ephramko napísal:a kde teda maju srbski homosexuali robit pochod za prava, ked nie v hlavnom meste srbska ? myslis, ze keby bol duhovy pochod v trnave tak sa tam zijde viac neonacistov ?
romovia predsa svoje prava uz maju, slovenske zakony nehovoria, ze biely obcania SR maju ine prava ako romsky obcania SR...ale pokial sa jedna o sexualitu, tak zakony SR nas jednoznacne diskriminuju voci vacsinovej spolocnosti...
lasku nevolame inak, na love parade sa nepozera na rozdielnost orientaci, pozera sa na to co nas vsetkych spaja...a to sa oslavuje a zabava...
sa nehraj na hlupeho, velmi dobre vies o akych pravach hovorim...a ked nie, tak si prelistuj par stran dozadu a tam si to precitaj...mne sa nechce milionkrat spominat registrovane partnerstva a manzelstva...
ked je podla teba duhovy pochod oslavou homosexuality, pricom to bol aj jediny a hlavny ucel tej udalosti, povies mi teda akou formou sme tam homosexualitu oslavovali ?
ake rovnake prava? adoptovat si dieta?
ale na prava toho dietata nepozeras?
ja keby som mal 2 otcov/mamy tak sa v siedmich rokoch radsej obesim...
aj ty pozeraj na prava...
aky neonacisti v TT? to su len fanusikovia futbalu...
keby sme boli neonacisti tak u nas nemoze hrat napr: Koro Issa Koné (cernoch-Pobrezie Slonoviny)
my ho nemame radi, my ho doslova milujeme... o akich predsudkoch hovoris?
dalej: Junior Wellington, Higor de Sales Coimbra (Brazilcania) zastanu sa ich v TT taky ludia ze keby si stal voci
nim priamo do tvare tak sa poseres (doslova) o akej diskriminacii hovoris?
ephramko: ROFL, ja sa asi rozplačem...JA som ten kto prekrúca? Veď každú hovadinu, ktorú tvrdím, že prekrúcaš, ti ešte aj kopírujem a prilepujem z tvojich vlastných príspevkov...AK označím niečo ako bludy, tak sú to bludy a ešte to aj podložím, tak vôbec neviem, o čo ti ide (vymýšľaš si aj teraz). Vysmievam sa ti? No neviem, v porovnaní s inými diskutujúcimi, ktorí s tebou stratili nervy diskutovať, si myslím vediem celkom dobre, bez útokov a pokiaľ ťa irónia uráža, tak si ma skry z fóra a nereaguj.
Písal som niekde niečo o tom, že na pochode mal niekto styk na verejnosti? BOHA, ephramko, čítaj tie moje príspevky poriadne, takto to ďalej nejde. O čom to trepeš? Vieš ty vôbec čítať príspevky iných? Moja reakcia obsahujúca spojenie "pohlavný styk na verejnosti" bola smerovaná na to tvoje "pretoze stale su skupiny ludi a pomerne velke, ktore tvrdia ze sex je zly a kazdy by sa mal velmi hanbit za to, ze ma chut na sex..." z predchádzajúceho príspevku. Tak prečo to prekrúcaš a tvrdíš, že ja som niekde tvrdil, že na pochode mal niekto styk na verejnosti??? A potom sa rozčuľuješ, že ťa obviňujem z prekrúcania a trepania dve na tri. Tak čo ti mám na to akože napísať? No a ak sa hetero páry "oblizujú", tak je to pre drvivú väčšinu verejnosti prípustné a pokiaľ ti to vadí, nos na ksichte zváračskú prilbu.
Ďalej k tomu festivalu - na tom videu sú dvaja, určite ich bolo viac. A prečo sa ty vyjadruješ iba k určitým veciam z arabských štátov, z UK a z Turecka, ak tam nežiješ? Čo je toto zasa za argument, že ak sa vyjadrujem k pride v BA, tak by som sa mal vyjadrovať aj k nejakým festom? To je akože čo sa argument? Nie - ak vidím v lete niekde polovyzlečených tancujúcich, minimálne sa za nimi (frowning) obzriem - ale ak je niekto tancujúci oblečený ako retard (muž oblečený ako pajác), tak si zároveň o tom aj niečo pomyslím a budem ho v duchu považovať za mierne narušeného.
