Socializmus alebo demokracia?

Diskusie na politické témy...

Chceli by ste, aby sa sem vratil PRESNE taky politicky rezim, aky bol pred r. 1989?

ano
82
14%
nie
459
80%
je mi to jedno
33
6%

Celkom hlasov: 574

J.O.S.E
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Socializmus alebo demokracia?

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Stoporko napísal: Ani kapitalizmus a demokracia nie sú dokonalé, majú svoje mušky i mušiská, no je to lepšie ako za totality. Lebo teraz má slovo SLOBODA päť svoj skutočný význam.
V čom má SLOBODA naspäť svoj skutočný význam ???? vysvetli mi to....zaujíma ma tento tvoj pohľad

Medzitým sa vyjadrím k podstate poslednej vety v Tvojom príspevku. Na začiatok chcem uviesť, že nejdem obhajovať ani socializmus a už vonkoncom nie kapitalizmus a kvázi demokraciu.

Ja Slobodu v Tvojom ponímaní nevidím v tom, že na súde majú dennodenne pravdu bohatí, známi a príbuzní sudcov, mafiáni a nevinní, poškodení a doslova zmrzačení ľudia majú smolu, prehravajú spory jedna báseň. Dokonca Boh chráň aby sa odhodlali k podaniu Trestného oznámenia na niekoho...cez konexie sa dnes da skutočne všetko a peniaze hýbu svetom tak ako nikdy predtým. Je podľa Teba možné, aby v dnešnej dobe taxikár zrazil niekoho, ako napr. môjho brata (písal som o tom na fore) a po pol roku od Trestného činu neposkytnutia prvej pomoci, neprivolania záchranky a porušenia dalších predpisov o cestnej premávke, čo je nakoniec aj zdokumentované...policajt povedal, že sa jedná o priestupok a ten sukyn syn si môže dalej ohrozovať životy nevinných ľudí ? a ešte policajt bratovi povie, že môže byť rád, že neskončil ako pred nedávnom jeden muž, ktorého doslova zmrzačil nejaký zazobanec, mesiac nemohol vstať z postele, a nakoniec súd rozhodne, že PN bola 5 dní...TOTO je SLOBODA prosím.....alebo si zapní konečne aj Televízne noviny...pred cca. dvomi týždňami mladík pri bezohľadnej jazde zobral život dvom 12.ročným dievčatkám...a čo sa mu stane ?? vraj mu hrozí neuveriteľných 5 rokov basy :shock:
Tiež som mal skúsenosť v trestnom konaní, kde som vystupoval ako svedok poškodeného a veci aké sa diali v prospech páchateľa boli niečo ako sci-fi.....právny zástupca páchateľa bol bývalý predseda súdu, znalecký posudok bol zadržiavaný, nebolo dovolene poškodenemu nahliadnuť do spisu, chirurg, ktorý sa v kolegiu vyjadrí, že k zlomenine došlo v znaleckom posudku konštatuje že k zlomenine nikdy nedošlo...ten lekár, ktorý poškodenemu zadratoval hubu nemal ani len konanie o zodpovednosti za škodu pri výkone povolania....Toto je tá demokracia o ktorej hovoríš ????
Skús sa isť dnes niekam sťažovať....birokracia je sprievodný jav tejto doby...pohroz niejakému uradničkovi, že sa pôjdeš na neho sťažovať, Ti to nepomôže a ešte sa to v zamestanní alebo v inej oblasti života voči Tebe obráti...
Dalším znakom Tvojej milovanej SLOBODY je napr. odstrel romov Harmanom...no prečo to urobil asi...skús dnes niečo povedať ciganom...dobiju ťa na smrť a ešte ťa obvinia z rasizmu, robíš v práci na nich, odvádzaš na peniaze z daní a oni si sedia a tlstnú bez každodenného stresu ako iní praceschopní a chcejúci pracovať. Jedneho dňa, ked nepomáhali sťažnosti, robili cigáni bordel Harmanovi praskli nervy a ich vystrieľal...milujem v TV ked o nom hovorili, že je beštia a neviem čo ešte...vžil sa niekto do jeho kože...zavola mestských fizlov najskôr aby upozornili ciganov na nadmerný hluk...fizli upozornia a cigani sa na druhý den vyhražajú, že ho zabiju (pričom oni tomu slovu ani len trochu nerozumejú)...tak on v obave o svoj život žil dennodenne...až prišla zmena....to je len príklad na opísanie toho ako k danej situácii s najväčšou pravdepodobnosťou mohlo dôjsť a aj v budúcnosti dojde....
To nadmerne násilie v našej spoločnosti je výsledkom čoho ??? no predsa preniakania kultúr západneho sveta do našej...čoraz častejšie sa stretávame s reportážami, že nejaký 14-ročný fagan zmlatil svojich spolužiakov,,prípadne aj učiteľa....to je výsledok toho, že na Markíze dávajú filmy s 15-tkou v krúžku o ôsmej a že ich vôbec dávajú,,,predsa len cenzúra za socializmu mala v niečom prínos, ak to možno takto povedať s odstupom času...a to, že spomínane násilie v spoločnosti, v školách, lúpeže, ozborjene prepady a neviem čo všetko nebolo v takom rozsahu ako dnes...no je dnes možne, že v BA vykradnú 100-krat v roku niektorú z bánk ??? no dnes je to možne, v minulosti to možne nebolo....

