Zeitgeist:moving forward
-
javatar
Hardcore addict
Re: Zeitgeist:moving forward
prave som to dopozeral... casti o genetike a ludoch sa pocuvat dali... ale to ako si predstavuju novy svet je cista utopia
1. ludia nie su nauceny "nevlastnit" a spotrebovavat len tolko co potrebuju
2. na optimalne spracovanie dat z celeho sveta nemame efektivne algoritmy a uz vobec nie vypocetny vykon - to co mame su len suboptimalne riesenia
3. stale mi unika casova napln bezneho cloveka v "novom svete"
takze ak by sme (potencionalne riesenie bodov)
1. izolovali generaciu a vychovali ich podla tychto principov (v demokratickom svete nemozne)
2. uspokojili sa aj so subotimalnymi rieseniami,
3. ???
premena "naraz" mozna nie je, postupna si vyziada prisposobenie sa dnesnemu systemu a chcela by vela bohatych sponzorov
a ten bod 3 je proste pre mna osone neuveritelna prekazka, clovek vela zloby popachal z nudy a prebytku, takze system ktory sa o cloveka stara mi do toho nesedi... azda system ktory by nutil starat sa ludi o seba navzajom... ale to je tiez utopia vzhladom na dnesnu svetovu mentalitu
jedna vec sa mi tam ale brutalne pacila - konecne niekto priznal ze peniaze nie su dostatocnym stimulom pre cloveka aby pracoval a to je proste silna pravda
2. na optimalne spracovanie dat z celeho sveta nemame efektivne algoritmy a uz vobec nie vypocetny vykon - to co mame su len suboptimalne riesenia
1. izolovali generaciu a vychovali ich podla tychto principov (v demokratickom svete nemozne)
3. ???
premena "naraz" mozna nie je, postupna si vyziada prisposobenie sa dnesnemu systemu a chcela by vela bohatych sponzorov
a ten bod 3 je proste pre mna osone neuveritelna prekazka, clovek vela zloby popachal z nudy a prebytku, takze system ktory sa o cloveka stara mi do toho nesedi... azda system ktory by nutil starat sa ludi o seba navzajom... ale to je tiez utopia vzhladom na dnesnu svetovu mentalitu
jedna vec sa mi tam ale brutalne pacila - konecne niekto priznal ze peniaze nie su dostatocnym stimulom pre cloveka aby pracoval a to je proste silna pravda
-
r4wMUnt34q
Star
Ale ved nikto tu nehovori o zmene "zo dna na den". Zdrojovemu hospodarstvu bude predchadzat prechodne obdobie.javatar napísal:prave som to dopozeral... casti o genetike a ludoch sa pocuvat dali... ale to ako si predstavuju novy svet je cista utopia
3. ???
Mame sub-optimalne riesenia? Si si isty, ze vies v akom stave je dnes technologia, psychologia atd. ?
Co by robil clovek? Tvoril, vzdelaval sa, travil by viac casu s rodinou, sportoval, pracoval na rieseni problemov, ktore este neboli vyriesene...atd.
Nejake otazky?
Utópia, každému kto rozmýšľa bez emócií je to jasné. Ale víziu treba vždy, aj keď utopickú. Vždy vyhrá ideológia, ktorá dá plebsu nádej nad tou, ktorá plodí beznádej. Ľudia sú už takí.
-
r4wMUnt34q
Star
Projekt Venus nie je ideologia, ale to by si o nom musel najprv nieco vediet, ze
.
Pre zaujimavost niekolko vyrokov
Televízia sa neudrží na žiadnom trhu, na ktorý sa dostane viac ako 6 mesiacov. Ľudí čoskoro prestane baviť pozeranie na drevennú skrinku každú noc.
Darryl F. Zanuck, riaditeľ 20th Century-Fox, 1946
Počítače budú v budúcnosti vážiť približne 1,5 tony.
Popular mechanics (magazín), 1949.
Neexistuje dôvod, aby mali ľudia počítače vo svojich domácnostiach.
Kenneth Olsen, prezident a zakladateľ Digital Equipment Corp., 1977
Kôň tu ostane, ale automobil je len novinka, ktorá dlho nevydrží.
