Velke zivotne rozhodnutie
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Velke zivotne rozhodnutie
to je pravda no. ze su aj ine pripady co maju ovela horsie zazemie. musim to teda este prehodnotit hlavne teda s nasimi este. a potom sa uvidi
Klobuk dole kamo, vazim si ta ako cloveka aj ked ta vobec nepoznam, stacilo mi precitat tvoj prvy prispevok, vidno, ze to beres zodpovedne, co sa dnesnom svete uz nevidi...vobec nie v takom veku. Osobne si myslim, ze by ste si dieta mali nechat, ziaden potrat, ako pisal Jin..dar od Boha...v nulovej sanci otehotniet, je pecka...uz sa to nemusi opakovat, a to je na zvazenie. Mozno to bola prva a posledna sanca, Boh vie....to ale nic nemeni na mojom nazore...zeby ste si to nechali. Este ked pises, ze sa potesili aj jej rodicia...no proste parada, ber to ako stastie nic ine. Drzim palce nech sa vam dari.
-
lollo
Professional
javatar napísal:Dieta je sice financne narocne ale vsetko sa da ked sa chce. Obcas sa o tom rozpravam s mojou mamou a spomina ako raz otec nedostal 3 mesiace vyplatu, ako sa mu pomaly rozbiehal biznis ked zacal podnikat. A to nas bolo 5 deti. Ziadne z deti si nepamata,ze by sme to neako pocitili. Nechcem pochybovat o tvojom bratovi, ale ak robi so SAP-om a ma problemy uzivit dieta, nech sa pozrie ako efektivne vyuziva svoje prostriedky mimo nakladov na dieta (lebo tam sa fakt neda a ani neoplaca zrazat). Moj kolega zaraba cca ako priemerny SAP-ak, asi 50% z platu mu zozerie hypoteka+energie, par krat mi povedal ze ak mam vela penazi mam si spravit dieta. Jeho zena je na materskej a spolu planuju druhe dieta. A nemam pocit, zeby zivoril.
//autoeditácia príspevku (13 Jan 2011, 15:08)
tak neni o com - nechat
a ak vasi budu na zaciatku zurit tak ich nechaj vychladnut a prinajhorosom (ale to sa vazne casto nestava) sa zmierite az ked im ukazes vnucika
nevravim ze zivoria, aj braska splaca hypoteku (aspon sa mi vidi ak sa nemylim) ale zase nie su to male vydavky
-
javatar
Hardcore addict
no nepovedal som ani ja, ze tvoj brat zivori... ja len ze ak sa stazuje... ale sme kus OT.. v tom sa jednoznacne zhodneme ze dieta je "draha zalezitost"
Určite nechať - potrat by sa mal robiť iba z vážnej príčiny. Ste spolu, máte sa radi, víziu do budúcnosti máte, rodiny vás podporia, bývať je kde, auto je..
V podstate vám nič nechýba, áno, ste mladí a je to určite obrovská zodpovednosť, ale tak už to v živote chodí. Mňa mali rodičia v takom veku, v akom si ste zhruba vy teraz.
Určite malého prcka nechať.
V podstate vám nič nechýba, áno, ste mladí a je to určite obrovská zodpovednosť, ale tak už to v živote chodí. Mňa mali rodičia v takom veku, v akom si ste zhruba vy teraz.
Určite malého prcka nechať.
?ako pisal Jin..dar od Boha...v nulovej sanci otehotniet, je pecka
Kód: Vybrať všetko
takze sanca ze by mohla mat dieta bola tak 0,5%-
javatar
Hardcore addict
trosku OT ale neda mi:
takze sanca ze by mohla mat dieta bola tak 0,5%, cize statisticky: o dieta ste sa snazili 200x. Slusny vykon na 8 mesiacov (1.2 pokusov/den). Myslene ako vtip, dobre viem, ze to takto pocitat nemozem.
takze sanca ze by mohla mat dieta bola tak 0,5%, cize statisticky: o dieta ste sa snazili 200x. Slusny vykon na 8 mesiacov (1.2 pokusov/den). Myslene ako vtip, dobre viem, ze to takto pocitat nemozem.
Jednoznačne si to nechajte! Ste zabezpečení, máte všetku možnú podporu, predpokladám, že sa lúbite a pôsobíte celkom zodpovedne...študovať sa dá aj trochu neskôr...a vzhľadom na zdravotný stav partnerky...jednoznačné
-
Arkaz
Addict
ok =) asi tka za 1-2 h to oznamime nasim tak potom vas budem informovat.
Tí to ešte nevedia ?
No to som zvedavý.
To moja teta keď oznámila takúto vec cezo mňa svojím rodičom (ja som bol malý, mal som ale 5 rokov), tak tí sa nezmohli na slovo, len ľahnúť do postele a mokré uteráky na čelo.
(Mala 19 rokov, manžel 17).