ZASA KONŠTRUUJEŠ a vytrhávaš z kontextu. Pýtal si sa, že ako si predstavujem oslavu homosexuality - písal som, že si ju predstavujem ako pride. NIE ako obliekanie sa ako strašiak a mávanie gay vlajkami. Všetko pekne dokopy - to je pre mňa oslava homosexuality. Tak prestaň vytrhávať z kontextu. A čo pre mňa znamená tá vlajka? To je na dlhé vysvetlenie, ale istotne by sa ti nepáčilo.
Ja som útočil a vysmieval sa G. Michaelom? A ako prosím ťa? Vieš mi to útočenie a vysmievanie sa vo vete "toto odkáž Georgeovi Michaelovi, ktorý do začiatku 80tych rokov gayom nebol a potom už áno (a nie je jediným prípadom)." a vo vete "Koľko krát si bol s MIchaelom na večeru, že o ňom vieš dôveryhodne, že nebol (neprezentoval sa) ako heterosexuál?" presne identifikovať a označiť? Pretože mne už začínaš pripadať ako poriadne paranoidný a vzťahovačný jedinec.
K tomu burizonu či čomu - cháp ma, že absolútne neviem, o čom to splietaš. Vôbec neviem, čo je burizon, bobor, či ký pes to je.
KRISTA BOHA - kdeže som ja napísal, že "ja ako zástupca väčšiny mám právo rozkazovať ostatným čo a ako majú robiť, ako sa majú správať a obliekať???" Si normálny? Ty si doteraz nepochopil, že píšem o majoritnej spoločnosti, ktorá má na toto právo, nie JA? JA som väčšina? Tebe už načisto je*e? Pre kristové rany, takto sa predsa nedá diskutovať, keď ty máš takto chorobné dedukcie.
ALe veď nech na seba homosexuáli budu hrdí. Aj ja som na seba hrdý a prezentujem to pochodom po Bratislave, alebo iných mestách? A vôbec - my, heterosexuáli, ako väčšina, prezentujeme pochodmi svoju hrdosť?
Áno - dúhový pochod chápem ako oslavu homosexuality a "ako si teda taku oslavu predstavujes" - predstavujem si ju ako dúhový pochod. Už som ti na to raz odpovedal a odpovedám ti na to znova.
Na záver - nechápem, čo ma môj život v UK spoločné s "chápaním homosexuálov". O právach (a UK práve ako takom) viem toho minimálne 900x viac, ako bežný Brit a zatiaľ som sa nestretol s ničím, čo by ma malo poučiť o právach homosexuálov. Zjavne si predstavuješ UK ako nesmierne tolerantnú spoločnosť s klapkami na očiach - len aby si nebol prekvapený...
a co ma spolocne fandovanie futbalovemu klubu s nenavistou k homosexualom ? to teda riadne v tej trnave fandite, ked na kazdy zapas musia ist kordony tazkoodencov a vsetkych danovych poplatnikov to stoji riadne peniaze...hlavne ze vy fandite a zabavate sa...
zoberme si situaciu v detskych domovoch na slovensku, su preplnene romskymi detmi, ktore nikto nechce...zaroven je nas system statnej vychovy zastaraly, komunisticky...takze drviva vacsina deti je vychovavanych v tzv. detskom domove internatneho typu...cize miesto, kde to dieta nema absolutne ziadny narok na sukromie, rozvoj individuality, sebestacnosti, vlasneho kritickeho zmyslania, lasku rodicov, vsetko dostane naservirovane ako v hoteli, absolutne sa nenauci narabat s peniazmi a starat sa samo o seba...50 deti tam ma 1 pani vychovavatelku na 8 hodin denne...a v 18ke ti daju do vacku 150 euro a padaj z domova, stat sa uz o teba starat nebude...ty by si chcel vazne vyrastat takto ??? ako sa clovek moze naucit viest normalny partnersky zivot, ked v detskom domove absolutne absentuje primarna rodina ? ako sa nauci vobec postarat sam o seba, ked predtym dostal vsetko pod nos bez toho aby pohol s prstom ?
