok mi vyhovuje a s tým sa budem oháňať". Niečo o tom viem, študujem aj takéto veci (na vysokej škole!.. zasa niečo čo nepasuje nejako). Takže chcem počuť tvoju skúsenosť (nie názor, názor môžeš mať PROTI a ten ti ja brať nebudem, ono je totiž plne jedno kto hulí a kto nie), na zálade ktorej si dovoľuješ takto generalizovať. Lebo úprimne, každý hulič bude mať tvoje "kvalitné štatistiky z Ameriky" úúplne u prdele.
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

Paneboze Hughito, citas to vobec po sebe? Ked si dam 5 piv, tiez pocitim istu zmenu vnimania.... je pivo teda halucinogen? :D
kj37
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kj37 »

Frankie napísal: Tak napríklad zo.. života? Je mi jasné, že môj už zrejme 7 rok života s marihuánou a pohybovania sa v komunite alkoholikov, abstinentov, príležitostných huličov, huličov, ľud čo sú zhulení snáď celý deň- nestačí na to aby som mohol odporovať tvojím "štúdiám"...
A bez irónie: tak hlavne tie tvoje fatalistické štúdie typu "prvý špek->tvrdé drogy->zmena na trosku->koniec" ignorujú milióny ľud na celom svete, ktorí hulia úplne bez problémov.. Nie že pár ľudí sa to netýka.. ich sú MILIÓNY, rozumieš? Ja po 6 rokoch hulenia stále nerozumiem, prečo som ešte neokúsil žiadnu tvrdú drogu.. neviem, mám nejako spomalený ten vývoj trosky, alebo.. vysvetli mi to prosím ťa, lebo ja stále čakám... a nič.

A ešte.. pokiaľ od Teba nedostanem jedinú SKÚSENOSŤ na ktorej by si mohol založiť svoj názor, tak s tebou ani nebudem komunikovať. Lebo keby som si chcel nachádzať články a predikcie a predpoklady, tak si ich nájdem tisíc na nete sám. A to že ty miesto vlastného argumentu skopčíš odstavec odniekiaľ.. toto mňa nezaujíma. A aj v iných témach sledujem, že máš asi nejaký menší problém, lebo hodnoty názory a postoje sa majú vytvárať trocha inak, než "vyberiem si ktorý článok mi vyhovuje a s tým sa budem oháňať". Niečo o tom viem, študujem aj takéto veci (na vysokej škole!.. zasa niečo čo nepasuje nejako). Takže chcem počuť tvoju skúsenosť (nie názor, názor môžeš mať PROTI a ten ti ja brať nebudem, ono je totiž plne jedno kto hulí a kto nie), na zálade ktorej si dovoľuješ takto generalizovať. Lebo úprimne, každý hulič bude mať tvoje "kvalitné štatistiky z Ameriky" úúplne u prdele.
No ale aspon v niecom ma trocha pravdu - marihuana sice nijak nesuvisi s tvrdymi drogami, ani ziadnymi halucinaciami, ale su ludia, ktorym teda celkom hodne vymyva mozog ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

Daedalus: Ty si najprv musíš ujasniť rozdiel medzi pojmom halucinogén a halucinácia. Inak to nemá zmysel.

Vidíš, ty poznáš, ja poznám + mám štatistické údaje z literatúry. Ale samozrejme, že to nevyvracia tvoje skúsenosti. Keby si si dobre prečítal tie úryvky, čo som sem napísal, tak tam sa písalo vždy len o 1/3 alebo v jednom prípade o 16%.

Vieš, najprv treba pochopiť text, až potom reagovať.

