Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
millhauZ
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa millhauZ »

ja si nepotrebujem nic dokazovat a ani sa hrat na "macha" s tou foto si si to mohol odpustit.. Proste som poradil chalanovi jak ma cvicit, teda ako cvicim ja... kludne si pozri ronnie forum a rozpisy ..
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

na ronnie forume som tiez regnuty a za prve je rozdiel ked niekto cvici 15-20 rokov a proste mu uz klasicke trojdnove full body neslape, lebo ten sval je uz uplne niekde inde a za druhe prave tam su velmi casto omielane full body rutiny u ludi ktori necvicia profesionalne
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

sak tam je rozpis na cele telo, citaj .. pisal som, ze napr. na prsia 3 cviky, na biceps tiez a pod.. vobec to neni chu****
:) Však áno, ale zle. Je to split a to proste nie je dobré. Celé to opísal ColdRain a písali sme to tu už asi tisíckrát, takže nebudem to tu zbytočne špiniť.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Začinam po ročnej prestávke opäť cvičiť, začnem prvé dva mesiace nejakým full body, pravdepodobne Korte ten neskalam nikdy.... Zabudol som však tie hodnoty koľko g/kg sacharidov mám prijať v tréningový a v netréningový deň .... bielkoviny nejak 2 - 2,5g/kg sa mi zdá.... Videl som o tom dobrý článok ale ani za boha ho neviem nájsť ako rozrátať kalorie v objeme
KaptMichal
King
King

Príspevok od používateľa KaptMichal »

Skratka nestiham - casovo, možno sa mi to podari ale nie v tejto najblizsej buducnosti... No a ako to je s tym ci posilovat jeden sval viacerymi cvikmi za den? Ano alebo nie?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

millhauZ napísal:ja si nepotrebujem nic dokazovat a ani sa hrat na "macha" s tou foto si si to mohol odpustit.. Proste som poradil chalanovi jak ma cvicit, teda ako cvicim ja... kludne si pozri ronnie forum a rozpisy ..
To jak cvicis ty a ze to mozno zabera na teba nemusi byt nejak obvzvlast zazracny trening a uz vobec nie ked je to split 3x do tyzdna.

Objemovy trening a jeho zaklady boli vysvetlene dost jasne v tomto poste http://www.hojko.com/post1510298.html#p1510298
ColdRain napísal:na ronnie forume som tiez regnuty a za prve je rozdiel ked niekto cvici 15-20 rokov a proste mu uz klasicke trojdnove full body neslape, lebo ten sval je uz uplne niekde inde a za druhe prave tam su velmi casto omielane full body rutiny u ludi ktori necvicia profesionalne
Ono podla mna aj profesionali robia chybu v tom ze idu klasicke splity kde precvicis partiu len raz do tyzdna. Aj kebyze idem sypat urcite neprejdem na split, prave naopak, este zvysim frekvenciu a aj volume.

V splite ako takom nevidim vobec ziadnu vyhodu. Zastancovia hovoria ze sval precvicis z kadzych stran s roznymi cvikmi viac ho vycerpas cim stimulujes viac vlakien. Tato myslienka je podla mna sama o sebe blbost ale to nechajme tak. Povedzme ze tu milhauz ide cvicit split a v jeden den da 4 cviky na biceps poriadne ho vycerpa, rozbie rozpali a znova ho bude cvicit o tyzden. Ale co mu je to platne ked ten sval regenruje aj tak len nieco do 48 hodin? 5 dni akurat tak zabije, strati cas ktory mohol vyuzit dalsim cvicenim. Tie 4 cviky mohol radsej rozdelit do kazdeho dna a kazdy den ten biceps precvict tym jednym cvikom. Do tyzdna bude mat rovnake volume ako keby isiel split dokonca s vacsou vyhodou kedze nebola az tak velka zataz na CNS a da sa tu viac vyuzit periodizacia, co by malo mat predpoklad na silove zlepsenie.

