Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa hughito »

Durzaw napísal:hughito: prepac ale cvicit cele telo je kravina... to ti povie kazdy trener v posilke...
Dovoľ mi, nech sa zasmejem. :lol: :lol: :lol:

A na margo tých "trénerov", v našej posilke sa nás tiež pýtal tréner, prečo necvičíme split... :roll:
Durzaw
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Durzaw »

ako ked som ja cvicil cele telo v jeden den sice vysledky boli ale dostavovali sa hrozne pomaly a ked som mal plan rozdeleny na rozne casti tela tak vysledky boli ovela presvedcivejsie + nikoho normalneho nepoznam co by chodil do posilky pravidelne a vzdy cvicil cele telo... mozem sa opytat kde ste take poculi alebo citali? :D Lebo kukam 1x do tejto temy a take ako cvicit cele telo som vazne este nikdy nevidel (samozrejme okrem prveho mesiaca v posilovni a kruhovych treningov)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Durzaw

http://www.ironfactor.cz/viewtopic.php?t=197

alebo zavitaj na http://www.t-nation.com/

sval regeneruje 24 az 48 hodin, tak naco stracat cas nejakym splitom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Durzaw napísal:ako ked som ja cvicil cele telo v jeden den sice vysledky boli ale dostavovali sa hrozne pomaly a ked som mal plan rozdeleny na rozne casti tela tak vysledky boli ovela presvedcivejsie + nikoho normalneho nepoznam co by chodil do posilky pravidelne a vzdy cvicil cele telo... mozem sa opytat kde ste take poculi alebo citali? :D Lebo kukam 1x do tejto temy a take ako cvicit cele telo som vazne este nikdy nevidel (samozrejme okrem prveho mesiaca v posilovni a kruhovych treningov)
To preto lebo posilňovne sú plné ľudí, ktorí nevedia ako cvičiť. Samozrejme, tí čo sypú si to môžu dovoliť a tých je relatívne dosť, preto sa tak často cvičia splity a sú aj výsledky.
jarabi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jarabi »

Cawte ... opäť potrebujem radu :D . Chcel by som sa vyhnúť stagnácii svalstva. Bude stačiť ak každým mesiacom zvýšim váhu a zmenim cvik ??? Dám príklad .... August: biceps: jednoručky 10 KG ..... September: biceps: tyč: 25 kg ??? Pridám váhu a zmením cvik každý mesiac.... môže byť ???

Aby som to upresnil mám 14, cvičím asi 3 mesiace a DVA krát do týždna. Nepraktizujem cviky ako mrtvy ťah a drepy aby soom si nedosral chrbticu. Ostatné cviky cvičím formmou piramídy pri čom idem radšej z menšou váhou, viac opakoévaní ( pre objem ) a ( pre mladý vek ) .... ked som nappíísal že napr. tých 10 kg jednoručky ... myslel som na vrchole piramídy .... Neberiem žiadne prípravky až na Tvaroh a vločky :D
kali520
Darca
Darca

Pyramidu necvici je aj tak na honvo. Cvic s konstatnou vahou.

Inak stagnaciu by som teraz momentalne moc nereisil. Plati stare pravidlo, pokial to slape naco to menit, ked to neslape naco to cvicit.

Tiez by som sa aspon snazil naucit techniku tych drepov a mrtvych tahov. Bez tychto cvikov si ja osobne neviem predstavit cvicenie.
jarabi
Medium Star
Medium Star

Pyramida ze je nahovno ??? Cital som ze je dobrá. K tej stagnácii : lenže ja neviem kedy to šlape a kedy nie :lol: A vážne, drepy s cinkou a mrtvy ťah mi len pohoršia, na nohy mám byd normalne drepy a taká stroj čo sa odsúvaš ... takže myslím že to na začiatok stačí :wink:
kali520
Darca
Darca

