Akvárium

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
GIGABYTE
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Tých 5l je strašne málo.. Tam môžeš mať akurát 1 rybku :? Platí taká konštanta: Na 1l vody, 1cm rybky.. Taká gupka má asi 3cm, To máš hneď obsadené 3l, a ver tomu toto nieje z mojej hlavy :wink:
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

sprostos sama o sebe mat rybku v 5l podla mna 20l minumum aby sa mohla aspon otocit tam by pasovali akurat tak krevety
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

ja som zacianl s mensim akvarkom, objem neviem, boli tam gupky a chybal ohrievac na vodu, tak sa t oohrievalo ponornym kavovarom, a raz takto bol pekny film......... a dlho bez reklamy...

teraz mam cca 220l akvarko, su tam cichlidy orange chromide, kupilo sa po 5 kusov z viacerych, ale ked som obcas pozabudol nakrmit takze teraz tam je priemerne 15 tychto + asi este dva sumce, ostatne neprezili lebo......neprezili a daky prisavnici sa este drzia ktory sa dokazu uspesne schovavat

tak najviac im rano zapnem svetlo a filter a trosku nakrmim, vecer im zasa zhasnem a vypnem filter

zhruba raz za rok sa akvarko vycisti, (vymeni sa voda a pocas vypusatania sa snbazim zberat exkrementy spomedzi strku), neviem ci to je tym ze sa im malo do toho zasahuje alebo cim ale dost casto mam male rybky, niektore preziju ine zasa nie a ked sa pobiju samce tak su casom doplnene vyrastenymy mensimi, cichlidy uz su asi vsetky vymenene generacie, sumce a prisavniky sa drzia povodny a potomstvo nemaju a uz ani nebudu mat

myslim ze je vyhodne mat velky objem, potom je to menej narocne na udrzbu
Gajdy
Medium Star
Medium Star

no jo cim vatci objem tim lepsie len nemusel by si na moc vypinat filter a akvarku by sa este lepsie darilo
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

Gajdy napísal:no jo cim vatci objem tim lepsie len nemusel by si na moc vypinat filter a akvarku by sa este lepsie darilo
jj sak jasne, len mam moc problemovy spanok od istej doby a rusi ma, ale uz to dlho nepotrva, odidem na skolu v oktobri a potom moze bezat stale, len dufam ze tam bude mat kto prisipat obcas zradlo
Gajdy
Medium Star
Medium Star

no to si ako ja tiez dufam ze v oktobry bude niekto cas hovat mojich milacikov
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Akvárium

Príspevok od používateľa Digital »

páni dámy potrebujem pomoct... dostal som od priatelky male gulate akvarium cca 3-4 litrove... malého zlateho karasa 3-4 cm (vraj im nevadi gulate akvarko). Naspodok som dal trochu štrku a umelu rastlinu. No a teraz potrebujem vedet ako je to s filtrovanim takejto vody?? treba filter alebo nie?? ohrievac ?? ako casto menit vodu a ako casto ho krmit ? dakujem za odpovede
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

Cavte borci potreboval by som poradit.Pred tyzdnom som asi zaobstaral 150L akvarsko kupil som kamene mušle rastlinky filter no vsetko co k tomu treba.Nasadil som do neho 3slimaky 3prisavniky 2skalare a 5neonky červene.Mohli by ste mi poradit ako to je s udrzbou akvaria? Akvarko som nikdy nemal, neviem ako mam často menit vodu ako mam pri čisteni postupovat.
Napište niejake rady
diky
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

Čistiť podľa potreby ... :) Máš tam málo rýb takže ak žiadne nepribudnú tak raz za dva týždne, možno bude stačiť aj raz za mesiac, to uvidíš vymeniť cca 1/4 vody, najlepšie za odstatú niekde v bandaske ale môže byť aj priamo z vodovodu. Ak máš slabší filter tak odkaliť dno, v akvaristikách na to predávajú upravené hadice. Ja osobne to ale nepoužívam, raz za dva roky dno preperiem alebo komplet vymením. Neviem aký máš filter, ak klasický molitanový tak je dobré raz do mesiaca molitan prepláchnuť vo vode, ktorú odsaješ z akvária. Ak bude veľa rastlín popretrhávať, odumreté odstrániť. Nakoniec ešte kôli dezinfekcii môžeš pridať čajovú lyžičku soli.
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

