Dovoľ mi, nech sa zasmejem.Durzaw napísal:hughito: prepac ale cvicit cele telo je kravina... to ti povie kazdy trener v posilke...
A na margo tých "trénerov", v našej posilke sa nás tiež pýtal tréner, prečo necvičíme split...
Dovoľ mi, nech sa zasmejem.Durzaw napísal:hughito: prepac ale cvicit cele telo je kravina... to ti povie kazdy trener v posilke...
To preto lebo posilňovne sú plné ľudí, ktorí nevedia ako cvičiť. Samozrejme, tí čo sypú si to môžu dovoliť a tých je relatívne dosť, preto sa tak často cvičia splity a sú aj výsledky.Durzaw napísal:ako ked som ja cvicil cele telo v jeden den sice vysledky boli ale dostavovali sa hrozne pomaly a ked som mal plan rozdeleny na rozne casti tela tak vysledky boli ovela presvedcivejsie + nikoho normalneho nepoznam co by chodil do posilky pravidelne a vzdy cvicil cele telo... mozem sa opytat kde ste take poculi alebo citali?Lebo kukam 1x do tejto temy a take ako cvicit cele telo som vazne este nikdy nevidel (samozrejme okrem prveho mesiaca v posilovni a kruhovych treningov)
Pri posilovani moze byt aj kazda blbost dobra a uplne najlepsi supis pupis trening moze byt nahovno. Aby si pochopil tuto vetu musis mat toho este vela odcvicene a aj odstagnovane. Kazdopadne viem ze tebe je pyramida nahovno.jarabi napísal:Pyramida ze je nahovno ??? Cital som ze je dobrá.
Ked ti sval rastie tak to slape. Skus ist nejaky trening mesiac a potom si zhodnot vysledky, ak si pribral, napr ruka hrudnik ti narrastla/ol atd tak to asi slape. Ak si stale na rovnakej vahe a v nicom nemas progres tak to asi neslape.K tej stagnácii : lenže ja neviem kedy to šlape a kedy nie
Pozri nie som zase skoleny na problematiku v kolkych rokoch zacat aktivne cvicit cviky ako drepy a podobne a moje znalosti su len z vlastnych skusenosti (sam som zacal cvicit az v 17 tich, drep som robil vtedy dost nahovno a aj nariek tomu som tu, zatial zdravy), ale myslim si ze ti to neuskodi ak to budes robit spravne. Tu nejde o to aby si tam pouzil nejake obludne vahy ale aby i sa naucil spravnu techniku cviku. Onedlho tieto dva cviky spolu s benchom pritahami a roznymi tlakmi budu tvorit zaklad tvojho treningu.A vážne, drepy s cinkou a mrtvy ťah mi len pohoršia, na nohy mám byd normalne drepy a taká stroj čo sa odsúvaš ... takže myslím že to na začiatok stačí
OK tak teda na pyramidu sa vykašlem ... dám si iba jednu seriu s menšou váhou na zohriatie a potom už normálne serie s mojim max.Pri posilovani moze byt aj kazda blbost dobra a uplne najlepsi supis pupis trening moze byt nahovno. Aby si pochopil tuto vetu musis mat toho este vela odcvicene a aj odstagnovane. Kazdopadne viem ze tebe je pyramida nahovno.
Tak toto tiež beriem .... Urobim si rozne obvody tela, ako si vravel biceps, hrudnik a pod. Odmerám si to pred zajtrajším tréningom a porovnám napr. na konci mesiaca, dnes je 16 takže ..... Sval má čas cca 30 dní ... a pri mojej objemovke by sa malo niečo zvečšiť samozrejme ak už nestagnujemKed ti sval rastie tak to slape. Skus ist nejaky trening mesiac a potom si zhodnot vysledky, ak si pribral, napr ruka hrudnik ti narrastla/ol atd tak to asi slape. Ak si stale na rovnakej vahe a v nicom nemas progres tak to asi neslape.
OK, tak ja to teda skúsim, ale len s tyčou ( 20 kg ) ..... A uvidím čo a ako .... Myslím že techniku celkom viem, pozrel som si aj volaké videa takže by to malo ísťPozri nie som zase skoleny na problematiku v kolkych rokoch zacat aktivne cvicit cviky ako drepy a podobne a moje znalosti su len z vlastnych skusenosti (sam som zacal cvicit az v 17 tich, drep som robil vtedy dost nahovno a aj nariek tomu som tu, zatial zdravy), ale myslim si ze ti to neuskodi ak to budes robit spravne. Tu nejde o to aby si tam pouzil nejake obludne vahy ale aby i sa naucil spravnu techniku cviku. Onedlho tieto dva cviky spolu s benchom pritahami a roznymi tlakmi budu tvorit zaklad tvojho treningu.
S akym max? Zrejme si ma nepochopil. Tu nemas ist do vycerpania ani sa o to nejak pokusat. Zvol si vahu s ktorou zvladnes trebars 3 serie po 10 opakovani, bez nejakej dopomoci. Obvykle sa to rata na % napr 70% z maxima pre 1 opakovanie a podobne, ale tym ta nebudem teraz zatazovat. Hadam sa rozumieme co ti tym tu chcem povedat.jarabi napísal:OK tak teda na pyramidu sa vykašlem ... dám si iba jednu seriu s menšou váhou na zohriatie a potom už normálne serie s mojim max.
Pokial nesypes tak ti to vobec nepomoze. Ako hovori stara zanama veta: "sval treba stimulovat, nie znicit".Jokky napísal:Chcem sa spýtať, že keď vždy na konci tréningu pôjdem do vyčerpania napr. začnem na cca 80kg (na bench) a skočím pri 20kg, že ledva dám 5x , no a či to dačo pomôže ?
Vopred díík.
Ano tak som to aj myslel, sorry zle som sa vyjadrilS akym max? Zrejme si ma nepochopil. Tu nemas ist do vycerpania ani sa o to nejak pokusat. Zvol si vahu s ktorou zvladnes trebars 3 serie po 10 opakovani, bez nejakej dopomoci. Obvykle sa to rata na % napr 70% z maxima pre 1 opakovanie a podobne, ale tym ta nebudem teraz zatazovat. Hadam sa rozumieme co ti tym tu chcem povedat.