Pravidlá slušného správania, bontón - ako na to.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pravidlá slušného správania, bontón - ako na to.
culo: urcite maminu 
zbasas ho.... (on ta nemusi vidiet) otoc hlavu niekde inym smerom, nepozeraj nanho. Ked budes blizko pri nom, tak aby si nemusel kricat sa nanho pozri a ked sa pozera aj on (nieje to nutne)tak pozdrav..ked ma usi otoci sa ked nie tak nech si.....KaptMichal napísal:Otazka : Na aku vzdialenost je slusne vonku pozdravit napr. suseda? Modelova situacia - idem domov pomerne neskoro vecer a chrbtom ku mne je sused (tak 10metrov), odrazu sa otoci koli niecomu... mam ho pozdravit alebo nie?
No ja som to robil tak, ze najprv som pozdravil priatelku v style Ahoj ( ziadne dlhe pozdravy, komplimenty, 4 minutove bozkavanie ) a potom mamu v style DOBRY DEN (usmev) Samozrejme ze pri prvom stretnuti Ta hned frajerka predstavi, a ked povie : MAMI, toto je moj vyvoleny ! Tak ty (alebo ona ) poda ruku a staci, ked povies JA SOM (meno), TESI MA, alebo RAD VAS SPOZNAVAM. Komplimentom v style, UZ VIEM, PO KOM JE VASA DCERA TAKA PEKNA som sa vzdy vyhybalculo napísal:
Ruku ponúka vždy žena, alebo nadriadený ak sa nemýlim.energy00 napísal: No ja som to robil tak, ze najprv som pozdravil priatelku v style Ahoj ( ziadne dlhe pozdravy, komplimenty, 4 minutove bozkavanie ) a potom mamu v style DOBRY DEN (usmev) Samozrejme ze pri prvom stretnuti Ta hned frajerka predstavi, a ked povie : MAMI, toto je moj vyvoleny ! Tak ty (alebo ona ) poda ruku a staci, ked povies JA SOM (meno), TESI MA, alebo RAD VAS SPOZNAVAM. Komplimentom v style, UZ VIEM, PO KOM JE VASA DCERA TAKA PEKNA som sa vzdy vyhybal
hlavne sa predstavit pravym a celym menom. Zazil som aj take ze "dobry, ja som džony"

-
Anem
Star
Podľa toho čo som čítal sa spodný gombík na saku nezapína kvôli tomu že v starých časoch muži potrebovali mať priestor pri vyťahovaní pištole 
// Známa česká relácia o etikete atď. testy, články atď. http://www.ceskatelevize.cz/porady/1124 ... ?tema=test (viem že v prvom príspevku je napísané že máme vkladať vlastné skúsenosti/vedomosti ale predsalen táto relácia ktorá zrejme už nechodí
je užitočná)
//
// Známa česká relácia o etikete atď. testy, články atď. http://www.ceskatelevize.cz/porady/1124 ... ?tema=test (viem že v prvom príspevku je napísané že máme vkladať vlastné skúsenosti/vedomosti ale predsalen táto relácia ktorá zrejme už nechodí
//
dam to sem, sorry za ot, chcela som sa spytat cez ss, ale bohuzial mi ukazolo, ze adresat neexistuje, tak teda:
"Kedy si prečítame niečo čo skutočne "napíšeš"? Kopírovanie linkov z wikipedie sa dokonca škaredo "trestá" aj u nás na umeleckej fakulte... //leko"
-kde co ako?o com ty tocis clovece??
"Kedy si prečítame niečo čo skutočne "napíšeš"? Kopírovanie linkov z wikipedie sa dokonca škaredo "trestá" aj u nás na umeleckej fakulte... //leko"
-kde co ako?o com ty tocis clovece??
Ja sa chcem spýtať,že ked kúpim dievčaťu kvet pred tým ako sa snou mám stretnúť,tak potom ho ona nosí so sebou?do reštaurácie a tak?
alebo ho mám kúpiť potom?