Frankie
: Ty píšeš úplne z cesty. Napríklad toto neviem odkiaľ si si vycucal:
tak hlavne tie tvoje fatalistické štúdie typu "prvý špek->tvrdé drogy->zmena na trosku->koniec"
:smt006

Inak ma fascinuje, a akou vervou a doslova hrdosťou tu niekto opisuje, koľko rokov už užíva látku, ktorá síce robí všetko možné (subjektívne), ale určite neprospieva zdraviu. Naozaj obdivuhodné, ja ťa normálne obdivujem, škoda, že i ja nemám toľko rokov húlenia za sebou. :roll:
Frankie
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frankie »

hughito napísal:
Frankie: Ty píšeš úplne z cesty. Napríklad toto neviem odkiaľ si si vycucal:
Ty máš na tie citácie nejaký fetiš? Tak teda nech sa páči:
hughito napísal: Ale potom je aj tá druhá skupina, ktorí húlia každý deň, resp. veľmi často a to som sem dával aj štatistiky z Ameriky, aké mávajú zážitky. A poznám aj takýchto ľudí a môžem povedať, že tie účinky marihuany sú priam devastačné a úplne zmenili ich osobnosť, aj celkový prejav, pohyby či myslenie. Samozrejme, títo ľudia časom prejdú aj na niečo tvrdšie.
Presne tu sa štatistika z Ameriky(!) mýli. Devastačné účinky nie sú vôbec garantované, ničím. Ono súhlasím s týpkom čo písal vyššie, že niektorých (a povedzme si pravdu, je ich dosť) robí skoro až debilmi. Tu sa zhodneme. Lenže ono aj.. tak nejako si všímam, že každý z nich nejakým spôsobom debil aj... bol. Alebo na to aspoň mal nábeh, lebo ľudovo povedané tráva robí múdrejších (alebo skôr sedí česky- "vědoucích") múdrejšími a z hlupákov ešte väčších. Áno, človeka to mení, určite nemôžem čakať, že ma to neovplyní. Ale hodnoty, prejav, pohyby(?) to určite nie.. Posúva by som povedal presne v smere, ktorým sa človek uberá. Každý pajác ako ty mi vyťahuje historky ako sa jeho "známy" stal pomocou ganje zo športovca, študenta, prezidenta, neviem čoho všetkého stal vysmiaty debil, ktorého ani nespoznáva.. Pekné, ale to ja čo ich poznám kopec neviem ani o JEDNOM takom prípade! ako si tak vybavím všetkých takýchto vapálencov, tak.. si nemyslím, že sme v niekom z nich stratili človeka čo nájde liek na rakovinu. A urob to aj ty, sa zamysli či to niekoho takto radikálne zmenilo. Nemožné. Kľudne ti aj bez štatistiky z Ameriky garantujem, že každý kto takto skončil, by skončil podobne na hocičom inom, aj keby sa s ganjou v živote nestretol.

A že toto všetko píšem do vetra viem, lebo stejně to preskočíš a všetko čo mi napíšeš je, ako som hrdý že hulím.. Len v tvojej hlave muselo vzniknúť, že to je niečo na čo sa dá byť.. hrdý. Asi len ty vidíš nejaký rozdiel v "hodnote" huliča a nehuliča, lebo ja som aj povedal, že či niekto hulí, alebo nehulí je úplne jedno. Je to záľuba povedzme ako každá iná, hrdý sa dá byť na spôsob akým človek žije, a nie čo fajčí.

Ja som rád že hulím. Ale hrdý som sám na seba a s trávou to nemá nič spoločné. Ani by osm ti na nos nevešal, čo robím alebo nie, keby si nepísal také strašné pi*****. Ja tu hovorím o hulení preto, že sa o tom bavíte. Rozprávam o tom čo poznám, zažívam. A o tom nejaká polemika je, každý povie svoj pohľad na vec, svoje skúsenosti. O žiadnej hrdosti to nie je a s vervou to píšem aj tak zbytočne, lebo si pako. povedal by som, že napísať do témy o marihuane svoje skúsenosti je celkom.. normálne nie? Takže ja nevidím dôvod na hrdosť pri písaní do témy o ktorej niečo viem, skôr mi príde nevhodné písať do témy o ktorej viem hovno aj to len sprostredkovať vety iných ľudí, ktorí o tom vedia hovno.

