[Blog] MC Donald
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: [Blog] MC Donald
...to som nepovedal...zle sme sa pochopili...ide o to, že neriešim drobnosti ako hladinu soli v krvi a podobné prkotiny...
hughito zase moc nemudruj.vo vzduchu ktory ja dennodenne dycham je tisikrat viac svinstva jak v blbom burgery.a to co jeme doma je totalne zdrave?v poriadku ze pijeme mlieko z krav ked ani neviem poriadne cim su krmene.ked jeme pasteky jeme aj kopyta aj kosti aj kraviu hlavu.hlavne ze ta krava bola niekde dva dni zavesena kym sa to pomlelo a bolek polivka nam to poslal do hypermarketov.co je dneska podla teba zdrave co by sme mali jest?hughito napísal:Kľudne, je to tvoja voľba. Škodíš si sám sebe. A príde mi rozumné sa zamýšľať nad tým, čo jem a ako to vplýva na moje zdravie.
Hlavne, že ak sa robia pyramídové rebríčky hodnôt, zdravie dávajú takmer všetci na prvé miesto. Realita je však niekde inde.
Grim:
Son-Goku: Tvoje argumentovanie je postavené na hlavu. Čiže, ak prijímame niečo zlé, tak tomu treba ešte pridať čo to dá, nie ?
Áno, jeme aj iné nezdravé veci ako sračky z McDonaldu, avšak, nemá to s tým žiadnu súvislosť. Tu sa bavíme o MCD.
Proste, tvoj pohľad na túto vec je takýto: máme osobu, ktorá často pije a často fajčí. Jedného dňa sa rozhodne, že skončí s cigaretami. Avšak, príde Son-Goku a povie, že načo, veď aj tak piješ a to je nezdravé tiež.
Neviem čo má spoločné hamburger z McDonaldu s hladinou soli, ale nevadí...to som nepovedal...zle sme sa pochopili...ide o to, že neriešim drobnosti ako hladinu soli v krvi a podobné prkotiny...
Son-Goku: Tvoje argumentovanie je postavené na hlavu. Čiže, ak prijímame niečo zlé, tak tomu treba ešte pridať čo to dá, nie ?
Áno, jeme aj iné nezdravé veci ako sračky z McDonaldu, avšak, nemá to s tým žiadnu súvislosť. Tu sa bavíme o MCD.
Proste, tvoj pohľad na túto vec je takýto: máme osobu, ktorá často pije a často fajčí. Jedného dňa sa rozhodne, že skončí s cigaretami. Avšak, príde Son-Goku a povie, že načo, veď aj tak piješ a to je nezdravé tiež.
-
Grim
Darca
hughito - ja som nehľadal žiadnu súvislosť medzi MCD a mojou hladinou soli...ale keď už súvislosť potrebuješ, tak hranolky v MCD sa solia až moc...ale aj na to ti seriem, keď mi chutia tak nemám problém ich zjesť aj vagón...s fajčením to neporovnávaj, fajčením škodíš aj iným, žraním sračiek len sebe...
Okrem tejto stránky sa MCD preslávil aj ako typický predstaviteľ kapitalizmu. Tým ako jednajú, ako fungujú, atď.
Inak, odporúčam tento dokument: http://watchandthink.wordpress.com/2009 ... r-size-me/
Inak, odporúčam tento dokument: http://watchandthink.wordpress.com/2009 ... r-size-me/
-
Grim
Darca
hughito - to som videl...a čo má byť?...aj FastFood Nation som videl...nepresvedčilo...to je ako keď Slota povie, že tamten je hajzel, neznamená, že naozaj hajzel je...a to, že je predstaviteľom kapitalizmu na chuti ich produktov nič nemení...
Grim, ale zober si, že tie hranolky boli vykúpané v oleji a keď ich ješ častejšie (príp. iné vyprážané jedlá, ktoré sú síce väčšinou celkom chutné, ale neskutočne nezdravé), tak sa ti môže zvýšiť cholesterol alebo krvný tlak a to môže vyústiť k rôznym chorobám. Ak sa k tomu pridá málo pohybu, tak je z toho pekný nábeh na infarkt v päťdesiatke...
Grim: Čo má byť ? Kľudne nič, ale mne nepríde normálne, aby si človek odpísal organizmus z určitého jedla. Ak sa to stane, niečo to vypovedá o tom jedle samotnom.
A ešte jeden článok, prečítajte si
.
A ešte jeden článok, prečítajte si
-
Grim
Darca
Pilifo - ale tie hranolky nechutia akoby sa kúpali v oleji...a nejedávam tam často ani pravidelne...to balenie je síce zbytočné, ale je to estetické...páči sa mi keď si to sám vybalím...áno, vyzerám ako malé decko, ale je mi to jedno...