vies co by take dieta dalo za to, mat aspon chvilu pocit, ze ho ma niekto rad, ze mu je niekto oporou a postara sa o neho, ze existuje aj nejake "ja", nie len stale "my" v detskom domove ? a verim tomu, ze vacsine deti by bolo absolutne jedno ze ich adoptivni rodicia su dvaja muzi alebo dve zeny...pretoze taketo deti, nie su plne predsudkov a nenavisti k homosexualom, ktore vela slovakov vstepuje spolocnost a rodicia...
okrem toho si pravdepodobne adopciu predstavujes ako nakupovanie v obchode, ze do detskeho domova pride par a pani vychovavatelka povie: "nech sa paci, podte si vybrat"...tak to ale nie je, u nas cely proces adopcie trva viac ako 2 roky, kedy su ziadatelia o adopciu dietata pod neustalym dohladom uradov, psychologov, ekonomov...okrem toho dieta musi mat odzitu urcitu dobu s tymi "rodicmi", az potom sudy schvaluju adopciu...a tak isto to dieta samo musi chciet byt s tymi rodicmi...
no ja len dufam, ze ty nikdy ziadne deti mat nebude, lebo ked sa ti narodou narodi homosexualne dieta, tak to mu teda nezavidim zivot s takym "otcom" ako si ty...len aby sa raz tvoje dieta v 7 rokoch radsej neobesilo, ze ma takeho fotra...
//autoeditácia príspevku (23 Okt 2010, 23:23)
seth---zvaracsku prilbu asi budem tazko nosit na verejnosti, kedze to zase ty ako clen majority a prav majority, zacnes vystupovat, ze teba uraza ze ja nosim nieco na hlave a zakryvam si tvar, lebo ty mas pravo ma hned spoznat podla tvare...rovnako ako si takto argumentoval o noseni burky...tak si proti tomu, aby si ludia zahalovali tvar na verejnosti a mne uz zrazu dovolis nosit zvaracsku masku ? oooo dakujem, to si ale mily...
no a ked podla teba na duhovom pochode bolo vela ludi "nevhodne oblecenych", ktori oslavovali homosexualitu, tak nech sa paci aj to niecim podloz...
a ked ti prekaza, ze niekto organizuje duhovy pochod a podla teba tym oslavuje homosexualitu...tak konecne prestan vecne na vsetko frflat, zdvihni tu rit od pocitaca a zorganizuj si svoj pochod, v demokratickom rezime mas na to pravo...ja proti tomu nemam nic, kludne pridem heterosexualitu oslavit s vami...
vaša debata prerastá do štýlu "čo si chcel povedať touto konkrétnou samohláskou" prípadne "ty si povedal že ja som povedal o tebe že ty si povedal to o čom ja som tvrdil že som to nepovedal" takže pass ...
neodpustím si však myšlienku adopcie detí homosexuálnymi pármi.... som možno až príliš tolerantný voči homosexuálom, ale toto by som nedovolil. nie z nejakého dôvodu upierať im niečo, ale z obavy o vývin dieťaťa. dieťa vo všetkom opakuje po svojich rodičoch, vidí v nich svoj vzor, učí sa od nich - ak by malo homosexuálnych rodičov tak by toto mohlo byť v konflikte s jeho prirodzenou sexualitou. okrem toho táto spoločnosť určite na to nie je pripravená, mohlo by byť ostatnými ľuďmi odstrčené na okraj spoločnosti, homofóbni rodičia iných detí by zakazovali svojim deťom sa s takýmto adoptovaným dieťaťom stýkať sa... proste NIE. a to len pre dobro dieťaťa.
