ahojte. Čítam tu vaše názory a myšlienky k danej téme a doslova ma "prinútili" zaregistrovať sa tu a napísať tu tiež zopár riadkov. Mrzí ma, že väčšina diskusií sa vyvinie do hádok a presadzovania si svojich právd atď... Každý má svoje presvedčenie a pravdu, nech už je ovplyvnená hocičím. Ale k téme... Osobne som takmer 20 rokov využíval na hranie PC, no tento rok som sa rozhodol pre konzolu PS3. Dvadsať rokov som pchal peniaze do počítačov, ktoré som stále (práve kvôli hrám) upgradoval a dokopy možno minul cez 100 tisíc korún... Jasné, že upgradovaniu by som sa aj tak za tie roky nevyhol z viacerých dôvodov, no isto by to nebolo tak často a za takú cenu. O viacúčelovosti PC sa tu nebudem vyjadrovať, každý z nás využíva PC tak ako sa patrí

. Konzolu som si kúpil pretože sa už nechcem zaťažovať grafikou, pamäťou, procesorom a neviem ešte čím. V práci mám počítača dosť a niekedy až moc a som rád, že ho doma nevidím... Vekom však pribudnú iné povinnosti, ktoré každého z nás "donútia" pribrzdiť v hraní, priznajte si to... Konzolu využívam raz za čas, je to síce nezvyk bez myšky a klávesnice, no myslím si, že je to len o zvyku. Jasné, že pri strielačkách nikdy tak dobre nezasiahnem cieľ ako s myškou, no a čo teraz... Na strane druhej, nemusím byť pri monitore - obrazovke, sedím v gauči, bez káblov a spokojne hrám, prípadne nie sám a bavím sa. Avšak ak by som mal zvyšných tisíc euro a neviem čo od dobroty, tak si kúpim nadupaný PC, strieľačku si zahrám práve na ňom alebo stratégiu a nhl + iné športové hry zase na konzole

. No a prečo PS3 a nie XBOX? Pre mňa Sony je Sony

, ale to nie je primárny dôvod... Oslovila ma blu-ray mechanika. Myslím si, že ak by v XBOX-e bola blu-ray mechanika, tak už by som váhal... Ľudkovia na záver... hlavné je, že sa každý z nás dokáže pri hre zabaviť, zabudnúť aspoň na chvíľku na starosti a vychutnať si to - ešteže je táto doba. Toto sú také témy ako lcd, či plazma; auto na benzín, či naftu; stolný PC alebo laptop; coca cola alebo pepsi... Myslím si, že je to 50 na 50... Za pár rokov sa budú hry hrať s helmou na hlave bez monitoru a káblov, či ovládačov a budeme behať po miestnosti a kričať hehehe.