Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
Prosim vas, na stranke skoly je:
Uchádzačom, ktorí maturujú v školskom roku 2010/2011, potvrdí výsledky štúdia stredná škola. Vysvedčenie za 4. ročník a maturitné vysvedčenie (originál alebo overenú kópiu) pošlú uchádzači ihneď po maturitnej skúške, najneskôr do 10. 6. 2011.
Mam do prihlasky davat aj za prvy polrok stvrteho rocnika znamky ? Alebo nie a poslat komplet vysvedcko+maturu?
A dalej, na prihlasku sa nevojdu vsetky moje znamky, kedze na strednej skole sa mi menili kazdym rokom predmety, pribudali, ubudali. A teraz v stvrtok rocniku mam navyse 4 predmety a do prihlasky sa uz nevojdu.
Triedna mi povedala, ze mam niektore znamky vyhodit, napriklad telesnu a chemiu atd. (znamky ktore na tu skolu nezavazia, ktore nepotrebujem) ale priemer napisat klasicky, ako je na vysvedceni zo vsetkych predmetov.
Uchádzačom, ktorí maturujú v školskom roku 2010/2011, potvrdí výsledky štúdia stredná škola. Vysvedčenie za 4. ročník a maturitné vysvedčenie (originál alebo overenú kópiu) pošlú uchádzači ihneď po maturitnej skúške, najneskôr do 10. 6. 2011.
Mam do prihlasky davat aj za prvy polrok stvrteho rocnika znamky ? Alebo nie a poslat komplet vysvedcko+maturu?
A dalej, na prihlasku sa nevojdu vsetky moje znamky, kedze na strednej skole sa mi menili kazdym rokom predmety, pribudali, ubudali. A teraz v stvrtok rocniku mam navyse 4 predmety a do prihlasky sa uz nevojdu.
Triedna mi povedala, ze mam niektore znamky vyhodit, napriklad telesnu a chemiu atd. (znamky ktore na tu skolu nezavazia, ktore nepotrebujem) ale priemer napisat klasicky, ako je na vysvedceni zo vsetkych predmetov.
chcem sa opytat na tento odbor
v knihe je pisane..zilinska univerzita..zaujima ma odbor vozidla a motory..beru tento rok na bc aj externe?
pretoze na nete som nasiel ze externe neberu iba denne..
tu je link, aky odbor ma zaujima:
http://www.portalvs.sk/sk/studijny-prog ... a-a-motory
chodi tam niekto? skusenosti?
pripadne poradit nejaky odbor ohladom vozidiel..motorov...cestnej dopravy..najlepsie bez skusok
v knihe je pisane..zilinska univerzita..zaujima ma odbor vozidla a motory..beru tento rok na bc aj externe?
pretoze na nete som nasiel ze externe neberu iba denne..
tu je link, aky odbor ma zaujima:
http://www.portalvs.sk/sk/studijny-prog ... a-a-motory
chodi tam niekto? skusenosti?
pripadne poradit nejaky odbor ohladom vozidiel..motorov...cestnej dopravy..najlepsie bez skusok
bertoeska, tu sa docitas asi viac http://fpedas.uniza.sk/ tento rok brali aj externe, ako na buduci rok neviem, co sa budes v skutocnosti ucit si mozes pozriet tu http://vzdelavanie.uniza.sk/vzdelavanie ... =1&o=1&z=2
zatim dik
a viete mi povedat ci sa v ziline tento rok otvara externe odbor vozidla a motory..v knihe pisane tak a na nete zase inak..takze neviem ako to je..
respektive iny odpor podobny tomuto? cestna doprava..motory..pripadne informa ohladom programovanie..
a viete mi povedat ci sa v ziline tento rok otvara externe odbor vozidla a motory..v knihe pisane tak a na nete zase inak..takze neviem ako to je..
respektive iny odpor podobny tomuto? cestna doprava..motory..pripadne informa ohladom programovanie..
zavolaj si na studijne oddelenie aby si mal 100% istotu. tetky za telefonom byvaju v tomto obdobi vacsinou podrazdene 
//EDIT: vyriešené
Na City University v TN sa platí na rok 2050€ ? Nie je to prehnané ?
To sa spýtaj ich.
Časom sa tá cena aj zvýši (magister). O dosť.
Časom sa tá cena aj zvýši (magister). O dosť.
-
mihalswk
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Zdravim, neviete nahodou kde by som na nete nasiel testy na prijmacie skusky na Ekonomicku univerzitu - Hospodarska informatika ?
V BA na Paneuropskej 2300 na mrtg komunikáciu, ak by si chcel.Sajmon napísal:Na City University v TN sa platí na rok 2050€ ? Nie je to prehnané ?