To moja teta keď oznámila takúto vec cezo mňa svojím rodičom (ja som bol malý, mal som ale 5 rokov), tak tí sa nezmohli na slovo, len ľahnúť do postele a mokré uteráky na čelo.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Ked budu preto, aby ste si h nenechali, tak sa nedajArkaz napísal:ok =) asi tka za 1-2 h to oznamime nasim tak potom vas budem informovat.
-
Arkaz
Addict
no tak a je to tu. najprv som si zavolal mamu do izby a povedal jej oco ide. ona bola najprv v soku a prekvapena to je jasne no potom sa zachovala dobre a v skratke - podrzi ma, no zato otec uplny opak.
ten zacal my do oci vyhadzovat vsetko co asi len mal dlho na srdci. ze som nezodpovedny ze nato nemam to uzivit ze nedokoncim ani strednu skolu a ze dufal ze sa tohoto ani nedozije. toho ze budem mat dieta v takom veku a ze bude musiet zivit aj to. vcelku dost ma to vzalo lebo aj ked som cakal podobnu reakciu no vahodit mi na oci to ze som ko*ot a ze nato nemam som teraz prave najmenej potreboval. ale zato ma to motivuje a irituje a je to dovod nato aby som mu dokazal ze nato mam a ze sa mylil. a spravim preto vsetko aby som mu ukazal ze nato proste mam !
jeho to prejde, mama ho upokojí nechaj ho vyhasnúť, len chvíľu vydrž, hlavu hore
-
lollo
Professional
GL vravel som toto lahke nebude avsak mal si to spravit tak aby ste tam boli obaja a obaja im to povedali nez ako tak sam...
To ze ti to otec vyhodil neber v zlom pretoze ma taktiez obavu ako sa o teba a svojho vnuka/vnucku postarat tak aby im nic nechybalo a aby ste sa mali fajn...na jednej strane ho chapem ze bol taky nahnevany ale ako bolo pisane vyssie nechaj ho vyhasnut...mozno to tyzden bude skripat ale potom to bude dobre.
GL chlapce ja by som na to nemal odvahu lebo poznam reakcie svojich rodicov na take veci
PS: A teraz mu mozes ukazat ze to dokazes ze dokoncis skolu a taktiez sa dokazes postarat...
To ze ti to otec vyhodil neber v zlom pretoze ma taktiez obavu ako sa o teba a svojho vnuka/vnucku postarat tak aby im nic nechybalo a aby ste sa mali fajn...na jednej strane ho chapem ze bol taky nahnevany ale ako bolo pisane vyssie nechaj ho vyhasnut...mozno to tyzden bude skripat ale potom to bude dobre.
GL chlapce ja by som na to nemal odvahu lebo poznam reakcie svojich rodicov na take veci
PS: A teraz mu mozes ukazat ze to dokazes ze dokoncis skolu a taktiez sa dokazes postarat...
Dnes je "trendom" že najskôr treba spraviť kariéru a až potom dieťa. Ale nikde nieje písané že to nemôže byť aj opačne 
Otca to prejde
Otca to prejde
-
Arkaz
Addict
no ona pritom bola aj priatelka. nebol som sam. nechcel som byt pritom sam tak prisla. a teraz idu cca za 6 hodin na 2 tyzdne na dovolenku tak budu mat aj oni aj ja cas na premyslanie.
Nečítala som si všetko ale určite ak sa budete obaja snažit tak to zvládnete. Minulý rok som bola v maturitnom ročníku a spolužiačka ( okolo stužkovej ) otehotnela s priatelom čo chodil do vedlajšej triedy.( boli spolu 2 roky) Maturovala myslím že v siedmom mesiaci. Malý má cca pol roka a nedávno sme sa stretli v meste a hovorila že to nie je lahké ale že určite to rozhodnutie nelutuje. Oni to mali o to horšie že nemali kde bývat lebo obidvaja bývali s rodičmi a súrodencami v paneláku kde sa ledvajs zmestili. Oni sa ale z rodičmi nezhodli. Bývali chvílu u jedných a chvilu u druhých ale boli to samé hádky oni od začiatku ich nutili aby si to dala zobrat. A ani malý ich postoj nezmenil. Hned po mature ako si našiel chalan prácu išli do podnájmu majú jednoizbový byt.. Určite nemajú lahký život ale podla jej slov" im to stojí za to" .
Tak ti prajem vela štastia v rozhodovaní a som presvedčená že sa rozhodnete správne.
Tak ti prajem vela štastia v rozhodovaní a som presvedčená že sa rozhodnete správne.
Fotra to určite prejde, to sa neboj, musí to byť šok. Je to proste zásadná vec, to nie je len tak, ako keď bolo treba oznámiť rodičom poznámku v žiackej.
To východisko máte asi 10-krát lepšie ako dotyční uvedení v príspevku vyššie, tak do toho. Prajem vám veľa šťastia !