Toto všetko dnes zahrna Tvoja sloboda ??? tak na takú slobodu sa Ti ja môžem vieš čo....vysmiať..a ak napíšeš, že dnes je človek slobodný v porovnaní s minulosťou, tak to pravda rozhodne nie je...argumenty som myslím uviedol viac ako bolo potrebne... :)
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janio »

P3bo nejde o to, či sa zastávam "červených" alebo nie... Prečo nepíšeš aká je dnešná vláda zlá ? Veď koľko ľudí nemá čo do úst ? Práve, že ty si zaujatý proti. Ja to to môžem napísať aj 100x a aj tak si každy bude myslieť čo chce. Mňa len sere to, že každý na socializmus kyda a kyda pritom to nie je vždy tak ako si to myslíme... Tak isto ako s tým hladomorom.
Po vojne nemá nikto čo jesť a ja ako štát by som sa hlavne chcel postarať o svojích ľudí tak prečo by som mal krmiť celú Aziu a aj časť Európy ? Krmíš ty bezdomovcov ? Nie ? Prečo ? Žeby aj tým, že sám nemáš až toľko aby si rozdával ? Tak isto ako rusi... Prvé si spravím poriadok v svojej krajine potom inde. A to, že nás z tých najväčších sračiek vyťiahol práve socializmus je fakt

//autoeditácia príspevku (01 Feb 2011, 18:29)
César prosím ťa ako môžeš o tom ty niečo vedieť ako pochovávali za živa do hrobov... Vidíš aká je chudobná Ukrajina aj teraz keď panuje sama... Preto myslím, že chyba je niekde inde a to je vo vedení. Koniec koncov, keby nie hitlerovej chamtivosti tak sa Ukrajina pridá na stranu Nemecka. Tak prečo by malo Rusko zničené nemcami pomáhať nejakým šomrákom na Ukrajine ? Ja osobne by som im nasral

ďalej v Rusku je na určitým miestach dosť vysoká chudoba... No kde nie ? aj u nás (Lunik IX etc....) A tak chcel by si niečo na Sibíre stavať ? Tam veľa ľudí zomrie kvôli tomu, že piju vodku ako vodu nie jeden tak otrel kopytá a tomu nevie ani zabrániť štát...

BTW - Nechápem čo má spoločné socializmus a demokracia s tým, že v Rusku zomierajú ľudia ?

- Jose čo viac dodať to som sa snažil aj ja vyjasniť, že dnes až taká sloboda vôbec nie je... no žiaľ, to zviedli nato, aké nosím trička...
A ešte mi nejaký vájčák do karmy napíše "Červená pre červeného"
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

J.O.S.E. - nevidím to všetko až tak krikľavo, ako Stoporko, ale treba pochopiť aj to, že dnes máme oveľa viac slobôd, ako za Komančov. Zvyšok toho, čo si opísal vo svojom príspevku, je žiaľ mentalita nášho národa a temná stránka ľudskosti, ktorej sa asi nezbavíme.

Svinstvá na súdoch sa diali aj za Komančov a aj teraz, až na to, že v minulosti sme to ako občania nemali možnosť zmeniť, dnes máme, ale žiaľ sme ju zatiaľ nevyužili (rozumej štrajky, protesty, atď, furt zostaneme iba pri krčmových nadávkach a debatách). Policajné zložky detto. A hoci oficiálne mafia možno neexistovala, existovala jej alternatívna zložka - Komunisti (a v dnešnej dobe sa znovu preorientovala na mafiu, že áno).

Byrokracia bola aj za KOmančov. Až na to, že vtedy si sa nemohol nikde sťažovať, dnes áno. Ak si trpezlivý, dá sa dosiahnuť hocičo, len treba chcieť. Ak si bol v minulosti trpezlivý a preukazoval si snahu ísť proti byrokracii, a.k.a. systému, skončil si v Jáchymove (prinajlepšom).

Cigáni sú diskusia sama o sebe, to sme už riešili v inej téme a nechce sa mi to tu všetko opakovať.

Nerob si ilúzie, že v minulosti sa násilné činy u mladistvých nestávali a nepripisuj tie dnešné "zápandej spoločnosti a kultúre". My sme si vystačili s tou Boľševickou a nebolo to o nič lepšie. Ibaže lepšie fungovala cenzúra a kontrola médií, takže aj ak by sa niečo stalo, verejnosť by sa to aj tak nedozvedela vôbec (tak ako sa Ukrajinci dozvedeli o Černobyle dva dni neskôr).

