Radary a Radarove systemy v SR
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Radary a Radarove systemy v SR
V noci som to este dival a docital som sa, ze pasivny antiradar je vlastne radar na nase Fabie atd..., kde zacne pipat, ak sa v blizkosti nachadza Fabia ci Passat. Za aktivne sa povazuju rusicky proti laserovym radarom (pusky/trojnozky), ktore policajti v oblube vyuzivaju, pretoze dokazu spravit foto na velku vzdialenost. Nastastie je tychto laserovych radarov malo, len par kusov v okrese, navyse sa medzi jednotlivymi oddeleniami v okresoch tocia.
Vcelku zaujimavy web som nasiel v Cesku, kde su velmi zaujimave referencie a najma auta na ktore sa to montuje, taktiez su tam aj videa s ukazkou v praxi, vela toho je aj na YouTube priamo z Ceska alebo Slovenska. Spominany web je tu: http://www.antipokuty.cz/ a referencie v podobe montovania antiradarov: http://www.antipokuty.cz/cz/galerie/
Vcelku zaujimavy web som nasiel v Cesku, kde su velmi zaujimave referencie a najma auta na ktore sa to montuje, taktiez su tam aj videa s ukazkou v praxi, vela toho je aj na YouTube priamo z Ceska alebo Slovenska. Spominany web je tu: http://www.antipokuty.cz/ a referencie v podobe montovania antiradarov: http://www.antipokuty.cz/cz/galerie/
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
pasiv sa vola ludovo tiez antiradar, ale je to iba cisto detektor - funguje dobre iba na klasicke radary, nie na laser
radarove vlny sa totiz siria na velku vzdialenost (podla prostredia) a tak mozes nejake zaregistrovat trebars este 200m pred meranym miestom
... detektor laseru, ako bolo spomenute nema ani vyznam, lebo je neskoro nieco robit
... jammer je uz ina liga, ten vysiela signal proti meraciemu pristroju a tym ze narusi meranie, tak vidia zelenaci tak akurat error 
-
Mateq
Medium Professional
Včera som videl znova merať fízlov na rýchlostnej ceste TT-NR, ako potkanov
Rádio hlásilo, že na výjazde z TT je policajná hliadka.. Následne som tade išiel, a už na rýchlostnej mimo TT som videl pred sebou idúcu bielu fábiu s fóliami, takže mi bolo jasné o čo ide
Stratil som ju a o pár minút zahliadol čosi biele na pravo, zastrčené za protihlukovou stenou, a identifikoval to až v pravom zrkadle. To znamená, že s fábiou regulérne museli zopár metrov cúvať po rýchlostnej ceste, aby to tam zastrčili...
Stratil som ju a o pár minút zahliadol čosi biele na pravo, zastrčené za protihlukovou stenou, a identifikoval to až v pravom zrkadle. To znamená, že s fábiou regulérne museli zopár metrov cúvať po rýchlostnej ceste, aby to tam zastrčili...
-
Majro
Light Star
to s tymi rusickami je podla mna blbost.. ved ked meraju a im to ukaze gulove, tak im dojde, ze nieco asi nie je v poriadku a zastavia viac-menej isto auto.. resp. sa im nebude chciet spratat hracky a ist nahanat rusica a ten pekne frci dalej..
)
take tie detektory mozu tiez bodnut, kedze ako bolo pisane sa mi zda vyssie, tak tych laserovych nieje az tak vela.. proti laserom neviem ci je nejake vychodisko..
take tie detektory mozu tiez bodnut, kedze ako bolo pisane sa mi zda vyssie, tak tych laserovych nieje az tak vela.. proti laserom neviem ci je nejake vychodisko..
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
proti laserom je laserova rusicka, ktora sa da legalne maskovat za obycajny laserovy parkovaci senzor (a aj relane taku funkciu plni, keby smradi prudili
) ... polymerizovany monocajt si sice moze domyslet ze mas laserovu rusicku ale dokazat ti moze viac menej prd - bud ju nenajde, ked ju mas vstavanu, alebo najde nieco co ma funkciu park. senzorov a moze ti vyhuli hool
... a nahanat ta nebudu uz len preto, ze moze byt vina aj na ich strane, zlou metodikou merania 
-
Majro
Light Star
ejha tak to neni vobec zle..
) no nic dakedy pekne vyskusam ked zozeniem..
co som kukal galeriu zo stranky co hojko poslal, tak to vedia celkom trosku dost sikovne zamaskovat..
co som kukal galeriu zo stranky co hojko poslal, tak to vedia celkom trosku dost sikovne zamaskovat..
