eBay.com

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: eBay.com

Príspevok od používateľa Gothar »

No tazko povedat, z Azie to chodi do 2ch tyzdnov, tak USA na tom snad nebude horsie.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Filipito napísal:ahojte 16.10.2010 mi bol poslaný mail že mi odoslali moju zásielku (dvoje rifle). bolo to poslané prostredníctvom USPS Priority Mail International.
no keď kliknem na to Tracking number, tak mi stále vybehne toto:

neviete náhodou kedy to mám očakávať? k+ istá
Este by som to neriesil. Z USA je bezne dodanie okolo 3-4 tyzdnov, co vychadza do cca polky novembra. Takze dont worry
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

dnes to prišlo čiže presne 10 dní :) parádička
Amilo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Amilo »

Hoši, tak som si vybral niečo čo chcem kúpiť z Hong Kong :D
Len cena nieje v našich eurách, ale v GBP tak neviem že ako to teraz platiť cez PayPal na karte mám peniaze, ale keď som prihlásený cez PayPal tak píše že mám len 1,50 EUR. Prosím o pomoc ak by sa dalo :smt081 Diki

A ešte tam mám, že Status: Verified
Len keď dám Profile -> Add/Edit Bank Account tak tam nemám vyplnený názov banky a ani IBAN, ale keď dám Add/Edit Credit Card tak tam je všetko OK. Treba niečo teda ešte doplniť, ako napr. ten IBAN a názov banky, alebo? Dik ešte raz nejako mám v tom bordel :D
Kesoman
Star
Star

Príspevok od používateľa Kesoman »

Amilo napísal:Hoši, tak som si vybral niečo čo chcem kúpiť z Hong Kong :D
Len cena nieje v našich eurách, ale v GBP tak neviem že ako to teraz platiť cez PayPal na karte mám peniaze, ale keď som prihlásený cez PayPal tak píše že mám len 1,50 EUR. Prosím o pomoc ak by sa dalo :smt081 Diki

A ešte tam mám, že Status: Verified
Len keď dám Profile -> Add/Edit Bank Account tak tam nemám vyplnený názov banky a ani IBAN, ale keď dám Add/Edit Credit Card tak tam je všetko OK. Treba niečo teda ešte doplniť, ako napr. ten IBAN a názov banky, alebo? Dik ešte raz nejako mám v tom bordel :D
Ked mas kartu verified, to znamena ze si tam zadal aj potvrdzujuci kod ktory ti prisiel ako poznamka v transakcii pri potvrdeni karty, kedy si paypal stiahne 1,5 € . Teraz ti staci len zaplatit cez paypal a paypal samotny da prikaz tvojej banke aby urobila prevod, paypal sa ti postara o konverziu samozrejme nie zadarmo a sprostredkuje platbu samozrejme taktiez nie zadarmo, pre teba je hlavne aby si mal dostatok penazi na ucte, konverzia da sa to odhadnut podla strednych kurzov ECB-cky (NBS) + paypal si nejake to percento prihodi, ak nejdes kupovat nieco v horibilne vysokych sumach tak je to v poho.
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

si si istý tým že si paypal prihadzuje percentá? kupoval som totiž už aj za 1450€ a nevšimol som si žeby sa niečo navýšilo
sten32
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sten32 »

Ja som si tiež nikdy nevšimol žiadne prihodene percenta, iba pripade ked som posielal peniaze ako gift
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Mám otázku...

Dá sa cez ebay oficiálne vymeniť tovar (ak som sa s predajcom dohodol že si navzájom vymeníme dve veci bez akehokolvek doplatku)?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ja mam otazku, nieco som nedocital do konca asi, dnes mi prisiel Invoice na 29 libier a nejake drobne....ze si to ztiahnu automaticky z mojej kartry, viete mi povedat, za co to je? JE to konkretne od ebay.co.uk
Scorpion90
King
King

Invoice je faktura. Predavas tovar? Predpokladam ze ano. Za kazdy predany tovar si ebay uctuje urcity poplatok + na ebay.co.uk aj za vlozenie inzeratu (na ebay.com je to do januara pri splneni urcitych podmienok zadara :smt007 )
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Joj ja viem co je invoice, mne len nejde do hlavy, ze za co chcu kur*a 30 libier....za to ze som cez nich nieco predal? To je sprostost dost, nie? Z kazdeho predaneho vyrobku si beru proviziu? Je vypocitana podla sumy za aku som predal vyrobok?
Scorpion90
King
King