jarabi napísal:Pyramida ze je nahovno ??? Cital som ze je dobrá.
Pri posilovani moze byt aj kazda blbost dobra a uplne najlepsi supis pupis trening moze byt nahovno. Aby si pochopil tuto vetu musis mat toho este vela odcvicene a aj odstagnovane. Kazdopadne viem ze tebe je pyramida nahovno.
K tej stagnácii : lenže ja neviem kedy to šlape a kedy nie
Ked ti sval rastie tak to slape. Skus ist nejaky trening mesiac a potom si zhodnot vysledky, ak si pribral, napr ruka hrudnik ti narrastla/ol atd tak to asi slape. Ak si stale na rovnakej vahe a v nicom nemas progres tak to asi neslape.
A vážne, drepy s cinkou a mrtvy ťah mi len pohoršia, na nohy mám byd normalne drepy a taká stroj čo sa odsúvaš ... takže myslím že to na začiatok stačí
Pozri nie som zase skoleny na problematiku v kolkych rokoch zacat aktivne cvicit cviky ako drepy a podobne a moje znalosti su len z vlastnych skusenosti (sam som zacal cvicit az v 17 tich, drep som robil vtedy dost nahovno a aj nariek tomu som tu, zatial zdravy), ale myslim si ze ti to neuskodi ak to budes robit spravne. Tu nejde o to aby si tam pouzil nejake obludne vahy ale aby i sa naucil spravnu techniku cviku. Onedlho tieto dva cviky spolu s benchom pritahami a roznymi tlakmi budu tvorit zaklad tvojho treningu.

A inak myslim si ze ten tlak nohamy (leg press) ti bude ovela viac na skodu ako volake drepy.

Nieco na motivaciu ale zaroven aj pre zabavu http://power-sport.sk/ine/141-fuj-drep
jarabi
Medium Star
Medium Star

Pri posilovani moze byt aj kazda blbost dobra a uplne najlepsi supis pupis trening moze byt nahovno. Aby si pochopil tuto vetu musis mat toho este vela odcvicene a aj odstagnovane. Kazdopadne viem ze tebe je pyramida nahovno.
OK tak teda na pyramidu sa vykašlem ... dám si iba jednu seriu s menšou váhou na zohriatie a potom už normálne serie s mojim max.
Ked ti sval rastie tak to slape. Skus ist nejaky trening mesiac a potom si zhodnot vysledky, ak si pribral, napr ruka hrudnik ti narrastla/ol atd tak to asi slape. Ak si stale na rovnakej vahe a v nicom nemas progres tak to asi neslape.
Tak toto tiež beriem .... Urobim si rozne obvody tela, ako si vravel biceps, hrudnik a pod. Odmerám si to pred zajtrajším tréningom a porovnám napr. na konci mesiaca, dnes je 16 takže ..... Sval má čas cca 30 dní ... a pri mojej objemovke by sa malo niečo zvečšiť samozrejme ak už nestagnujem
Pozri nie som zase skoleny na problematiku v kolkych rokoch zacat aktivne cvicit cviky ako drepy a podobne a moje znalosti su len z vlastnych skusenosti (sam som zacal cvicit az v 17 tich, drep som robil vtedy dost nahovno a aj nariek tomu som tu, zatial zdravy), ale myslim si ze ti to neuskodi ak to budes robit spravne. Tu nejde o to aby si tam pouzil nejake obludne vahy ale aby i sa naucil spravnu techniku cviku. Onedlho tieto dva cviky spolu s benchom pritahami a roznymi tlakmi budu tvorit zaklad tvojho treningu.
OK, tak ja to teda skúsim, ale len s tyčou ( 20 kg ) ..... A uvidím čo a ako .... Myslím že techniku celkom viem, pozrel som si aj volaké videa takže by to malo ísť :)
Ale aj tak by som chcel vedieť či bude stačiť ked zvýšim váhu a zmením cvik ako som písal hore pri stagnácii. Ciže z 10 na 12 kg a z jednoruciek na tyč ( príklad )

Zatiaľ vdaka ... :smt006
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

btw chcem sa spytat. Jarabai tam spominal, ze cvici s konstantnou vahou a po mesiaci ju zvysi. Otazka znie, mozem cvicit proste s tym co vladzem(s tazsimi cinkamy) bez ohladu nato, ze este nepresiel ten mesiac???
jarabi
Medium Star
Medium Star