Dik
Dik
Mám jednu aktuálnu otázku : Minule som mal obviazanú ruku obväzom, lebo ma bolelo zapästie, tak som si to zafixoval. No a prislo na podávanie rúk
Ako postupovať v takejto situácii, keď mám obväz na ruke ? Ja som to riešil tak, že som si ho nejako dal dolu a znovu nasadil, ale ako sa zachovať, keď sa nebude dať dolu ?
ukazes, ze nemozes trepat pravackou a podas lavacku
Čo iné jej zostáva? Preto jej radšej nekupuj veľké kytice, ale iba nejakú jednu ružu, aby ste st tým nemali problém. Najlepšie by bolo ísť po ňu domov, tam jej dať kvet, ona si ho hneď doma dá do vázy a vonku už idete bez kvetu..jesko93 napísal:Ja sa chcem spýtať,že ked kúpim dievčaťu kvet pred tým ako sa snou mám stretnúť,tak potom ho ona nosí so sebou?do reštaurácie a tak?
-
RATZINGER666
Darca
energy00, beardie: ... a ti, ktorym to dojde hned, Vam potrasu pravym zapastim 
jesko93 Presne ako vravi brm. Ked sa uz stretnete v meste (co sa stane pravdepodobne len par krat
), tak si ju bude nosit, v restike vypytas vazu/pohar s vodou a je po probleme. Podla mojho nazoru sa vsak taketo ruze nekupuju kvoli tomu aby sa doniesli domov, ale aby sa darovali a sprijemnovali vecer partnerke napriklad pri cakani na taxik 
Mozete mi poradit? Ako sa ma obliekat zena pri takych prilezitostiach, kedy si to ziada elegantne oblecenie. Zaujimaju ma saty, dlzka, kedy sa nehodi mat saty nad kolena, potom topanky. S otvorenou a zatvorenou spickou. Ci je vobec vhodne mat otvorenu spicku na prilezitostiach ako je napr. ples.
-
RATZINGER666
Darca
Linnhe: vzdy zalezi od konkretnej udalosti... ak mas na mysli spominany ples, v poslednom case su uz otvorene spicky pripustne, hoci prednedavnom to tak nebolo... ak je to vsak ples pamatnikov, moc by som takymto sposobom neprovokoval, podobne je to so sandalami a podobnymi otvorenymi typmi obuvi... saty urcite vecerne, nie koktailove, neprovokujuce, skor dlhe, decentne, bez prehnanych vystrihov, jednofarebne...
S tymi otvorenymi spickami - asi sa spytam hlupost, ja by som si to tak nikdy nedala, ale davno na stuzkovej ma spoluziacka presviedcala, ze ak ma zena otvorenu spicku, musi mat silonky. Asi to tak nie je... Ci?
A saty rozumiem ze neprovokujuce, ale jednofarebne?
To z akeho dovodu?
A saty rozumiem ze neprovokujuce, ale jednofarebne?
-
RATZINGER666
Darca
silonky do otvorenych spiciek?? och, to by veru neslo
ak otvorene spicky, tak bez cohokolvek a so stopercentnou pedikurou...
k tym satom - nehovorim, ze nemoze byt jedna farba kontrastne doplnena inou, napr. ciernou, v pomere 90:10 alebo 95:5, ale urcite si neviem predstavit na plese dvojfarebne (alebo viac!) saty v pomere farieb 50:50
k tym satom - nehovorim, ze nemoze byt jedna farba kontrastne doplnena inou, napr. ciernou, v pomere 90:10 alebo 95:5, ale urcite si neviem predstavit na plese dvojfarebne (alebo viac!) saty v pomere farieb 50:50
Dobre, myslela som si, vzdy som mala otvorene spicky, ale ked ona ma strasne presviedcala, pri tom, ako si silonkove nohy davala do tych topanok 
otvorenú špičku mať môžeš, ale tam bez siloniek
do zatvorenej špičky so silonkami
a šaty na ples, no súhlasím, že veľký výstrih by pôsobil vulgárne, a dlhé šaty sú krajšie, ale závisí aj od typu plesu. a nemyslím, že by museli byť jednofarebné, ale zase ani nie farebné ako papagáj
do zatvorenej špičky so silonkami
a šaty na ples, no súhlasím, že veľký výstrih by pôsobil vulgárne, a dlhé šaty sú krajšie, ale závisí aj od typu plesu. a nemyslím, že by museli byť jednofarebné, ale zase ani nie farebné ako papagáj
-
hojko
Site Admin
Na ples jedine dlhe saty, tam sa nic ine nepripusta.