Potraty

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Potraty

Príspevok od používateľa Stoporko »

coldrain - ohľadom tej pasce - dávnejšie som čítal článok (tuším sme.sk) kedy si chlapík po viacnásobnom vykradnutí chaty namotnoval dovnútra kušu a spúšť zviazal nejakým spôsobom so vstupom do miestnosti. Tá kuša zranila jedného zlodeja (tuším dokonca vážne zranila) a chlapík bol popoťahovaný na súdoch, že na dverách nenechal ceduľku "pozor, v objekte je namontované také a také zariadenie." Toľko na margo tej pasce.

Plne súhlasím, že pri použití sedliackeho rozumu je náš zákon úplne v poriadku (čo sa týka spojitosti čin/následok/škoda). Problém ale je, práve v otázkach potratu (o čom je táto téma) a podobne sa už v rámci zákona pohybujeme na tenkom ľade (ak sa teda taxatívne neuvedie potrat ako nezákonný). Súhlasím, sú to hrátky so slovíčkami a výkladom a právo a zákony z duše neznášam práve pre ich hlavnú vlastnosť, že sa dajú ohýbať tak ako to komu vyhovuje.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

stoporko: popoťahovaný mohol byť, ako si už sám povedal, zákon sa dá ohýbať a vykladať ho budú vždy len ľudia, či už v pozícii advokátov, prokurátorov alebo sudcov, možno, že to zákon presnejšie podchytáva, že musí byť varovanie(napr pozor pes, alebo v prípade elektrických plotov máš tiež cedulky) neviem presne, zaujímalo by ma, ako ten súd nakoniec s tým človekom skončil, každopádne, práve možnosť ohýbať zákony, "hrať sa snimi" a aplikovať ich, je to čo ma nich nadchlo a preto ich študujem(tým nemyslím, že plánujem tunelovať a vraždiť na základe dier v zákonoch, všetko sa dá robiť aj z druhej strany barikády)

V tomto s tebou súhlasím a myslím, že to tak ešte dlho bude, potrat bude vždy z pohľadu zákona veľmi chúlostivá téma, keďže ak sa určuje hranica, treba v pdostate určiť odkedy je život životom, presne povedať čas. Keď sa zakáže, je to opäť veľmi chúlostivé keďže sú tým výrazne obmedzované práva ženy, ako dalo slovenským nemocniciam vedieť aj OSN v spojitosti s nedávnym nevykonávaním potratov v BA, takže je to veľmi ošemetné
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

teší ma, že bude o slušného právnika viac - v tomto môj pohľad na právnikov a ľudí s paragrafmi všeobecne dosť k lepšiemu zmenila knižka od človeka menom Antl - Gaunery nemám rád.

ako ten proces dopadol neviem - hlbšie som tú kauzu nesledoval
Shukvacik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Shukvacik »

Moja priateľka bola na potrate keď mala 14 rokov, mne to je doteraz ľúto a vždy mi to bude :( :cry: . Ale nedalo sa jej to vyhovoriť a už vôbec nie jej mame. Išlo hlavne o to že mala predsebou ešte 4 roky Obchodnej Akadémii. Ja som mal v tom obdobý 15 rokov takže vďaka tomu som ešte dostal podmienku 2 roky pretože bola ešte pod " zákonom ". Už sme sa aj rozišli a zas sme spolu :smt049 podmienka už dávno skončila ale ide o to že vtedy som bol zásadne proti tomu a to som aj teraz ( možno sme mali na to malo rokov ) ale to "babo" zato nemôže. Robil by som aj obrázne povedane smetiara ale uživil by som to :!: Ponaučenie je asi take: že už nikdy niečomu takemu nepripustim aj keby som šiel cez mrtvých :smt037 !!!.

Nestalo ju to nič, pretože to uznala poistovna ako "zdravotne problémy" kedže mala iba 14 rokov a 10 dní jej chýbalo do 15tky. keby mala 15 tak by to stalo 9000SK ale ja by som nebol v podmienke.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Shukvacik napísal: ale ja by som nebol v podmienke.
No jo, hlavne ty a tvoja podmienka. Keď klátiš 14-ročnú tak si o tom vedel , nevadilo ?Ako znak svojej vyspelosti to ešte napíš na net.
A obzvlášť ako 15 ročný mi povieš ako by si uživil . Uživili by to tvoji rodičia a nie ty. Ja som musel pracovať 12 hodín na 15 eur denne ako 15 ročný aj to na čierno pri troche šťastia by si zarobil na jedlo. Formulácia keby je veľmi zaujímavá.
P.S: období sa píše s jotou
Shukvacik
Amateur
Amateur

P3Bo napísal:No jo, hlavne ty a tvoja podmienka. Keď klátiš 14-ročnú tak si o tom vedel , nevadilo ?Ako znak svojej vyspelosti to ešte napíš na net.
A obzvlášť ako 15 ročný mi povieš ako by si uživil . Uživili by to tvoji rodičia a nie ty. Ja som musel pracovať 12 hodín na 15 eur denne ako 15 ročný aj to na čierno pri troche šťastia by si zarobil na jedlo. Formulácia keby je veľmi zaujímavá.
P.S: období sa píše s jotou
Ako čo si tym chcel povedať že "Keď klátiš 14-ročnú tak si o tom vedel" ona mala antikoncepciu a boli sme dosť vyspeli na to čo sme robili. Na net som to napísal pretože som to zažil od toho je tu táto téma. A ja som v 15 rokoch robil robotu popri škole a robím ju do teraz a nezarabal som 15 eur denne. Mal som som 100Sk na hodinu a môj mesačný príjem bol cez 16 000Sk + jej materska by sa asi dalo vyžiť však? aj keď skromnejšie ale dalo. Tak neviem aky mas ty znak svojej vyspelosti ked dokazes tvrdit ze by to uzivili moji rodicia ked viac o tom nevies :smt006
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

