Zamrzanie okien v aute z vnutra

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zamrzanie okien v aute z vnutra

Príspevok od používateľa Kibo »

No neviem, minulý rok mi okná zvnútra nezamŕzali a rohožky mám stále tie isté - textilné... :)

Ten gél proti roseniu mám u bratranca v garáži, neviem sa dokopať ísť ho zobrať a vyskúšať, už som nad tým uvažoval, či to zaberie. Len si neviem predstaviť aplikáciu pri -3°C :P
Sovjet
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sovjet »

Všetko čo tu hovoríte je pohoda. My máme Punto, ktoré predčasom neodborním zásahom môjho brata do tesnenia prestalo tesniť a do auta začalo zatekať. A tak sa z auta stávala jaskyňa, nenormálne mokli tapacíre, blby repráky, auto sa nedalo vykúriť a bola v ňom v kuse zima atď. Riešenie bolo prosté za 63 € vo Zvolene pretesnené všetky okná a odvtredy pokoj. Podobné spreje a handry proti roseniu nezaberali. Toľko moje skúsenosti.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Tak ale to už bol extrémny prípad :D My v aute zatiaľ cencúle a klzisko nemáme :P
Meken
King
King

Príspevok od používateľa Meken »

Ved sklo z vnutra zamrza prave preto, ze auto dobre tesni a nepusti studeny vzduch dnu a ani teply von... takze sa orosia okna a zamrzne to.
Skusil som to vyvetrat no asi malo, kedze dnes rano to bolo zase zamrznute :P :D
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

dnes rano ked som sadol do auta, tak som mal uplne vsetky okna z vnutra zamrznute. Neviem co sa za posledne dni s nim robilo, ale ked som sa vracal domov, tak som si vsimol, ze je zapnty iba vnutorny okruh, takze to bolo asi tym. Uvidime zajtra :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Trochu to tu obnovím... zatiaľ nemrzne, takže nemám problém so zamŕzaním okien... ale mám problém s nadmerným rosením okien zvnútra počas jazdy.

Stáva sa mi to posledný týždeň.. niekedy mi v tomto počasí stačilo mať ventiláciu nastavenú na okná na druhý stupeň a všetko bolo OK. Teraz posledný týždeň mám na štvrtom stupni a aj tak sú bočné zadné okná totálne zarosené už po 15min jazdy... predné bočné a čelné sklo však tiež nie je úplne bez rosy. Nosil som asi týždeň mokré handry v aute - môže to byť spôsobené tým? Lenže handry som vzal v pondelok večer domov vysušiť... a v utorok večer sa mi aj tak okná začali rosiť. Opäť som pátral v aute, čo to môže spôsobovať.... celý interiér je suchý, akurát v kufri som si našiel dve orosené plechovky nealko piva... a dve orosené petky nesýtenej Lucky. Skúsil som ich vybrať, som zvedavý, čo to spraví dnes, možno sa ešte auto nestihlo vyvetrať od tých mokrých handier, ktorými som pred týždňom umýval auto.

Alebo čo ešte môže spôsobovať také nadmerné rosenie okien počas jazdy??? Jedná sa o Fabiu I, bez klímy, vnútorný obeh vypnutý, ventilácia sa zdá byť v poriadku, vzduch fúka dostatočne silno.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ak vzduch zohreješ, je schpný absorbovať viac vlhkosti...potom tento teplý vzduch treba vyvetrať a znovu studený zohriať...vzduch sa oteplí a zvlhne a ten vlhký treba vyvetrať...takže ak si zakúriš a okná sa odrosia, znamená to, že tá vlhkosť je vo vzduchu...ak vystúpiš a nevyvetráš ten teplý vlhký vzduch, tak hneď ako ochladne, začne sa tá vlhkosť zo vzduchu zrážať na oknách...a keď zase prídeš, čuduješ sa, prečo máš vlhké okná...takže vždy počas jazdy sem-tam vetraj...obe predné okná úplne dole...stačí 15 sekúnd...ja to robím vždy, keď sa mi začnú trocha rosiť okná...nechám vykúriť a potom vyvetrám...a takto to opakujem zakaždým, keď vidím na oknách rosu...

