hracske PC vs PS3

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
markus
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: hracske PC vs PS3

Príspevok od používateľa markus »

gogo956 napísal:markus

ja proti konzolam nic nemam, ale idem mi o nieco ine..
Pozri sa, konzolistom nevadi ze maju slabe pc, pretoze ich priorita je hrat hry zo super grafikou na konzole. To beriem.
Ale existuju ludia, ktori uz hry velmi nehraju, iba obcas na relax, ale o to viac pracuju s pocitacom. Napriklad ja ked som iba na nete,uplne bezne, tak komp musi zvladnut cca 20 okien Firefoxu otvorenych naraz, stahovanie 5 a viac torrentov, jedno priame stahovanie cez Firefox,Zonealarm,Avast /s tym ze ho rucne pustam na priebezne scanovanie/,TOR,Proxy switcher, Winamp,atd
A teraz si skus predstavit ako to vsetko zatazuje systemove prostriedky ked do toho si chcem este pustit youtube klip v 1080p, alebo videjko v HD.
Samozrejme ocakavam ze to vsetko pocitac zvladne bez nejakeho zavahania a odozva systemu bude bleskova. Takze uz z principu si nemozem dovolit slaby pocitac a preto sa mi zda lepsia varianta bez konzoly ale s nadupanym peckom s ktorym si clovek porobi vsetko co chce. Ked napriklad budes chciet raz skonvertovat nejake vecsie video, alebo nejaku podobnu vykonovo narocnu ulohu tak to na tom starom pecku co mas iba na net, bude trvat pol dna. Chapes co chcem povedat? Silne pecko je univerzalny nastroj, na ktorom mozes robit vsetko a efektivne aj ked je pravda ze uplne lacne to nie je.
momentalne mam otvorenych 23 okien v opere(menej ich nieje nikdy skor viac)
k tomu iTunes, uTorrent(ten taha alebo uploaduje nonstop), Avira, Air Video Server, Skype
a vsetko co potrebujem mi ide bez problemov, samozrejme ked by som chcel Photoshop tak uz je problem ale na to ten notas kupovany nebol
dokonca aj videa v 720 idu, 1080 uz nie ale tie na nom nikdy nepojdu(na 11,6" displej je to trochu zbytocne)

ja som uz niekolkokrat pisal ze konzola nieje pre kazdeho, pre mna ma tu vyhodu ze sa po 20tich rokoch nemusim starat o pocitac, co mi usetri vela casu a cas je to najdrahsie lebo to si clovek za nic na svete nekupi
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

PS3 flashnute, hejteri zbalit sa a domov :).
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

moosha napísal:PS3 flashnute, hejteri zbalit sa a domov :).
Uz si nasiel nejake nove info ? Alebo vychadzas len z vcerajsej novinky ?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

uplink: 5770 je dnes priemerna grafika, ktora nedokaze potiahnut veci ani dnes, tak ako by mala. Dokazom je trebars Call of Duty: Modern Warfare 2 alebo Battlefield: Bad Comapny 2. Mam 5770 s procakom AMD Phenom II X4 965 a 4GB RAM, no je to taka priemerna zostava vdaka grafike. Pri CoD je vidiet v urcitych vybuchoch rapidny pokles framov, mozno sa to toci na 15 fps, mozno viac, mozno menej, tazko to odhadut, ale je to dost zle. Nieco podobne sa da povedat aj o Bad Comapny 2, pritom hry nemam pri rozliseni 1680x1050 nastavene na max a nepotrpim si ani na 8xAA a neviem co vsetko. Zial vykon grafiky je dostacujuci na hranie, ale nie pri lepsom nastaveni grafiky pri takomto rozliseni.

Hojko, zahraj si to s parametreami PS3 a drž ústočká a krok. 5770vka ťahá všetky hry vysoko nad úrovňou PS3 a crapboxu. To že si to ty nevieš nastaviť nie je moja chyba. Menovite 1280 x 720, no fsaa, medium detaily, žiadny distance view...

Co sa tyka tych tvojich 50GB titulov, tak mi prosim ta ukaz, ktore herne tituly maju takuto kapacitu.

MGS:GoP, GoW:III,Heavy Rain,Uncharted2:AtT...

To, ze ty pouzivas na tahanie RapidShare, tak to je tvoj problem, dnes ludia nemaju problem nieco stiahnut zadarmo, hoci to bude tahat cely den, stiahne to a navyse zadarmo, takze ohanat sa tu platenim za RS je smiesne.

