Pravidlá slušného správania, bontón - ako na to.

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pravidlá slušného správania, bontón - ako na to.

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

culo: urcite maminu :)
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

KaptMichal napísal:Otazka : Na aku vzdialenost je slusne vonku pozdravit napr. suseda? Modelova situacia - idem domov pomerne neskoro vecer a chrbtom ku mne je sused (tak 10metrov), odrazu sa otoci koli niecomu... mam ho pozdravit alebo nie?
zbasas ho.... (on ta nemusi vidiet) otoc hlavu niekde inym smerom, nepozeraj nanho. Ked budes blizko pri nom, tak aby si nemusel kricat sa nanho pozri a ked sa pozera aj on (nieje to nutne)tak pozdrav..ked ma usi otoci sa ked nie tak nech si..... :) Spociva to vsetko v tom ze takto sa vyhnes trapnej situaci ze ta vidi z dialky ale ty nechces kricat a preto iba bezducho odvratis pohlad, co moze dotycny pochopit akoze nemas zaujem ho zdravit alebo pod...... dufam ze chapes :) ja to tak robim a funguje to...samozejme zalezi od situacie
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

culo napísal:
No ja som to robil tak, ze najprv som pozdravil priatelku v style Ahoj ( ziadne dlhe pozdravy, komplimenty, 4 minutove bozkavanie ) a potom mamu v style DOBRY DEN (usmev) Samozrejme ze pri prvom stretnuti Ta hned frajerka predstavi, a ked povie : MAMI, toto je moj vyvoleny ! Tak ty (alebo ona ) poda ruku a staci, ked povies JA SOM (meno), TESI MA, alebo RAD VAS SPOZNAVAM. Komplimentom v style, UZ VIEM, PO KOM JE VASA DCERA TAKA PEKNA som sa vzdy vyhybal :)
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

energy00 napísal: No ja som to robil tak, ze najprv som pozdravil priatelku v style Ahoj ( ziadne dlhe pozdravy, komplimenty, 4 minutove bozkavanie ) a potom mamu v style DOBRY DEN (usmev) Samozrejme ze pri prvom stretnuti Ta hned frajerka predstavi, a ked povie : MAMI, toto je moj vyvoleny ! Tak ty (alebo ona ) poda ruku a staci, ked povies JA SOM (meno), TESI MA, alebo RAD VAS SPOZNAVAM. Komplimentom v style, UZ VIEM, PO KOM JE VASA DCERA TAKA PEKNA som sa vzdy vyhybal :)
Ruku ponúka vždy žena, alebo nadriadený ak sa nemýlim.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

hlavne sa predstavit pravym a celym menom. Zazil som aj take ze "dobry, ja som džony"
:)
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Podľa toho čo som čítal sa spodný gombík na saku nezapína kvôli tomu že v starých časoch muži potrebovali mať priestor pri vyťahovaní pištole :-)

// Známa česká relácia o etikete atď. testy, články atď. http://www.ceskatelevize.cz/porady/1124 ... ?tema=test (viem že v prvom príspevku je napísané že máme vkladať vlastné skúsenosti/vedomosti ale predsalen táto relácia ktorá zrejme už nechodí :D je užitočná)

//
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

dam to sem, sorry za ot, chcela som sa spytat cez ss, ale bohuzial mi ukazolo, ze adresat neexistuje, tak teda:
"Kedy si prečítame niečo čo skutočne "napíšeš"? Kopírovanie linkov z wikipedie sa dokonca škaredo "trestá" aj u nás na umeleckej fakulte... //leko"

-kde co ako?o com ty tocis clovece??
jesko93
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jesko93 »