na toto sa ta mozem opytat otazky...ako je mozne, ze homosexuali sa po generacie rodia, vyrastaju, boli vychovani vzdy len a len v heterosexualnej tradicnej rodine...a napriek tomu nepreberaju naucene vzorce sexualneho spravania ? ...nebude to tym, ze sexualna preferencia urciteho objektu nie je naucena ale je cisto biologicky determinovana ? ako je mozne, ze heterosexualni muzi a homosexualni muzi maju preukazatelne anatomicke rozdiely v stavbe mozgu a vyssej CNS ? ved predsa naucene veci, ziskane vychovou sa nemozu odrazit na anatomii specifickej casti tela a uz vobec nie u vsetkych ludi rovnako...
ano, argument ze spolocnost by takych rodicov odsudzovala a tym aj ublizovala tym detom, to beriem...ale je toto chyba spolocnosti alebo homosexualov? a ako by si ten stav zmenil...podla mna je jedinou cestou ako to zmenit, povolit adopcie a ludom na realnych prikladoch ukazat, ze deti vychovane homosexualmi sa nijak neodlisuju od deti vychovanych heterosexualmi...nijak vyrazne nie su odlisne od normy a spriemerneneho jedinca...je pravdou, ze taketo deti su zacne liberalnejsie a tolerantnejsie, coho sa obavaju niektore skupiny ludi, pretoze pridu o ovecky a voličov....
V spolocnosti sa vzdy najdu ludia, ktori niekomu vynadaju do buze****, rovnako ako sa vzdy najde jedinec, ktori niekomu vynada do negra a podobne...a je jedno v ako tolerantnej spolocnosti zijete, vzdy sa najde urcity zdegenoravany jedinec, ktory vam da jasne a vulgarne najavo (niekedy aj fyzicky), ze ste iny...v snahe ponizit vas a zaroven vyzdvihnut seba, pricom vy za tu odlisnost nemozete a castokrat sa ani o takto zdegenerovanych jedincov nezaujimate, ale pre nich je podnetom k utoku len to, ze proste existujete...
okrem toho boli zaznemenane pripady aj v zivocisnej risi, kedy homosexualne pary odchovali mladata...velmi casto je to pozorovane u tucniakov, ked tieto pary bud kradnu vajcia alebo si osvojuju opustene vajcia a mladata... a pokial by to bolo chybne, nespravne a protiprirode, tak by pravdepodobne tucniaky uz pred niekolkymi tisickami rokov vyhynuli, minimalne tie homosexualne tucniaky...
o tom, že homosexualita je definovaná biologicky a nie psychologicky nikto nepochybuje.
z tvojho textu som pochopil že si homosexuál - aká bola tvoja psychika v detstve a dospievaní? ako si reagoval na heterosexualitu ktorú si videl všade okolo? a ako si potom reagoval na seba? ... a u týchto detí by sa to otočilo. videli by homosexualitu u rodičov, u seba by cítili heterosexualitu. mohli by o sebe pochybovať a trápiť sa, tomu treba zabrániť. mimochodom je aj veľa hetero párov ktoré čakajú na adopciu, brzdí ich však byrokracia (i keď je v tomto prípade výnimočne potrebná).
možno som sa nevyjadril celkom presne: adopcia detí takýmito pármi je v tomto období úplne vylúčená. možno však o x desiatok rokov, keď už vymrie generácia kostolových babičiek tvoriaca zdravé jadro volebnej väčšiny KDH, po osvete spoločnosti a odtabuizovania tejto témy na to možno budú podmienky. dnes však určite nie.
lol seth, ephramko napísal, že v BA na pochode boli úplne normálni ľudia, žiadne alegorické vozy (to, že niekto niekedy použije symbolické vyjadrenie tuším neakceptuješ) a že sa tam vyskytol len jeden cigánko, ktorý spĺňal tvoje definície a ty hneď v ďalšom príspevku pošleš vide z jeho prezentácie sa pred kamerami, ktoré ho snímalo ako šialené (a naozaj bol v každých médiach, ma každej fotke, na každom videu - dokonca si naňho výslovne pamätám, takáto je objektívnosť médií).
adopcie by som nepovolil, lebo dieťa má právo na to, aby ho vychovával otec a matka, čo je preňho to najlepšie, čo môže byť.