-
hojko
Site Admin
Majro: Presiel som v noci mozno 10-15 stranok, ci slovenske alebo ceske, ktore sa venuju antiradorom a laserovym rusickam. Na niektorych su pisane aj zakony a uvedene co a ako, ako zakony zo Slovenska, Ceska alebo Europskej unie. Jeden ci dva typy laserovych rusiciek funguju ako atestovane parkovacie senzory, takze v pripade podozrenia policajtom rusicku vypnes a funguju len ako parkovacie senzory, ktore im mozes predviest, su atestovane Europskou uniou a tak neni o com. Ine je to v pripade tych lacnejsich, pretoze tam je jasne, ze mas rusicku. Niektore funguju tak, ze sa po zachyteni o 6 sekund vypne, takze ides rychlo, zacne pipat, ty zacnes brzdit a rusicka sa o 6 sekund po prvom pipnuti vypne, takze ta policajt zamera, avsak za tych 6 sekund mas teoreticky cas spomalit na povolenu rychlost. Dalsou vec je, ze ci ma policajt opravnenie a technicke prostriedky na to, aby ti dokazal antiradar v aute. V Cesku takato legislativa neexistuje, takze jedine ti ho dokaze tak, ze sa priznas k pokute. V pripade, ze sa nepriznas, tak smola, policajt ti nema moznost to dokazat.
Ak by niekoho zaujimalo co to k radarom, tak odporucam pozriet tieto stranky:
http://www.bezpokut.sk/web/index.php?op ... &Itemid=48
http://www.antiradary.sk/faq/
http://www.antiradary.sk/clanky-zaujimavosti/2/
http://www.antiradar-shop.sk/antiradary/legislativa
Aké sú slabiny policajných radarov?
- radar RAMER vždy zviera s osou vozovky 22-stupňový uhol
- osové zakrivenie cesty nesmie byť vyššie ako 10 cm na 25 m vozovky v horizontálnom smere
- rýchlosť sa tedá nedá merať z mosta, prípadne v oblúku cesty, dochádzalo by k skresľovaniu výsledkov
- chyba pri meraní nesmie byť vyššia ako plus/mínus 3 km/h. Pri extrémne prudkom spomalení teda vyhodnotí meranie ako chybné
- pri meraní za jazdy sa počas jedného merania (cca 2 s) nesmie rýchlosť zmeniť o viac ako 2 km/h, inak sa meranie anuluje
Ak by niekoho zaujimalo co to k radarom, tak odporucam pozriet tieto stranky:
http://www.bezpokut.sk/web/index.php?op ... &Itemid=48
http://www.antiradary.sk/faq/
http://www.antiradary.sk/clanky-zaujimavosti/2/
http://www.antiradar-shop.sk/antiradary/legislativa
Aké sú slabiny policajných radarov?
- radar RAMER vždy zviera s osou vozovky 22-stupňový uhol
- osové zakrivenie cesty nesmie byť vyššie ako 10 cm na 25 m vozovky v horizontálnom smere
- rýchlosť sa tedá nedá merať z mosta, prípadne v oblúku cesty, dochádzalo by k skresľovaniu výsledkov
- chyba pri meraní nesmie byť vyššia ako plus/mínus 3 km/h. Pri extrémne prudkom spomalení teda vyhodnotí meranie ako chybné
- pri meraní za jazdy sa počas jedného merania (cca 2 s) nesmie rýchlosť zmeniť o viac ako 2 km/h, inak sa meranie anuluje
-
Majro
Light Star
hojko to pekne cele zosumarizoval.. cital som tie clanky a taka bodka pre tych rychlejsich je ten posledny..
Pokuta za používanie antiradaru je maximálne 150 €, pokuta za prekročenie povolenej rýchlosti je až 650 €! Každý môže zvážiť, čo je pre neho výhodnejšie.
ale co povedat na toto ?
http://www.topky.sk/cl/11/778414/Padol- ... i-290-km-h
tam typek asi nemal nejake antipolice vybavenie, resp aj keby mal, tak by mu to vcas asi nepomohlo
) kebyze nema take okate auto, tak by takou rychlostou mohol ujst ako vo filmoch resp skusit..
) kebyze skusi ist aspon maximalkou(uvadzaju ze 317kmh) tak by ho mozno ten radar nenameral..
Pokuta za používanie antiradaru je maximálne 150 €, pokuta za prekročenie povolenej rýchlosti je až 650 €! Každý môže zvážiť, čo je pre neho výhodnejšie.
ale co povedat na toto ?
http://www.topky.sk/cl/11/778414/Padol- ... i-290-km-h
tam typek asi nemal nejake antipolice vybavenie, resp aj keby mal, tak by mu to vcas asi nepomohlo
-
Mrk
Professional
lubi sa mi, ze svajciarsko vypocitava vysku pokuty podla primu vodica, je to teoreticky rovnaky meter na kazdeho, nie jak u nas, ze ja by som rovno oblicky predal a niektory uspesnejsi by prisli len o zanedbatelnu ciastku
, ale na druhej strane, patrit do skupiny uspesnejsich, by mi to viac vyhovovalo tak ako to je 
odmeral ma radar, príde mi pokuta poštou ?
ahojte.
mám otázku. Dnes ma odmeral radar. prekročil som rýchlosť o cca 20km/hod mimo obce. Bol to radar v oprotiidúcom aute.
chcem sa opýtať. máte dáke info prípade skúsenosti s tým že či posielajú pokuty poštou ? alebo nejak inak keď ma nezastavili na mieste ?
a poprípadne ak áno tak aký postih by som mohol mať ?
diki za odpovede
mám otázku. Dnes ma odmeral radar. prekročil som rýchlosť o cca 20km/hod mimo obce. Bol to radar v oprotiidúcom aute.
chcem sa opýtať. máte dáke info prípade skúsenosti s tým že či posielajú pokuty poštou ? alebo nejak inak keď ma nezastavili na mieste ?
a poprípadne ak áno tak aký postih by som mohol mať ?
diki za odpovede
-
hojko
Site Admin
Re: odmeral ma radar, príde mi pokuta poštou ?