Ja sa chcem spýtať,že ked kúpim dievčaťu kvet pred tým ako sa snou mám stretnúť,tak potom ho ona nosí so sebou?do reštaurácie a tak?
alebo ho mám kúpiť potom?
Dik
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Mám jednu aktuálnu otázku : Minule som mal obviazanú ruku obväzom, lebo ma bolelo zapästie, tak som si to zafixoval. No a prislo na podávanie rúk :) Ako postupovať v takejto situácii, keď mám obväz na ruke ? Ja som to riešil tak, že som si ho nejako dal dolu a znovu nasadil, ale ako sa zachovať, keď sa nebude dať dolu ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ukazes, ze nemozes trepat pravackou a podas lavacku
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jesko93 napísal:Ja sa chcem spýtať,že ked kúpim dievčaťu kvet pred tým ako sa snou mám stretnúť,tak potom ho ona nosí so sebou?do reštaurácie a tak?
alebo ho mám kúpiť potom?
Čo iné jej zostáva? Preto jej radšej nekupuj veľké kytice, ale iba nejakú jednu ružu, aby ste st tým nemali problém. Najlepšie by bolo ísť po ňu domov, tam jej dať kvet, ona si ho hneď doma dá do vázy a vonku už idete bez kvetu..

:)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

energy00, beardie: ... a ti, ktorym to dojde hned, Vam potrasu pravym zapastim :)
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

jesko93 Presne ako vravi brm. Ked sa uz stretnete v meste (co sa stane pravdepodobne len par krat :) ), tak si ju bude nosit, v restike vypytas vazu/pohar s vodou a je po probleme. Podla mojho nazoru sa vsak taketo ruze nekupuju kvoli tomu aby sa doniesli domov, ale aby sa darovali a sprijemnovali vecer partnerke napriklad pri cakani na taxik :)
Linnhe
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Linnhe »

Mozete mi poradit? Ako sa ma obliekat zena pri takych prilezitostiach, kedy si to ziada elegantne oblecenie. Zaujimaju ma saty, dlzka, kedy sa nehodi mat saty nad kolena, potom topanky. S otvorenou a zatvorenou spickou. Ci je vobec vhodne mat otvorenu spicku na prilezitostiach ako je napr. ples.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Linnhe: vzdy zalezi od konkretnej udalosti... ak mas na mysli spominany ples, v poslednom case su uz otvorene spicky pripustne, hoci prednedavnom to tak nebolo... ak je to vsak ples pamatnikov, moc by som takymto sposobom neprovokoval, podobne je to so sandalami a podobnymi otvorenymi typmi obuvi... saty urcite vecerne, nie koktailove, neprovokujuce, skor dlhe, decentne, bez prehnanych vystrihov, jednofarebne...
Linnhe
Expert
Expert

S tymi otvorenymi spickami - asi sa spytam hlupost, ja by som si to tak nikdy nedala, ale davno na stuzkovej ma spoluziacka presviedcala, ze ak ma zena otvorenu spicku, musi mat silonky. Asi to tak nie je... Ci?

A saty rozumiem ze neprovokujuce, ale jednofarebne? :) To z akeho dovodu?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

silonky do otvorenych spiciek?? och, to by veru neslo :D ak otvorene spicky, tak bez cohokolvek a so stopercentnou pedikurou...

k tym satom - nehovorim, ze nemoze byt jedna farba kontrastne doplnena inou, napr. ciernou, v pomere 90:10 alebo 95:5, ale urcite si neviem predstavit na plese dvojfarebne (alebo viac!) saty v pomere farieb 50:50 :)
Linnhe
Expert
Expert

Dobre, myslela som si, vzdy som mala otvorene spicky, ale ked ona ma strasne presviedcala, pri tom, ako si silonkove nohy davala do tych topanok :D
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

otvorenú špičku mať môžeš, ale tam bez siloniek
do zatvorenej špičky so silonkami

a šaty na ples, no súhlasím, že veľký výstrih by pôsobil vulgárne, a dlhé šaty sú krajšie, ale závisí aj od typu plesu. a nemyslím, že by museli byť jednofarebné, ale zase ani nie farebné ako papagáj :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Na ples jedine dlhe saty, tam sa nic ine nepripusta.
Napísať odpoveď