Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pre tych co potrebuju radu so zostavou!

Príspevok od používateľa uplink »

Tak šup šup do AMD :)...to je naj voľba čisto len na hry, nemá konkurenciu v pomere cena/výkon ak netaktuješ.
Julco
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Julco »

z taktovanim nemam velke skusenosti ale pozeral som testy a i5ka sa da pekne nataktovat :)
cize ked tam prihodim ten chladic ktori si mi odporucil tak moze byt?
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

uplnik .. čo sa týka tých teplôt i5 - vravíš, že tie AMDčká majú nižšiu teplotu. Moja i5 760 s chladičom Noctua NH-U9B SE2
má teploty v idle 20-25° C. Nad tých 25 v pokoji to nejde. V burne max 39-40°, viac som ešte nemal a to som testoval teploty pri Crysis Warhead. Takt: 2,93 GHz. To Tvoje spomínané AMDčko je chladnejšie ? Nechce sa mi to veriť .. A výkonnostny skok i5 > i7 nemôže byť až tak veľký pri cenovom rozdiele i5tiek a i7čiek. i7 860 je taktiež robené architektúrou Lynnfield. Ak nechce do toho vrážať kopu peňazí, nemyslím si, že i5 je až taká hrozná voľba. A keď bude mať možnosť taktovať, myslím, že časom isto využije :D
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Maros: Uplink mysli teploty zo zakladnym BOXovym chladicom. To je pochopitelne, ze s Noctuou budes mat nizsie teploty, ale ked das tu Noctuu na AMDcko, tak pravdepodobne bude to AMDcko chladnejsie.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

M4RoS3K - Thuban 1095T [pretaktovaný na 4 GHz, VC na 1.35] má u mňa izbová teplota + 2 stupňe v idly a izbová teplota + 15 stupňov v burne po pol hodine s OCCT Linpack. Chladič: Noctua NH-D14, dva fany, bez LNA.

Ďalej, podporuje 1156 triple channel? Nie, len dual. 1156 má slabší výkon v multigpu, taktiež nepodporuje hexa a octa procesory. Z hľadiska upgradovateľnosti a budúcnosti je 1156 mŕtva platforma, ktorú intel vypustil aby nakŕmil strednú a nižšiu triedu, to je fakt.

Mne šlo len o to že keď ide niekto vyhodiť 1400 evri za PC, tak je trochu nezmyselné brať middle class, keď môže mať high end.

Btw. keď zrovnáme Thuban a Tvoj Core i5, vo výkone je medzi nimi priepastný rozdiel [1/3 a viac], v cene nie.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

NH-D14 sa nedá porovnať s NH-U9B SE2. Ale budíž: máš lepší chladič = vyššie takty; ja mam horší = nižší takt, takže by sa to aj dalo porovnať. Schválne, napíš konkrétne teploty. Ja mám izbovú teplotu 22-23° (izbu mám nad obývačkou, v ktorej je menší krb) a ako som písal teploty v idle 20-25°.

Ruku na srdce.. kúpa pc je investícia pre obyčajného človeka. Nekupuje PC s tým, že ho bude o pol roka upgradovávať. A keď už po dlhšom čase bude chcieť investovať znovu do nového pc, tak určite kúpi už aj novú dosku, aj keď socket by ešte spapal novší procák. Takže v tomto ohľade prečo porovnávať 1366 a 1156 v ohľade budúceho upgradu?

V cene nie je rozdiel ? Dajme tomu, že i5 760 stojí 185€ a thuban 1090T stojí 254€. Povedal by som primerané na tvoj ehm nárast o 1/3
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Moja izbová teplota je 25-27 stupňov celsia. Thuban 1055T sa dá bez problémov nataktovať na 4 GHz, mám ich akurát na stole pár kusov. 1090T je luxus, ktorý som dostal omylom, to že som ho dal na 1095T je samozrejmosť. Ruku na srdce, prečo by mal o rok, alebo dva kupovať nové PC, keď si stačí vymeniť CPU a doplniť pamäť? 1366 podporuje 48 GB ram pamäte a Core i7 980, pričom 990 a 995 sú "na ceste". Vymeníš CPU a pamäť a fičíš ďalšie dva roky ako kráľ, zatiaľ čo pri 1156 ho možeš akurát tak zahodiť, lebo Ti doska nedovolí upgrade.

