Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa silmarill »

seth, pozeral som to v TV, dve tretiny si to hradili saleziáni sami, tretinu prispel magistrát mesta. takže nič strašné. :wink:
skôr by som písal o tom ako bol pred cca 5-7 rokmi poprask že táto rehoľa podmieňovala poskytovanie voľnočasových aktivít pre deti a hmotnej pomoci rodinám ich aktívnou vierou, odmietali pomoc ateistom či nepraktizujúcim kresťanom. tj išlo im skôr o šírenie viery a nie o pomoc týmto ľuďom.

pripomína mi to jednu trefnú scénku zo south parku: kňaz v afrike prichádza ku rodine na kosť vyhladnutých černochov, ktorí bez síl ležia na zemi. hovorí im "mám pre vás veľký dar". všetci sa z posledných síl dvíhajú a s nádejou v hlase sa pýtajú: "jedlo?!" a kňaz im s úsmevom vraví "nie, mám pre vás tieto krásne kresťanské krížiky". :twisted:

na druhej strane som čítal aj o tom že rôzne kresťanské organizácie majú v práci s rómami viac úspechov ako tie trápne nezávislé organizácie za práva rómov, ktoré len kladú prekážky v riešení rómskeho problému a sú bezodnou dierou na prachy rovnako ako etnikum ktorého sa tak zastávajú. nebudeme si klamať - cigáni majú oproti majorite oveľa nižšie IQ a preto sú menej odolní rozprávkam o ježišovi. ale je lepší cigáň ktorý dodržiava desatoro a prestane kradnúť lebo sa bojí pekla ako taký ktorý nemá žiadne morálne zábrany. :roll:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

silmarill: no chcel by som vedieť, odkiaľže zobrali skromní saleziáni 14 melónov SKK iba tak :) A na tých 7M SKK od magistrátu si viem predstaviť aj lepšie využitie (napríklad rozdeliť to rodinám postihnutým zosuvmi, možno to z mojej strany znie ako opakovanie sa, ale radšej by mal magistrát investovať do niekoho, kto je produktívny, ako do sociek, ktoré štát roky iba vyciciavajú a aj ho vyciciavať budú). Ja súhlasím, aby im cirkev financovala hocičo, pre mňa za mňa nech im sprostredkujú a zaplatia aj súkromnú návštevu pápeža - avšak z vlastných zdrojov, nie z peňazí, ktoré fasovala od štátu. Odlúčiť a potom môžu vymýšľať kadejaké projekty, nik im v tom nebude brániť...
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

seleziani patria do rimokatolickej cirkvi, to znamena do najbohatsej firmy na svete, preto maju prachy
ale ze mesto prispieva na stavbu kostola? a este na luniku9? ako nech sa nehnevaju ale radsej nech postavia ihriska na furci, kvp, tahanovciach... pretoze tam ma zmysel investovat a ked cirkev chce dalsi kostol tak nech si ho postavia za svoje, kludne nech im na luniku9 daju pozemok, ten je momentalne aj tak bezcenny, ale nie peniaze ktore mesto potrebuje inde
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://korzar.sme.sk/c/5624594/hrebendo ... triny.html %%^&#$@#$@#@!@@!!!!!!! AAAcchhhhh...tlak mi stúpol hneď o sto percent. Idú voľby, hnusáci, krista tam, aarrrghhh...A zaplatí to kto? Hádajte.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

kostak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kostak »

seth82 napísal:http://korzar.sme.sk/c/5624594/hrebendo ... triny.html %%^&#$@#$@#@!@@!!!!!!! AAAcchhhhh...tlak mi stúpol hneď o sto percent. Idú voľby, hnusáci, krista tam, aarrrghhh...A zaplatí to kto? Hádajte.
fakt chudacikovia co tam oni v zime budu robit hlavne ze prve co sa kupi bude satelit :?
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Dopadení ROMSKÝCH ZLODĚJŮ v přímém přenosu!!!
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tyyyvole...a ten cigán, že dajte mi pokoj, čo si to dovoľujete, kto si myslíte, že ste - na predavačku...LOL, ja som kat, alebo čo? Dám to nazad, nešahaj na mňa, snáď nie je pravda. A toto je presne o tom - dovoľujú si, pretože isté organizácie a jednotlivci ich povyšujú nad ostatných.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

takto sa sprava vacsina grazlov, ktori kradnu v obchodoch a je absolutne jedno ci su to romovia alebo neromovia...a este som nepocul o niekom, kto by pri pristihnuti povedal "jeeej prepacte, ano kradol som, tu mate vsetko naspat, ja si tu sadnem a spolu pockame na policiu, zasluzim si trest" :D ...a je dost divne, ze tam nebol ani jeden SBSkar...

ale za to ti romovia dost dbaju o ustnu hygienu :lol: ...to uz radsej mohli ukradnut Alpu z tej drogerie, ta ma vacsi obsah alkoholu ako ustna voda...
jarinho411
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jarinho411 »

hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Toto sa dá oplatiť jedine rovnakou kartou - nech sa zoberú chlapi, nejaká tá palica do ruky a pôjde to veľmi rýchlo, cigáni nie sú žiadni bojovníci a v podstate sa boja.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

hughito,
z hľadiska logiky je to jedno z riešení.... ak nedokáže urobiť poriadok štátna moc, tak to občania môžu urobiť sami.... ale bojím sa, že v súčasnej atmosfére by títo občania boli označení za "extrémistov, rasistov, teroristov".... a dostali by nakoniec exemplárne tresty.... Najprv musí prísť celková zmena atmosféry vnímania tohto problému, až potom bude možné spraviť skutočne poriadok.....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No tak neviem, ale keby som bol manžel tej ženy, ktorej prevrátili kočík aj s deckom, tak by bolo jedno akým spôsobom, ale ten/tí dotyční by dopadli strašne zle.