Rada od prezidenta Michigan Savings Bank právnikovi Henryho Forda Horácovi Rackhamovi. Rackham ignoroval túto radu a investoval 5000 dolárov do Fordových akcií, ktoré neskôr predal za 12.5 milióna dolárov
Lietadlá sú zaujímavé hračky, ale nemajú vojenskú hodnotu.
Maršal Ferdinand Foch, francúzsky vojenský stratég, 1911. Neskôr bol veliteľom v I. svetovej vojne.
Televízia môže byť teoreticky a technologicky vhodná, ale komerčne a finančne ju považujem za zbytočnosť, s ktorej rozvojom navrhnujem nestrácať čas.
Lee DeForest, 1926. Priekopník rádia a vynálezca vákuovej tuby.
Rádio nemá budúcnosť.
Lord Kelvin (1824 - 1907), britský matematik a fyzik.
Dobre informovaní ľudia vedia, že je nemožné prenášať hlas cez káble. Aj keby to bolo možné, nemalo by to nejakú hodnotu.
Zaujatý článok v Boston Post (1865)
Tento 'telefón' má príliš veľa nedostatkov na to, aby bol braný vážne ako praktická forma komunikácie. Preto nemá toto zariadenie hodnotu.
Vnútorná poznámka Western Union (1878)
Lietajúce stroje, ktoré nie sú ľahšie ako vzduch, sú nemožné.
Keď Parížska výstava skončí, skončí s ňou aj elektrické svetlo a už o ňom nebudeme počuť.
Erasmus Wilson, profesor Oxfordskej univerzity
Človek nebude lietať ešte tisíc rokov.
New York Times o naivnosti ľudského lietania, December 1903
Teória mikróbov Louia Pasteura je smiešna fikcia.
Pierre Pachet, profesor Fyziológie v Toulouse, 1872
Ako by mohla táto firma využiť túto elektronickú hračku?
Odpoveď Williama Ortona, prezidenta Western Union, na ponuku Alexandra Grahama Bella predať jeho telefónnu firmu za 100 000 dolárov.
Skôr by som veril tomu, že dvaja americkí profesori klamali ako tomu, že tie kamene padli z neba.
Thomas Jefferson po vypočutí správ o meteoritoch.
Také unáhlené oznamy ako tieto by mali byť označené ako veda bez hodnoty a nebezpečné k ozajstnému pokroku.
Sir Williams Siemens, 1880, na oznam úspešnej Edisonovej žiarovky
Pravdepodobne sa blížime k hranici toho, čo môžeme vedieť o Astronómií.
Simon Newcomb, astronóm, 1888
Odstránenie bolesti pri chirurgickom zákroku je nezmysel. Je absurdné o tom vôbec rozmýšľať. Nôž a bolesť sú dve slová, ktoré musia byť navždy v mysli pacienta.
Dr. Alfred Velpeau (1839), francúzsky chirurg
To, že automobil prakticky dosiahol limit svojho rozvoja naznačuje fakt, že v poslednej dobe neboli žiadne radikálne zlepšenia.
Scientific American, 2. Január 1909
Existuje mladý blázon, ktorý navrhuje osvetliť ulice Londýna hádajte čím - plynom!
Sir Walter Scott (1771-1832), na návrh osvetlenia ulíc s plýnovými lampami.
Kölonische Zeitung [Kolín, Nemecko, 28 Marec 1819] napísal šesť závažných dôvodov proti pouličnému osvetleniu, vrátane týchto:
1. Teologický: Je to zásah do Božieho poriadku, ktorý robí noci tmavé...
2. Lekársky: Ľudia v noci ľahšie dostanú nádchu...
3. Filozoficko-morálny: Ľudská morálka sa zhoršuje v pouličnom osvetlení. Umelé osvetlenie odstraňuje strach z tmy, ktorý zabraňuje slabým robiť hriechy.
Nikdy sa nepokúsia ukradnúť fonograf, pretože nemá "komerčnú hodnotu".
Tomas Edison (1847-1931). (Neskôr zmenil názor)
Zdroj energie, ktorý by bol primeraný na to, aby nám umožnil dostať sa za hranice gravitačného poľa Zeme neni vo výhľade.
Forest Ray Moulton (1872-1952), astronóm, 1935.