Samozrejme, medzi coolermi je veľký rozdiel. Taktiež si porovnaj takty jednotlivých CPU a ich hrubý výkon.

P.S.: Thuban si "vedie" v hrách o dosť lepšie ako Core i5 a Core i7 plnohodnotný.

Ceny z agemu:

AMD Phenom II 1055T X6 AM3 HDT55TFBGRBOX - 184,45 €
Intel Core i5 760 2.8GHz BOX - 184,45 €

Power index z CPU benchmark:

AMD Phenom II X6 1055T 5162
Intel Core i5 760 @ 2.80GHz 4525

Cry some more :smt006
Julco
Amateur
Amateur

uplink mohol by som ta teda poprosit ze ci by si mi zlozil zostavu podla tvojich predstav do tych 1400e + monitor?
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

M4RoS3K napísal:Ja mám izbovú teplotu 22-23° (izbu mám nad obývačkou, v ktorej je menší krb) a ako som písal teploty v idle 20-25°.
Akože keď máš v izbe 22°C, tak na procesore máš aj 20°C? to je nejaké divné nie?

BTW: uplink, myslíš že hry využijú šesť jadier? nevyplatí sa skôr ísť do vysoko nataktovaného štvorjadra (955/965)?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Využijú, testoval Metro 2033, GTA 4, Starcraft II, Transformers War for Cybertron, Singularity, Settlers 7, Alien Breed, Blur, PoP:TFS a Sniper Ghost Warrior a všade mal procák lepšie výsledky na identickej zostave ako môj Core i7 930 na defaultnom takte. Testoval som Thuban 1090T v základnom takte. Grafika, disky a ramky boli skoro identické [môj PC má 12 GB ram, AMD malo "len" 8 GB]. OW a ešte viac k téme, dnes bol u mňa A2C a šupol som Thubana "na ukážku" na 4 GHz, len som dal vcore na 1.35 a fsb [bclk] na 250 MHz, CPU bol chladený Noctuou NH-D14 a pohoda lahoda. A keď už sme pri tom, takt Thubana je 3.2 GHz a Phenomu 3.4 GHz, tých 200 MHz si spravíś aj keby si nechcel. Rozdiel je však tam, že Thuban ide až po 7.1 GHz na dusíku, 5.0 GHz na vode a 4.3 GHz na vzduchu, čo sa však o Phenome nedá povedať.
Julco napísal:uplink mohol by som ta teda poprosit ze ci by si mi zlozil zostavu podla tvojich predstav do tych 1400e + monitor?
Môžem aj z agemu, alebo len alza a datacomp? Pýtam sa preto, lebo z agemu Ti vykúzlim takú zostavu, že sa budeš od ucha k uchu usmievať :). Teraz tu mám poskladanú 1090T 8 GB ram, raid0 HDDs [ešte v krabici], 480 GTX [ešte v krabici] do nejakých 1200 ojro aj so super skrinkou a fajn zdrojom + periférie.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hm tak 1090T je nataktovaný vyššie ako i7 930, niečo možno spravilo aj to, ale skôr by ma zaujímalo porovnanie 965 vs. 1090T, keďže tam je cenový rozdiel výraznejší a štvorjadro má vyššie takty. Takto oproti i7 je to na hry viacmenej jednoznačná voľba.
BTW: Metro 2033 nie je práve hrou čo by nejak trápila procesor, zvyšné som okrem GTA4 nehral

á, už si editol :) keď to je tak, tak to AMD zrejme o niečo vylepšili svoju 45nm výrobu, čo je rozhodne fajn vec. Tie overclockerské veci ma nezaujímajú, ja idem skôr opačným smerom (podvoltovanie) kvôli tichu
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

TomKocuR - ja nápodobne, momentálne fičím na podvoltovanej Core i7 930ke, ale nie kvoli tichu [mám vodu], ale kvôli teplotám. Som posadnutý under 50°C teplotami, najlepšie under 40°C. Proste všetko fičí ako po masle, keď to má menej ako 50 stupňov celsia. Prečo? Netuším, asi dačo s fyzikou...

