Kontaktne sosovky
Re: Kontaktne sosovky
presne aj ja ked uz nevladzem si ich vybrat, tak idem rovno spat, zobudim sa a ked ich rano potrebujem, dam si kvapky do oci (lebo su suche), ak nie, tak si ich dam von...
snazil som sa opytat, ze ak ich nenosim pravidelne, kolko mozu byt v puzdre bez vymeny roztoku, ked mam mesacne. a ak by som s nimi spal stacilo by ich rano preplachnut a vratit do oka?
Môžu byť aj cca. 30 dní a nič sa im nestane.
-
jamesiq
Medium Star
Z toho mam najvacsie stresy.. ze dojdem domov spolocensky unaveny
) a jak ich vyberem
Nehat ich v oku hmm sa celkom bojim aby som si neposkodil rohovku alebo co.
to by som bol uz slepy.. ked som bol mladsi, prisiel som v noci a rovno lahol, rano supol roztok do oka a siel z domu, vecer opat lahol a rano opat roztok do oka a nic sa nestalo, oci sa nezhorsili, vidim stale rovnako... ale nie je toto idealny stav, nerobim to ked nemusim..
raz som siel chatu, bol som jediny sosovkar a roztok doma, tak som si ich nechal v oku a rano som si len pretrel /opatrne/ oci klasickou vodou...
raz som siel chatu, bol som jediny sosovkar a roztok doma, tak som si ich nechal v oku a rano som si len pretrel /opatrne/ oci klasickou vodou...
Ake pretrel, neni sa coho bat, ja som tiez uz v nudzi raz oplachoval sosovku v umyvadle, ked som si ju vytrel z oka v praci, nemal som inu moznost.
A poznam cloveka, ktory, teraz sa drzte, nosi jednu sosovku uz 30 rokov, a roztok nikdy nepouzival.
A poznam cloveka, ktory, teraz sa drzte, nosi jednu sosovku uz 30 rokov, a roztok nikdy nepouzival.
Lubos :DDDD
inak som robil test aj som to sem daval, drzal som par tyzdnov sosovku iba vo vode ktoru som nemenil vobec a vydrzala
aaale jednu sosovku 30rokov ? nosil som pol roka mesacne, ku koncu to bolo uz ale zlee
inak som robil test aj som to sem daval, drzal som par tyzdnov sosovku iba vo vode ktoru som nemenil vobec a vydrzala
aaale jednu sosovku 30rokov ? nosil som pol roka mesacne, ku koncu to bolo uz ale zlee
-
jamesiq
Medium Star
Vy ste blazni
A to roztok do oka ako kvapky ci ten roztok do ktoreho sa ukladaju sosovky? 
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Ja si kvapnem ten šošovkový do oka, pokiaľ cítim nejakú špinku alebo suchosť. Keď nie je to, tak ako písali kolegovia, s troškou vody pretrieť. Extrémy moc nemusím, ako tu čítam, sú rôzni experti. Spala som s nimi párkrát maximálne jednu noc a to mi úplne stačilo, ráno vysušené a červené oči ako angorák. 
-
jamesiq
Medium Star
No ono dost aj zalezi od toho ake su to sosovky.. Kamaratka ma teraz uz neviem na ake dlhe obdobie a vpohode snimi spala dva dni a nic jej nebolo a ja som sa divil
Tusim od obsahu vody v sosovkach to zavisi.
aj teraz som vstal a rozmyslam:"Ja som si vcera nedal von sosovky." A snes som nevedel najst kvapky do oci, tak som si dal roztok, ktory lejem do puzdra, umyvam s nim sosovky...
Nosí tu niekto tvrdé kontaktné šošovky? dá sa nato zvyknúť a nosiť ich aj dlhšie? 
-
jamesiq
Medium Star
Rad8) a videl si vpohode rano?
Ake mas sosovky?
jamesiq: normalne roztok do oka 
inak 30 rokov snad ani sosovky nevyrabaju
inak 30 rokov snad ani sosovky nevyrabaju
Prvy princip sosoviek popisal Da Vinci
-
ledenaster
Medium Professional
Pred asi 2 tyzdnami som si sosovky PUREVISION z oci vybral lebo ma trosku skriabali a ulozil do roztoku kde boli asi tyzden aj nieco a potom som si ich opet nasadil a chcem sa spytat ze ci ich mozem o ten tyzden aj nieco dlhsie nosit co boli v roztoku.
Skratka predlzit dobu nosenia o tie dni co boli v roztoku ????
Skratka predlzit dobu nosenia o tie dni co boli v roztoku ????
mesacne nosievam aj 3-4mesiace, pokial su ok, teda tyzden hore dole neries 
-
jamesiq
Medium Star
Ono ten tyzden hore dole by nemal vadit hlavne ked si tie sosovky nenosil kazdy den... 3-4 mesiace lol 
Pohoda, ja ked si kupim tri pary mesacnych, tak skoooro na rok mi stacia, podla toho ale v akom prostredi sa pohybujem, teraz uz nie, lebo pracujem s chemiou...tak koli ociam menim castejsie.