Vždy sa dá všetko zariadiť a môže to byť aj inkognito.
Pinhead
King
King

http://korzar.sme.sk/c/5637572/romovia- ... triny.html

po prečítaní článku ma napadá len jedno také úslovie.... "spraviť capa záhradníkom"....
janinka13
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa janinka13 »

ja mam len zle skusenosti s romami. Dam vam priklad. Bola som na výlete v Prahe, idem si dole schodmi do metra, na schodoch sedi slusne povedane "rom" a nahrieva si predo mnou bez problemov heroin, a picha si to do zily..sa mi zaludok obratil!! :cry: :x striekacky pohodone po zemi, strasne nieco..clovek sa boji ist okolo..nechapem ze ti policajti s nimi nic nespravia..!!
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

nie je tvoje zmyslanie nahodou plne predsudkov a xenofobie, ked prve co si si uvedomila z tohto zazitku je to, ze ten clovek bol inej narodnosti miesto toho aby si si uvedomila, ze to co robil evidentne suviselo len a len s jeho narkomaniou v pokrocilej forme ?

ja osobne by som v takej situacii premyslal takto "jezis fetak a picha si heroin v metre, fuj" ...a ty premyslas takto "co tu sedi ten cigan na schodoch v metre, fuj a este si picha aj heroin" ...nemyslis, ze je to dost podstatny rozdiel, ked tvrdis ze ta poburilo to, ze si narkoman v metre pre tebou pichal ale ty ako prve spomenies jeho narodnost ? ...podla mna, ked niekto takto premysla tak je minimalne latentny rasista...nie je normalne si ako prve umyselne uvedomit rasu, narodnost a este jej prikladat nejaku vahu v oblasti s ktorou nic nema spolocne (ako napr. drogova zavislost) ...spytam sa ta jedno, keby ten fetak v metre bol biely, tiez by si to spomenula v uvode svojho prispevku ???

v prahe som toho ohladom bezdomovcov, fetakov a narkomanov v MHD zazil uz dost vela, ale to nie je len problem prahy ale kazdeho vacsieho mesta...a nahodou minule som mal dost pozitivnu skusenost s romom, do elektricky vosli dvaja evidentni narkomani so psom a ten jeden tomu psovi strasne tahal labku, tak ze ten pes knucal na celu elektricku a taka babka tam sedela a zacala ich na to upozornovat, nech tomu psovi neublizuju a daju mu pokoj a oni jej zacali vulgarne nadavat a dovolovat si...pred tou babkou sedel taky na vyzor typicky olašsky tlsty cigan...cestujuci v elektricke sa pomaly vsetci zacali presuvat dalej od tych narkomanov a babky...ale ten rom co sedel pred nou, sa tej babky okamzite zastal...a fetaci drzali hubu, rom asi o 3zastavky dalej vystupil a ked vystupoval, tak ten jeden fetak nanho zakrical dost silny vulgarizmus a ten rom sa v tom momente rozbehol znova do elektricky, poriadne tam oboch fetakov prefackal a vyhodil ich von z elektricky... :wink: a pritom na pohlad vyzeras dost pochybne, ale evidentne to bol slusny clovek, kedze sa zastal starsej cudzej pani zatial co ostatni sa radsej presunuli dalej...

chapem, ze za tento prispevok dostanem vela minusiek od ludi, ktori zmyslaju presne rovnako ako ty, cize rasisticky a pritom si to ani uvedomit nemusia, co sa nazyva latentny rasizmus...v tejto teme som si uz na to zvykol, ze staci len okrajovo naznacit slovo rasizmus alebo sa zastat romov a minuska su na svete...ja otvorene hovorim, ze slovenska spolocnost ma velky problem s rasismom, co je pomerne smutne a mrzi ma ked si hovorime moderna spolocnost a stale mame predsudky ako ludia z jaskyn...a tiez otvorene hovorim ze slovensky rasizmus nie je jedina forma rasizmu na Slovensku, ale coraz viac sa zacina objavovat aj romsky rasizmus...takze problem je na oboch stranach a ked ho budete popierat alebo ignorovat, tak ho urcite nevyriesite...
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

pred tou babkou sedel taky na vyzor typicky olašsky tlsty cigan...cestujuci v elektricke sa pomaly vsetci zacali presuvat dalej od tych narkomanov a babky...ale ten rom co sedel pred nou, sa tej babky okamzite zastal...a fetaci drzali hubu, rom asi o 3zastavky dalej vystupil a ked vystupoval, tak ten jeden fetak nanho zakrical dost silny vulgarizmus a ten rom sa v tom momente rozbehol znova do elektricky, poriadne tam oboch fetakov prefackal a vyhodil ich von z elektricky... a pritom na pohlad vyzeras dost pochybne, ale evidentne to bol slusny clovek, kedze sa zastal starsej cudzej pani zatial co ostatni sa radsej presunuli dalej...