No a pokiaľ sa ti nepáči naša terajšia sloboda, tak sa kľudne presťahuj smer Kórea, alebo Kuba, prípadne do iných režimov (Čína nie, tam je to už príklad kapitalistického režimu, ktorý je relatívne otvorený), verím, že tam ľudí sklamaných "západným" životom privítajú a možno budeš robiť po školách prednášky a hovoriť deťom, aký je ten západ zlý...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

J.O.S.E:

Súhlasím že byrokratický aparát je dnes prehnaný a že spravodlivosť často spí ale nemyslím si že to má čo do činenia zo slobodou. Napísal si pekne ako to chodí u nás ale nenapísal si nič o slobode a už vôbec nič o tom čo myslel stoporko. Pretože podľa mňa sa vyjadroval hlavne k tomu že človek sa môže rozhodovať oveľa slobodnejšie a že mu trebárs nezamietnu prihlášku na VŠ z dôvodu že otec neni v KSS alebo že nepôjde do vezenia za počúvanie "kapitalistickej" hudby.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Seth - ty apač ešte ma pobav :D Prečo Čína nie ? Tam je presne taký istý komunizmus ako v severnej Kórei. To, že USA sa Číny bojí a nechá ju na pokoji neznamená, že majú iný systém ako Korea. Inak prečo tiež nie si jeden s tých čo vravia aká je v Číne chudoba a ako tam ľudia pracujú celý deň za hrsť ryže ? A inak z grafov čo tu dal hughito je jasne vidieť ako sa vyvýjala kriminalita za socializmu a dnes... Tak ako Vlad 3 máš rešpekt je poriadok

rubiki - "Kiss" by som zakázal aj ja... tie "SS" čo majú v názve k tomu ešte to nenapíšu normálne... :roll:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Janio: prosímťa, svojimi ironickými kydmi choď na niekoho iného. Zjavne máš medzery v chápaní radikálneho režimu a režimu takého, ktorý veselo akceptuje prvky kapitalizmu, ktorý má v podstate otvorený trh, ktorý expanduje do západných krajín, do ktorého sa západní turisti bez väčších problémov dostanú na dovolenku a ktorý nie je paranoidný, ako napríklad ten kórejský. Neviem, že kde si zasa vyčítal z môjho príspevku, že to dávam nejako do spojitosti so strachom USA z Číny.

Prečo by som tu mal vypisovať o tom, že ako sú tam ľudia chudobní a ako pracujú celý deň za hrsť ryže a ako to súvisí s našou diskusiou, ktorá tu prebieha? To sa predsa netýka našej debaty. A myslím si, že vypisovať to nie je potrebné, keďže o tom každý vie. Tak o čo ti vlastne ide?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Jose - tvoj príbeh je smutný. No čo má spoločné so slobodou? Resp. v čom by sa to líšilo za komančov a teraz? Myslíš si, že vtedy nebola korupcia? Vtedy súdy neboli k prominentnom a svojim známym zhovievavejšie? Bolo to tak isto. Sloboda ale spočíva v niečom úplne inom.
Napríklad aj v tom, že sa môžme smiať na Shootyho karikatúrach. Vtedy by za ne sedel (v lepšom prípade). Sloboda je aj to, že dnes môžeš ísť do Rakúska bez obavy, že ti pohraničník našije dávku do chrbta. Sloboda je aj v tom, že sa môžeš ísť prejsť do vojenského priestoru a to najhoršie čo ti hrozí, je pár "bububu" slov od hliadky čo ťa tam načapá, ak máš smolu, tak ti dajú nejakú pokutu. No nejdeš sedieť, nejdeš pred tajnú službu kvôli špionáži a podobne.
Sloboda je aj v tom, že dnes v telke a rádiu môžeš počuť o chybách našej vlády. Sloboda je aj v tom, že si môžeš v krčme slobodne zanadávať na koho a čo chceš - maximálne ti nejaký prísediaci rozbije hubu, no žiadna ŠTB.
Máme slobodu slova, tlače, pohybu, názorov. To ti nič nevraví? Byrokrati, papaláši, súdy a spol boli skorumpované vtedy, sú dnes a budú aj za čias našich pravnúčiat. No to, čo si písal so slobodou ako takou až tak veľa dočinenia nemá. Ak vieš, kde ten hajzel býva a nie si spokojný s verdiktom súdu, môžeš mu ísť rozbiť v kukle hubu. Ale ešte raz - stav našich súdov nie je o slobode - je o demencii nášho národa a o tom, koho si volíme za "šéfov." A samozrejme a hlavne - o charaktere ľudí v justícii pracujúcich.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Prečo by si to mal písať ? Pretože vždy keď sa stretnem s niekym čo je proti "červeným/komančom" (ako vy vravíte) vytiahne v prve to: "Chcel by si byť ako v Číne kde pracujú za hrsť ryže etc?"

Čína má dobrú ekonomiku a lacnú pracovnú silu, tak prečo by nemohli skupovať skrachované americké firmy...
Severná korea spolu s čínou ťahajú za jeden koniec, preto je to isté a s tým, že oni kupujú nemá nič spoločné takže to si nechaj pre seba.

A nie že vyčítal, ale tvoj príspevok hneď "ale nie do číny" Ma pobavil je tam komunizmus ? Je kydáš na komunizmus ? Kydáš tak prečo by tam nemohol ísť ? Len preto, že sa amíci boja Číny tak nič zlé o nej nevravia a ty veríš len západnej propagande... Severná korea je zlá, lebo skúšajú atomové bomby tak choď tam hento je zlé. Čina nie je, lebo západ povedal, že nie :roll:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Janio: máš zjavné problémy s chápaním súvislostí. Najprv sa tvrdíš, že systém v Číne je taký istý, ako sú tie ostatné, potom sa ma vypytuješ, že prečo nekydám na Čínu a teraz mi tu čosi píšeš o kupovaní a že spoločne so SK ťahajú za jeden koniec. Dokonca teraz ťa už trápi, že prečo som nechcel poslať daného užívateľa práve do Číny.

