M4RoS3K napísal:ach nejdem tu už nič písať o tej i5ke, lebo ma všetci znesú zo sveta .. je to najhorší procesor na svete, je zastaralý a je to len odpad z i7 ako napísal uplnik. Čiže najlepší HW má uplnik a každý kto má iný HW ako on, má doma vlastne odpad..
Budem sa ta musiet zastat, precital som si vsetko co uplink napisal a ako celkom vtipne
Ale pekne postupne:
uplink napísal:Teraz je tu vedľa mňa jedna 1090T s Noctuou NH-D14 a je to krása. O 1/3 vyšší výkon od toho Tvojho procáku v základných taktoch, o 15-20 stupňov nižšía prevádzková teplota, pri "horšom" tepelnom dizajne.
uplink napísal:Tak šup šup do AMD

...to je naj voľba čisto len na hry, nemá konkurenciu v pomere cena/výkon ak netaktuješ.
Nezmysel. A pokial netaktuje, uz tym duplom.
Herne nie je Thuban v ziadom pripade na tom lepsie ako akakolvek i7, ci i5 750 /
viz. viac/, kde prakticky vsade X6 1090 zaostava, miestami ako sam hovoris "preipastne/, uz i za nizsie taktovanou i5 750. Tzn., ze X6 1055 herne nebude mat narok, pokial sa bavime teda o stock taktoch, taktovat mozme oba a to v obidvoch pripadoch pomerne slusne.
Tvrdenie, ze najlepsi herny pomer cena / vykon nie je teda pravdive ! Priamym konkurentom X6 1055 je i5 760, ktory ma vyssi herny vykon, jedine, ze by bol vyrazne rychlejsi nez 1090, co samozrejme nie je
uplink napísal:Btw. keď zrovnáme Thuban a Tvoj Core i5, vo výkone je medzi nimi priepastný rozdiel [1/3 a viac], v cene nie.
Ehm, priznam sa, tu som sa trosku stratil, o com je rec? Nejak mi to nesedi. Bud je podla teba 1055 o 1/3 vykonnejsi ako i5 760, alebo je X6 1090 za cenu i5 760? Ani jedno, ani druhe a dokonca ani tretie /X6 a Thuban v defaulte nie je v ziadnom pripade z globalneho hladiska o 1/3 vykonnejsi nez i5 760/ Ale zrejme si to cele pekne doplietol.
uplink napísal:
A ešte raz, chalanisko nie je odkázaný na šupácky procesor menovite Šmejd i5, keď može mať high end od AMD, ktorý je výkonnejší a cenovo rovnaký.
Zeby si sa spietol i po druhykrat? to snad nie
Takze este raz a snad naposledy.
Maro. napísal:Sapo presne ako píšeš, PC bude používaný iba na hry takže chcel by som na tom zahrať niečo ako Dirt2, Mafia 2, GTA4 atď.
Toto si hadam cital. Pokial mas za to, ze X6 1055 je herne vykonnejsi, nez spominana i5 760, tak prosim. Ale v tom pripade sa hrubo mylis /opat sa mrkni na vyssie postovane testy, ak si uz an ne zabudol/. V zrovnany oboch procesorovv defaultnych taktoch bude vykon X6 1055 nizsi, toto je fakt.
Su hry, ktore su stale optimalizovane len an dve jadra, potom su take, ktore tych jadier vyuziju i viac /4/, ale take, co vyuziju 6 jadier osobne nepoznam, netvrdim, ze nie su, ale mozno sa jedna - dve najdu /o com silne pochybujem/ a v pripade Thubanu je to nejak i zbytocne, nakolko vykon "single core"@3GHz u Lynfieldu je "daleko"/ak by som mal pouzit tvoju teminologiu, v skutocnosti, ale az tak priepastne rozdieli, to nie su/ vyssi ako Thubanu.
Beztak dnes takmer nic /co sa multimedii tyka/ nedokaze zo 6. jadier profitovat a tak je pochopitelne vykon 4 jadier Lynfieldu / Bloomfieldu vyssi.
uplink napísal:niekomu sa ťažko znášajú fakty.
A ja som mal za to, ze som vedel co znamenaju "fakty"
uplink napísal:
Mne šlo len o to že keď ide niekto vyhodiť 1400 evri za PC, tak je trochu nezmyselné brať middle class, keď môže mať high end.
uplink napísal:
A ešte raz, chalanisko nie je odkázaný na šupácky procesor menovite Šmejd i5, keď može mať high end od AMD, ktorý je výkonnejší a cenovo rovnaký.