Oosbne vidim vyhody splitu len v tom ze ked je tazka stagnacia by sa mohol hodit.
KaptMichal napísal:Skratka nestiham - casovo, možno sa mi to podari ale nie v tejto najblizsej buducnosti... No a ako to je s tym ci posilovat jeden sval viacerymi cvikmi za den? Ano alebo nie?
Kazdy den ked pojdes do posilovne davaj viacklbove cviky, drepy, mrtvoli, benchce, pritahy, tlaky nad halvou, klyki, zhyby. Tymto precvicis cele telo, odporucam ti precitat hlavne tie principi o objeme v tom odkaze vyzsie.
ColdRain
Addict
Addict

kali, pre mna je profesional clovek ktory cvici dvojfazovo, kazdy den, cize aj pri splite precvici kazdy sval tri krat do tyzdna, samozrejme to uz ide ruka v ruke s nalezitou sypkou
kali520
Darca
Darca

ColdRain napísal:kali, pre mna je profesional clovek ktory cvici dvojfazovo, kazdy den, cize aj pri splite precvici kazdy sval tri krat do tyzdna, samozrejme to uz ide ruka v ruke s nalezitou sypkou
Ano ale to uz ani nie su az tak moc splity. Narazam tu skor na treningy ala muscle fitness a tie ich neuveritlne odhalujuce clanky typu trening bicepsu podla Cutlera atd atd... Proste Ludo Major tiez z niecoho musi zit tak tam pastne volaky vymysleny trening a obrazok Colemana a uz je to Colemanov najlepsi trening vsetkych cias. A ked aj Coleman je tak velky tak aj ja musim byt po tom treningu tak velky.

Splity su mytus podla mna ani vrcholovy profesionali necvicia tak ako to pisu v kulturistickych casopisoch.
ventilare
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ventilare »

ejha ale ste to tu poriadne rozbehli, inak prajem nam tu fitnesakom/kulturistom a vsemoznym inym, stastne a vesele, nech nam to posilovanie ide minimalne tak ako doteraz.
ColdRain
Addict
Addict

tak podla mna, je to u tych profesionalov skor tak, ze ked vidia, ze im nejaka partia zaostava tak jej viac dopraju, lebo ked uz je ten sval permanentne namahany 20 rokov a biceps ruka ma 60cm obvod, tak jej nestaci dat dve serie aby rastla, ti profesionali si proste idu uplne svoje, cvicia to co treba a potom pride niekto spyta sa ich co cvicili pred olympiou on mu to povie a ako pises je ztoho trojstranovy clanok ako precvicit biceps a nasledne kazdy ide 15 serii na biceps aj ked ma tne jeho biceps obvod 25cm...
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

Mam pred sebou posledne 2 tyzdne TBT treningu, preto by som najradsej uz aspon priblizne vedel akym treningom budem pokracovat? Vedeli by ste mi poradit ci este nejaky full body ako HST alebo uz prejst na trening menej partii viac serii ? Dik
ColdRain
Addict
Addict

môžeš ísť znova HST ;) alebo skús nejaké lifterske rutiny ako je Korte, prípadne Bear
bobo3
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bobo3 »

pls poradte ako sa clovek domuti zacat chodit do fitka(posilovne) ako v tomto som laik takpls ziadne odborne vyrazi =) diky
kali520
Darca
Darca

bobo3 napísal:pls poradte ako sa clovek domuti zacat chodit do fitka(posilovne) ako v tomto som laik takpls ziadne odborne vyrazi =) diky
Co chces pocut? Vyzlec sa pozri sa do zrkadla a daj si otazku ci chces byt do konca zivota panic, myslim si ze motivaciu ziskas :D
ColdRain napísal:môžeš ísť znova HST alebo skús nejaké lifterske rutiny ako je Korte, prípadne Bear
HST je skoro to iste co TBT takze to by som na jeho mieste nejsiel. Korte a bear moze vyskusat ale u mna moc vysledky po nich neboli, ja osobne by som skor odporucil GVT ked uz chce delit tie partie.
tomasjuve
Novice
Novice

Príspevok od používateľa tomasjuve »

ja cvicim od buka do buka alebo skor pocitovo nemam moc rad splity zacal som asi jeden ale nedokoncil , klucove je zladit intenzitu a objem treninku pre individualne potreby cviciaceho.