Umiestniť človeka do viac poschodovej rakety a poslať ho do gravitačného poľa Mesiaca, kde pasažieri môžu robiť vedecké pozorovania, prípadne pristáť živí a vrátiť sa späť na Zem - to všetko je len divoký sen niekoho ako Jules Verne. Som dosť odvážny na to, že taká ľudská plavba sa nikdy neuskutoční, bez ohľadu na pokrok v budúcnosti.
Lee DeForest, 25. Február 1957. Priekopník rádia a vynálezca vákuovej tuby.
Taketo vyroky plodi clovek, ked ocakavania buducnosti stavia na tom co doteraz vie. Problem je, ze do tych ocakavani nezahrna vsetko co ovplyvni vyvoj veci, takze je potom jeho nazor neplatny, ked sa stretne s realitou.
Pre zaujimavost niekolko vyrokov
Televízia sa neudrží na žiadnom trhu, na ktorý sa dostane viac ako 6 mesiacov. Ľudí čoskoro prestane baviť pozeranie na drevennú skrinku každú noc.
Darryl F. Zanuck, riaditeľ 20th Century-Fox, 1946
Počítače budú v budúcnosti vážiť približne 1,5 tony.
Popular mechanics (magazín), 1949.
Neexistuje dôvod, aby mali ľudia počítače vo svojich domácnostiach.
Kenneth Olsen, prezident a zakladateľ Digital Equipment Corp., 1977
Kôň tu ostane, ale automobil je len novinka, ktorá dlho nevydrží.
Rada od prezidenta Michigan Savings Bank právnikovi Henryho Forda Horácovi Rackhamovi. Rackham ignoroval túto radu a investoval 5000 dolárov do Fordových akcií, ktoré neskôr predal za 12.5 milióna dolárov
Lietadlá sú zaujímavé hračky, ale nemajú vojenskú hodnotu.
Maršal Ferdinand Foch, francúzsky vojenský stratég, 1911. Neskôr bol veliteľom v I. svetovej vojne.
Televízia môže byť teoreticky a technologicky vhodná, ale komerčne a finančne ju považujem za zbytočnosť, s ktorej rozvojom navrhnujem nestrácať čas.
Lee DeForest, 1926. Priekopník rádia a vynálezca vákuovej tuby.
Rádio nemá budúcnosť.
Dobre informovaní ľudia vedia, že je nemožné prenášať hlas cez káble. Aj keby to bolo možné, nemalo by to nejakú hodnotu.
Zaujatý článok v Boston Post (1865)
Tento 'telefón' má príliš veľa nedostatkov na to, aby bol braný vážne ako praktická forma komunikácie. Preto nemá toto zariadenie hodnotu.
Vnútorná poznámka Western Union (1878)
Lietajúce stroje, ktoré nie sú ľahšie ako vzduch, sú nemožné.
Keď Parížska výstava skončí, skončí s ňou aj elektrické svetlo a už o ňom nebudeme počuť.
Erasmus Wilson, profesor Oxfordskej univerzity
Človek nebude lietať ešte tisíc rokov.
New York Times o naivnosti ľudského lietania, December 1903
Teória mikróbov Louia Pasteura je smiešna fikcia.
Pierre Pachet, profesor Fyziológie v Toulouse, 1872
Ako by mohla táto firma využiť túto elektronickú hračku?
Odpoveď Williama Ortona, prezidenta Western Union, na ponuku Alexandra Grahama Bella predať jeho telefónnu firmu za 100 000 dolárov.
Skôr by som veril tomu, že dvaja americkí profesori klamali ako tomu, že tie kamene padli z neba.
Thomas Jefferson po vypočutí správ o meteoritoch.
Také unáhlené oznamy ako tieto by mali byť označené ako veda bez hodnoty a nebezpečné k ozajstnému pokroku.
Sir Williams Siemens, 1880, na oznam úspešnej Edisonovej žiarovky
Pravdepodobne sa blížime k hranici toho, čo môžeme vedieť o Astronómií.
Simon Newcomb, astronóm, 1888
Odstránenie bolesti pri chirurgickom zákroku je nezmysel. Je absurdné o tom vôbec rozmýšľať. Nôž a bolesť sú dve slová, ktoré musia byť navždy v mysli pacienta.
Dr. Alfred Velpeau (1839), francúzsky chirurg
To, že automobil prakticky dosiahol limit svojho rozvoja naznačuje fakt, že v poslednej dobe neboli žiadne radikálne zlepšenia.
