Ati 5770 alebo počkať na AMD 67xx?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Ati 5770 alebo počkať na AMD 67xx?

Príspevok od používateľa TomKocuR »

http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... -460-a-470

No, kvalitná nVidia už musí zlacňovať kvôli šmejdovým kartám AMD, aké divné.
uplink napísal:Za druhé vieš veľké nič, lebo by si vedel že 6850 a 6870 sú vlastne 6750 a 6770
Vieš veľké nič (aká novinka). 6850 je NÁSTUPCOM 5750 a 6870 je NÁSTUPCOM 5770. 6870 bude výkonom blízka 5870, no bude o niečo málo slabšia - AMD išla cestou hlavne ďalšieho zlepšovania prevádzkových vlastností. Samozrejme priniesli karty tam, kde nemali nič čo by sa vyplatilo, teda tam, kde má nVidia svoju GTX460, čo je ich jediná karta ktorú aj niekto inteligentný kúpi.
Takže kto chce nvidiu, vyplatí sa počkať na to, ako sa pohnú ceny GTX460, resp. pre tých čo idú len po pomere cena/výkon sa vyplatí počkať si aj na zlacnenie nepodarenej GTX470.
A komu ide len o to, aby mal to najlepšie na trhu, počká si na kompletnú novú radu od AMD.

Tie uplinkove drísty o driveroch odporúčam ignorovať, chlapec je mimo, preháňa, vymýšľa si a to len aby zaujal.
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

nechcel som tu pisat a tym vyvolavat len flame od uplinka, ale toto ako myslis zase vazne?
Pozrieš si benchmark a dáš si to dokopy s koeficientom výrobcu a máš výslednú cenu.
poznas koeficient vyrobcu? (skor vyrobne naklady) odkial? podel sa s nami, poznas aj benchmarky? alebo ti staci 3dmark06 ako vypovedny herny benchmark? som nevdel ze tak rad hravas 3dmarky
Človek si logicky kúpi za 300 evri 470ku, ktorá je výkonom o desiatky percent vyššie od 6870, ako by mal kupovať šmejdú Atinu. Za druhé vieš veľké nič, lebo by si vedel že 6850 a 6870 sú vlastne 6750 a 6770, akurát AMD spravila debilinu s pomenovávaním, takže až rada 69xx bude tá, ktorú si mal evidentne na mysli.
470 ktora je vykonom desiatky percent vyssie od 6870? ok uvidime zajtra :) pridem ti to refreshnut nech si spomenies
a 6850 ani 6870 NIESU a nemaju ani NIC spolocke s 6750 a 6770 (alebo 5750 5770 kedze vravis o premenovavani) a takisto k tomu premenovavaniu, Ati nic nepremenovala, je to NOVA rada s NOVYMI chipmi, ked chces vediet ako vyzera premenovavanie, pozri sa na nV radu 8xxx a dalej

este edit k postu nadomnou,
6850 je NÁSTUPCOM 5750 a 6870 je NÁSTUPCOM 5770
nie niesu nastupcami odporucam pozriet oficialne leaknute prezentacie
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

TomKocuR - jasné, moje drísty, moje drísty povedz "štastným" majiteľom ATi kariet, ktorí sa s nimi trápia pri každej hre, aby ju vôbec mohli nejako normálne spustiť. Tí čo majú nvidie sa hraju, tí čo majú ATi trčia na fórach a čakajú na nové drivery a patche. Way You go.

A btw. ani 470 ani 480 nie sú nepodarené. Majú 3mld tranzistorov, to chceš aby boli chladné ako ATi ktorá má polku? Tak isto majú gigantický výkon v DX11, čím vlastne pláta svoju chybu AMD s príchodom 6xxx rady.

A testy, ako som už písal nech dopadnú akokoľvek, čo z toho keď každá XYtá bude stáť za hovno, ako všetky predošle pokusy ATi/AMD? Je výborné mať grafickú kartu od AMD, ak patríš medzi tých málo štastných ktorým fičí bezchybne. Problém je pri tých, čo pri nej šedivejú.

vendo - koeficient výrobcu je pomyselné číslo ktoré si dáš dokopy na základe benchmarkov. Cenu 8800 G92, 285 a 480 som vedel dlho pred tým než prišli na pulty do predajní, nemusím byť na to prorok ani vedec. Jednoducho keď si dáš dokopy nejaký ten leaknutý test [pravdivý] a dorobíš cenu podľa ostatných konkurenčných kariet. Výrobca nemôže streliť cenu akú chce, proste sa +- do ceny trafíš, aj keby si nechcel.