pridavam svoje maxka na bench press a deadlift

nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Takze oboznamil som sa trochu s tym GVT, ide sa tam 10x10.
Napr 1.den priklad treningu:

Deň 1 - Prsia a chrbát

A1) Tlaky jednoručiek na negatívne sklonenej lavičke, neutrálny úchop 10 sérií x 10 opakovaní 4020 90s
A2) Zhyby podhmatom 10x10 4020 90s
B1) Rozpažovanie s JČ na šikmej lavičke 3x10-12 3020 60s
B2) Príťahy JČ 3x10-12 3020 60s

Je to vlastne antagonisticky trening a idem takto ak som to dobre pochopil:
1.seria - Bench press
1.seria - Zhyby na hrazde
2.seria Bench press
2.seria Zhyby na hrazde
...
potom tak isto aj druhy cvik na danu partiu... Cvici sa to vlastne 4 krat do tyzdna alebo ako ?
Utorok, Streda, Piatok, Nedela by sa dalo alebo ako ??? Lebo 3 dni prestavka by bola asi moc z piatku do utorka necvicit....
a este jedna vec - co je tempo:4-0-2-0, B tempo:3-0-2-0

toto je samozrejme len 1.faza treningu
ColdRain
Addict
Addict

zle si to pochopil...dokoncis prsia, vsetkych 10, ides na chrbat 10, potom das tie doplnkove cviky na prsia3serie a potom na chrbat...
tempo 4-0-2-0 je 4sek. negativna faza (spustanie pri benchi), 0sekund prestavka v konecnej polohe, 2sekundy pozitivna faza(tlak) a 0sekund prestavka v konecnej polohe, v praxi proste co najdlhsie brzdis cinku ked snou nepracujes a co najrychlejsie tlacis/stahujes...

//autoeditácia príspevku (29 Dec 2010, 11:35)
p.s. tak nudný tréning ako je GVT som este nevidel, pre mna bolo tých 10sérii vyslovené utrpenie už po týždni...furt to iste jak papagáj

//autoeditácia príspevku (29 Dec 2010, 11:36)
p.p.s. cvičí sa to tri krát do týždňa, PON, STR, PIA ... PON, STR, PIA
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:zle si to pochopil...dokoncis prsia, vsetkych 10, ides na chrbat 10, potom das tie doplnkove cviky na prsia3serie a potom na chrbat...
tempo 4-0-2-0 je 4sek. negativna faza (spustanie pri benchi), 0sekund prestavka v konecnej polohe, 2sekundy pozitivna faza(tlak) a 0sekund prestavka v konecnej polohe, v praxi proste co najdlhsie brzdis cinku ked snou nepracujes a co najrychlejsie tlacis/stahujes...

//autoeditácia príspevku (29 Dec 2010, 11:35)
p.s. tak nudný tréning ako je GVT som este nevidel, pre mna bolo tých 10sérii vyslovené utrpenie už po týždni...furt to iste jak papagáj

//autoeditácia príspevku (29 Dec 2010, 11:36)
p.p.s. cvičí sa to tri krát do týždňa, PON, STR, PIA ... PON, STR, PIA
Aha tak teraz som uz pochopil akurat potom nechapem preco na stranke je to pisane takto, ze idu dva dni po sebe ked sa to ako vravis cvici Pon, Str, Pia.

Deň 1 - Prsia a chrbát
Deň 2 - Nohy a brucho
Deň 3 - voľno
Deň 4 - Ruky a ramená
Deň 5 - voľno
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

nestik: daj si pondelok - streda - piatok - nedela - utorok - stvrtok ..kazdy druhy den :)
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Hellboy248 napísal:nestik: daj si pondelok - streda - piatok - nedela - utorok - stvrtok ..kazdy druhy den :)
lenze to je v tom ze v pondelok nemozem :( chodim na injekcie na alergo este... iked teraz uz zacinam chodit len kazdy 2.tyzden takze by sa to dalo asi dako nacasovat... aby sa to akurat minalo
Napísať odpoveď