OK hughito, tak teda poraď kde sa najesť keď si v meste a máš hlad. odstráň McD, KFC a čojaviemčoešte - marketshare si urvú iné spoločnosti, ktoré budú TAKÉ ISTÉ len v iných farbách. z nejakého malého stravovacieho podniku ktorý mal pár prevádzok v meste sa postupom času VŽDY vypracuje spoločnosť, ktorej fungovanie bude podobné ako McD.
aké je teda riešenie prosti spoločnostiam, ktoré:
- ponúkajú nezdravé jedlo
- svinia svojím odpadom prírodu
- majú marketing orientovaný na deti
nejesť u nich? tak skrachujú, lebo budeš jesť u druhých, tým pádom sa tie vypracujú - vytvoria nízkonákladový recept, unifikujú baliaci tovar, vytvoria agresívny marketing...
kruh sa uzatvára.
aké je teda riešenie prosti spoločnostiam, ktoré:
- ponúkajú nezdravé jedlo
- svinia svojím odpadom prírodu
- majú marketing orientovaný na deti
nejesť u nich? tak skrachujú, lebo budeš jesť u druhých, tým pádom sa tie vypracujú - vytvoria nízkonákladový recept, unifikujú baliaci tovar, vytvoria agresívny marketing...
kruh sa uzatvára.
-
Soviet
Darca
No ja tiez niesom pravidelnym zakaznikom "Mekaca", ale napriklad aj dnes som bol donuteny ich navstivit..
Je 1ho a vsetky potraviny a nonstopy boli pozatvarane..Vedel som, ze ked nieco podobne bolo na Velku Noc, tak som siel do "Mekaca" a tam bolo otvorene..Tak som aj dnes, kedze som nemal doma ani nic na jedenie zavital samozrejme tam..
S tou kolou je problem..Nemal som tam zapichnutu ani slamku a ked som si ju dal do batoha a prisiel domov, tak bolo kus natecene
Je to jedlo nezdrave ako tu spomina Hughito, ale tim, co tam chodia, je to fuk..AKo aj mne..Nikdy som sa zdravo nestravoval a ani tak skoro nebudem..Kedze mi je jedno, ci zajtra otrcim kopyta..Radsej si doprajem to co mi chuti, ako nasilu jest daco co nechuti
Je 1ho a vsetky potraviny a nonstopy boli pozatvarane..Vedel som, ze ked nieco podobne bolo na Velku Noc, tak som siel do "Mekaca" a tam bolo otvorene..Tak som aj dnes, kedze som nemal doma ani nic na jedenie zavital samozrejme tam..
S tou kolou je problem..Nemal som tam zapichnutu ani slamku a ked som si ju dal do batoha a prisiel domov, tak bolo kus natecene
Je to jedlo nezdrave ako tu spomina Hughito, ale tim, co tam chodia, je to fuk..AKo aj mne..Nikdy som sa zdravo nestravoval a ani tak skoro nebudem..Kedze mi je jedno, ci zajtra otrcim kopyta..Radsej si doprajem to co mi chuti, ako nasilu jest daco co nechuti
silmarill:
Vždy je možnosť. Ja viem, človek má tendenciu hľadať dôvody prečo nie namiesto toho, aby hľadal dôvody prečo áno. Je to totižto pohodlnejšie.
Inak, je to celkovo zaujímavý jav - človek tu napíše pravdu, navyše s dobrým úmyslom a všetci sa naňho zletia ako supy, že čo si to vôbec dovoľuje.
Ale v konečnom dôsledku máte pravdu, je to vaša vec, vaše telo, vaše rozhodnutie. Ako tu ktosi spomenul, kľudne jedzte aj hovná, ak budú "dobre chutiť."
Kód: Vybrať všetko
S rastúcimi vedomosťami o výžive si čoraz väčší priestor získavajú menšie siete a zariadenia, ktoré ponúkajú nielen rýchlu obsluhu, ale aj racionálnu výživu. Napríklad v Kalifornii ťahá "mastný" McDonald's za kratší koniec v súboji s chutnou a zdravou mexickou stravou (kukuričné placky plnené fazuľovým pyré s čerstvou zeleninou v zariadeniach TacoBell sú také chutné,že im podľahne takmer každý) [21].
Zdravším spôsobom je strava menej mäsitá, s vyšším podielom vlákniny, bohatá na zeleninu, ovocie, kvalitné obiloviny, z miestnych zdrojov, pokiaľ možno od ekologicky hospodáriacich pestovateľov.Inak, je to celkovo zaujímavý jav - človek tu napíše pravdu, navyše s dobrým úmyslom a všetci sa naňho zletia ako supy, že čo si to vôbec dovoľuje.