JA si myslím že áno .... načo budeš dvííhať činky s ktorými sa ani nezapotíš .... ja tie váhy menim a dvíham pomaly preto lebo mám len 14 .... Tak nechcem tak rýchlo prechádzať na ťažšie váhy .... pokiaľ máš viac ako 16 , rozhodne chod na další level .... bezohľadu na to či prešiel týžden alebo mesiac :wink:
parleyvoo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa parleyvoo »

nazdar,
potreboval by som poradiť ako nabrať na ramenách.
S cvičením som začal asi tak v zime a cvičil som asi tak mesiac s jednoručkami, postupne som pridával samozrejme váhu, dal som si pauzu na mesiac a potom zase a tak teras som mal pauzu tak 2 mesiace ale znova som začal a už asi dva týždne zase cvičím. Dostal som sa na váhu 11.5kg, s ktorou sériujem. Cviky na biceps, tak 5 sérií, predpažovanie tak 2 série, potom ešte "vytláčanie nad hlavu", problém je v tom, že nebaberám nejako na šírke ramien, tak čo mám robiť? nejaké iné cviky? zmeniť váhu?
dikes za rady :-)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

No, v prvom rade strava. Pokial papas ako 6 rocny, nemozes chciet nejaky narast objemu.
A osobne by som zaradil viac cvikov, nie len tie, co si popisal. (aha, to vlastne aj chces :D) Viac si precitaj tu.
Cvicis este dost kratko na to, aby si videl nejake ocividne prirastky. Vsetko je to o trpezlivosti, pote a mozoloch. ;-)

Este jedna vec, sice pises o seriach, ale nepises, kolko opakovani. A ci je 11.5 dost, alebo malo... to musis vediet ty. To zalezi aj na pocte opakovani.
parleyvoo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa parleyvoo »

Ako to myslíš, že papák ako 6 ročný? :-D

na bicepse to je riadne vidno, lenže tie ramená nič moc.

Počet opakovaní 12.

Ešte som nespomenul, že robím kliky, po 20-25 na počet 100 aj viac ako vládzem. :-D

Diky, skúsim nejaké nové cviky, ale podobné som sa snažil a nič moc, neviem preto či ratšej s väčšími váhami alebo ratšej ubrať z váhy a spraviť ciac sérií?
kali520
Darca
Darca

jarabi napísal:OK tak teda na pyramidu sa vykašlem ... dám si iba jednu seriu s menšou váhou na zohriatie a potom už normálne serie s mojim max.
S akym max? Zrejme si ma nepochopil. Tu nemas ist do vycerpania ani sa o to nejak pokusat. Zvol si vahu s ktorou zvladnes trebars 3 serie po 10 opakovani, bez nejakej dopomoci. Obvykle sa to rata na % napr 70% z maxima pre 1 opakovanie a podobne, ale tym ta nebudem teraz zatazovat. Hadam sa rozumieme co ti tym tu chcem povedat.

K tym ramenam. zacni cvicit aj chrbat, zhyby, pritahy v predklone atd. Ta opticka sirka ramien je do znacnej miery sposobena aj sirkou chrbta.
Jokky
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jokky »

Chcem sa spýtať, že keď vždy na konci tréningu pôjdem do vyčerpania napr. začnem na cca 80kg (na bench) a skočím pri 20kg, že ledva dám 5x , no a či to dačo pomôže ?

Vopred díík. :)
kali520
Darca
Darca

Jokky napísal:Chcem sa spýtať, že keď vždy na konci tréningu pôjdem do vyčerpania napr. začnem na cca 80kg (na bench) a skočím pri 20kg, že ledva dám 5x , no a či to dačo pomôže ?

Vopred díík. :)
Pokial nesypes tak ti to vobec nepomoze. Ako hovori stara zanama veta: "sval treba stimulovat, nie znicit".
Jokky
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jokky »

A keby som išiel od 40kg po 80kg?
Alebo rovno si dať nejakú primeranú váhu a stále len to dvíhať a občas niečo zvýšiť? :?

//Jaj dík, niekedy nečítam posledné príspevky. :oops:
kali520
Darca
Darca

jarabi
Medium Star
Medium Star

S akym max? Zrejme si ma nepochopil. Tu nemas ist do vycerpania ani sa o to nejak pokusat. Zvol si vahu s ktorou zvladnes trebars 3 serie po 10 opakovani, bez nejakej dopomoci. Obvykle sa to rata na % napr 70% z maxima pre 1 opakovanie a podobne, ale tym ta nebudem teraz zatazovat. Hadam sa rozumieme co ti tym tu chcem povedat.
Ano tak som to aj myslel, sorry zle som sa vyjadril :oops:
Napísať odpoveď