Aspoň že sú aj takýto, lebo potom by to s nimi dopadlo veľmi zle. A je pravda, že na niektoré situácie sa hodí tá ich nátura. Len musia byť patrične morálne vyspelí.
Pinhead
King
King

ephramko,
to, že existujú aj slušní Cigáni nikto nepopiera.... Ale tiež nevidím dôvod zbytočne to vyťahovať a zdôraznovať, lebo správať sa slušne a civilizovane by malo byť úplne automatické pre každého.... bez rozdielu pohlavia, veku, rasy, náboženstva, etc....
A k tomu zastaniu sa niekoho.... zrovna včera som sa na túto tému bavil s kamoškou, a tá mi spomínala nejaké prípady, kde došlo k tomu, že asociáli robili bordel a okrádali ľudí a nikto sa neodvážil zakročiť proti tomu.... Popravde ma až zaráža ľahostajnosť (a zrejme aj strach) dnešnej spoločnosti.... Všetci sú ako ovce, a keď k niečomu príde, tak sa radšej otáčajú iným smerom (a ticho dúfajú, že sa im to nestane)....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

to je tym, ze ludia sa na ulici a verejnych miestach spravaju ako dav...cim je na ulici viac ludi, tym sa pravdepodobnost, ze niekto zasiahne znizuje, rovnako aj reakcny cas je ovela vyssi...to suvisi s tzv. efektom prizerajuceho sa, resp. fenomenom kolektivnej viny...s tym sa neda nic robit, sme tak naprogramovani, aby sme sa tak spravali, dedictvo z minulosti...treba len dufat, ze v nasej spolocnosti je dost jedincov, ktori sa neboja postavit prirodzene proti normam a napriek tomu, ze su v dave vedia reagovat inak ako drviva vacsina ludi v dave...

a preco sa ludia len prizeraju, to dost suvisi aj so stavom statu a vymahatelnosti prava, kazdy clovek si vie spocitat, ze sa neoplati zasiahnut, ked ty mozes utrpiet zranenia s trvalymi nasledkami na cely zivot a psychicku traumu a ten utocnik dostane nejaky smiesny trest po 10 rokoch sudenia sa, pripadne ho vobec nechytia...napr. dnesny pripad zo sprav, utocnik napadol niekoho na ulici a odhryzol mu cas nosa a zjedol ho...trest? maximalne 2 roky za fyzicke ublizenie...no obet si ponesie dozivotnu traumu, pravdepodobne uz nikdy nebude vyzerat tak ako vyzeral a este ho budu nemale peniaze, cas a bolest stat plasticke operacie, aby tvar dostal do takeho stavu, aby nanho ludia na ulici necumeli...ale to uz je ina tema
Auruz
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Auruz »

Pinhead napísal:ephramko,
to, že existujú aj slušní Cigáni nikto nepopiera.... Ale tiež nevidím dôvod zbytočne to vyťahovať a zdôraznovať, lebo správať sa slušne a civilizovane by malo byť úplne automatické pre každého.... bez rozdielu pohlavia, veku, rasy, náboženstva, etc....
A k tomu zastaniu sa niekoho.... zrovna včera som sa na túto tému bavil s kamoškou, a tá mi spomínala nejaké prípady, kde došlo k tomu, že asociáli robili bordel a okrádali ľudí a nikto sa neodvážil zakročiť proti tomu.... Popravde ma až zaráža ľahostajnosť (a zrejme aj strach) dnešnej spoločnosti.... Všetci sú ako ovce, a keď k niečomu príde, tak sa radšej otáčajú iným smerom (a ticho dúfajú, že sa im to nestane)....
A divis sa, ze sa ludia boja a maju strach? Ja na hojka velmi neprispievam, vacsinou len citam prispevky inych a sem tam nieco napisem. Z tvojich prispevkov som ale vycitil, ze zrejme nemas problem so sebaobranou, pravdepodobne si fyzicky zdatny a urcite si zazil situacie, pri ktorych si to vyuzil(ak sa mylim tak pardon, ale taky mam dojem :) ). Lenze co ma robit clovek, ktory nie je fyzicky zdatny a v pripadnom konflikte by nevedel ubranit ani sam seba? Ja by som velmi rad pomahal ludom, neznasam ked sa utlacaju slabsi alebo ked su sikanovani, no co ja s mojimi 65 kilami a vyskou 176+- zmozem? Nehovoriac o tom, ze ti, ktori sikanuju, vyvadzaju, robia "vandalizmus" vacsinou tvoria skupiny, malo kedy je to jeden jedinec. Ked na nieco take narazis, co proti tomu zmozes?
Napísať odpoveď