[Blog] MC Donald

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: [Blog] MC Donald

Príspevok od používateľa ephramko »

kamaratka robila v McDonalde a mali vnutorny prikaz, ze pocas pracovnej doby mohli jest len jedlo z McDonaldu, vlastne jedlo si nosit nemohli a kupovat od konkurencie uz duplom nie...no a samozrejme zbytky a starsie jedlo dojedat nemohli, ale vsetko si museli zaplatit...aj ked ako zamestnanci platili polovicnu cenu...

no a s tymi bezdomovcami, oni maju zradla dost, aspon tu v bratislave...vacsinou im chybaju cigy a chlast...tiez im tu kazdy den pravidelne varia jedlo za nejaku symbolicku cenu...raz som naivne chcel dat bagetu takemu zobrajucemu bezdakovi a ten hned povedal, ze to co je, ze to nechce...a opytal sa ma, kolko mam drobnych v penazenke...tak som ho poslal do prdele a to bolo naposledy co som pre nich chcel nieco urobit, obcas si kupim notabene, taki sa aspon nieco snazia robit...

si raz pamatam, ked asi pred 3rokmi u nas v bufete chodil upratovat rano zachody jeden miestny bezdomovec, a mi raz ukazoval notabene, ze tam su jeho fotky... :D a vazne boli, bol tam o nom clanok, lebo on zije za mestom v lese, kde si postavil taky "dom na strome" :D

na tie chleby pri kontajnery by som sa vykaslal...nabuduce to nakrajaj na kocky, nechaj uschnut a stvrdnut a daj do nejakeho krmitka alebo budky na okno/balkon...teraz v zime to podla mna bude pre mestske vtaciky uzitocnejsie, ako ocakavat ze si nejaky bezdomovec zobere z kontajnera plesnivy chleba...ked sa ti vyrabat alebo kupovat budka nechce, dost rychlo sa da vyrobit krmitko z obycajnej plastovej plase a nejakeho spagatu...
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

Lub0$ napísal:Bezna prax v zapadnych krajinach, hovorim z vlastnej skusenosti, nejde len o jedlo ale o hocjaky produkt, pracoval som v obchode, tiez by som dostal padaka za vzatie si produktu ktory letel do kosa, lebo bol poskodeny alebo stary...a s jedlom sa tu nesetri...bezne sa to vyhadzuje, nie len v McDonalde, plytva sa tu jedlom vo velkom. Nikdy nemali biedu tak si nevedia vazit...kym ich ta bieda nepostihne, tak je darmo im nieco vysvetlovat.
jedlo sa vyhadzovalo vždy a všade, vezmite si veľké supermarkety koľko ich tam je - viete si predstaviť tie likvidačky, hlavne na ovocie a zeleninu?

koho však trápi plýtvanie jedlom tak by sa mal pozieť po programe zvanom Potravinová banka, tie "spoločensky uvedomelejšie" firmy ktoré vyrábajú/predávajú potraviny tam prispievajú potravinami ktoré sú pred expiráciou avšak boli dobre skladované, tie sú rozdeľované sociálne slabším skupinám obyvateľstva.

ad McDonald - jedol som v ňom 3x, chuťovo ma to nijak neohromilo, skôr ma nemilo prekvapil nevkusný interiér a ruch. nejak sa tam nehrabem.
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

My sme tento rok boli na školskom výlete v PL :D V krakowe sme mali rozchod... hlad nás zahnal do prvého mc donaldu... asi o 15 minút sme sa vrátili... a všetci skončili na Wc :D
takže "kvalitka"
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nedávno som videl test, niekto si kúpil ten "základ", žemla s massom + hranolky a každý deň to fotil. Nechal to len tak položené na stole.

Dostal sa po nejaký 250 deň, tam bola posledná foto. Prakticky nič sa tomu nestalo, trocha to obschlo, inak nič.

Kvalitka. :roll:
xmatkoo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa xmatkoo »

Screw you Grim... Cartman by ti povedal ake je KFC suprove :D odporucam pozriet 14x03 Medical Fried Chicken * http://www.southparkonline.eu/a14-seria/a14x03/ :D :D presne to vystihuje nielen KFC ale vsetky fastfoody :]
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nie, ďakujem, netreba...mám vlastnú skúsenosť...
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

Grim napísal:Všímam si že čoraz viac je MC Donald zameraný na deti.
MC Donald bol vzdy zamerany na deti, nalakaju ich na happy meal a ked si na ten odpad zvyknu tak tam chodia aj v dospelosti a su taky osprosteny ze tam znova vezmu svoje deti, holt marketing
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

hughito napísal:Nedávno som videl test, niekto si kúpil ten "základ", žemla s massom + hranolky a každý deň to fotil. Nechal to len tak položené na stole.

Dostal sa po nejaký 250 deň, tam bola posledná foto. Prakticky nič sa tomu nestalo, trocha to obschlo, inak nič.