Neviem, to je tak ťažké pochopiť? Nechcem ho tam poslať preto, lebo chcem, aby na vlastnej koži okúsil "slobody", ktoré majú občania pod takým režimom, aký sme mali my, nie aké majú slobody v Číne, ktorých je určite viac. To je jedna vec, nie je to zložité. Ďalej nechápem a znovu opakujem, načo tu mám kydať na čínsky režim a na to, ako tam pracujú za pár drobných, ked sa tu o tom nik nebavil?? To som tu mal vybehnúť do stredu diskusie a skandovať to, čo si napísal? Ja kydám na Komunizmus, pretože na rozdiel od teba som ho zažil a nečítal som o ňom v knihách. A ja netuším, odkiaľ si zasa prišiel na to, že ja verím západnej propagande - čomu veríš ty? Veď svoje informácie o Komančoch máš iba z pro-západnej literatúry a kníh. Veď už aj my sme súčasťou západu. A kde som písal o atómových bombách?

Zjavne preukazuješ snahu zaradiť sa do istej skupiny diskutujúcich tuná v Politike, ktorí sa furt snažia vkladať niečo niekomu do klávesnice a pripisujú mu na konto tvrdenia, ktoré nikdy nenapísal. Takže sa kontroluj a prestaň tu ironizovať nad niečím, čo som nikde nespomenul.
J.O.S.E
King
King

K spomínanej Čine tuším pred nejakým pol druha rokom tu bol nejaký predstaviteľ Číny...v médiach bolo odprezentované ako nejaký men in black evidentne čínania zasahovali proti demonštrantom, ktorí protestovali proti nedodržiavaniu ľudských práv v Číne :) Tu je ta Vaša sloboda, neznamená, že niekde niekto povie alebo napíše že sloboda existuje a možno sa jej vždy dovolávať, ale sloboda predstavuje reálnu prax - ved tí, ktorí protestovali vari nemali na to právo ?? MALI a ako dopadli ?? NESLOBODNE - kamarát stal obdaleč a hovoril, že tí men in black s demonštrantmi nakladali ako s odpadom, že ich mlatili a jedneho vraj zhodili z nejakých schodov.

K slobode vo forme slobody slova - No Stoporko skús sa pozrieť niekde na Vysoké školy, ako poniektorí študujú, skús sa pozrieť do zložiek polície - aké rodinkárstvo tam prevláda - a potom skús niečo povedať normálnym bežným hlasom pred osobami, ktoré rodinkarstvo, korupciu realizujú a ja Ti garantujem, že pôjdeš pred súd za krive obvinenia, poškodzovanie dobrého mena...ľud Ti dá za pravdu, lebo aj slepý vidí korupciu, mafiu a rodinkarstvo, ktoré všade prevláda...ale nik to nepomenuje otvorene voči tým, ktorí to realizujú, ale štátna moc s Tebou zatočí ako so špinavou handrou

A čo mal môj príspevok so slobodou - VEĽA !!! ak si si ho dobre prečítal, zistil si určite, že som naražal v prevažnej miere na políciu a súdnictvo....Hovorí ti vari niečo ako nezávislosť a nestrannosť súdu a sudcov ??? (odporúčam preštudovať Štatne právo SR - Paluš Somorová) - tam je pomenované čo a ako by fungovať malo, a ja som opísal prax ako funguje...a tiež som nepriamo konštatoval, že bežný sudca na prvostupnovom súde, ktorý na súde pôsobi 3-4 roky ak si nechce znepriateliť svojich nadiradených...rozhodne tak ako mu to prikážu a úkony, ktoré som ja opísal...ako zadržiavanie znaleckeho posudku, tolerovanie nátlaku na svedkov pri výsluchu.....sú prostriedkami na dosiahnutie želaného výsledku procesu...a práve ten sudca ako nezávisly a slobodne rozhodujúci bez nátlaku by mal tieto úkony odstrániť, čo v nielen mojom prípade neurobil...ale takých prípadov je fúra....a práve tu je ta Sloboda napísana v médiach a učebniciach a ako funguje v realnej podobe....a prosím ťa nedeľme sa na modrých a červených po 89-tom červený si obliekli modrý kabat a zrazu sú modrokabatníci :D...ja však narážam na to, že SLOBODA je výmysel v reálnej podobe existujúci vždy v obmedzenej podobe, nie tak ako to ukladá základný zákon či upravujú iné zákony :-)

Seth - ty máš asi nejakú fobiu z Čínanov...len tak pre zaujimavosť...minule som pozeral taký dokument, ako je to vraj možne, že Čína má najvýkonnejšiu ekonomiku a súčasne je najväčšia na svete...jedným z dôvodov je to, že Čínania neplatia žiadne poistenia na niekoho iného ako na svoju rodinu, čo v praxi znamená. že nemarnia peniaze ich poskytovaním romom a iným ktorí nechcú pracovať a tým sú nútení sa starať o seba a svoju rodinu ale neplatia do žiadnej sociálnej poistovne....a nie je tam taký bordel ako u nás s tými pilierami a pod.....takže na Tvojom mieste by som neodcudzoval všetko čo je z Číny a Ruska...btw. s tým učením by som určite veľmi dlho neotáľal :P

neviem prečo sa hned rozdrapujete a kričíte, že toto bolo aj za socializmu, tak kua riešme súčasnosť, len tam kde nie su argumenty, tak tam práve využívate tu stratégiu ako Vami zbožnovaný Shooty ...Ako to bolo za nás ! a ked sa Vás pokúsi niekto vyviesť z omylu a uviesť do reality aká je skutočnosť tak vy kričíte no žiaľ stáva sa...to sa nestáva milí kamarati ale prebieha neustále....
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