Scientific American, 2. Január 1909
Existuje mladý blázon, ktorý navrhuje osvetliť ulice Londýna hádajte čím - plynom!
Sir Walter Scott (1771-1832), na návrh osvetlenia ulíc s plýnovými lampami.
Kölonische Zeitung [Kolín, Nemecko, 28 Marec 1819] napísal šesť závažných dôvodov proti pouličnému osvetleniu, vrátane týchto:
1. Teologický: Je to zásah do Božieho poriadku, ktorý robí noci tmavé...
2. Lekársky: Ľudia v noci ľahšie dostanú nádchu...
3. Filozoficko-morálny: Ľudská morálka sa zhoršuje v pouličnom osvetlení. Umelé osvetlenie odstraňuje strach z tmy, ktorý zabraňuje slabým robiť hriechy.
Nikdy sa nepokúsia ukradnúť fonograf, pretože nemá "komerčnú hodnotu".
Tomas Edison (1847-1931). (Neskôr zmenil názor)
Zdroj energie, ktorý by bol primeraný na to, aby nám umožnil dostať sa za hranice gravitačného poľa Zeme neni vo výhľade.
Forest Ray Moulton (1872-1952), astronóm, 1935.
Umiestniť človeka do viac poschodovej rakety a poslať ho do gravitačného poľa Mesiaca, kde pasažieri môžu robiť vedecké pozorovania, prípadne pristáť živí a vrátiť sa späť na Zem - to všetko je len divoký sen niekoho ako Jules Verne. Som dosť odvážny na to, že taká ľudská plavba sa nikdy neuskutoční, bez ohľadu na pokrok v budúcnosti.
Lee DeForest, 25. Február 1957. Priekopník rádia a vynálezca vákuovej tuby.
Taketo vyroky plodi clovek, ked ocakavania buducnosti stavia na tom co doteraz vie. Problem je, ze do tych ocakavani nezahrna vsetko co ovplyvni vyvoj veci, takze je potom jeho nazor neplatny, ked sa stretne s realitou.
-
javatar
Hardcore addict
psychologia neviem ako suvisi s matematicky optimalnymi rieseniami ale technologiu na to neako nemame.r4wMUnt34q napísal:Mame sub-optimalne riesenia? Si si isty, ze vies v akom stave je dnes technologia, psychologia atd. ?
Vymyslim si priklad:
Riesis optimalne usporiadanie 50 prvkov (miest, zasobovacich uzlov, oblasti v CPU - prikladov v praxi je strasne vela). Takze vsetkych moznosti je 50! . Kedze sa neuspokojime s metodami co pozname a daju nam sub-optimalne riesenie (napriklad simulated annealing), tak jedine co nam ostava je full search (ceknut vsetky moznosti). Ale v casoch dnesnej technologie to predsa nemoze byt problem - zoberme si ze jeden CPU za jednu sekundu cekne 100 000 000 moznosti. Samozrejme nenechame to predsa ratat jeden CPU ale kedze takyto vypocet moze prebiehat paralelne tak ich nechajme pracovat na tom 1 000 000 (vsak ich mame dost). Takze nas vypocetny vykon je 1x10^14 moznosti/sekunda (mrte vela). Tak si vezmime kolko by to zobralo casu - 50! = 3,0414x10^64 to predelime nasim vykonom a dostaneme ze by to trvalo 3,0414x10^50 sekund. Tak si to podelme 86400x365 (pocet sekund v roku) a vyde nam cislo 9,6442x10^42 rokov. Za taku dobu uz slko svietit nebude....
A to je len 50 prvkov (kamos uz riesil projekt pre jednu firmu kde pracoval zo 70! moznostami - a to je mrte viac ako 50!).
Nejde mi o to ze by to nebolo vsetko mozne. Islo mi o to ze to nie je tak jednoduche ako hovoril (hodime cisla pocitacu a on nam vypluje najlepsie riesenie). Veci sa maju ovela zlozitejsie ako su tam zobrazene.
Súhlasím s r4wMUnt34q. To, že dnes niekto príde a vyhlási niečo za nemožné alebo neuskutočniteľné má nulovú výpovednú hodnotu. Všetko je možné.