Ziadny skutocny odbornik, sa takto vyjadrovat nebude a uz vobec nie sirit nezmyselne informacie. Osobne AMD fandim, ale najvyssia trieda AMD uz dlhe roky na Intel nevie dosianut, resp. tam ani byt nechce. A tak sme ostali len pri tom, ze je to "high end AMD". Inak povedane, mozno mas lepsi pocit z toho, ze sa da tvrdit o high ende, v skutocnosti je to ale konkurencia s "mainstreamovym" i5 760 / i7 870. takze v radach Intelu by to high end nebol. Odmyslime si znacky a sme "niekde inde", ze
uplink napísal:Vymeníš CPU a pamäť a fičíš ďalšie dva roky ako kráľ, zatiaľ čo pri 1156 ho možeš akurát tak zahodiť, lebo Ti doska nedovolí upgrade.
uplink napísal:Z hľadiska upgradovateľnosti a budúcnosti je 1156 mŕtva platforma, ktorú intel vypustil aby nakŕmil strednú a nižšiu triedu, to je fakt.
Ja mam na to trosku iny nazor... Ked si niekto kupi dnes zostavu zalozenu na AM3, resp. s1156 a upgradovat bude o rok a pol / dva, do tej doby bude urcite vykonnostne postacujuca /mozno i dlhsie/, tak tu uz po AM3 nebude davno ani stopy, cize v praxi je to mozno len taky vykrik do tmy
uplink napísal:Rozdiel je však tam, že Thuban ide až po 7.1 GHz na dusíku, 5.0 GHz na vode a 4.3 GHz na vzduchu, čo sa však o Phenome nedá povedať.
Thuban snad nie je Phenom /resp. Phenom 2/?
ventilare napísal:ako tak citam tak je tu dost odbornikov.
Ked to ty povies
Tak zrejme najdlhsi post, co som kedy napisal, ale nemohol som inak, nakolko z mnozstvom informacii, ktore tu padli nemozem suhlasit, snad len s tymto:
uplink napísal:Som ex-majiteľ 5870 X2 Toxic a už by som ju nevzal. Radšej 460 GTX

...a ver mi, viem o čom píšem. Výkonovo možno nie je taká "oslňujúca", ale čo sa týka spoľahlivosti, tak budeš happy.
To je fakt, sam som sa v ceste za chamtivostou nazyvanou "o nieco vyssi vykon a lepsie prevadzkove vlastnosti" na HD5xxx "popalil" a tiez by som si znovu podobnu kartu uz nekupil, AMD ma v poslednej dobe pekne vytocila, teraz len ci je to softverom, alebo hardverom /jedna grupa sa nestazuje, druha ano, pricom SW je identicky - takze som na vazkach, dalsia moznost je nekompatibilita s okolitym HW a atp./
Z vlastnej skusenosti viem, ze nVidia takmer vzdy slape ako hodinky, kdezto u konkurencie casto narazam na jeden problem za druhym.
Neviem, ci si si uz zostavu zakupil, ale aby som to nejak zhrnul... V ziadnom pripade nechcem aby to vyznelo tak, ze X6 podcenujem, su to skvele iste skvele procesory, ale cas 6. jadier este neprisiel. Vsetko co sa tyka multimedii /rendering a pod., tam ano, tam je i 6 jadier vyuzitelnych/ je dnes optimalizovane na max. 4 jadra a tu bude X6 zaostavat, nakolko vykon jedneho jadra /teda i 4/ u Bloomfieldu / lynfieldu je vyssi.
Co nevidiet je tu
Sandy Brige ktory aj o 4 jadrach zhltne Thubana ako malinu
Nevidim hlbsi zmysel, "rvat silou mocou" do multimedialneho desktopu sestjadro, ono v case, ked sa bude na 6 jadier optimalizovat bude sucasna architechtura AMD hodne slaba /i7 X980, Bulldozer etc./
Btw s pokojom v dusi by som do pocitaca sluziaceho primarne na hry dal i5 760, ktory bude /nielen/ herne vykonnejsi /X6 1055 bude pomalsi tak v desiatkach percent/, nez cenovo podobny X6. Upgradovatelnost platformy by som do toho vobec nezatahoval o 2 roky tu tak ako s1156 nebude ani AM3. Podotykam, ze jeden ci druhy procesor tie dva roky iste vykonnostne vydrzi. nebyva bezne zvykom, aby obycajny uzivatel, kupiaci si PC menil procesor kazdy co i len polrok /nebodaj este frekventovanejsie/
V kazdom pripade vykon procesoru az tak riesit nemusis, prve husle v hernom PC zohrava graficka karta.
P.S: Ja len dufam, ze nebude moj post zajtra zmazany, coby moderator uplink ma v pravomoci. Tot len moja strucna reakcia na par veci, s ktorymi sa zial /nielen ja/ nestotoznujem