begbeee:
Ak by vyhynul škaredý hmyz - neviem to odhadnúť - ale do roka by malo ľudstvo obrovské problémy a zrejme síce ako vrchol reťazca by prežil najdlhšie, ale aj tak by bol čochvíľa vyhynutý.
Ak by zajtra zmizli veľryby, pravdepodobne si to nevšimneš.
Napíš konkrétne, ktorý hmyz, aké následky budú a čo je príčinou jeho úbytku (logicky, ide nám hlavne o podiel človeka).
Samozrejme že to má dočinenie s ľudskou činnosťou, ale vôbec nie s nepriamou. Vieš aký je dôvod ich lovu? Nekynoží sa kvôli mäsu a kožuchom. Práve preto je to zarážajúcejšie. Veľryba sa uloví, lebo ľudia potrebujú jesť. Pavúky, hady, jašterice sa lovia, lebo ľudia chcú mať doma zvieratko. Osobne si myslím že pre to zviera je smrť vykúpením ak má žiť v akváriu 1,5 x 1 meter. Z prírody zmizne rovnako, len nebude trpieť
audiotrack:
Pavúky, hady, jašterice sa lovia, lebo ľudia chcú mať doma zvieratko. Osobne si myslím že pre to zviera je smrť vykúpením ak má žiť v akváriu 1,5 x 1 meter. Z prírody zmizne rovnako, len nebude trpieť
Ty mi chceš tvrdiť, že sme ohrozili nejaký druh tým, že ho lovíme do akváriek ? Daj príklad.
Nechcem byť neúctivý k pavúkom a jašteričkám, ale naozaj si myslím, že takýmto živočíchom je to úplne jedno, či sú v akvárku alebo nie.
Týmto nechcem ospravedlňovať lov týchto živočíchov na takéto účely, ale nevidím tam žiadnu paralelu s vyvražďovaním ojedinelých a veľmi starých zvierat ako sú veľryby.
a práve o tom píšem.
Však ja sa nehádam, takto to je. Ľudom sú veľryby sympatickejšie ako nejaký pavúk či chrobák.
begbee2:
Prečo nebojuje slovenský Greenpeace za niečo čo zmeniť môže a osveta by isto pomohla?
Btw, ten strehúň je fakt morda...
Prečo nebojuje Greenpeace...bojuj ty.
O tomto som tu písal, ja nechápem tejto logike. A tento text platí aj pre Kapt.Michala. Naozaj nechápem tomu, prečo niekto začne písať do témy, kde je nosným prípadom lov veľrýb niečo na štýl a prečo nezachraňujú grínpisáci aj pavúky, prečo sa nezaujímajú aj o Amazonský prales a druhy v ňom, prečo sa...
A to tu ešte neprišiel taký typ, ktorý by napísal: vy sa tu staráte o akúsi háveď či veľryby, ktoré ste nikdy nevideli a pri tom v Afrike zomierajú od hladu malé deti. Prečo sa neaktivizujete tu ?