14rocnej davaju antikopcepciu? sa mi nejak nezda. a to o vyspelosti v 14-15...no pomlcim, maloktory clovek je dnes vyspely na rodinu v 18-19, nie to este 5 rokov predtym :lol:
Shukvacik
Amateur
Amateur

mirak2 napísal:14rocnej davaju antikopcepciu? sa mi nejak nezda. a to o vyspelosti v 14-15...no pomlcim, maloktory clovek je dnes vyspely na rodinu v 18-19, nie to este 5 rokov predtym :lol:
Nejde o roky, netvrdím že som bol 100% vyspeli ale vedel som čo chcem a ake to dôsledký! A antikoncepciu dávaju aj 14 ročným len vtedy stym musel súhlasit aj rodič neviem ako je to teraz! ( antikoncepcia je aj na ine veci ako len na ochranu! ) :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

16000? 100sk/hod
to je 160 hodin do mesiaca -> 40 tyzdenne -> 8 denne - kedy si chodil do skoly?
Shukvacik
Amateur
Amateur

javatar napísal:16000? 100sk/hod
to je 160 hodin do mesiaca -> 40 tyzdenne -> 8 denne - kedy si chodil do skoly?
Ja som mal externú školu! Chodil som len na skúšky! Ale popravde zaujímave že si to prepočital :D
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

Shukvacik napísal:A ja som v 15 rokoch robil robotu popri škole a robím ju do teraz a nezarabal som 15 eur denne.
Shukvacik napísal:Ja som mal externú školu! Chodil som len na skúšky!
externá stredná škola? a také existuje?
okrem toho, regulérne si sa v 15tich nemohol zamestnať, v tom veku môžeš pracovať len brigádnicky aj to len pár hodín do mesiaca.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

silmarill, hovori sa tomu individualne studium. Mal som ho aj ja, ked som este hraval hokej a skolu som nestihal kvoli klubovym a reprezentacnym povinnostiam. Ale len polovicu 2. a 3. rocnika.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

prakticky človek by sa aj v 15tich dokázal postarať o dieťa,... ale keďže je tento systém založený na peniazoch tak to nieje možné
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Dieta sa o dieta bude tazko starat bez pomoci dospeleho cloveka (rodicov), nech je na tom hociako dobre financne.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

to je na inu diskusiu, k teme prispel, ma s potratom skusenost (osobnu, aj ked nie vlastnu - kedze je chlap) a neodporuca to
je tu niekto s pozitivnou skusenostou s potratom?
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

javatar napísal:je tu niekto s pozitivnou skusenostou s potratom?
a čo si predstavuješ pod pojmom "pozitívna skúsenosť"?

mimochodom, má niekto nejaké relevantné štatistiky (teda nie od tutkovej) o potratoch? nejaké čo som vygooglil síce ukazujú že umelých prerušení tehotenstva je cca 3x viac než spontánnych potratov, avšak nikde sa neuvádzajú podrobnejšie štatistiky. napríklad koľko z tých umelých bolo zo zdravotných dôvodov matky, kvôli retardácii plodu, v koľkých prípadoch bola matka maloletá, alebo obeťou znásilnenia... takéto info by mohlo vniesť troška viac objektivity do problematiky.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

pozitivna skusenost je ked to niekto na zaklade osobnej skusenosti oznacil ako jednoznacne lepsiu volbu ako si to nechat

//pre :minus: :mutual exclusivity sa vztahuje len na jeden izolovany jav, mas pocit ze dilemu potrat/nechat moze zena/par riesit len raz v zivote?
spermia
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa spermia »

na zaklade osobnej skusenosti oznacujem ako lepsiu moznost loto nevyhrat :D

neviem ako presne vnimas tento vesmir, ale mne sa zatial javi tak ze ak sa rozhodnem pre jednu vec, tak nemozem hodnotit druhu kedze sa mi nestala..
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ale mozem olutovat svoje rozhodnutie... tak ma zaujma nazor takych co zazili a neolutovali... navyse sa da aj ist na potrat aj mat dieta...
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

mam otazku ohladom tejto temy je to skor velky poje*** ale hura do toho .. S frajerkou sme to asi 2 tyzdne dozadu robili bol som sice trochu priopity ale kondom som mal lenze mam dojem ze sa pretrhol a preto nemam 100 percentnu istotu a stale na to neviem prestat mysliet vzhladom ku veku (ja zachvilu 18 ona zachvilu 15 (mesiac viac menej) keby sa prihodilo ze ostane v tom na potrat nemoze ist bez suhlasu rodica v 15 tich vsak? bolo by to velmi zle kedze jej rodicia ma este ani neprijali dakujem vsetkym ktory mi napisu nieco k tomu a nie len poucovanie aky som sprosty a tak dalej diki moc
Napísať odpoveď