VW Golf IV 1.9 tdi ´98 - Vaše skúsenosti

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
peter162
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

VW Golf IV 1.9 tdi ´98 - Vaše skúsenosti

Príspevok od používateľa peter162 »

Čaute,
za 1 mesiace budem mať vodičák. Už dlho si pozerám auta (5000 eur) a stále končím pri štvorkovom golfe. Chcem sa opýtať,mam ísť do toho a nájsť si dáke čo bude mať dobré kilometre,alebo poobzerať sa po niečom inom. Na čo si mam dávať pozor pri obhliadke špeciálne tohoto vozidla, aké má mínusy?
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: VW Golf IV 1.9 tdi ´98 - Vaše skúsenosti

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

pri obhliadke si davaj pozor hlavne na to, aby si ho nahodou nekupil...

ale nie, teraz vazne, zhrniem ti to v skratke tak, ze golf v rope by som si osobne nekupil ani omylom, a uz vobec nie za 5000 a na slovensku, a nebudem daleko od pravdy, ak poviem, ze sa ku mne prida drviva vacsina uzivatelov na fore... za tvoje peniaze si mozes vyberat z miliona aut na nasom trhu, skus sa poobzerat este po niecom inom... golf ti odporucat nebudem, ale mozem Ti pozriet nejaku vhodnejsiu alternativu... ak vsak budes nadalej trvat na golfe, mozem ti napisat aj k tomu nieco...
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

co keby si si precital ostatne temy, toto sa tu riesilo ∞-krat, ale stale ma udivuje co mladi vidia na stvorkovom golfe a este s takym motorom :roll: za tie prachy sa daju kupit ovela lepsie auta
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

chalani co mate proti modle mladych ? VI Golfe fdechtu, nahlínách ... najlepsie este fčipu ? :-D :-D

za 5000 mozes mat auto, nie kopu predrazeneho srotu ;-)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

s 5000e koncis pri 4 gofle r.v 98? :D .. nehnevaj sa na mna ale to nejako zvlastne pozeras.. za take auto by som dal max 3ku to je po prve.. a po druhe to by musela byt neuveritelna zhoda okolnosti, ze by som siahol prave po tomto aute :D bud sa inspiruj existujucimi temami..alebo sa trosku viac rozpis ako sa bdue auto pouzivat
peter162
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peter162 »

No prvom rade rade dakujem za prispevky.
za tvoje peniaze si mozes vyberat z miliona aut na nasom trhu, skus sa poobzerat este po niecom inom...

Mohol by si mi poradit konkretne nejake tie alternativy?Bo nejak sa ja do aut moc nevyznam a preto hladam radu kde sa da.Proste nemam vybrani konkretne auto ale Golf sa mi vzdy pacil.Po precitani tvojho prispevku si ma moc nepotesil :shock: :? A mohol by si to blizsie konkretizovat alebo niekto ostatni preco prave nevybrat "Golfik".Ja ako amater nechapem co je na nom zle. Co sa tyka paliva tak na tom mi moc nezalezi, ale skor by som chcel diesel.Chcel by som nieco na com by nebola velka poistka...A aby tam bola aj nejaka rozumna spotreba.Davnejsie som pozeral nejake tie BMW-cka ale zistil som ze poistka bude na tom dost vysoka tak som od toho upustil...Auto budem vyuzivat na kratsie vzdialenosti, vozenie do roboti a do mesta, niekedy dlhsia trasa (VK-BB alebo BA).

Moj rozpocej je auto do 5OOO€

A tu je konkretne auto ktore som pozeral...

INZERAT:
Predám tuningovo pekne upravený modrej metalízy Golf 4 1,9 TDi, rok výroby 1998, naj, 185000 km, 2.majiteľ, objem valcov 1898 cm3, výkon 81kW/110PS,vo výbave:alarm,4x airbag,posilovač riadenia,ABS,ESP(VDC),automat.klimatizácia,c entrál,elek.okná predné aj zadné,elek.nastaviteľné sedadlá,elek.zrkadlá,dilaľkové ovládanie,rádio CD a PM3 prehrávač,hlinikové disky 16-ky,hmlovky,imobilizér,pal.počítač,temp omat,kožený interiér,tónované sklá-fólie,vyhrievané zrkadlá,pamäť v sedadle vodiča,dvojpolohový nastaviteľný volant-kožený poťah,recaro sedadla,kolesá zapísané v TP,ofuky okien,športovo upravený výfuk,TOP stav.Vymené boli rozvody,motorový olej a všetky filtre,predné i zadné brzdové doštičky,brzdová i hladiacia kvapalina v júli 2010.V cene kopmlet obutie na zimu na plechových diskoch.Treba vidieť,foto je len mŕtvy obrázok.
Je to zla volba?Alebo nejake postrehy,rady,tipy... :)
Prílohy
5271096.jpg
5271096c.jpg
52710965.jpg
52710966.jpg
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no tak ten golf je absolutna katastrofa, normalne ma presla chut sem cosi pisat... jedine, co je na nom dobre, su tie sedacky...

no, ak chces hatch, tak napriklad 323, corolla, astra, civic ep1, mazda 3, almera n16, swift, focus, a este asi milion inych aut z kategorie sedanov... co si vyberies je na tebe, mozes ist cestou lacnejsich nd, vyssej spolahlivosti alebo vyssieho komfortu..