J.O.S.E ty nečítaš čo ti píšu a nerozumieš tomu čo sám hovoríš. V každom systéme bude krivda vyplývajúca z ľudskej podstaty. Na Slovensku je demokracia na komunistických koreňoch a v podstate tu nikto nevie čo to západný systém vôbec znamená. Sudcovia ktorými sa oháňaš sú povolanie časovo neobmedzené a tak tí ktorí sedia na najvyšších miestach tam sedeli už za komančov a sú to stále červení. To nie je chyba demokracie že je byrokracia, rodinkárstvo to je chyba a znak komunizmu. Neprávo , krivda, toho sa nezbavíme. Ak ti to vadí tak pokojne môžeš povedať že sloboda v demokracií neexistuje. Potom je však v komunizme útlak vyplývajúci zo strachu že ti siahnu na život
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

J.O.S.E: si neschopný si ani prečítať si poriadne moje príspevky?? Kde ja ukazujem nejakú fóbiu z Číňanov? Veď ja som bol ten, kto ťa nechcel poslať práve tam, lebo sa tam majú lepšie ako napríklad v SK. Pred tým, ako na mňa budeš reagovať, si poriadne prečítaj to, čo som napísal a tvrdil a potom odpisuj, pretože takto ma to zbytočne provokuje. Nemám fóbiu z Číňanov, dokonca tam plánujem dovolenku. A KDE ja odsudzujem všetko, čo je z Číny a Ruska?? Snívalo sa ti? Alebo mi taktiež vkladáš do klávesnice to, čo som vôbec nikde nenapísal?

My neriešime súčastnosť, my riešime aj Socializmus a pokiaľ dobre vidím, je to dokonca aj v nadpise tejto témy. Kto z nás tu napísal, že zbožňujeme Shootyho? Ďalší sen? Je krásne, že sa nás pokúšajú vyviesť z "omylu" ľudia, ktorí tu napríklad na rozdiel odo mňa minulý režim ani nezažili. Veľmi ma to dojíma, fakt.

K tým kecom o slobode a o súdnictve sa už ani vyjadrovať nejdem, pretože som ti to celkom pekne vysvetlil v mojej prvej reakcii na teba a nechce sa mi opakovať v túto neskorú hodinu. Howgh.
J.O.S.E
King
King

P3Bo napísal:J.O.S.E ty nečítaš čo ti píšu a nerozumieš tomu čo sám hovoríš. V každom systéme bude krivda vyplývajúca z ľudskej podstaty. Na Slovensku je demokracia na komunistických koreňoch a v podstate tu nikto nevie čo to západný systém vôbec znamená. Sudcovia ktorými sa oháňaš sú povolanie časovo neobmedzené a tak tí ktorí sedia na najvyšších miestach tam sedeli už za komančov a sú to stále červení. To nie je chyba demokracie že je byrokracia, rodinkárstvo to je chyba a znak komunizmu. Neprávo , krivda, toho sa nezbavíme. Ak ti to vadí tak pokojne môžeš povedať že sloboda v demokracií neexistuje. Potom je však v komunizme útlak vyplývajúci zo strachu že ti siahnu na život
Podľa toho čo Ty si písal v inej téme dávnejšie, si mal byť v cudzineckej légii a bojovať za správne veci...takže si vyprosím, aby si si dovolil na moju adresu poznamenať, že nerozumiem tomu čo hovorim....nie som adolescent, ktorý nevie čo chce a bude tu machrovať nejakou legiou !!....život nie je o tom, že si pustíš v Televízii M.A.S.H

Viď: http://www.hojko.com/post1365716.html#p1365716
Sudcovia ktorými sa oháňaš sú povolanie časovo neobmedzené a tak tí ktorí sedia na najvyšších miestach tam sedeli už za komančov a sú to stále červení
Spomínal som sudcov na najvyšších miestach ?? spomínal som ovplyvnovanie zo strany bývalého predsedu súdu...ak si preštuduješ toto:

http://jaspi.justice.gov.sk/jaspiw1/htm ... &skupina=1

zistíš, že predseda súdu má 5 ročné funkčné obdobie a môže byť zvolený najviac v dvoch po sebe nasledujúcich obdobiach, koľko rokov že to má naša republika tuším mala 18 rokov, čiže nie je pravda, že tam zostávajú a tiež nie je až tak pravda to čo píšeš vo vzťahu k prechodu od socializmu ku akože demokracii, že sudcovia sú ustanovení na neurčitý čas...ved predsa sudcov môže prezident za taxatívne vymenovaných podmienok aj odvoláť...ale to ty určite dobre vieš...To chcem týmto povedať, že sudcovia sa menia postupom času a tak je z tvojej strany prinajmenšom zavadzajúce tvrdiť, že sudcovia zostavajú, lebo opak je pravda