//...ale to som sem už vlastne písal...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

vetrat, vetrat, vetrat, ja mam liftback a rosi sa mi zadne okno pretoze tam klima proste nedofukne, stahujem zadne okna asi o 10cm, trocha sa sice zvysi hluk, ale ofukuje zadne okno a zaroven aj zadne bocne okna a no problem :)
brm
Darca
Darca

Grim napísal:takže ak si zakúriš a okná sa odrosia, znamená to, že tá vlhkosť je vo vzduchu...ak vystúpiš a nevyvetráš ten teplý vlhký vzduch, tak hneď ako ochladne, začne sa tá vlhkosť zo vzduchu zrážať na oknách...a keď zase prídeš, čuduješ sa, prečo máš vlhké okná
njn... lenže mne sa rosia počas jazdy, keď si kúrim... keď odídem z auta a prídem k nemu o pár hodín, okná nie sú zarosené.. zarosia sa opäť až po 10-15 min jazdy.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...aj tak ti pomôže vetranie...vetraj, vetraj, hneď ako sa začne rosiť...ked sa ti nerosia okná ráno, znamená to, že v aute nemáš vlhko, ale keď začneš kúriť, tak tá vlhkosť sa tam nanosí...možno sa vyzráža na studených oknách tvoj teplý dych...vlhké handry sa už vyvetrali...problém bude inde...
brm
Darca
Darca

Jedine ma napadá, že je zblbnutá vnútorná cirkulácia vzduchu... že je stále zapnutá, aj keď som ju ja nezapínal - aj keď mi nesvieti to tlačítko.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Vymen pelovy filter. Ak mas klimu, dobre je nechat ju pustenu na automatiku (bezi aj odvlhcovac) a nevypinat ju.
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

nema klimu...
ja zase rano, kym nemrzne, stiahnem okna taky 1cm dole a nerosi sa celne a ani bocne... je to o vetrani alebo treba klimu, nech vysusuje vzduch...
a suhlasim s testom, treba vymenit pelovy filter... uz aj ja planujem na svojom, nech nemusim furt klimu zapinat, lebo bez klimy nie je sanca nieco dosiahnut, co sa odhmlievania tyka bez pootvorenych okien (ehm, zima)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Miliónkrát opakované, ak sa po čase začnú rosiť, treba vykúriť a potom vyvetrať.
Ak je to nejaký permanentný problém, stačí mať pustený ventilátor na minime na čelné sklo alebo ak je urgentný problém tak zapnúť na klíme odhmlievanie.
Ešte ma napadlo, dať si do auta aj nejaký pohlcovač vlhkosti, niečo ako v topánkach bývalo taký sáčok s granulami.
Alebo kilo ryže :D

Inak pretieratie niekto tesnenie silikónovým olejom aby neprimŕzali dvere alebo ako to riešite?
brm
Darca
Darca

Klímu nemám, peľový filter bol menený v máji (trvanlivosť vraj 30tis. km)... auto za 11 rokov nikdy nemalo tento problém, objavil sa až teraz posledný týždeň... no vlastne teraz v sobotu... preto riešim, bo ma to riadne serie.. heh.

Ja nikdy nepoužíval silikónový olej.. až minulú jeseň som našiel jeden na záhrade v garáži.. tak som ho hneď aplikoval. Či pomohlo, neviem.. ale celú minuloročnú zimu som nemal problém otvárať dvere.

:)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som včera silikónovým olej vystriekal všetky tesnenia a plasty a úplne to ožilo. Vizuálny dojem bol fakt dobrý a malo by to teda chrániť aj pred tou vodou :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...silikónový olej som tiež nedávno použil nielen na gumy na dverách, ale na všetky exteriérové plasty...bolo to strašne vyblednuté a tým olejom to bolo ako nové...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

da sa to aj glycerinom?
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Akoze uz som zazil dost ale zamrznute okna z vnutra to teda nie :D nevetram a problem s tym nemam.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas napísal:da sa to aj glycerinom?
Áno, niektorí vravia, že je to ešte lepšie. Základ je ale silikónový olej, takže stačí kúpiť ten najobyčanejší multifunkčný. Lebo kúpiš na prístrojovku, potom na vonkajšie plasty a neviem, čo ešte; pozrieš na zloženie a zistíš, že je to z väčšej polovice silikonový olej.
Ale fakt odporúčam na oživenie plastov.
Napísať odpoveď