Takto vyzerá u človeka fungovanie nádeje v praxi.
r4wMUnt34q
Ja som sa nevyjadroval k technickým riešeniam problémov, veda a výskum pôjdu dopredu, tam sa naozaj nedá odhadovať ako sa svet zmení. Vyjadroval som sa k človeku ako takému, a ľudskej spoločnosti, tu sa už dá povedať veľa. A súčasný stav sveta hovorí za človeka dostatočne.
Ak by boli ľudia takí akých potrebuje tento projekt, tak už dnes sa máme ako v jehovistickom raji. A je to ideológia. Oni o sebe tvrdia možno, že nie. To sa tak zvykne robiť. Ale prezentujú ideál a víziu lepšieho života aj pomyslenú cestu k nemu. Ty sa s nimi stotožňuješ lebo si veríš rovnakému ideálu. Je to ideologická záležitosť ako každé hnutie. Slobodomurári vychádzajú s dá sa povedať totožnými ideologickými prvkami ako Zeitgeist movement.
Ja to oceňujem ako víziu a smer, ale to je všetko. Časy veľkých očí už mám úspešne za sebou.
r4wMUnt34q
Ja som sa nevyjadroval k technickým riešeniam problémov, veda a výskum pôjdu dopredu, tam sa naozaj nedá odhadovať ako sa svet zmení. Vyjadroval som sa k človeku ako takému, a ľudskej spoločnosti, tu sa už dá povedať veľa. A súčasný stav sveta hovorí za človeka dostatočne.
Ak by boli ľudia takí akých potrebuje tento projekt, tak už dnes sa máme ako v jehovistickom raji. A je to ideológia. Oni o sebe tvrdia možno, že nie. To sa tak zvykne robiť. Ale prezentujú ideál a víziu lepšieho života aj pomyslenú cestu k nemu. Ty sa s nimi stotožňuješ lebo si veríš rovnakému ideálu. Je to ideologická záležitosť ako každé hnutie. Slobodomurári vychádzajú s dá sa povedať totožnými ideologickými prvkami ako Zeitgeist movement.
Ja to oceňujem ako víziu a smer, ale to je všetko. Časy veľkých očí už mám úspešne za sebou.
-
r4wMUnt34q
Star
Uplne taki ludia, akych potrebuje tento projekt este nie su, kazdy kto sa zapojil ma ale aspon cast z takeho cloveka a pracuje na sebe, aby mohol pomoct tento projekt vytvorit, namiesto toho aby hovorili ze je to utopia a ine keci. Zacali od seba, vratane mna.slay napísal:Takto vyzerá u človeka fungovanie nádeje v praxi.
r4wMUnt34q
A na akych ideach sa tato ideologia zaklada? Dakujem za vysvetlenie.
Nie sú a ani nebudú. Teda možno v ďalekej budúcnosti áno.
Na akých? Na takých ako každá doterajšia, len trošku prispôsobených modernej realite.
Prehlásenie všetkých zdrojov za spoločné dedičstvo ľudstva, totálna globalizácia sveta (odstránenie klasických peňažných národných ekonomík a nahradenie jednou celosvetovou zdrojovou ekonomikou), kontrola ľudskej populácie (v podstate len znižovanie, čo iné), potom nasleduje strašne veľa populistických ekologických ideí počnúc čistou energiou až po nejakú ekologickú obnovu sveta, aj keď takéto riešenia sú dnes v praktickom a uskutočniteľnom zmysle v dnešných podmienkach neznáme, tu sa všeobecne odvoláva na nejaké budúce neznáme supertechnológie.
Čiže čo? Je to moderný komunizmus. Nová ideológia šitá na mieru dnešnému svetu. Ako všetky pred ňou sľubuje LEPŠÍ ŽIVOT. BRATSTVO, ROVNOSŤ a SLOBODU. A okrem toho doplnila nový problém ktorý sa v minulosti nevyskytoval a to EKOLOGIU za pomoci tiež novej zložky, s ktorou sa pred tým nedalo rátať TECHNOLÓGIA. NEW WORLD ORDER. Zmyjme staré hriechy ako hovorí náš tragéd Ivan krvou tyranou a vlastencov a spoločne vkročme do nového krásneho sveta. Spoločne zo všetkými doterajšími izmami, ktoré sľubovali to isté, aj náboženstvami etc. Stále tá istá rozprávka. Stále sa rodia noví hrdinovia, ala korag alebo ty, ktorí idú spasiť svet. Dojímavé. Slzy mám na krajíčku, ale zdržím sa.