//autoeditácia príspevku (01 Feb 2011, 22:17)
J.O.S.E napísal:
Podľa toho čo Ty si písal v inej téme dávnejšie, si mal byť v cudzineckej légii a bojovať za správne veci...takže si vyprosím, aby si si dovolil na moju adresu poznamenať, že nerozumiem tomu čo hovorim....nie som adolescent, ktorý nevie čo chce a bude tu machrovať nejakou legiou !!....život nie je o tom, že si pustíš v Televízii M.A.S.H

Viď: http://www.hojko.com/post1365716.html#p1365716

Spomínal som sudcov na najvyšších miestach ?? spomínal som ovplyvnovanie zo strany bývalého predsedu súdu...ak si preštuduješ toto:

http://jaspi.justice.gov.sk/jaspiw1/htm ... &skupina=1

zistíš, že predseda súdu má 5 ročné funkčné obdobie a môže byť zvolený najviac v dvoch po sebe nasledujúcich obdobiach, koľko rokov že to má naša republika tuším mala 18 rokov, čiže nie je pravda, že tam zostávajú a tiež nie je až tak pravda to čo píšeš vo vzťahu k prechodu od socializmu ku akože demokracii, že sudcovia sú ustanovení na neurčitý čas...ved predsa sudcov môže prezident za taxatívne vymenovaných podmienok aj odvoláť...ale to ty určite dobre vieš...To chcem týmto povedať, že sudcovia sa menia postupom času a tak je z tvojej strany prinajmenšom zavadzajúce tvrdiť, že sudcovia zostavajú, lebo opak je pravda
Seth....o Shootym som to myslel s poriadnou dávkou ironie...ved aj srny v lese vedia, že Seth a Shooty sa nemusia....narážal som, na to, že ty ho v každej príležitosti máš za potrebu spomenúť, čo by liezlo na nervy už aj mrtvemu...to si mal pochopiť z môjho príspevku....ale v zmysle príslovia "Zlodej kričí, chyťte zlodeja" ty kričíš Nerozumieš tomu, čomu ja nerozumiem...ake jednoduché
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

No ano trápi ma to, nie že ja mám problem s chápanim, ale ty. Čína vždy pomôže "SK" (ako si to ty nazval) pretože majú rovnaký systém etc. To je hádam jasné... Aha, tak preto nepíšeš o tom ako sa tam majú zlé. Už chápem, ale to ako sa majú zle v Sk spomenieš veľmi rád. Inak koľko máš rokov ? (Podľa toho, že študuješ na VŠ tipujem, že si mohol mať tak 4-5 rokov za socíku, no to si veľký king a preskákal si toho najviac... A ja sa nesnažím nikde zapadnuť píšem to tu zase. Vyjadril som sa tu len preto, lebo tu každý kyda sračky na komunizmus, ktoré nie sú až tak pravdivé... A ak by nebolo slov "Za komunizmu sme tu boli ako dementi v klietke" tak sa tu ani nevyjadrím no toto ma dožralo.

Tak isto som si uvedomil teraz aj to, že za "ďabolovú ľavu ruku" ako to tu niekto spomínal nemôžu komunisti, ale cirkev.
Veď predsa komunisti su proti viere nie ? Tak prečo by mali vravieť "diablová ruka" ? To len vy ste si to domysleli "Aha, toto je zlé, to je navine komunizmus"

Sethovi ide karta ;)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

J.O.S.E.: Tak a teraz sa ťa spýtam, keď tvrdíš, že kde ho mám za potrebu v každej príležitosti spomenúť a že to lezie každému na nervy. A ak mi to tu nedokážeš a nepastneš, tak si poriadne kadíš do úst. Pretože inak si ten tvoj príspevok neviem vysvetliť. A tiež by ma zaujímalo, či máš čo napísať k tomu zvyšku, ktorý tiež patril z môjho predchádzajúceho príspevku tebe.

Janio: začínam pochybovať o tvojom zdravom rozume. Absolútne neviem, o čom to točíš s rovnakým systémom, či čo. Koľko mám rokov? No môj nick by ti mohol toho viac napovedať, stačí sa zamyslieť, raz na to prídeš. A ukáž mi "sračky, ktoré kydám na Komunizmus a ktoré nie sú pravdivé". Lebo ja si svoje veci zvyčajne podporím dôkazmi, na rozdiel od niekoho.