Kvalitka. :roll:
myslim, ze to nie je az take strasne: http://aht.seriouseats.com/archives/201 ... sults.html
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Myslím, že niektorí ľuďia nemajú radi Mc Donalds len z princípu... Súhlasím s tým plytvaním je to hrozné... No nevidím nič zlé na kvalite jedla, ktoré tam je. Samozrejme je blbosť jesť mcdonald 3x za deň.....
A k tomu, že Mc donald hamburgre nechytajú pleseň a pod. neni to tým, že v tom neni žiadna voda? len mastnosta? :D aspon podľa mňa... pretože baktérie potrebujú isté podmienky na to.... a bez tej vody to ide ťažko...
Mc donald mi chutí a nemám s nim problém :) Oveľa viac mi vadia napr. ľuďia, ktorí fajčia, chlascú... myslím, že "nezdravý" Mc donalds je proti tomu nič
hughito
Redeemer
Redeemer

myslim, ze to nie je az take strasne:
Ja som nepísal o 12 rokoch :) ..škoda, že neviem, kde som to videl. By som to sem poslal v originále. :twisted:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

hughito napísal:Ja som nepísal o 12 rokoch :) ..škoda, že neviem, kde som to videl. By som to sem poslal v originále. :twisted:
paci sa
http://www.novinky.cz/koktejl/210613-po ... lisen.html
hughito
Redeemer
Redeemer

To je ono. Nechápem ľudí, ktorí sa v podobných predajniach pravidelne stravujú.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito - nestravujem sa tam pravidelne, ale tých ľudí, ktorí sa tam pravidelne stravujú chápem. Bol by som jedným z nich, keby som mal MC donald bližšie. Chceš celý život stráviť rozmýšľaním nad tým, čo je zdravé a čo nie? Jem to, čo mi chutí a ak mi zachutia hovná, tak ich budem jesť bez ohľadu na to, či sú zdravé, a je mi jedno, čo si o tom kto pomyslí.
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Pred pár rokmi nám naša triedna vybavila exkurziu do Mc Donaldu. Jako decká nás zobrali aj do mraziarenských boxov, aj všade..
Odkedy som tam videla to čo tam bolo, tak proste to nemôžem ani jesť..
Všetky tie žemle v takých vákuových vreckách, sú tam niekolko týždnov, potom sa len zohrejú aby vyzerali akože "čerstvé" to mäso čo sa dáva do hamburgerov, tiež všetko vysoko zmrazené,kto vie jaký bordel tam v tom je.. potom všetky tie vrecia so sirupami čo tam boli..omáčky... tolko éčok vo všetkom... a aj tak to všetci jedia jak šlahnutí.. za tie pidi porcie, a tú sumu mám v dobrej reštike denné menu a nažerem sa do prasknutia..a nie jak z hentoho :nono:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ako som napísal...nech sú v tom aj hovná (osobne si myslím, že v tom určite nejaké budú)...aj tak to budem jesť keď mi to chutí...
hughito
Redeemer
Redeemer

Kľudne, je to tvoja voľba. Škodíš si sám sebe. A príde mi rozumné sa zamýšľať nad tým, čo jem a ako to vplýva na moje zdravie.

Hlavne, že ak sa robia pyramídové rebríčky hodnôt, zdravie dávajú takmer všetci na prvé miesto. Realita je však niekde inde.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...zdravie?...áno zdravie...ale také zdravie, že nechcem mať rakovinu, že nechcem mať amputovanú nejakú časť tela...také zdravie...a nie také zdravie, či mám zvýšenú hodnotu soli v organizme :roll: ...to mi nedávno zadrela doktorka...že nemám soliť...
kafiatko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kafiatko »

Pozri sa, ja som to nepísala aby som to niekomu zhnusila.. myslím že všetci sú tu na toľko dospelí a svojprávni aby každý vedel čo mu chutí, a rozhodol sa čo bude jesť alebo nie.. Ja som len opísala moju skúsenosť..a naďalej sa budem riadiť tým že dám 5 euro za kvalitný obed radšej niekde v reštike, ako kúpiť si menučko, a za hodinku som z toho hladná jak šlak :( to je celé.. nikoho tu nejdem presviedčať o tom že nech neje fastfoody
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...no ja niesom tyn typ človeka, ktorému znechutíš jedlo tým, že mu začneš hovoriť o tom, čo všetko tam môže byť...a v reštaurácii to môže byť v podobnom stave...rozdiel je len v tom, že kuchyňu MCD si videla a kuchyňu reštaurácie nie...čo ak im tam po tom behajú potkany?...
hughito
Redeemer
Redeemer

Takže zdravie je len o rakovine a amputáciách ?

Nemienim tu debatovať o takejto veci, je to tvoj postoj a tvoje telo. :wink:
Napísať odpoveď