Super, budeš čakať nie celý deň, ale mesiac, kým to nacucáš cez torrenty.

Rovnako smiesne mi pride tvoje ohananie sa chlastanim a niecim podobnym, to, ze ty sedis mozno cele dni doma a pozeras sa do monitora, tak to je tvoj zivotny styl.

Môj životný štýl je nasledovný: 1. Priateľka [kamarátka] + príroda, 2. rodina 3. kamaráti 4. posilka 5.PC - práca 6. PC - hry 7. PC - filmy... nerobím: krčma, chlast, ohorováranie v krčme, podniku, diskotéky a iné p*čoviny, ktoré idú do peňazí, taktiež nerobím, bicyklovanie, futbal, thaibox a iné čo je škoda.

Pre niekoho je zivotny styl to, ze 5x v tyzdni odrobi svoju pracu, povenuje sa rodine, domacnosti, sportu, zalubam, v piatok ci sobotu si skoci na par piv a da si k tomu mozno nejaky ten zakusok (rozumej poldeci), kde si pokeca s kamaratmi a trochu sa odviaze trebars na diskoteke...

Toto je životný štýl ktorý odsudzujem, zabi ma za to.

Hodnotit niekoho len na zaklade toho, ze si nekupil hru, alebo si ju napalil a oznacovat ho za socku, alkoholika a neviem co vsetko, tak to je trochu drsne a to len dokazuje ubohost diskutujuceho, ktory straca nervy, pretoze nie je akceptovany jeho nazor ostatnymi stranami v diskusii.

Pozri si svoje reakcie v iných témach a potom ma súď. Nebudem to tu verejne písať, aby náhodou niečo nevyšlo najavo, ale jediný kto tu reaguje úboho si práve Ty, pozri sa do zrkadla a zistíš kde...

Sposobom akym tu diskutujes by si nepochodil ani medzi alkoholikmi v krcme, pretoze ak nie prvy, tak potom druhy, ktory by sedel pri tvojom stole, tak by ti nalozil tak po nose, ze to si nevidel ani v Tekkene, nie to v este v exkluzivnom PS3 titule s nazvom Killzone 2. Urazat, zosmiesnovat a odrvacat ci prekrucat fakty, tak to ti ide :aasmile29:

Aké fakty som prekrútil? Mohol by si byť konkrétnejší, alebo sa zmôžeš len na pivné reči? Na rovinu, nevidíš do problematiky a p*čuješ do mňa. Nemáš tucha ako funguje PSN s MP titulmi, ale si ohľadom toho múdry ako rádio - bez jediného faktu!
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

uplink napísal:Co sa tyka tych tvojich 50GB titulov, tak mi prosim ta ukaz, ktore herne tituly maju takuto kapacitu.

MGS:GoP, GoW:III,Heavy Rain,Uncharted2:AtT...
Len tak na okraj:
MGS4: 31GB
U2: 23,4GB
HR: 25GB
GoW3: 43,2GB

Ani jeden z nich nema 50GB. Jediny problem vidim v GoW3.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://www.joystiq.com/2008/03/02/kojim ... -ray-disc/

atď. ináč ďakujem za veľkosti, snáď ľuďom otvoria oči. A ešte detail, PS3 hry vo forme "iSO" sú skoro vždy osekané o rôzne zvukové stopy a bonusy, aby nezaberali zbytočne veľa miesta.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

pridam teda aj moj nazor :)

mal som PS3, mam x360. pre mna je to identicka zaba na tychto dvoch konzoliach. ked ale porovnam PC a konzolu tak mi vychadza:

konzola - podla mna viac zabavy, volnosti pri hrani, viac zabavnych titulov (samozrejme ze zabavu kazdy definuje inak)

PC - krajsia grafika, pohodlnejsie hranie FPS, RPG, RTS. inak ma nenapada nic.

Kupit si PC ma donuti jedine Diablo 3 alebo Battlefield 3. inak nič.