ak do mesta a na kratke trasy, ber jednoznacne benzin, ci uz kvoli spotrebe studeneho motora, lacnejsieho servisu a vlastne vsetkeho ostatneho :)

preco nie golf? pretoze su to drahe, nadhodnotene auta s malou mierou spolahlivosti, bez moznosti vyberu rozumneho motora s normalnou spotrebou a bez akehokolvek komfortu.. ale keby si si precital ci uz linky, co som posielal, alebo nasiel tu na fore nejake info, nemusel by som ti vobec tento prispevok pisat, kedze sa to tu uz naozaj neraz preberalo...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak ten modry golf je...tazko to opisat, ale radsej by som chodil peso alebo na bicykli ako v tom konkretnom aute.
Inak suhlasim s tym co napisal ratzi.
Ked si brat vyberal auto, tak v tejto cenovej kategorii mohol mat bud golf bez nejakej poriadnej vybavy alebo vymazleneho japonca, no co by si bral?
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Za tie peniaze mozes mat auto, z ktoreho budes vystupovat s usmevom: http://honda-accord.autobazar.eu/23-v-t ... 28135.html ...za zvysne peniaze vymenis rozvody, a este ti aj na pivo ostane.
ine alternativy: http://honda-accord.autobazar.eu/20-vte ... 29563.html
http://toyota-avensis.autobazar.eu/20-v ... 77131.html
http://toyota-corolla.autobazar.eu/14-v ... 28310.html
Pripadne mazda 626,323 atd...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

nech sa na mna vsetci nevyhoneni pubertaci hnevaju, ale ten golf na obrazkoch je absolutna ale nekonecna tragedia :-D :-D presne z takehoto auta si viem predstavit vystupovat typickeho sedlaka v teplakoch a so siltovkou :-) ... neviem co sa mi na konkretnom kuse hnusi viac, ci narazniky, ci lakovany interier, ci vyfuk, ci motor, ci komplet vsetko ... :?

5000 su vzhladom na moznosti trhu s jazdenymi autami dnes velmi pekne peniaze, pokial clovek nevybera tak ako vybera vacsina ludi - cize cim novsie, tym lepsie, cim viac stocene tym lepsie, cim mensi dieslovy motor tym lepsie a tak :-)

vsetko tu bolo nalezite popisane, mozno len k poistke sa tu konkretne nikto nevyjadril, tak to napisem, ako uz milion krat inde aj sem - ked clovek vie a pouzije hlavu a hubu, tak poisti hociake auto skoro zadarmo (vzhladom k zdieracskym cenam v poistovniach) :-)
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

nordkapp_pb > otvoril si temu poistky, napis nieco blizsie k tomu. ja osobne platim 83€ za 1.1tku saxo a zda sa mi to nekrestansky vela...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hladaj roznych poistovacich agentov - maju vazby na ludi (pripadne nejak sami maju), ktori prevadzkuju nejaku "virtualnu" flotilu vozidiel ((virtualnu preto, ze v skotocnosti nejde o ziadnre prepojenie, ako pri skutocnej firemnej flotile)) - teda pri zaradeni do nej vedia vybavit ovela lepsie poistenie :-)

a aj samotni externi poistovaci vedia spravit lepsiu cenu, ako na pobocke poistovne - pri okienku v postovni nezjednas nic, kdezto poistovaci maju trosku pohyblivejsie cenniky :-)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

http://honda-civic.autobazar.eu/14-id1792835.html

a polovica penazi ti zostane na udrzbu, na benzin, na poistku a na vymenenie tych kolotocarskych svetiel..

//je to krasne auticko..skoda tych zadnych svetiel a tej rucicky na tachaci..inak civic, modra farba, biele elektrony..dobry vkus do kelu :)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

ta pointova honda stoji par metrov odo mna, je stale nalestena, este ani raz som nepocul/nevidel, aby to nejako prehanal, stale ho na tom vidim sa viezt pomalicky, akoby sedel v 7er :) nebal by som sa toho, neviem sice ako predosli majitelia, ale on tomu autu neublizil... ak chces, mozem o nej zistit nieco viac :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

hondu jedine s vtecom
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sovjet »

Ten Golf je stará 12 ročná rároha, ktorá ma kilometre pretočené aj 3 krát a ešte vysoliť 5 tis. €, dokonalá :samovrazda:. Skôr by som šiel po dákej dieselovej 206 alebo niečom takom, ani tí japonci niesu zlý.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

dizlovej 206?? no tak to si inak doj*bal, chlape :D to uz asi fakt by som radsej prekusol ten golf :P
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Nedá mi, ale ten chlapik s tym golfom mohol do toho inzeratu rovno napísať, kedy si naposledy utieral riť.

Na tvojom mieste by som zobral civic alevo corollu. Su to typovo podobné autá, kvalitnejšie, za rozumnejšiu cenu. Inak to by ma zaujimalo, kto sa v tom blankytnom interieri cíti pohodlne. Podľa mňa ani majitel, avšak vytešuje sa z toho, lebo si to spravil sám a nelúpe sa mu to.
Čo vysoko hodnotím na tom golfe sú rohožky - napriek pokročilému tuningu na štýl F&F (ceny tesco) tam nedal rohožky vzor "športový plech".
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Frikso napísal:vzor "športový plech"
myslis alobaly?

pre vsetkych kvazi, pseudo a radoby tunerov som nasiel vhodnu a lacnejsiu alternativu tesco alobalovych rohozi:

http://majsterpapier.sk/tacka-na-grilov ... p-252.html
Prílohy
1995.JPG
Napísať odpoveď