inak aj vy si musite zafajcene vlasy zmyt dvakrat?
Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu
Re: Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu
pach vznika druhotne rozkladom potu bakteriami na povrchu tela a tie sa tvoria a mnozia u kazdeho inak niekto sa moze osprchovat a o hodinu smrdi a niekto sa nemusi 2-3 dni a nic ...kazdemu co chuti
tak ja patrim medzi tu prvu kategoriu co opisal SRneC
bez sprchy by som tazko vyzil, vecer sa umyjem a rano uz smrdim potom a mozem sa umyvat zasa. fakt si neviem predstavit sprchu iba raz-dva krat tyzdenne.
Tak prvý deň bez mydla alebo gélu, hmm je to zvláštny pocit ale vlasy mám akési mastnejšie. No každopádne uvidíme až po pár dňoch.
sprchujem sa každý deň(1x do dňa), používam tie sprchove gély nivea. úplne ľahká vôňa, vôbec mi to nešpatí pokožku. a hlavu si umývam so šampónom každý deň, strašne rýchlo mám mastné vlasy. v lete keď je strašne horúco tak sa sprchnem aj tri krát za deň ale bez sprch. gélu
To vás nikdy nenapadlo, že vaše vlasy sú tak rýchlo mastné a tak rýchlo smrdíte práve kvôli tým hnusným šampónom ? To je normálna závislosť od toho.
uznávam, že aj ja som od šampónu a sprchového gélu zavislý, ale nemôžem si dovoliť teraz behať mesiac s mastnou hlavou, kým si moja hlava ráči na to zvyknúť 
O vlasy ani tak nejde, ide skôr o to telo.pinco napísal:uznávam, že aj ja som od šampónu a sprchového gélu zavislý, ale nemôžem si dovoliť teraz behať mesiac s mastnou hlavou, kým si moja hlava ráči na to zvyknúť
A tou závislosťou som nemyslel vás ako osoby, ale vašu pokožku.
Neviem, ale cca pred 2 dňami diskutovali o tom na jednom programe, a vraj že je to škodivé ..
Ja osobne sa sprchujem s detským mydlom , používam detské olejčeky, krémy a utierky, predsa len je to o niečo lepšie ako purfemované sprchové gély...
A ak ide o vlasy:
O tie sa snažím starať , čo najviac.. Skoro vôbec ich nefénujem, umývala som ich kedysi každý 2. deň a teraz stačí tak raz za 7 dní , ku tomu žihlavové zábaly , ale jediné , čo si neodpustím , tak to je každodenná sprcha..
Ja osobne sa sprchujem s detským mydlom , používam detské olejčeky, krémy a utierky, predsa len je to o niečo lepšie ako purfemované sprchové gély...
A ak ide o vlasy:
O tie sa snažím starať , čo najviac.. Skoro vôbec ich nefénujem, umývala som ich kedysi každý 2. deň a teraz stačí tak raz za 7 dní , ku tomu žihlavové zábaly , ale jediné , čo si neodpustím , tak to je každodenná sprcha..
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
wrtulka33, lebo tam patri to stare zname. Co je dobre pre babatko, je dobre aj pre teba. 
-
pryja
Darca
Podla mna je najlepsi taky zdravy kompromis medzi chemiou a cistou vodou:
http://wanda.atlas.sk/chcete-menej-chem ... 62617.html
A nemyslim take oeby, ako Avon, Oriflame, Yves Rocher a pod., ktore sa s velkou oblubou propaguju ako "cista prirodna kozmetika"
http://wanda.atlas.sk/chcete-menej-chem ... 62617.html
A nemyslim take oeby, ako Avon, Oriflame, Yves Rocher a pod., ktore sa s velkou oblubou propaguju ako "cista prirodna kozmetika"
To sa tak naozaj prezentuje? Mne tie Avon sprchové gély moc prírodne nevoňajúpryja napísal: ...
Rion, tiez som cital ten clanok a zaujimalo ma, ci to funguje. skusil som sa tri dni osprchovat (rano) iba vodou a tiez som sa tak zvlastne citil. len dal som si vzdy antiperspirant, takze neviem, ci som nesmrdel vdaka tomu (nechcel som to riskovat, predsa len medzi ludmi ...) a treti den som vecer trosku sportoval, tak som si dal aj gel a vzdal som sa experimentu.
no urcite sem hadz postrehy. bolo by zaujimave, keby ta aj ini ovoniavali a keby si maval aj nejaku fyzicku namahu, nech vies, ci aj vtedy je pach ok
no urcite sem hadz postrehy. bolo by zaujimave, keby ta aj ini ovoniavali a keby si maval aj nejaku fyzicku namahu, nech vies, ci aj vtedy je pach ok
posledny tyzden a pol skusam na striedacku ze jeden den sa osprchujem normal... a druhy den iba voda... a vlasy namiesto kazdy druhy den samponom tak kazdy 3. den a zatial nepocitujem rozdiel... mozno to skusim obmedzit viac..
ani priatelka nepocituje rozdiel ? 
No tak už je to skoro týždeň a nesmrdím
Ani podľa iných ľudí.. Ale vlasy som si musel umyť so šampónom lebo to bolo hrozné, nemyslím kvôli okoliu ale ja sám som sa zle cítil keď som išiel ľahnúť do postele. Skrátka s vlasmi som to nevydržal 
-
bolek
Guru
Už veľa sa písalo o častom sprchovaní intímnych partií, že to spôsobuje častejší výskyt rôznych vaginálnych infekcií u žien, lebo sa mení pH a znižuje to odolnosť voči infekciám. Tiež sú podľa mňa lepšie klasické mydlá ako sprchové gély alebo ako píše wrtulka, detskou kozmetikou sa nič nepokazí, lebo nedráždi tak pokožku. V zime sa sprchujem raz za deň, používam mydlo a vyhovuje mi to. Niekedy sa namydlím len tou penou zo šampóna, keď si umývam hlavu a úplne to stačí. Keby som robila celý deň v maštali, tak by som asi cítila potrebu sa riadne vydrhnúť, ale po celom dni s primeranou aktivitou mi to príde úplne dostačujúce. Ak sa v lete sprchujem viackrát denne kvôli osvieženiu, tak len čistou vodou a len večer sa umyjem s mydlom. 
Ja používam obyčajné mydlo a na vlasy taktiež radšej uprednostňujem klasický žihľavový šampón pred všelijakými gélmy. Bez mydla sa však sprchujem asi jedine tak občas v lete, keď si dávam sprchu skôr za účelom ochladenia, než umytia.
-
korky_bucek
Light Expert
uz viac ako mesiac nepouzivam ani gel ani sampon proste cista voda a vysledky:skoro som sa zbavil lupin,nesmrdim,nemam masne vlasy ani pokozku. snazim sa dodrzovat sprchu raz za dni vlaznou vodou alebo po fyzickej namahe.prvy tyzden som mal strasne svrbenie hlavy ale to preslo uvidime ake to bude cez leto no zatial pocitujem len pozitne poznaky a nielen ja ale aj moje okolie
-
javatar
Hardcore addict
neako mi nejde do hlavy ako sa da odmastit vlasy cistou vodou...
ja som to odkusal na intimnych partiach kde som casto certstvo po sprche pocitoval svrbenie... ale nikdy mi nedoplo ze to moze byt sprchovym gelom - this thread saved my ass
ja som to odkusal na intimnych partiach kde som casto certstvo po sprche pocitoval svrbenie... ale nikdy mi nedoplo ze to moze byt sprchovym gelom - this thread saved my ass