Btw. žiadna z tých hier nejako netrápi zrovna procesor, ale čo sa týka FPS, tak to pomáha a rozdiely sú a to je podstatné. Viacmenej väčšina hier hlavne ak máš nvidiu trápi hlavne GPU. Mimo OCCT Linpacku a 3D Studio Max nemávam vyťažený CPU na 100% a to hrám všetko na 1980 x 1200 FSAA a plné detaily, resp. ultra ak sú možné.
Julco
Amateur
Amateur

uplink vela ludi mi radi aby som PC zobral z pccko.sk,vraj tam maju dobre ceny ale tak naham sa prekvapit co mi tu zbuchas :)
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ach nejdem tu už nič písať o tej i5ke, lebo ma všetci znesú zo sveta .. je to najhorší procesor na svete, je zastaralý a je to len odpad z i7 ako napísal uplnik. Čiže najlepší HW má uplnik a každý kto má iný HW ako on, má doma vlastne odpad..

TomKocur: a čo je na tom divné ? .. Chceš fotku teplomera, čo mám v izbe a screen speedfanu ?
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

M4RoS3K: speedfan ti ukazuje to čo mu reportujú čidlá, a často sa stáva aby čidla hlásili svoju teplotu zle, alebo speedfan ju niekedy zle interpretuje. To aby si mal na ktoromkoľvek komponente nižšiu teplotu ako je teplota okolia je (ak nepoužívaš TEC chladič alebo dusík či suchý ľad, resp. nemáš vodné chladenie s radiátorom v chladnejšom prostredí) absolútne nemožné. Fyzika to proste nedovolí :)

uplink: GTA4 si dosť zakladá na procesore kvôli enginu simulujúcemu fyziku, teda aspoň čo viem, takže tam platí že čím viac jadier tým lepšie. A tiež si myslím že s postupom času sa budú čoraz viac objavovať hry využívajúce viac jadier (hlavne ak príde ďalšia generácia hracích konzol ktoré hry posunú smerom vpred)
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

Operační paměť Kingston 6GB KIT DDR3 1333MHz CL9
SEASONIC M12II-520 Bronze
Disk OCZ Vertex 2 Series 40GB
Základní deska GIGABYTE X58A-UD3R
Procesor INTEL Core i7-930 Quad-Core
DVD vypalovačka LG GH22NS černá
Chladič na procesor Noctua NH-D14
Počítačová skříň FRACTAL Define R3
Grafická karta GAINWARD GTX460 768MB DDR5

určené na rendering, modelovanie, PS, občas nejaká hra. samozrejme filmy, hudba, net... disk na dáta mám externý 1TB. mienim to mierne pretočiť. upgrade bude pôostupný, ako budú peneži. bežať tam bude win7 pro 64bit. komentáre?
Sapo
Addict
Addict

Paradna zostavička. Jedine co by som tam zmenil, su RAMky. Bral by som bud taketo
http://www.alza.sk/corsair-6gb-kit-ddr3 ... 115479.htm
alebo taketo
http://www.alza.sk/kingston-6gb-kit-ddr ... 134356.htm
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

pôvodne som tam mal tie kingstony :D menil som len kvôli ušetreniu pár € už teraz som dosť nad limit :) ostávajú ako varianta pri náraste limitu. dik :)
Sapo
Addict
Addict

Tak aspon tie Corsairy zober. 5€ ta uz nezabije :)
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

No na 1333MHz je CL9 strašne veľa, a ešte k tomu sú bez chladiča.. Pokukaj skôr Sapove RAMky alebo ešte tieto:
http://www.alza.sk/operacni-pamet-corsa ... 107114.htm
http://www.alza.sk/kingston-6gb-kit-ddr ... 126393.htm
Napísať odpoveď