Myslim, ze sa to tu rozoberalo v lete. Co som sa pytal kamarata policajta, tak pokial nezastavia auto na mieste, tak pokutu domov neposielaju z dovodu, ze nie su ludia na tieto papierovacky. Takze pokutuju len tych na mieste. To iste plati aj v pripade, ak sa stopuje napriklad na dvojprudovej ceste a chce odstavit auto v tom vzdialenejsom pruhu, ale v blizsom ide napr. nalozeny kamion. Nenecha sa preto zabit kamionom, ktory nezastavi, ak mu skoci do cesty..., takze musi do zaznamu napisat dovod pre aky to auto nezastavil atd...
Na to si velmi dobre pamatam,ked som sa tam pytal aj ja ako to je z tymi radarmi..kedze ja som prekrocil rychlost o 40km/h a radar bol v protismere,.. chvalabohu nemerali a doteraz mi domov nic neprislo (bolo to 8.5.2010)
fúha. tak to si ma nesmierne potešil... už len dúfam že to je teda pravda 
To, že išiel oproti s bradavicou ešte neznamena, že meral. Možno len z útvaru poslali najmladšieho kúpiť tresku a rožky a on si na to vzal služobnú fabiu.
Jedneho kamarata dokonca zastavili s tým, že auto pred ním namerali, že ide rýchlejšie, ale nestihli ho odfotiť a či je ochotný to dosvedčiť. Zvláštne praktiky, ale tak asi to tak funguje.
Jedneho kamarata dokonca zastavili s tým, že auto pred ním namerali, že ide rýchlejšie, ale nestihli ho odfotiť a či je ochotný to dosvedčiť. Zvláštne praktiky, ale tak asi to tak funguje.
jak tak citam tieto komentare velmi zvazujem kupu detektoru ...
ale mohol by mi niekto prosim upresnit nieco ?
1.Pokuta za detektor je len 150Eur ? Nic viac ?
a za 2. "Pokiaľ ide o používanie pasívnych antiradarov (detektorov), k tomuto uvádzame, že je legálne len za predpokladu dodržania podmienky, že tieto nesmú znemožňovať alebo ovplyvňovať funkciu technických prostriedkov používaných na meranie rýchlosti. V opačnom prípade - teda ak by antiradary rušili, znemožňovali alebo ovplyvňovali funkciu technických prostriedkov používaných na meranie rýchlosti - je ich užívanie zakázané."
- to modre .. teda ked to mam na okne a mam to vypnute tak je to legalne alebo ako to myslia ?
Dakujem za rady.
ale mohol by mi niekto prosim upresnit nieco ?
1.Pokuta za detektor je len 150Eur ? Nic viac ?
a za 2. "Pokiaľ ide o používanie pasívnych antiradarov (detektorov), k tomuto uvádzame, že je legálne len za predpokladu dodržania podmienky, že tieto nesmú znemožňovať alebo ovplyvňovať funkciu technických prostriedkov používaných na meranie rýchlosti. V opačnom prípade - teda ak by antiradary rušili, znemožňovali alebo ovplyvňovali funkciu technických prostriedkov používaných na meranie rýchlosti - je ich užívanie zakázané."
- to modre .. teda ked to mam na okne a mam to vypnute tak je to legalne alebo ako to myslia ?
Dakujem za rady.
-
Mateq
Medium Professional
Nič ti nepríde...
Vedia vôbec bradavice merať za jazdy? (t.j. odrátavať rýchlosť protiidúceho auta, ak sa hýbe aj auto s bradavicou?)
Vedia vôbec bradavice merať za jazdy? (t.j. odrátavať rýchlosť protiidúceho auta, ak sa hýbe aj auto s bradavicou?)
-
Grim
Darca
...detektor mať môžeš, ale rušičku nie...v rakúsku nesmieš mať ani detektor a ani vypnutý...
Vedia, u nás medzi BA-SC a SC-TT večne behaju fabie s bradavicami hore - dole. Prejde úsek, otoči sa a ide naspat. Kamera na okne a spolujazdec s notebookom na kolenach..
-
D4vid
Medium Star
A potom ako zastavujú? Namerajú ma v protismere... a otočia sa? či majú na konci cesty dalších zelených kamarátov?
-
D4vid
Medium Star
Detektor nezachytí ten signál až keď ma zamerajú? T.j. neskoro...