Toto je z ebay.com, nieco podobne je aj pre ebay.co.uk :roll:

Priloha c.1: Insertion fees (pre aukcie nie pre buy-it-now)

Priloha c.2: Final value fees (tiez len pre aukcie)

takze asi tam niekde bude pes zakopany..
Prílohy
Fees for selling on eBay_1288991095272.jpg
Fees for selling on eBay_1288991095272.jpg (22.32 KiB) 1215 zobrazení
Fees for selling on eBay_1288991253384.jpg
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nj dik....to som nejak prehliadol :D
Ale predal som nieco za 260libier....30libier si corkne ebay....teda chcem povedat, ze predavat sa neoplati...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Viem že sa to tu už párkrát preberalo, ale aj tak mám za to že sa to líši prípad od prípadu.

Kúpil som si kalkulátor TI-84 Plus od predajcu http://myworld.ebay.com/aodipingan/
Je to tento item: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... MEWNX%3AIT

V čase kúpy mal celkový rating asi 99.1%, pár negatívnych komentov bolo za to že predáva falzifikáty perál, ale na kalkulačky mal kladné, tak som to teda skúsil, chápete, Texaska za 28€ :oops:

Predajca deklaruje dodaciu dobu 25-35 dní, avšak po uplynutí tých dolných 25 dní sa to stále neukázalo a všimol som si že predajca skryl komenty k fdbk a jeho rating klesol na 89.2%, to je asi 80 negatívnych fbdk za posledných 30 days - v tejto dobre predával len kalkulačky.

Ja sa obávam, že ten kalkulátor nikdy neuvidím a zajtra to bude presne 30 dní od zaplatenia.

Máte nejakú radu čo robiť ?
Napísať mu ? Dispute na PayPal ?
28€ nie je veľa, ale tiež by bol za to iný slušný kalkulátor.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Najprv sa mu skus ozvat, co sa deje, ci uz to poslal, ci ma doklad o odoslani z posty a podobne. Ked neodpovie, co prdpokladam, ze neodpovie...tak sa obrat na ebay.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Takže nečakať na uplynutie 35 dní ?

Všimol som si teraz na PayPal, že je tam možnosť "solve within 45 days", t.j. predlžili tu dobu na dispute ?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Racius napísal:Takže nečakať na uplynutie 35 dní ?

Všimol som si teraz na PayPal, že je tam možnosť "solve within 45 days", t.j. predlžili tu dobu na dispute ?
Uz am feedback len 89% . Dnes mu napis ze co a ako sa s tym deje pockaj 1 den a ked nie, hod dispute ;) . A Ano predlzili dobu dispute :P
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

dik za radu, napísal som mu, pýtal som sa ho či sa niečo deje a či je to OK a odpoved bola:

Dear racius19,

Sorry
Workers packaging error.
Today, we re-send you the right.
Thank you to wait for 8-10 days. We send EMS
Thank you

- aodipingan

Takže ešte počkať ?
(čo je to to EMS ?)
Scorpion90
King
King

ja by som to riesil okamzite s ebay, podla mna su to len take reci bla-bla-bla. Tot moj nazor. Predsa len kazdy cent pusteny dolu vodou zbytocne mrzi
Lub0$ napísal:Nj dik....to som nejak prehliadol :D
Ale predal som nieco za 260libier....30libier si corkne ebay....teda chcem povedat, ze predavat sa neoplati...
Treba si absolutne vsetky naklady + pozadovany zisk zapocitat do ceny. Ja viem, ze to mnohych kupujucich odradi, ale furt lespie ako byt v strate. Ja to mam nastavene tak, ze items sa obnovuju automaticky az dovtedy, kym sa nepredaju. A skor ci neskor to furt dakto kupi :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Racius napísal:(čo je to to EMS ?)
EMS je dorucenie cez kuriera, obycajne niekolkokrat drahsie ako bezna posta, ale aj rychlejsie.
Napísať odpoveď