To východisko máte asi 10-krát lepšie ako dotyční uvedení v príspevku vyššie, tak do toho. Prajem vám veľa šťastia !
predpokladam, ze tvoja priatelka sa rozhodne si to dieta nechat, kedze si je velmi dobre vedoma, ze dalsie dieta uz asi pravdepodobne mat nebude...a v takom pripade je tvoj nazor zbytocny, kedze pravne cele rozhodnutie, ci ist na interupciu alebo nie, zostava len a len na nej...
a na tebe zostava pravny zavazok, ze to dieta budes musiet zivit, ci uz sa vas vztah rozpadne alebo zostanete spolu stastni dalej a vyjde vam to...
este by som navrhol tretiu moznost, taky kompromis...ked sa to vsetko zda prilis na vas...je aj ina cesta ako neist na interupciu a zaroven sa zbavit "tohto problemu"...tzv. institut utajeneho porodu, tvoja priatelka by si to dieta nechala...porodila...cely porod hradi stat aj vsetky naklady, a hned po porode jej dieta odoberu, ani jej ho neukazu...a to dieta by islo hned na adopciu, po utajenom porode sa totiz meno matky ani otca do rodneho listu nezapisuje, vsetko je utajene, nevznikaju pre vas ziadne zavazky...a kedze dieta na papiery nema rodicov, tak je hned pravne volne, o takto male babetko a este biele je u nas velky zaujem...v takychto pripadoch stat hradi aj psychologicku pomoc...
nech uz sa rozhodnete akokolvek, uvedom si, ze mat dieta je velky zavazok, na cely zivot...a ty budes mat dieta vo veku, kedy si este sam dietatom, pretoze nie si schopny zabezpecit financne ani sam seba...a teraz budes musiet nielen zabezpecit seba, ale aj matku a dieta...takze najlahsie to nebude...mozno by vam pomohlo sa porozpravat s ludmi, ktori boli v tej istej situacii...
a na tebe zostava pravny zavazok, ze to dieta budes musiet zivit, ci uz sa vas vztah rozpadne alebo zostanete spolu stastni dalej a vyjde vam to...
este by som navrhol tretiu moznost, taky kompromis...ked sa to vsetko zda prilis na vas...je aj ina cesta ako neist na interupciu a zaroven sa zbavit "tohto problemu"...tzv. institut utajeneho porodu, tvoja priatelka by si to dieta nechala...porodila...cely porod hradi stat aj vsetky naklady, a hned po porode jej dieta odoberu, ani jej ho neukazu...a to dieta by islo hned na adopciu, po utajenom porode sa totiz meno matky ani otca do rodneho listu nezapisuje, vsetko je utajene, nevznikaju pre vas ziadne zavazky...a kedze dieta na papiery nema rodicov, tak je hned pravne volne, o takto male babetko a este biele je u nas velky zaujem...v takychto pripadoch stat hradi aj psychologicku pomoc...
nech uz sa rozhodnete akokolvek, uvedom si, ze mat dieta je velky zavazok, na cely zivot...a ty budes mat dieta vo veku, kedy si este sam dietatom, pretoze nie si schopny zabezpecit financne ani sam seba...a teraz budes musiet nielen zabezpecit seba, ale aj matku a dieta...takze najlahsie to nebude...mozno by vam pomohlo sa porozpravat s ludmi, ktori boli v tej istej situacii...
-
jin
VIP
S takýmto niečím si musel rátať a myslím, že si aj rátal. Ale vezmi si to štatisticky - dokopy máte štyroch rodičov a troch (jej + tvoja mama) sú na Vašej strane a neboj, aj otca to prejde. Nesmieš to teraz brať tak, že by Ti nedoprial, len sa skrátka zľakol... Vôbec s tým nerátal, reagoval živelne a v šoku. Mama ho upokojí a o mesiac sa budete všetci spolu tešiť na vnúčika. No a keď sa narodí, tak si na tieto počiatky nikto už ani nespomenie. A ver tomu, že to zvládnete. S tým zázemím, čo máte to utiahnete. A strednú dokončíš o to sa fakt báť nemusíšArkaz napísal:no tak a je to tu. najprv som si zavolal mamu do izby a povedal jej oco ide. ona bola najprv v soku a prekvapena to je jasne no potom sa zachovala dobre a v skratke - podrzi ma, no zato otec uplny opak.ten zacal my do oci vyhadzovat vsetko co asi len mal dlho na srdci. ze som nezodpovedny ze nato nemam to uzivit ze nedokoncim ani strednu skolu a ze dufal ze sa tohoto ani nedozije. toho ze budem mat dieta v takom veku a ze bude musiet zivit aj to. vcelku dost ma to vzalo lebo aj ked som cakal podobnu reakciu no vahodit mi na oci to ze som ko*ot a ze nato nemam som teraz prave najmenej potreboval. ale zato ma to motivuje a irituje a je to dovod nato aby som mu dokazal ze nato mam a ze sa mylil. a spravim preto vsetko aby som mu ukazal ze nato proste mam !
otca to urcite prejde, ale podobnu reakciu si cakat mohol, ked v 18tich nemyslis na to ze existuje kondom tak co si ma o tebe mysliet?
ale aj ja si myslim ze dieta nechat, tam podla mna nieje o com
ale aj ja si myslim ze dieta nechat, tam podla mna nieje o com