A ked pridam tu sol a potom o jaky caš ju možem pridat znova?
spirki
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spirki »

Ako tú soľ nutne pridávať nemusíš, ja som si zvykol ju pridávať kôli prevencii lebo som mal voľakedy dosť problémy s chorými rybami, mali na sebe buď plesne alebo také červené vredy, doporučili mi to používať namiesto chémie ktorú kúpiš v akveristike ako bol preventin ... ja som pridával raz do mesiaca, teraz sú ryby OK tak dávam len raz za 3 mesiace alebo keď prinesiem nové ryby ...
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

pár rokov dozadu som mal akvárium. Malo cca 20 - 30 litrov a mal som ho v tej klasickej výbave. Rybky som ta m kupoval len 2x a keď všetky zdochli tak som akvárko odložil. Nemám už teraz aj tak čas sa starať o akékoľvek zviera ... bohužiaľ :(
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Pred tyzdnom som si kupil dve gubky do akvarka a pridem dnes rano kukam do akvarka a tam 10 drobnych rybičiek
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Keď som bol malý tam sme mali rybky a teraz som si ich zaobstaral ja (mám 60 L akvárium) a 20 rybiek ešte by som niekoľko kúpil... Preto sa pýtam koľko ich tam môžem mať ? :)

Mato Ja mám rybky už 2 týždne a nie a nie aby mali sa činili :( Je tam asi 6 druhov a po 3 kusy...
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

janio: zalezi ake su to ryby, aku mas filtraciu a aj od udrzby.

ani som nevedel ze takato tema existuje, tak sa pochvalim mojou primarnou nadrzou, celkovo mam 3 ale 1 je odchovna a 1 je na experimenty.

hruby objem 240L
Aktualny stav k 27.9.2010
Obyvatelstvo:
6x skalar (druhove meno neviem
urcit, ale pravdepodobne
mramorovy podobajuci sa na
amazonsky)
20x tetra medena
1x Apistogramma cacaduoides
(samcek, bohuzial samicka mi
uhynula)
6x Corydoras aeneus
2x Hypostomus plecostomus
3x Agamyxis pectinifrons
3x Platydoras armatulus
2x Ancistrus sp.
rozmyslam ze by som este nejake
rybky pridal, ale az ked bude akva
ustalene po zmene osvetlenia.
osvetlenie mam doma vyrabany kryt a svietim 2xT5 39W, co sa
mi zda dost malo, casom dorobim
dalsiu 39W trubicu.

rastlinky su momentalne
umiestnene dost chaoticky,
no rozmyslam, ze by som volnu
plochu vpravo vpredu vyplnil
nejakymi rastlinkami nizsieho
vzrastu, nieco ako sagittaria
pusilla.
je to beh na dlhe trate a este ma
caka vela roboty, kym akva
dostanem do stavu aky si
predstavujem.

kvoli zdrav. problemom som mal na akva menej casu tak preto tie riasy :oops: zajtra ma caka velka udrzba.
Prílohy
file_01.jpg
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Dobry večer mna by zaujimalo či by som mohol filter aj ohrievač nechat zapnuty aj celu noc.
Diky
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

filter musi bezat nonstop, a ohrievac? to zalezi od toho, ci je to ohrievav s termostatom alebo bez
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Je s termostatom takze može byt zapnuty
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

Nebudem zakladať novú tému tak to napíšem tu, aj keď by som povedal, že s tým nesúvisí.

Puklo mi akvárium a všetko vytieklo, rybky sú zatiaľ vo vedre, ale dlho tak nevydržia... Preto potrebujem kúpiť new akvárium. Lenže nemôžem nájsť akvárium s deklikom (ten kryt, čo sa dáva zhora na akvárium) To je jedno či komplet aj s tým, alebo exta akvárium a exta kryt, len aby bolo rovnaké... Na veľkostiach nezáleží podmienky sú len: Aby malo plochú/rovnú stenu (žiadne obluky) a ideálne by bolo tak 120-130 litorv... Nemusí byť presne ale pod 100 a nad 200 litrov nie
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

sak to ti urobia v sklenarstve na pockanie..ja som si vzdy daval robit akvaria a vyslo ma to par eur
Napísať odpoveď