V čom má SLOBODA naspäť svoj skutočný význam ???? vysvetli mi to....zaujíma ma tento tvoj pohľadStoporko napísal: Ani kapitalizmus a demokracia nie sú dokonalé, majú svoje mušky i mušiská, no je to lepšie ako za totality. Lebo teraz má slovo SLOBODA päť svoj skutočný význam.
Medzitým sa vyjadrím k podstate poslednej vety v Tvojom príspevku. Na začiatok chcem uviesť, že nejdem obhajovať ani socializmus a už vonkoncom nie kapitalizmus a kvázi demokraciu.
Ja Slobodu v Tvojom ponímaní nevidím v tom, že na súde majú dennodenne pravdu bohatí, známi a príbuzní sudcov, mafiáni a nevinní, poškodení a doslova zmrzačení ľudia majú smolu, prehravajú spory jedna báseň. Dokonca Boh chráň aby sa odhodlali k podaniu Trestného oznámenia na niekoho...cez konexie sa dnes da skutočne všetko a peniaze hýbu svetom tak ako nikdy predtým. Je podľa Teba možné, aby v dnešnej dobe taxikár zrazil niekoho, ako napr. môjho brata (písal som o tom na fore) a po pol roku od Trestného činu neposkytnutia prvej pomoci, neprivolania záchranky a porušenia dalších predpisov o cestnej premávke, čo je nakoniec aj zdokumentované...policajt povedal, že sa jedná o priestupok a ten sukyn syn si môže dalej ohrozovať životy nevinných ľudí ? a ešte policajt bratovi povie, že môže byť rád, že neskončil ako pred nedávnom jeden muž, ktorého doslova zmrzačil nejaký zazobanec, mesiac nemohol vstať z postele, a nakoniec súd rozhodne, že PN bola 5 dní...TOTO je SLOBODA prosím.....alebo si zapní konečne aj Televízne noviny...pred cca. dvomi týždňami mladík pri bezohľadnej jazde zobral život dvom 12.ročným dievčatkám...a čo sa mu stane ?? vraj mu hrozí neuveriteľných 5 rokov basy
Tiež som mal skúsenosť v trestnom konaní, kde som vystupoval ako svedok poškodeného a veci aké sa diali v prospech páchateľa boli niečo ako sci-fi.....právny zástupca páchateľa bol bývalý predseda súdu, znalecký posudok bol zadržiavaný, nebolo dovolene poškodenemu nahliadnuť do spisu, chirurg, ktorý sa v kolegiu vyjadrí, že k zlomenine došlo v znaleckom posudku konštatuje že k zlomenine nikdy nedošlo...ten lekár, ktorý poškodenemu zadratoval hubu nemal ani len konanie o zodpovednosti za škodu pri výkone povolania....Toto je tá demokracia o ktorej hovoríš ????
Skús sa isť dnes niekam sťažovať....birokracia je sprievodný jav tejto doby...pohroz niejakému uradničkovi, že sa pôjdeš na neho sťažovať, Ti to nepomôže a ešte sa to v zamestanní alebo v inej oblasti života voči Tebe obráti...
Dalším znakom Tvojej milovanej SLOBODY je napr. odstrel romov Harmanom...no prečo to urobil asi...skús dnes niečo povedať ciganom...dobiju ťa na smrť a ešte ťa obvinia z rasizmu, robíš v práci na nich, odvádzaš na peniaze z daní a oni si sedia a tlstnú bez každodenného stresu ako iní praceschopní a chcejúci pracovať. Jedneho dňa, ked nepomáhali sťažnosti, robili cigáni bordel Harmanovi praskli nervy a ich vystrieľal...milujem v TV ked o nom hovorili, že je beštia a neviem čo ešte...vžil sa niekto do jeho kože...zavola mestských fizlov najskôr aby upozornili ciganov na nadmerný hluk...fizli upozornia a cigani sa na druhý den vyhražajú, že ho zabiju (pričom oni tomu slovu ani len trochu nerozumejú)...tak on v obave o svoj život žil dennodenne...až prišla zmena....to je len príklad na opísanie toho ako k danej situácii s najväčšou pravdepodobnosťou mohlo dôjsť a aj v budúcnosti dojde....
To nadmerne násilie v našej spoločnosti je výsledkom čoho ??? no predsa preniakania kultúr západneho sveta do našej...čoraz častejšie sa stretávame s reportážami, že nejaký 14-ročný fagan zmlatil svojich spolužiakov,,prípadne aj učiteľa....to je výsledok toho, že na Markíze dávajú filmy s 15-tkou v krúžku o ôsmej a že ich vôbec dávajú,,,predsa len cenzúra za socializmu mala v niečom prínos, ak to možno takto povedať s odstupom času...a to, že spomínane násilie v spoločnosti, v školách, lúpeže, ozborjene prepady a neviem čo všetko nebolo v takom rozsahu ako dnes...no je dnes možne, že v BA vykradnú 100-krat v roku niektorú z bánk ??? no dnes je to možne, v minulosti to možne nebolo....
Toto všetko dnes zahrna Tvoja sloboda ??? tak na takú slobodu sa Ti ja môžem vieš čo....vysmiať..a ak napíšeš, že dnes je človek slobodný v porovnaní s minulosťou, tak to pravda rozhodne nie je...argumenty som myslím uviedol viac ako bolo potrebne...