Netvrdím, že ak by dieťa vychovávali homosexuáli, že by to bola katastrofa, ale homosexualita nie je determinovaná iba geneticky, ale dá sa k nej aj dospieť neskorším vývojom.
A konieckoncov, heterosexuálnych rodín, ktoré by si chceli adoptovať dieťa, je dosť.
hej hej som...v prvom rade by si sa mohol zamysliet aj nad vyvinom svojej sexuality, to by mohol urobit kazdy....rozdiel medzi heterosexualitou a homosexualitou atd. zacne clovek chapat az vtedy, ked sa unho prejavi vlastna sexualita a on si to zacne uvedomovat, cize je to okolo 11-12-13-14-15 roku s nastupom puberty...a vtedy som zistil, ze sa mi pacia chalani, a o par mesiacov som bol sokovany, ked som si uvedomil a priznal, ze vsetci ostatni okolo mna (hlavne moji spoluziaci, kamarati) sa im pacia dievcata a ze nikomu sa nepaci rovnake pohlavie, iba mne...chvilu som bol z toho dost vyvedeny z miery, aj som si myslel ze som jediny atd. vdaka bohu za televiziu a internet... so svojou sexualitou som sa ale vyrovnal pomerne dost rychlo a nepatrim ani k tej skupine gayov, ktori vo svojej zmatenosti najprv skusali spat z dievcatom, aby opatovne prisli na to, ze to nefunguje a znova si tak potvrdili, to co si aj mysleli predtym...ja som sa napriklad s dievcatom nikdy ani nebozkaval...
az o dost neskor som si zacal uvedomovat, ze moje homosexualne spravanie sa prejavilo uz davno predtym ako som si sam zacal uvedomovat nejaku sexualitu a pohlavne som dozrel... nepredstavuj si pod tym ziadny stereotypny nazor, ja som nikdy nebol zozenstely a nikdy som nebol ten typ gayja, ktory ma vela kamaratiek a hra sa tie "zenske hry"...ja som mal vzdy vela kamaratov a hrali sme sa typicky chlapcenske hry na vojakov, policajtov a zlodejov, vsak to poznate...
tie rozdiely v mysleni a spravani sa ale prejavili (uz som to tu raz pisal) napr. v tom, ze ako male dieta, ked som mal tie imaginativne detske hry, ktore sa v urcitom veku hra kazdy z nas...tak vzdy som si vytvaral len muzske imaginativne postavy, nikdy nie zenske...rovnako som si vzdy vedel velmi dobre zapamatat hercov, ale herecky som si nikdy nepamatal...atd.
na pochopenie tychto suvislosti mi pomohlo aj niekolko knih, zarazajuca bola jedna od autorky ilustracii do knihy pana prstenov od tolkiena, ta tu knihu napisala vo svojich 21 rokoch a dodnes nechapem ako tak presne dokazala popisat zmyslanie, prezivanie a spravanie homosexuala od detstva do zhruba 20rokov...pritom to je zena a este v tak mladom veku tu knihu napisala...ona sa stala slavnou az neskor, dlho si ludia mysleli ze to zenske meno, je len pseudonym nejakeho muza spisovatela...
...tiez je pravda ze u nas je adopcny proces znacne diskriminacny (nemam na mysli, len diskriminaciu homosexualov)...ale napr. obmedzuje pary aj vekovo, urcuje ako dlho musia spolu tie pary zit, aky musia mat prijem a podobne kraviny...okrem toho tie biele deti hned zmiznu, zial v nasich domovoch je drviva vacsina deti romskych...a tato situacia sa nezmeni, pokial sa nezmeni zmyslanie majoritnej spolocnosti...a kedze ustavna vychova prebieha takym sposobom ako prebieha (a ako som to opisal) tak nie je vobec prekvapenim, ze potom viac ako polovica deti odchovanych v domovoch sa znova vrati do starostlivosti statu...ci uz odsudenim za trestne ciny, resp. tym ze sa z nich stanu bezdomovci, narkomani atd. ludia, ktori sa proste nedokazu zaradit do spolocnosti, co je logicke, pretoze im stat ani neumoznil naucit sa principom fungovania spolocnosti, resp. ked naucil, tak len teoreticky...a nejake vlastne skusenosti absolutne absentuju...prirovnal by som to k tomu, ako keby vam 1000krat opakovali ze sa nemate dotknut plamena sviecky...jednoducho si kazdy musi prejst tym, ze sa toho plamena dotkne a pouci sa z vlastnej chyby...
