Arogantni vodici na cestach

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Kybelvody
Star
Star

Re: Arogantni vodici na cestach

Príspevok od používateľa Kybelvody »

dalsi retard od susedov

edit: aha, tak nic :)
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

Ten tu uz bol, tusim ho aj chytili potom.
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Acer01 »

Najlepsie ako v 1:35min mu vojde do cesty Citroen Berlingo :lol: :lol: :lol:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Fuxxo napísal: a musim spomenut aj palmexmanov, ktori si potrebuju nieco dokazat a predbehnu sanitku so zapnutym majakom.. to je len fakt uplny geroj

dalsi palmexmani, hmlovkari.. kus mlieka sa objavi vo vzduchu a musia zapnut zadne hmlovky. avsak by tie hmlovky mohli vypnut, ked za sebou uvidia nejake auto, lepsie povedane svetla auta, no nechce sa im asi... clovek im moze blikat, trubit, predbehnut ho a pred nim zapnut a vypnut hmlovku aby sa spamatal no zbytocne :) statie na brzde v noci v kolone tu radsej rozpitvavat nejdem :D

a posledna skupina mojich oblubencov. v noci za mnou iduce auto na dialkovych svetlach takych 500 m za mojim vozidlom. prve co ma napadne je bliknut vystraznymi... vystrazne vypinam so smutkom - nepomohlo. Blikam majakom - nepomaha. V uplnom zufalstve odstavujem auto na krajnici a cakam kym ma za mnou iduce vozidlo predbehne a vtedy prichadza chvilka, kedy sa Fuxxik usmieva.. zapinam dialkove bez mihnutia oka a idem za autom dovtedy, kym neodboci z mojej trasy. nech sa spamata ake to je neprijemne. Verte alebo nie, ale robim to stale ked sa objavi za mnou takyto permonik.. raz ich to niekto naucit musi :)
Už 2x sa mi stalo, že išla sanitka po dialnici TT-BA, asi tak 120km/h, bezproblémov som ju obiehal samozrejme... Rovnako samozrejme ale kontrolujem speťáky aby som jej potom spravil miesto ak to bude potrebné.

Neviem, mňa až tak zadné hmlovky netrápia, radšej, nech to nechá svietiť aj pri nie úplne hustej hmle, skôr mi vadí, že niektorí nedávajú hmlovku pri daždi na dialnici, keď voda od kolies spôsobuje, že klasické zadné obrysovky už nestačia.
A státie na brzde - to už si snáď precitlivený nie? Čo majú robiť autá ktoré majú automat?

Inak čo si všímam, tak sa rozmáha u vodičov sanitiek a hasičov móda, že idete iba na blikačkách, a zvukovú húkačku spúšťate iba na križovatkách - na jednej strane je to OK, pretože neobťažujete peších/domácich a aj vodič skôr možno zareaguje, ak to nehučí nonstop, ale len keď už je pri ňom (alebo možno ani nie?) ale treba si uvedomiť, že ak to do vás naborím v momente keď len blikáte ale bez sirény, máte problém vy, nie ja... Úplnov vínimkou dokonca nie je ani to, keď mimo križovatiek tá sanitka ani nebliká, byť ide na ostro, to už je potom úplne na facku. Dobré to majú napr. hasiči, tí majú možnosť zmeniť tón húkačky krátkodobo, napr. na upozornenie konkrétneho voza kam má odísť.
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Mna vie najviac rozculit to ze sanitka ide 40 a huka na zive raty,..kolkokrat ju pocujem z izby a niektore sanitky maju velmi pisklavy ton a pokial prejde z jedneho konca cesty na druhy (cca 150-200m) ta clovek pride o usi a pritom je prazdna cesta,vikend atd
Ved tomu soferovy to tiez musi liezt na nervy,tak nechapem preco nenecha zapnutu iba svetelnu signalizaciu ked ide 40,.. :minus: :minus: :minus:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Tak vy dvaja ste exemplár, že nikdy sa nedá všetkým vyhovieť. Jednému vadí, že nehúka vkuse, druhého strašne nasere, keď húka non-stop. :nono1:
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Frikso ak by si byval od nemocnice 2km kde vyjazd a vjazd sanitiek je denne niekolko desiatok tak by si hovoril to iste...
Ak sa mi podari cez vikend tak skusim natocit sanitku ako sa ruti 40tkou a hulaka,aspon budes pocut ten fajny ton ,..
Inac ten pisklavy ton maju iba sanitky jednej znacky... :smt017
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Mateq napísal:A státie na brzde - to už si snáď precitlivený nie? Čo majú robiť autá ktoré majú automat?
statie na brzde ma aj mna rozculuje, hlavne v noci... ale to nie ani tak na semaforoch, kde sa skor ci neskor pohnes, ale napriklad na mcdrive u mcdonalda, kde ti jeden svieti do ksichtu brzdovymi a druhy stretavacimi svetlami... tam zasadne stretavacky zhasinam a davam rucnu... pri automate tam mozes hodit P... holt, tolerancia na ukor komfortu...
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

