Windows 7

Informácie o software, ankety...
Peter_Retep
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 7

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

ked chcem namiesto win7 nhodit ubuntu je potreba format disku?

a este sa mi na win 7 stava ze strasne dlho sa spusta notebook (aj 5 min co predtym nebolo). Skusil som ci to nie je aktualizaciami tak som ich zapol ale hop. problem. Aktualizacie sa nikdy nenainstalovali a v kuse to pytalo restart aby sa mohli aktualizacie opat nainstalovat. Nevie niekto co s tym? virus tam nie je, prebehol som to ccleanerom, tuneup a nic ine ma nenapada co by som skusil (okrem formatu samozrejme :D )
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

Ak máš disk rozdelený a W7 máš na jednom a dáta na druhom oddieli tak áno, ale údaje nestratíš. Ak máš iba C a tam všetko tak aj tak áno a stratíš všetko ak nespravíš zálohu.
Aj keď ja by som to sformátoval celé, s ubuntu iba ext4, ntfs by som tam nepoužíval, ale to je iba osobný názor :) .
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

tak to potom radsej vyriesim problem s tym zapinanim booku...zalohovat sa mi 250gb nechce
simonv
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa simonv »

zdravím, chcel by som sa vás spýtať, či niekto neviete kde by som si mohol nastavit prichádzanie okien vo windowse napr.. ked minimalizujete okno tak sa vam ako pomaly ide dolu a strati sa a to by som chcel zmenit ze keby prichádzalo back tak by som nechcel aby sa to pomaly prislo hore ale nejakym inym sposobom mi to naskocilo...kamoska to ma tak spravene na viste a dufam ze to pojde aj na win 7....tak dik :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Teda preklikat sa k tomu mi dalo zabrat.
Zobraz si vlastnosti pocitaca (pravy klik na My Computer -> Properties). Vlavo dole sa preklikni na Performance Information and Tools (najdes to aj v Control Panel, po zobrazeni vsetkych poloziek v nom) a tam mas vlavo hore "Adjust visual effects". Otvori sa ti okno, kde uz si odskrtni efekty, ktore sa ti zdaju prebytocne, konkretne v tvojom pripade "animate windows when minimizing and maximizing".

Pisem anglicke nazvy, lebo netusim ako to je prelozene v SK, ale myslim, ze by si s tym nemal mat problem najst to podla tohto.
simonv
Light Expert
Light Expert

Dik za pomoc :) ale som myslel vies ako ze nie vypnut celkom ale inak ten efekt prichadzania okien ze ti okno prileti alebo tak nejak...ale dik :)
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Na notebooku je nainštalovaný originálny Windows Vista Home Premium, notebook bol zakúpený cca. pred 2ma rokmi, je to pomerne výkonný a kvalitný notebook. Moja otázka je nasledovná, dá sa urobiť niečo také ako upgrade na Windows 7 Home Premium? Čítal som o tom, ale prosím o vaše rady. Jaj a, mám tu aj SP2 nahodený.

Resp. ono mi to stiahne Windows 7 samo nainštaluje aj ovladače atď. ?

Zaujíma ma to, že keď si stiahnem tú inštalačku a nainštaluje sa mi Windows 7 dajme tomu, tak po nainštalovaní mi ako licencia z Visty prejde na Windows 7 a budem mať plnohodnotnú OEM verziu? Či po nainštalovaní si ju musím zakúpiť.
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Corn Flake »

Musíš si zakúpiť. Pôvodne Microsoft vravel, že to bude zadarmo, no realita je iná :(
Ale keď len upgraduješ, tak máš tam nejakú zľavu.

//autoeditácia príspevku (16 Aug 2010 07:16)
Upgrade stojí 120€ a normal win stojí 200€
http://etf2l.org/teams/10928/
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Keď sme pri licenciách.. stretol sa už niekto so slovenským GGK legalizačným balíkom? Ja som v eshopoch natrafil len na českú alebo anglickú... konkrétne som pozeral edíciu Professional. Fungovalo by mi to na slovenskej Win7ke?
simonv
Light Expert
Light Expert

Keby sisi kupil notebook od Oktobra do Januara minuleho roka tak by si mal upgrade zadarmo ale ked takto 2 roky stary eviem ci bude este zlava...
SSemteXX
Guru
Guru

No tak toto je moc, tak toto je riadny odrb a potom sa čudujú, že ľudia ťahajú cracknuté verzie.
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa halabaster »

Co je na tom odrb? Chces novy os s novymi funkciami, tak si zaplat. Ked nechces platit, pouzivaj stary.
SSemteXX
Guru
Guru

Hej, lenže ja som bol presvedčený, že po upgrade Windows Visty na W7 to bude zadarmo, ako to spomínali a ako som aj čítal inde na stránkach/portáloch, preto som sa práveže pýtal tuto na hojku.

A neviem čo tu drbeš halabaster keď dobre vieš, že dnes každý druhý PC má ilegálny OS.
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa halabaster »

Co sem pleties nelegalny OS. Ak si to doteraz nevedel, tak windows je komercny software za ktory sa plati. Ako bolo spomenute, bolo iste obdobie (podobne ako je teraz pre upgrade na office 2010) kde si po kupe notebooku/PC z os windows vista (neviem ci aj XP), mal upgrade na 7 zadarmo.
To co chces ty by bola pre microsoft riadna financna strata. Kazdy kupil len jednu licenciu na os a dalsie by mal pri upgrade zadara. Pri takejto politike by coskoro zbankrotoval.
nickolo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa nickolo »

Ahoj.

mám otázku. na inych strankach som cital ze windows 7 sa da instalovat len na integrovanej graf. karte ktora je na MB a ze ak mam dve tak tu z PCI musim vybrat. a este som sa tam docital ze windows 7 nefunguje na grafickych kartach ATI Radeon. a problem je ze ja mam integrovanu odpalenu a druhu mam ATI. je to pravda ze treba tu z PCI-cka vybrat a ze na graf. kartach ATI nejde win. 7?
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Nie, nie je to pravda. Sú to kraviny.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

nickolo.. pastni link na tú stránku, aj ja sa chcem zasmiať.. :)
simonv
Light Expert
Light Expert

mam ATI Radeon, nieje integrovana a win 7 vsetko slape ......
nickolo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa nickolo »

ahoj. chcem sa spytat. ked mam napr. hru ktora pozaduje 1gb ram na xp tak na win 7 to bude pozadovat 1,5gb ram. to viem. ale pozaduje to aj silnejsi procesor napr. na xp to che 2 ghz a na 7 to bude chciet 2,1 .... 2,2?
simonv
Light Expert
Light Expert

podla mna na na win 7 ti pojde hra aj na 2,00GHz len uz bude trocha pomalsie nacitavat
Napísať odpoveď