LOL o tej ruke. Takže vlastne Komančovia to prebrali z náboženstva. A preto ma bili po ruke (to značí ináč, že si čítal niečo, čo som napísal, akurát si nepochopil to, že to bolo na základnej škole počas Komunizmu a teda že som mal viac ako tebou spomínaných 4-5 rokov), lebo vlastne to bolo heslo kresťanov a preto ma Boľševici trestali. Krásne. Ešte nejaké poučenie?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Chvíľku som musel porozmýšľať či si mi skutočne "nenaložil". Patrilo by sa to skomentovať.Nemôžem povedať že som to nenapísal a ty nemôžeš povedať že som ten rok stagnoval mentálne a fyzicky. Za niektoré príspevky sa hanbím a už by som ich nenapísal ale toto moje duševné obrodenie nejde na hlavu tebe ani nikomu kto by si snáď z teba zobral príklad a začal mi pastovať moje príspevky - a že je tu za tých 5 rokov odomňa aj veľa bludov. Názory každého sa časom menia a aj tie moje sa zmenili. Sám seba by som teda ohodnotil v tej dobe ako debila. Je však dobré že si to tu pastol aspoň som sa k tomuto mohol niekde vyjadriť. A svojim spôsobom alibisticky dištancovať.
Ja som svoj post myslel ako objektívnu kritiku a s prižmúreným okom budem brať aj ten tvoj posledný rovnako. Snažím sa vyhýbať urážkam lebo mňa samého vysierajú. Ak ti snáď v niektorej časti tvojej konverzácie napadne mať nejaký útok na mňa tak sa nie je o čom baviť.A vyťahovať v téme o socíku rok starý príspevok z témy ktorá nemá nič spoločné s týmto je naozaj zaujímavý spôsob ako "diskutovať".

A k téme . Na to aby si sa mohol stať predsedom súdu/alebo poprednej funkcie) potrebuješ dlhodobú prax. To si určite ochotný akceptovať aj ty. A preto akákoľvek náhrada ktorá po piatich rokoch príde stále nemôže byť človek nový ale presne tak ako som povedal odchovanec komunizmu.
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Ja už dávno viem, že ty zdravý rozum nemáš... Nebudem ti znova vysvetlovať čítaj to, pokiaľ nepochopíš...
Ďalej nebol som ďaleko a sekol som sa o 3 roky... To, že máš v nicku 82 nemusí znamenať, že vtedy si sa narodil... totiž to väčšina deti tam má číslo "88" alebo iné sračky ako 123475689 tak čo mi má z toho vzniknúť ?
Tie dôkazy tu nikde nevidím. Písal som to tu viac krát, že aj dájte niečo kde to potvrdzujete, no možno na 2 príspevky z toho v ang. jazykz. A ty hrdina pod pojmom "každý" rozumieš hneď seba ? Pravdu povediac nenarážal som na teba, no tiež nie si žiadný svätec a len sa tu vyhováraš, že s v krčme ožratý 8 ročný nemohol povedať, že socializmus je na pi*u

Prečo by to mali "komančovia" preberať z náboženstva ? To, že teba učila stará kreľa hlavne pobožná... Ja totiž to nevidím žiadný dôvod prečo by mali neveriaci ľudia spomínať diabla obzvlášť keď určite nie jeden tam bol ľavák
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Janio: A teraz ti zrekapitulujem tvoje preskakovanie od témy k téme a načrtnem tvoju absolútnu neschopnosť diskutovať.

Vo svojom príspevku z 27/1/2011 21:39 si sa ma (dosť hlúpo) spýtal, že prečo teda posielali predstavitealia režimu ľudí do Gulagov aj po revolúcii. Ja som ti na to odpovedal v príspevku 28/1/2011 14:59, pričom som to doložil aj XX. Kongresom KSSZ, kde o Stalinovom kulte osobnosti a paranoji hovoril aj sám Chruščov (ja toto za fakt považujem). Na to si sa už neunúval odpovedať.

V príspevku z 01/02/2011 18:11 som reagoval na J.O.S.E.-ho a odporúčal som mu presun do jednej z krajín s RADIKÁLNYM režimom. Nato si sa znovu prekvapivo ozval ty (18/11/2011 18:19) s veľmi ironickým podtónom, aby som ťa pobavil a vysvetlil ti, že prečo som ho nechcel poslať do Číny, pričom si reagoval totálnou HOVADINOU, že v Číne je presne taký istý režim ako v SK. Dokonca si tam priplietol niečo o tom, že USA sa bojí Číny, čo som JA nikde netvrdil a ešte si sa úplne odveci spýtal, že prečo nekydám na Čínsky režim, čo nemalo s našou diskusiou nič spoločné.

Na tvoju otázku, že prečo je rozdiel v režimoch medzi Čínou a SK som ti odpovedal v príspevku z 01/02/2011 18:52, kde som ti vymenoval dôvody, prečo je tam rozdiel v režimoch. Sú to všeobecné fakty, ktoré sú známe, nechápem, ako ich ty za fakty nemôžeš považovať. Zároveň som reagoval na tvoj dríst o USA a Číne a na to, že prečo by som mal reagovať na pracujúci ľud v Číne.

Ty si mi "odpovedal" vo svojom príspevku z 01/02/2011 19:08 akýmsi zovšeobecňovaním, že keď stretneš oponenta Komančov, tak on furt vytiahne to (hoci absolútne nechápem, čo to má spoločné so mnou a s našou diskusiou). Dokonca si začal písať o tom, že Čína skupuje US firmy a že ťahá za jednu nitku s Kóreou, čo je totálna somarina. Na moje vysvetlenie z predchádzajúceho príspevku, že prečo sú režimy v SK a Číne rozdielne, si už asi zabudol, pretože si začal pliesť, že Amíci sa boja Číny (o čom tu nik nediskutoval), že SK je zlá kvôli jadrovým zbraniam (to tu tiež nik nediskutoval) a že vraj ja verím len západnej propagande (aká rýchla typológia osobnosti, pán je odborník?).