Ja by som sa v prípade týchto amerických fast foodov vôbec nezaoberal nejakým vyprážaným jedlom alebo obsahom soli, ale skôr o to čo to tam za špeciality dávajú že to trebars tak dlho vydrží. Som si istý že čerstvé suroviny z babkinej záhradky to asi nebudú 
viď trebars
http://preventdisease.com/news/09/12230 ... _hut.shtml
viď trebars
http://preventdisease.com/news/09/12230 ... _hut.shtml
-
Fabo
Hardcore addict
obycajne hamburgery domavyrobene sa (ne)kazia takisto rychlo: /dokaz namiesto slubov/
http://aht.seriouseats.com/archives/201 ... sults.html
-
javatar
Hardcore addict
nuz McDonald nie je nic moc - ani chutovo a tie ceny su dost zavratne, castejsie som tam chodil akurat ked som bol v UK, lebo to bolo za prijatelne ceny a vzdy nablizku na svk sa im vyhybam - radsej mam bageterie, kde si sami poskladate bagetu - to je asi najlepsi fast food, celkovo vsak fast foody len ked pritlaci nudza
a vasim flamom:
chapem obe strany - hughito ma pravdu v tom, ze sa treba zaujmat o to co clovek jedava, no chapem aj ostatnych, sam sa snazim poslednych par mesiacov stravovat zdravo, no planovanie stravy na par dni dopredu (ked nechcem kupovat zeleninu po 1-2 kusoch) resp. samotne rozmyslanie co chcem jest aby som bol aj najedeny, aj aby to bolo chutne je proste "starost navyse" a ked ma clovek pracu a ine starosti tak na nieco ako zdrave jedlo proste neriesi, hughito - zatial si na strednej a casu mas az moc, mas aj zdrave navyky, prajem ti aby ti to vydrzalo no rataj s tym, ze udrzat to bude tazsie (na vyske ani nie, skor po nej)
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2011, 12:54)
a vasim flamom:
chapem obe strany - hughito ma pravdu v tom, ze sa treba zaujmat o to co clovek jedava, no chapem aj ostatnych, sam sa snazim poslednych par mesiacov stravovat zdravo, no planovanie stravy na par dni dopredu (ked nechcem kupovat zeleninu po 1-2 kusoch) resp. samotne rozmyslanie co chcem jest aby som bol aj najedeny, aj aby to bolo chutne je proste "starost navyse" a ked ma clovek pracu a ine starosti tak na nieco ako zdrave jedlo proste neriesi, hughito - zatial si na strednej a casu mas az moc, mas aj zdrave navyky, prajem ti aby ti to vydrzalo no rataj s tym, ze udrzat to bude tazsie (na vyske ani nie, skor po nej)
//autoeditácia príspevku (02 Jan 2011, 12:54)
no to je celkom zrejme - vyschnute pecivo nesplesnie, alebo ste uz videli splestnuty rozok ktory bol skladovany mimo sacku?Fabo napísal:obycajne hamburgery domavyrobene sa (ne)kazia takisto rychlo: /dokaz namiesto slubov/
ako vies ze je mekac zly?ved splna rozne certifikaty a funguje v desiatkach krajinach.to skor ty si nam potreboval ukazat aky si frajer lebo do mekacu nechodis a si zarity antikapitalista.ze je to tak?hughito napísal:Grim:Neviem čo má spoločné hamburger z McDonaldu s hladinou soli, ale nevadí.
Ty si cely certifikát. Si pozri link čo som poslal oniečo vyššie, bolo okolo toho riadne haló keď sa to prevalilo, a nemám pocit že by pizza hut nebol v desiatkach krajinách Ty antikapitalistaSon-Goku napísal: ako vies ze je mekac zly?ved splna rozne certifikaty a funguje v desiatkach krajinach.to skor ty si nam potreboval ukazat aky si frajer lebo do mekacu nechodis a si zarity antikapitalista.ze je to tak?
kde je vlastne ten problem?nech si kazdy zere co chce pokial mu to chuti.a vobec bavime sa o mekaci nie pizza hut.alebo sa ten tvoj clanok stahuje aj na nich?
bavime sa o americkych fastfoodoch, žiadny rozdiel medzi nimi nieje...
Inak, mna by zaujímali názory na teraz moderné čínske fastfoody. Je to zdravé tak ako to všade prezentujú? Mal som nedávno kung pao a mal som pocit že to mäso bolo snaď polroka v oleji
Inak, mna by zaujímali názory na teraz moderné čínske fastfoody. Je to zdravé tak ako to všade prezentujú? Mal som nedávno kung pao a mal som pocit že to mäso bolo snaď polroka v oleji
a co je vlastne zdrave?to aby som vedel co mam jest a co nie lebo tam je viac oleja a tam je viac nasolene
jasne zacnime jest koru zo stromov