A to sa stale pohybujeme, len v tej zakladnej rovine sebestacnosti...k tomu, ze takyto ludia su takmer "nepouzitelny" v dalsom partnerskom zivote a ze vysoke percento ich deti zase konci v domove sa radsej vyjadrovat nebudem...
ja osobne by som podporil adopciu kazdemu, nie len homosexualnym parom, ale aj jednotlivcom...samozrejme tu skusobnu dobu (asi 2 roky), kedy su pod dohladom psychologov, uradov, ekonomov, tak ako to je teraz, by som ponechal...a dal tym detom aspon sancu na normalnejsi zivot, lebo je snad vsetko normalnejsie ako zivot v slovenskom domove...
tie deti by niekedy dali vsetko na svete za to, keby aspon chvilu mohli citit to, ze ich ma niekto rad a niekomu na nich naozaj zalezi...ze nie su len dalsie cislo v statistike...
a ludi, ktori zakazuju inym ludom si adoptovat deti (z roznych dovodov) a zaroven nemaju ziadne deti, resp. absolutne odmietaju myslienku adopcie alebo osvojenia alebo profesionalnej rodiny...tak takych ludi ja velmi odcudzujem. Ked nemate sami osobne kvality na to, aby ste si zobrali dieta z domova, tak prosim neberte tu sancu ludom, ktori tie osobne kvality a vlastnosti maju a zaroven na to maju aj financie...
a ano, vsetci by mali oslavovat svoju sexualitu, pretoze stale su skupiny ludi a pomerne velke, ktore tvrdia ze sex je zly a kazdy by sa mal velmi hanbit za to, ze ma chut na sex...
Ja som na takú skupinku ešte nenatrafil. A prečo ťa to vôbec irituje? Mne je úplne jedno či sa to niekomu páči alebo nepáči, ak to nieje moje dievča .
tiez je pravda ze u nas je adopcny proces znacne diskriminacny.....ale napr. obmedzuje pary aj vekovo, urcuje ako dlho musia spolu tie pary zit, aky musia mat prijem a podobne kraviny
Toto myslíš vážne? Ty sa aspoň trošku zamyslíš nad tým, než niečo napíšeš? To dieťa asi nedajú nejakým 60 ročným dedkovcom s tým, že decko sa tam o 5 rokov opäť vráti lebo dedkovci skončia na cmiteri... alebo sa ti to zdá rozumné?
ephramko: k tej prilbe - to bola irónia. Ale som rád, že si sa toho chytil, to by si nebol ty. Kdeže som ja v našej diskusii v politike napísal, že JA MÁM PRÁVO HNEĎ NIEKOHO SPOZNAŤ PODĽA TVÁRE?? Zasa trepeš. To sa už nepýtam - to už konštatujem.
Nebudem ti nič dokazovať, ty si v tejto a ani v inej diskusii nedokázal a nepodložil absolútne nič ničím, takže nevyžaduj od druhých nejaké rukolapné dôkazy. JA som ti zároveň už aj pár krát napísal, že ja nepotrebujem organizovať vlastný pochod, ja si totiž nepotrebujem nič dokazovať. No a síce sa mi nepáčia tie vaše pochody, ale na ich rozrušovanie a na protesty proti nim sa nájde dosť jedincov (napríklad viď Belehrad:)).
silmarill: nuž, ja za to nemôžem, ak musím iného diskutujúceho v každom príspevku napomínať, aby neprekrúcal moje príspevky a nekonštruoval si z nich somariny...