Ja som ti v príspevku z 01/02/2011 20:24 znovu vysvetlil, že prečo by som J.O.S.E.-ho neposlal okúsiť režim do Číny, ale radšej do SK, znovu som sa ťa spýtal, prečo by som mal kydať na čínsky režim, keď to nie je predmetom našej diskusie (u J.O.S.E.-ho som reagoval na jeho porovnávanie korupcie, atď). A spýtal som sa ťa, že čomu veríš ty, ak nie západnej propagande, keďže na rozdiel od teba som ten režim zažil.

No a v príspevku z 01/02/2011 21:29 si znovu bez akéhokoľvek pátosu zopakoval, že Čína má taký istý režim, ako Kórea a že je to dokonca jasné. A vraj preto nepíšem, že sa tam majú zle (či čo, aj keď som ti v predchádzajúcich troch príspevkoch napísal, že to NIE JE predmetom našej diskusie). NIKDE som nepísal, že som toho preskákal najviac (to si si samozrejme sám vykonštruoval), ale na rozdiel od teba nejaké skúsenosti s Komančami mám a na rozdiel od teba si to aj pamätám. Dokonca si presunul diskusiu na "diablovu ruku", pričom na svoje ostatné pochybné tvrdenia si samozrejme zabudol.

Vo svojom príspevku z 01/02/2011 21:48 som ťa znovu vyzval, aby si vysvetlil tie svoje tvrdenia o tých rovnakých systémoch (režimoch), vysvetlil som ti, že som Komančov aj zažil a spýtal som sa ťa, že KDE som "kydal sračky na Komunizmus, ktoré nie sú pravdivé". A vysvetlil som ti s pomocou irónie tvoju chybnú teóriou o "diablovej ruke".

No a v tvojom poslednom príspevku z 01/02/2011 22:21 si už reagoval na úplne nepodstatný detail, že si sa sekol v mojom veku, pričom nevieš pochopiť fakt, že ja som to na rozdiel od teba zažil, vyžaduješ odo mňa dôkazy, ktoré ty nikde nevidíš (ako keby si ty dokladoval svoje tvrdenia dôkazmi, LOL), vraj som sa kdesi označil hrdinom a vraj nie som žiadny svätec, vraj som v krčme nemohol ožratý v 8mych rokoch povedať, že Socializmus je na hovno. A na dôvažok si tam ešte ďalej priplietol svoju teóriu o "diablovej ruke".

---> Takže si to zhrnime - na otázky, ktoré som ti položil, si neodpovedal:
1. Vysvetlil som ti, prečo posielali ľudí do Gulagov aj po revolúcii - žiadna reakcia.
2. Vysvetlil som ti, prečo sú režimy v SK a Číne rozdielne - ty dookola opakuješ, že nie sú, bez dôkazov, alebo akýchkoľvek vysvetlení.
3. Pýtal som sa ťa, ako si prišiel na to, že som ovládaný západnou propagandou a že čomu veríš ty - neodpovedal si.
4. Pýtal som sa ťa X krát, prečo by som mal kydať na prácu v Číne - tvoja odpoveď bola v zmysle "lebo iní na to furt kydajú, keď ich stretnem", logickej odpovede som sa nedočkal.
5. Pýtal som sa ťa, že kde kto spomínal, že USA sa bojí Číny a to, že SK je zlá kvôli jadrovým zbraniam - neodpovedal si.
6. Pýtal som sa ťa, že kde som "kydal sračky na Komunizmus, ktoré sú nepravdivé" - neodpovedal si.
7. V tvojom poslednom príspevku si vykonštruoval toľko blbostí a sám si si odpovedal na nepoložené otázky, že to až pekné nie je, točíš tam čosi o mne ako osemročnom v krčme, ako som opitý a nemôžem nadávať na režim, absolútne nechápem tomuto tvojmu výronu.

Ako sa ty môžeš staviať do pozície, kde vyžaduješ od niekoho dôkazy, keď sám nevieš diskutovať a v diskusii pozostávajúcej z necelých dvoch strán dokážeš otočiť podstatu diskusie asi 5x, pričom sám na nič neodpovedáš? Dokonca konštruuješ veci, ktoré som nikde netvrdil a pripisuješ mi ich autorstvo. Nauč sa diskutovať, pretože mňa už nebaví furt napomínať iných, aby prestali citovať to, čoho nie som autorom, pretože takto sa v diskusiách ďaleko nedostaneme. Prestaň konštruovať. Howgh.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mne sa páči, ako tu niektorí ružovo vidia dnešný systém, dnešnú demokraciu a slobodu. Dorazilo ma, keď tu niekto napísal, že byrokracia a iné negatívne javy sú pozostatkom komunizmu. To áno, za všetko zlé môže komunizmus, na západe sa nič takéto nedeje. :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hughito - byrokracia, rodinkárstvo a podobne je vlastné pre všetky režimy, pretože nie je samostatným znakom režimu. Je znakom ľudskej povahy. Neviem či myslíš teraz mňa, no mne osobne príde prinajmenšom čudné, že jose tu píše o tom, ako za socíku sa nám lepšie žilo, lebo teraz sú naše súdy nafigu. O janiovi a jeho skreslenom vnímaní sveta (čo je to sloboda, rozdiel v slobode za komančov a teraz, debata o pohraničníkoch...) už písať nebudem.
Napísať odpoveď