-
leso789
Medium Expert
to R4ZoRs : oranžovú ročenku má MatFyz alebo oficiálne Fakulta matematiky, fyziky a informatiky
je to prehnane, ale koho nevezmu pre vedomosti musi cvakat, namiesto vysvedceni by detom mali ukazovat tieto sumicky
-
audiotrack
VIP
http://ekonomika.sme.sk/c/5745858/kolko ... odbor.html
možno niekomu pomôže pri výbere školy
nie je to prehnané, školné na súkromných univerzitách na západe sa ráta v 10 000E takže myslím, že toto je ešte suma primeraná regionuSRneC napísal:je to prehnane, ale koho nevezmu pre vedomosti musi cvakat, namiesto vysvedceni by detom mali ukazovat tieto sumicky
-
master23
Light Professional
mas pravdu nie je to prehnane, ale ta kvalita sukromnych skol na SVK je IMO velice slaba.ColdRain napísal: nie je to prehnané, školné na súkromných univerzitách na západe sa ráta v 10 000E takže myslím, že toto je ešte suma primeraná regionu
ta suma je smiesna proti tomu co sa plati v USA, skoly ako MIT,Harvard,Duke,Yale, Princeton..., stoja 40 az 55 tisic dolarov rocne.
ale zas na MIT,Yale, a Princetone je velmi velka vyhoda, ze maju need-blind policy, teda, ze platis tolko, kolko si mozes dovolit-odvodene od rodinnych prijmov a podobnych veci. takych skol v USA je len 6.
// btw audiotrack k+, velmi uzitocna tabulka.
takze ludia co vystuduju nejaky ekonomicky smer, tak hladaju tazko pracu? lebo mam v plane studovat na FMUK. ale tato tabulka ma nejako odradza.
ale nie všetky školy to tak majú, samozrejme, napr jeden známy dostal ako jeden z mála na slovensku športové štipendium na harvard, ale len polovičné a keď zrátal koľko by ho stálo len školné pohybovalo sa to v milionoch skk, takže ostal tumaster23 napísal: mas pravdu nie je to prehnane, ale ta kvalita sukromnych skol na SVK je IMO velice slaba.
ta suma je smiesna proti tomu co sa plati v USA, skoly ako MIT,Harvard,Duke,Yale, Princeton..., stoja 40 az 55 tisic dolarov rocne.
ale zas na MIT,Yale, a Princetone je velmi velka vyhoda, ze maju need-blind policy, teda, ze platis tolko, kolko si mozes dovolit-odvodene od rodinnych prijmov a podobnych veci. takych skol v USA je len 6.
// btw audiotrack k+, velmi uzitocna tabulka.
takze ludia co vystuduju nejaky ekonomicky smer, tak hladaju tazko pracu? lebo mam v plane studovat na FMUK. ale tato tabulka ma nejako odradza.
tá úroveň súkromných VŠ je v globále dosť slabá(sládkovičovo, city...) ale napr BVŠP(paneuropska VŠ) sa radí čo sa týka úrovne poskytovanej výuky ku špičke na slovensku, bohužial, študenti to tam kazia
-
master23
Light Professional
ved pisem, ze ich je 6. a aj Harvard je medzi nimi, takze neviem preco nedostal.ColdRain napísal: ale nie všetky školy to tak majú, samozrejme, napr jeden známy dostal ako jeden z mála na slovensku športové štipendium na harvard, ale len polovičné a keď zrátal koľko by ho stálo len školné pohybovalo sa to v milionoch skk, takže ostal tu
tá úroveň súkromných VŠ je v globále dosť slabá(sládkovičovo, city...) ale napr BVŠP(paneuropska VŠ) sa radí čo sa týka úrovne poskytovanej výuky ku špičke na slovensku, bohužial, študenti to tam kazia
poznam par ludi, co momentalne studuje v USA, alebo vystudovali, a tiez na sportovom stipku. Ale zas nechapem, ked je clovek velmi dobry sportovec, tak preco by chcel ist na skolu ako Harvard. kde by to bolo velmi tazke aj studovat aj sportovat.
ak smiem vediet, tak aky sport robi ten dotycny? musi byt velice dobry v tom sporte, kedze mu ponukali polovicne stipko.
ale tie pocty co si povedal, tak mi to nejako nesedi. kedze dostal polovicne sportove stipendium, to znamena, ze by platil 30.000 dolarov rocne, co niesu miliony. alebo si to myslel ako celkovo za 4 roky?
//chapem, asi si to myslel za cele studium.
hej, myslel som to celé dokopy.
ak si dobre pamätám, tak plával
ak si dobre pamätám, tak plával
Aj ked nestudujem doma, celkom ma to potesilo, lebo vymenil som odbor ktory pre mna bol v dnesnej dobe TOP, ale tak to vyzera ze som ho vymenil za nieco co ma mensiu nezamestnanost ako ITaudiotrack napísal:http://ekonomika.sme.sk/c/5745858/kolko ... odbor.html
Zdravím, chcem sa spýtať na úroveň a "ťažkosť" školy - SPU Nitra - ekonomika....
Nemám tak obavy z "obyčajných" predmetov, ale mám problém s matikou a hlavne na tú sa chcem spýtať, či je na podobnej úrovni, prípadne vyššej, nižšej ako na TUKE - ekonomika...?
a ak máte nejaké zaujímavé info o škole, tak si ich rád prečítam...
Ďakujem...
Nemám tak obavy z "obyčajných" predmetov, ale mám problém s matikou a hlavne na tú sa chcem spýtať, či je na podobnej úrovni, prípadne vyššej, nižšej ako na TUKE - ekonomika...?
a ak máte nejaké zaujímavé info o škole, tak si ich rád prečítam...
Ďakujem...