a to co by ste chceli aby sme v kolone stale zatahovali rucnu ked zastane kolona? podla mna je vzdy lepsie ked svietia brzdove svetla ako ked si najdem niekoho v mojom kufry, tie brzdove svetla az tak neoslepuju, to uz horsie su stretavacky u niektorych expertov kde ked zasvieti tak ja v kabine si mozem citat knizku
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

ze brzdove svetla neoslepuju? isiel si ty uz niekedy v noci za nejakou audinou? to mi uplne staci.. a nehovori sa tu o kolone v ktorej stojis na brzde 5 sekund.. ale na cervenej kde ti vecer v tme svieti tych 50 vysokosvietivych cervenych diod rovno do oci.. alebo v mcdrive kde stojis aj 3-5 minut..podla personalu a objednavky pred tebou..neriesi sa tu nejaka zapcha ..jasne, ze nebudem kazdych 5 sekund zatahovat rucnu..
markus
Light Professional
Light Professional

zase audiny tak casto nestretavam(a este aby som za nou stal) zeby ma trapili ich brzdove svetla
ja tiez stojim na brzde na semafore(mcdrive nepouzivam, ale tam by som asi zatiahol rucnu keby mam stat viac ako minutu, uz len preto ze by sa mi nehcelo tak dlho mackat pedal) tak ma to ucili v autoskole, tak to tak aj robim, v kolone tiez stojim na brzde, tam sa to kazdu chvilu pohne takze tiez nema cenu to riesit inak
Gothar
Moderátor
Moderátor

Nejaki ste citlivi :) Mne to nikdy vyrazne nevadilo, nie je to sice uplne prijemne, ale da sa to v pohode prezit. Vecer je v meste vela svetiel aj v okoli cesty, takze aj vdaka nim tie svetla az tak nebiju do oci. Podla mna to nie je ani z polovice take zle ako ked vas niekto oslepuje z protismeru dialkovymi alebo hmlovkami, tam to moze spobit aj nehodu, ale ake nebezpecenstvo hrozi v kolone alebo pri stati?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...brzdy sú v pohode, osobne mi nerobí problém stáť na pedáloch aj dlhšiu dobu, nielen na brzde, ale aj na spojke, takže mne brzdy svietia dosť často, ručnú používam veľmi zriedkavo...ale vadí mi hmlovka rozsvietená zbytočne...
Gothar
Moderátor
Moderátor

No hmlovka to hej, obcas je dost silna :) Ale na spojke ti neodporucam stat dlho.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ja viem...ale sila zvyku...
markus
Light Professional
Light Professional

ak ma firemne auto tak mu to moze byt jedno ;)
na svojom aute sa aj ja snazim co najmenej stat na spojke(bolo mi povedane ze jej to nerobi dobre)
Gothar
Moderátor
Moderátor

A to si si kedy zvykol? Ja najradsej stojim bez toho aby som musel mat stlaceny akykolvek pedal :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ja zase rád stojím pripravený na okamžitý rozjazd...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

blbé je, že niektoré autá nemôžu zvlášť rozsvietiť predné a zadné hmlovky... napr. keď ideš na škodovke posledný v kolóne a chceš mať rozsvietené zadné hmlovky, musíš tomu pred sebou piecť do očí prednými hmlovkami...... je to naozaj príjemné.. obzvlášť večer v daždi... kto takúto haluz vymyslel......
Gothar
Moderátor
Moderátor

brm: no ale to je prave ten pripad o ktorom sa nebavime - teda opravnene rozsvietene hmlovky.
grim: tak to hej no, mna zas sekunda na krizovatke nezabije :)
Napísať odpoveď