Ked som mal herne PC, vzdy som sa viac sustredil nato ci mi to neseka, jake najvyssie detaily mozem nastavit, skusanie novych ovladacov, a nikdy som sa tak nezabavil na PC tak ako na konzole. Teraz ked chcem hrat, sadnem do gauča, zoberem ovladac, dam dvd a hram. ci uz po nete alebo sam.

kazdy sme ale iny, tak si to treba podla mna vyskusat v reali :)

a nad nazorom, ze konzolu si kupuju len socky sa da len zasmiat, proste nie je kazdy tak narocny ze nahana po obrazovke kazdy jeden pixel. niekto sa chce aj bavit a nebrat to vsetko tak vazne ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

chodi sa tu okolo toho ako okolo horucej kase-povedzme si to rovno: tu vobec nejde o otazku PC vs PS3, pretoze vitaz je uplne jasny- silne,hracske PC ktore sa da v pohodicke poskladat za 1000-1200€ je n e p o r o v n a t e l n e graficky vykonnejsie ako hocijaka konzola.
Cele je to iba o tom, ze ked je niekto student, resp. nechce dat tolko penazi do pocitaca ale pritom hrat hry v celkom dobrej kvalite, tak si kupi konzolu a ma za "malo penazi vela muziky". To nie je ziadna hanba, ale celkom prakticke riesenie.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gogo956 - presne.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

sto ludi sto chuti, su to vase dojmy, preco milion ludi co nemaju problem s peniazmi harava na konzoliach ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hezo

lebo castokrat ani nevedia ze grafika na konzolach nie je az taka dokonala ako ta co si mozes pustit na dobrom hracskom pocitaci. Alebo to aj vedia, ale maju na konzole nejake oblubene hry ktore mozno nie su zase az tak dobre spracovane pre PC. A castokrat ide iba o to, ze teraz je modne mat doma PS3, tak maju aj oni.. :D :)
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

Lenže nie každemu ide o grafiku do boha,čo mate stale s tou grafikou ?
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Prvy uzivatelia Jailbreaku uz chytili BAN na PSN a to este SONY pripravuje novy FW ktory JB zablokuje.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

DeJF napísal:Lenže nie každemu ide o grafiku do boha,čo mate stale s tou grafikou ?
defj to je lož jak sviňa. O grafiku nejde len tým, ktorí si ju nemôžu dovoliť, to je všetko. Ak by si mal na to prostriedky, býval by si v garsónke v pentagone v Petržalke, alebo krásne zariadenom trojizobovom byte uprostred mesta? Tak isto je to aj s grafikou v hrách.
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Neni nad to si na konzolke zahrat s kamosmi Guitar Hero s frajerkou Tekena , alebo coop v RE5 alebo GOW2.
Pre mna maju konzolky zvlastne caro co neviem nejak racionalne vysvetlit , kedze vlastnim aj hracsky PC , na ktorom hravam len RPG , alebo nejake to FPS ...
Geogomeogo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Geogomeogo »

uplink napísal: defj to je lož jak sviňa. O grafiku nejde len tým, ktorí si ju nemôžu dovoliť, to je všetko. Ak by si mal na to prostriedky, býval by si v garsónke v pentagone v Petržalke, alebo krásne zariadenom trojizobovom byte uprostred mesta? Tak isto je to aj s grafikou v hrách.
Porovnavat byvanie s grafickou je uz fakt blbost... Mat maly byt a velky byt je rozdiel. Ale hrat dobre optimalizovanu hru na medium a high detaily az taky rozdiel nieje... Osobne mam herny PC, na ktorom idu vsetky hry na High Detaily. A mam aj XBOX, kvoli exkluzivitam, ktore na PC nenajdem (GoW, GH od WT po Van Halen, NHL, Midnight Club, Forza, atd..). Ked je hra aj na PC aj na Xko, kupim si na Xko, lebo nemusim riesit ziadne hamachi, lan, hardware atd. Na xku pridem, dam Invite to Party and Game alebo dam Play Campaign, a ide sa :) Nie kazdemu ide o grafiku, tak ako napisal dejf, ale ked je niekto sprosty a kupuje kazdy rok ultra PC a ma nato prostriedky, nech sa paci. Za jedno ultra PC mam 9-10 hier...
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

uplink napísal: defj to je lož jak sviňa. O grafiku nejde len tým, ktorí si ju nemôžu dovoliť, to je všetko. Ak by si mal na to prostriedky, býval by si v garsónke v pentagone v Petržalke, alebo krásne zariadenom trojizobovom byte uprostred mesta? Tak isto je to aj s grafikou v hrách.
Sprostosti rozprávaš :lol: . Nabucuce budeš zase čo porovnávať ?

