nie je tvoje zmyslanie nahodou plne predsudkov a xenofobie, ked prve co si si uvedomila z tohto zazitku je to, ze ten clovek bol inej narodnosti miesto toho aby si si uvedomila, ze to co robil evidentne suviselo len a len s jeho narkomaniou v pokrocilej forme ?
ja osobne by som v takej situacii premyslal takto "jezis fetak a picha si heroin v metre, fuj" ...a ty premyslas takto "co tu sedi ten cigan na schodoch v metre, fuj a este si picha aj heroin" ...nemyslis, ze je to dost podstatny rozdiel, ked tvrdis ze ta poburilo to, ze si narkoman v metre pre tebou pichal ale ty ako prve spomenies jeho narodnost ? ...podla mna, ked niekto takto premysla tak je minimalne latentny rasista...nie je normalne si ako prve umyselne uvedomit rasu, narodnost a este jej prikladat nejaku vahu v oblasti s ktorou nic nema spolocne (ako napr. drogova zavislost) ...
spytam sa ta jedno, keby ten fetak v metre bol biely, tiez by si to spomenula v uvode svojho prispevku ???
v prahe som toho ohladom bezdomovcov, fetakov a narkomanov v MHD zazil uz dost vela, ale to nie je len problem prahy ale kazdeho vacsieho mesta...a nahodou minule som mal dost pozitivnu skusenost s romom, do elektricky vosli dvaja evidentni narkomani so psom a ten jeden tomu psovi strasne tahal labku, tak ze ten pes knucal na celu elektricku a taka babka tam sedela a zacala ich na to upozornovat, nech tomu psovi neublizuju a daju mu pokoj a oni jej zacali vulgarne nadavat a dovolovat si...pred tou babkou sedel taky na vyzor typicky olašsky tlsty cigan...cestujuci v elektricke sa pomaly vsetci zacali presuvat dalej od tych narkomanov a babky...ale ten rom co sedel pred nou, sa tej babky okamzite zastal...a fetaci drzali hubu, rom asi o 3zastavky dalej vystupil a ked vystupoval, tak ten jeden fetak nanho zakrical dost silny vulgarizmus a ten rom sa v tom momente rozbehol znova do elektricky, poriadne tam oboch fetakov prefackal a vyhodil ich von z elektricky...

a pritom na pohlad vyzeras dost pochybne, ale evidentne to bol slusny clovek, kedze sa zastal starsej cudzej pani zatial co ostatni sa radsej presunuli dalej...
chapem, ze za tento prispevok dostanem vela minusiek od ludi, ktori zmyslaju presne rovnako ako ty, cize rasisticky a pritom si to ani uvedomit nemusia, co sa nazyva latentny rasizmus...v tejto teme som si uz na to zvykol, ze staci len okrajovo naznacit slovo rasizmus alebo sa zastat romov a minuska su na svete...ja otvorene hovorim, ze slovenska spolocnost ma velky problem s rasismom, co je pomerne smutne a mrzi ma ked si hovorime moderna spolocnost a stale mame predsudky ako ludia z jaskyn...a tiez otvorene hovorim ze slovensky rasizmus nie je jedina forma rasizmu na Slovensku, ale coraz viac sa zacina objavovat aj romsky rasizmus...takze problem je na oboch stranach a ked ho budete popierat alebo ignorovat, tak ho urcite nevyriesite...