Boha jeho!
hughito
Redeemer
Redeemer

Presne tu sa štatistika z Ameriky(!) mýli. Devastačné účinky nie sú vôbec garantované, ničím.
Tu druhá časť príspevku už nebola z tej štatistiky, moja chyba, napísal som to nejasne. V ten štatistike sa žiadne takéto závery nerobili, to vie dnes možno až na pár komunistických doktorov, že tam nie je žiadna priama spojitosť.
Ja som mieril na ľudí, ktorých priamo poznám, na ktorých to takto účinkovalo a ktorí časom prešli na tvrdšie drogy (netvrdím, že zásluhou marišky). Z tých ľudí sú dnes v podstate trosky.
Lenže ono aj.. tak nejako si všímam, že každý z nich nejakým spôsobom debil aj... bol. Alebo na to aspoň mal nábeh, lebo ľudovo povedané tráva robí múdrejších (alebo skôr sedí česky- "vědoucích") múdrejšími a z hlupákov ešte väčších.
Na tomto tiež niečo bude, lebo jeden z tých, ktorých opisujem mal na to nábehy z rodiny. :) A poznám aj iný prípad, každopádne mariška urýchľuje alebo znásobuje ten problém.
Posúva by som povedal presne v smere, ktorým sa človek uberá. Každý pajác ako ty mi vyťahuje historky ako sa jeho "známy" stal pomocou ganje zo športovca, študenta, prezidenta, neviem čoho všetkého stal vysmiaty debil, ktorého ani nespoznáva..
Toto je samozrejme prehnaný učebnicový príklad, ale v tomto si stojím za tým, že tí, ktorí pravidelne a dosť začali húliť sa jednoducho dosť viditeľne zmenili, a áno, aj tým prejavom či zmýšľaním. Či to "mali v sebe" predtým všetci neviem, ale to je v podstate už irelevantné.
Daedalus
Medium Star
Medium Star

hughito: bla bla bla + plna pi*a slov a nic konkretne, spytal si sa tych tvojich X znamych , kolki mali halucinacie ? nevies? neries! ty copy&paste :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Daedalus napísal:hughito: bla bla bla + plna pi*a slov a nic konkretne, spytal si sa tych tvojich X znamych , kolki mali halucinacie ? nevies? neries! ty copy&paste :wink:
Jeden z toho mála aktívnych húličov marišky čo poznám mával zvukové halucinácie. Dosť mu z toho kapkalo na mozog.

Ostatných som sa nepýtal a viac-menej nie som už s nimi v takom kontakte.
Auruz
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Auruz »

tak ja tiez suhlasim s tym, ze ti ktori hulia denno denne a beru to ako samozrejmost, tak uz nie su tymi, ktori boli pred hulenim... proste je rozdiel ked si clovek zapali sem-tam, a ked to do seba taha na dennom poriadku. Samozrejme treba aj brat ohlad nato ci to dany jedninec s niecim nekombinoval - napr alkohol/ina droga
static
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa static »

Vymazať prosím
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

btw. zaujímavá téma pre PZSR
aspon sa nieco naucia :smt006
žeby?
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa žeby? »

static napísal:lisohlávky. už nikdy viac!!!
po tom, čo sa na mňa smiali ľudia z obrazov a namiesto áut boli nejaké velké rotujúce špirály už nikdy! halucinácie to síce privodí, ale namiesto eufórie len strach.

btw. zaujímavá téma pre PZSR ;)
No neviem kamo, osobne som nikdy neskusal LSD ani lisohlavky ale pocul som od kamosa a cital ze to proste zavisi v akom stave si to ides dat, ked si to trebars ides dat prvykrat tak by si mal mat pocit bezpecia, byt na nejakom mieste kde ti nic nehrozi, nejakeho dobreho kamarata/kamaratku tam s tebou ktory to chape, nebude ti robit zle stavy a aj ma nejake skusenosti s tym :)
Napísať odpoveď