Na fermi som mal pripravenú 500vku a fermi keď prišla stála [vo verzii 480] 420-580 evri. Záležalo od výrobcu a pretaktovania.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

inac, vies velmi dobre generalizovat :wink:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Môžeš byť sarkastický koľko chceš, na faktoch to nič nemení.
metrix0007
Expert
Expert

Príspevok od používateľa metrix0007 »

no zistíme zajtra ale ja som čítal všade na forach a racenziach a nikde som nevidel ze 6850/70 by mala byt nástupcom 5750/70
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Človek si logicky kúpi za 300 evri 470ku, ktorá je výkonom o desiatky percent vyššie od 6870, ako by mal kupovať šmejdú Atinu
jo jo desiatky percent vyssie, je cas padnut na hubu
leaknute guru3d review, predtym nez ho stiahli http://s216.photobucket.com/albums/cc27 ... 6/?start=0 alebo http://www.mediafire.com/?m5qgbb35ysutw1y#2
cena? predpoklada sa okolo 210e, zahranicne eshopy ju maju od 200-220 e pre 6870 a okolo 150e za 6850
:slap:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Cenu som odhadol takmer presne [dal som 130-200 evri, sú 150 a 200-220], na výkon si počkám v reálnych testoch - teda v teréne :)...a hlavne sa pobavíme na jej výkone v DX11 + spoľahlivosti.

Neviem o tom ináč že by ho stiahli, pozerám si ho priamo na ich webe :)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tak ho zase nahodili, bolo na chvilu stiahnute ze webu
realne testy v terene? :D takze renomovane zahranicne servery nemaju vypovednu hodnotu co? a k spolahlivosti, co myslis prejdi si vsetky recenzie a skus ci niekto pisal, o artefaktoch, padani, nefungovani, tych kariet bolo testovanych dost vela a kedze podla teba treba mat stastie nie na nefunkcny ale na funkcny kus, tak logicky by mali mat recenzenti s nimi problemy no nie? :slap:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ceny uznávam, aj keď so ich odhadol takmer presne, že šla dole nvidia, musela. Hráči sú v 90% ako teľce a ovce, idú na pašu kde je viac zelenej trávy, je im jedno či sa z tej trávy do*erú, alebo im prospeje. Pozri, ja osobne by som sa radoval keby tie po*rané ATi karty konečne fungovali korektne. Problém je že pre recenzie sa obvykle posielajú tie najlepšie kúsky [vzhľadom na to že vďaka istým okolnostiam som mal možnosť do tohto marketingového ťahu nahliadnuť] aj nvidia aj ATi. Takže mi ver že si dajú sakra pozor aby neposlali vadný kus. Mňa však bude zaujímať opäť realita, ako vždy a to - keď si zákazník kúpi ATi 6870 povedzme od Ešusu, či mi zavolá že mu robí artefakty, šedú obrazovku, alebo iné potvory, alebo si bude tíško priasť ako majitelia nvidií. To je pre mňa alfa a omega úspechu. Niekde na fóre som aj písal, že keby ATi/AMD spravila aj 10x výkonnejšiu grafiku, nezobral by som ju. Čo z toho že je nadupaná, chladná a málo žerie, keď je nespoľahlivá? Spoľahlivosť je veľmi dôležitý faktor, prečo myslíš že ľudia tak masovo [keď už, tak len u nás na fóre] konvertovali na GTX 460ky? Myslíš že je to kvôli pomeru cena/výkon? Nie, tam sú lepší kandidáti od ATi/AMD [5830 etc]. Je to pre ich zlé skúsenosti s ATi. Toť sjo.

Btw. taká tabuľka z YouGamers, keď už sme pri tých "renomovaných" portáloch:
Most Popular Graphics Cards in 3DMark Vantage (Last 7 days)
1. NVIDIA GeForce GTX 460
2. NVIDIA GeForce GTX 470
3. NVIDIA GeForce GTX 480
4. ATI Radeon HD 5870
5. ATI Radeon HD 5770
6. ATI Radeon HD 5850
ale jasné, to je len náhoda ;)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ano Ati aj nV posielaju vzdy po referencnej karte, to ci vyberaju aka ma byt ide mimo mna, urcite sa o to snazia, ale recenzenti v 90% pripadoch maju aj karty predajcov normalne krabicove (a vacsinou viacerych predajcov naraz), co by si mal vediet kedze sa do biznisu "vyznas"
ta tabulka dokazuje len ktori ludia si najcastejsie robia 3d marky (ale sak asi aj ty rad hras 3d mark no nie?)
pozri sa na market share firiem
a nie, to ze ludia kupovali 460tku nieje pre nespolahlivost Ati, 5830 je shit karta oproti 460tke ktora bola aj lacnejsia, kupovali ju prave pre paradny pomer cena/vykon a preto ze tam ati nemala konkurenciu, ktora teraz prisla
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Akurát píšem na msnku s jedným EVGA representativom a hádaj prečo EVGA odmieta vyrábať ATi karty a iné ako intelácke dosky? Môžeš 3x hádať. EVGA je #1 brand v USA a sú tam aj najúspešnejší...
Luxo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Luxo »

keď už, spýtam sa sem. Bude dostačujúci zdroj Seasonic SS-500ET ( OEM ) pre GTX460-ku? Nemyslím ani tak z hladiska watáže ( 500w je dosť ), ale po stránke prúdu-vetvy? Dík
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Áno bude.
Napísať odpoveď