hughito: áno, som si vedomý, že som ho poslal. Pretože niekto tvrdil, že tam bol možno jeden, tak som dokázal, že tam boli aspoň dvaja A alegorické vozy som ja osobne nikde nespomínal, to len niekto si tu znovu niečo vymyslel...
zial fickovci pod vedenim pani ministerky Tomanovej adoptyvny proces za posledny rok dost "zreformovali"... ktmichal vsak ked je 35 rocny clovek pre teba uz dedko, ktori nemoze adoptovat deti, lebo coskoro zomrie, tak nech sa paci adoptuj si nejake deti...
ktmichal napisal: "Čau, rozhodol som sa ti napísať lebo som si trošku uvedomil čo som napísal a hlavne ako. Dnes som nemal dobrý deň, prišla únava a niečo v tvojom príspevku, hlavne čo sa týka rodiny ma fakt rozhodilo, a to až tak, že sám sebe sa čudujem. Chcem sa ti ospravedlniť, a zároveň aj povedať, že tie príspevky neber veľmi do úvahy. Dnes si bohužiaľ ty ten, na ktorom som si vylial nervy z dnešného dňa. Už to nechám na tebe ako sa zachováš, každopádne nejde o to akej orientácie si. To s tým nič nemá (ak neberieme do úvahy prečo si do tej témy písal )"
2 strany zasrane o nicom, len vdaka ephramkovi a jeho neschopnosti pochopit niektore prispevky.
Pochop ze homosexualita je k nicomu a ze prava pre vas su zbytocne a pre spolocnosti neprospesne lebo ta ma iste moralne a eticke zasady ktore odzrkadluju kvalitu nasej spolocnosti . To ze vy sa tu hrdo bijete do prs a ze chcete prava nas nemusi zaujimat, v konecmom dosledku to ma rovnaku hodnotu ako ked slepy chce silou mocou robit rovnake prace ako vidiaci.
a ako konkretne teba ohrozi a ovplyvni zakon o registrovanom partnerstve ? ...ty nazyvas prava pre minimalne 200tisic ludi na Slovensku za obsolutne zbytocne? to akoze my neplatime rovnake dane a odvody ako vy, nemame rovnake obcianstvo ? ...ved neziadame nic extra, ziadame len zrovnopravnenie...
tomu nevidiacemu sa aspon nasa spolocnost snazi neustale pomahat, vymysla neustale zlepsovaky ako zvysit kvalitu jeho zivota a ako ho co najviac zaradit do spolocnosti, ale ked sa povie slovo homosexual, tak slovenska spolocnost povie "fuj, nic nedostanete"...
...vies z tvojho pohladu, bude aj milion inych zakonov dolezitejsich, nez 1 zakon pre mensinu...
je to proti mojim etickym a moralnym hodnotam, to je rovnako absurdne ako keby si dosiel k lekarovi a ten by ti povedal "pane, vy mate hnede oci a je proti mojim etickym a moralnym hodnotam mat takych pacientov, chodte prec"
no kvalitu clanku by som moc nevyzdvihoval, je to napisane velmi stupidne, typicke pre bulvar...
ked niekto pri bizonoch napise ze "Nezriedka si doprajú aj skupinový sex. No a potom sa čudujme, že populačne vymierajú..." ...bizony mali skupinovi sex davno pred tym, nez nejaky biely muz prisiel do ameriky a ich populacia prosperovala...okrem toho na titulke maju simpanza samicu+samca...
jedine co je na tom clanku pozitivne je, ze hovori o homosexualite v risi zvierat a to pre niektorych pravidelnych citatelov bulvaru moze byt novinka, pretoze sa stale stretavat s nazormy typu "homosexualita je proti prirode" alebo "homosexualita je vymysel ludi co sa nudia"...co je samozrejme blbost, pretoze homosexualne spravanie bolo pozorovane u drvivej vacsiny cicavcov...a u niektorych druhov zvierat, ktore tvoria monogamne pary su pomerne casto pozorovane homosexualne pary...ako napriklad u tucniakov, ale to sa v clanku uz nespomina...