Mne na grafike nikdy nezaležalo ,sam som si mohol vybrať či chcem najake hračske pc alebo konzolu ,takže o prostriedky tu fakt nejde. Nemusim sa tam starať o minimalne požiadavky pre hry a podobne veci . Jednoducho tú hru dám do mechaniky a fičím . Navyše tá grafika vôbec nieje škaredá keď na to pozerám z dvoch metrov ,ale uplne opačne,grafika je dobra . Ale s tebou sa hádať nedá a ani to nemá zmysel,pretože ty si mysliš že len tvoj nazor je ten správny ,možeme ti tu písať čo len chceme ale ty to nepochopiš pretože nevieš pochopit ani to že nie všetci sú ako ty (no na to si ty ešte pravdepodobne nedošiel) že každym ide len o grafiku
Na grafiku vôbec ale vôbec nepozerám, ja si hru zahram tak isto aj bez 16x AA a podobnych veci ktore mne vobec nechybaju ,no ale bohužial to sa o tebe povedať nedá,ty by si si hru podla mna ani nezapol keby tam nemaš ultra epicky silne detaily textúr ,a super velký AA .

//díki ^^ . Ale nezda sa mi že by sekala :smt006
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Good luck pri hraní mafie a iných hier pri sekaní a swapovaní...
Geogomeogo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Geogomeogo »

uplink napísal:Good luck pri hraní mafie a iných hier pri sekaní a swapovaní...
Dejf, ty mas flash a ak dobre viem uz si hral mafiu, povedz potom tuna uplinkovi, ci sekala.. Ja neviem, hral som na PC. (high detaily uplink :O)

//Sry, nevedel som ze Dejf editol. Inak, take GTA, co bolo optimalizovane strasne na PC (ty si to asi nepocitil) aj na konzoly, bola jedina hra, ktoru som hral na Xku a PS3 a sekala a mrzla konzola. Ak najdes viac takych, tak sem take daj, uz sa tesim :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Všetky hry čo som hral na krabici z času na čas swapnú, alebo trhnú, tak neviem čo tu vy konzolový zombíci robíte ramená. To isté platí aj pre PS3.

A ku grafike sa nevyjadrujem. Hlavne ma bavia týpci čo hrajú mafiu na xboxe a myslia si že aká je nádherná. Pozrite si potom porovnanie hustoty objektov, polygónov, foliagu a iných v PC vs. konzolovej verzii a zaplačte - čiže nie dejf, nejde o high detaily, alebo fsaa, ale aj o základné veci. Keď si pozriem ako vyzerajú klasiky ako je CoD, alebo iné FPS ktoré sú na xboxe s PC verziou, tak mi to príde ako keby si z krajiny v týchto hrách vyšklbal 80% flóry a vojakom vrazil hlavy do zveráku a spravil z nich kvádre.

Ale Vám to stačí, správne? :)...tak si hrajte na crapboxe a bavte sa, ja si budem užívať plných detailov na tom zlom a nevýkonnom PC ;)

Pre magorov čo by chceli tvrdiť že grafika na PC je podobná s tou konzolovou: Fyzika nepustí moji zlatí. Na PC máte 4-12GB ram, na krabici a PS3 256-512 MB, na PC máte 512-4 GB vram, na xboxe zdielanú a na PS3 ditto. Výpočtovú silu pre istotu nechám bokom. Tak isto inštrukčná sada na krabici a ps3ke je niekoľko rokov stará - nedá sa zrovnávať s najnovšou gen. grafických kariet pre PC. Tzn. ak napíšete že sa Vám grafika páči, tak buď máte slepo zatvorené oči voči PCčkovým vlajkovým titulom [Metro 2033, Starcraft II...], alebo Vám naozaj stačí grafika z roku 2005 kde je o niekoľko miliónov polygónov menej ako v PC tituloch, hnusné tiene, štvorčekové a zúbkaté scény a žiadne pokročilé svetelné efekty a lom svetla na povrchu :)

A na tieto veci je slabá aj optimalizácia, na 80486 proste nespustíte Crysis akokoľvek optimalizovaný, to je fakt :)

P.S.: V prípade že Vám stačí crapbox grafika, tak Vám ponúkam výbornú zábavu za menej ako stotinovú cenu crapboxu, podporuje multiplayer [v prípade zakúpenia viacerých konzol] :D
Prílohy
eggs_nu_pogodi_windows_mobile_games_2.png
eggs_nu_pogodi_windows_mobile_games_2.png (33.18 KiB) 786 zobrazení
Napísať odpoveď