Nič viac, ďalší lampášik pre mušky.
Je zaujímavé ako tu ľudia vnímajú slobodomurárov a ich humanistické idei a ako na druhej strane nemajú problém s presne totožnou, ale naozaj úplne rovnakou ideou v inom šate. Dokonalé.
// Ale rozumej, ja ťa nepresviedčam, ani ti to v čo veríš nevyvraciam. Kľudne zasväť tomu život. Ja budem len rád ak sa tomuto hnutiu podarí spraviť svet lepším. Ale prosím ťa. Nehovor mi, že toto je iné, že to nieje ideológia, že teraz to je už naozaj, že treba začať sám od seba. To sú klamstvá, ktoré fungujú len do vytriezvenia.
Zmenu hlásali všetky náboženstvá. 10 božích prikázaní tu je už tisíce rokov a? Aký mali efekt? Stále platí ak by ich každý dodržiaval tak sme v raji. Veľká náboženská revolúcia s nulovým efektom, ľudia sú tam kde boli aj vtedy. S tým rozdielom, že dnes sa boja Boha ešte menej a možno už v neho neveria ani tí čo sedia v kostoloch.
Na akých? Na takých ako každá doterajšia, len trošku prispôsobených modernej realite.
Prehlásenie všetkých zdrojov za spoločné dedičstvo ľudstva, totálna globalizácia sveta (odstránenie klasických peňažných národných ekonomík a nahradenie jednou celosvetovou zdrojovou ekonomikou), kontrola ľudskej populácie (v podstate len znižovanie, čo iné), potom nasleduje strašne veľa populistických ekologických ideí počnúc čistou energiou až po nejakú ekologickú obnovu sveta, aj keď takéto riešenia sú dnes v praktickom a uskutočniteľnom zmysle v dnešných podmienkach neznáme, tu sa všeobecne odvoláva na nejaké budúce neznáme supertechnológie.
Čiže čo? Je to moderný komunizmus. Nová ideológia šitá na mieru dnešnému svetu. Ako všetky pred ňou sľubuje LEPŠÍ ŽIVOT. BRATSTVO, ROVNOSŤ a SLOBODU. A okrem toho doplnila nový problém ktorý sa v minulosti nevyskytoval a to EKOLOGIU za pomoci tiež novej zložky, s ktorou sa pred tým nedalo rátať TECHNOLÓGIA. NEW WORLD ORDER. Zmyjme staré hriechy ako hovorí náš tragéd Ivan krvou tyranou a vlastencov a spoločne vkročme do nového krásneho sveta. Spoločne zo všetkými doterajšími izmami, ktoré sľubovali to isté, aj náboženstvami etc. Stále tá istá rozprávka. Stále sa rodia noví hrdinovia, ala korag alebo ty, ktorí idú spasiť svet. Dojímavé. Slzy mám na krajíčku, ale zdržím sa.
Nič viac, ďalší lampášik pre mušky.
Je zaujímavé ako tu ľudia vnímajú slobodomurárov a ich humanistické idei a ako na druhej strane nemajú problém s presne totožnou, ale naozaj úplne rovnakou ideou v inom šate. Dokonalé.
// Ale rozumej, ja ťa nepresviedčam, ani ti to v čo veríš nevyvraciam. Kľudne zasväť tomu život. Ja budem len rád ak sa tomuto hnutiu podarí spraviť svet lepším. Ale prosím ťa. Nehovor mi, že toto je iné, že to nieje ideológia, že teraz to je už naozaj, že treba začať sám od seba. To sú klamstvá, ktoré fungujú len do vytriezvenia.
Zmenu hlásali všetky náboženstvá. 10 božích prikázaní tu je už tisíce rokov a? Aký mali efekt? Stále platí ak by ich každý dodržiaval tak sme v raji. Veľká náboženská revolúcia s nulovým efektom, ľudia sú tam kde boli aj vtedy. S tým rozdielom, že dnes sa boja Boha ešte menej a možno už v neho neveria ani tí čo sedia v kostoloch.
-
r4wMUnt34q
Star
"kontrola ľudskej populácie (v podstate len znižovanie, čo iné)"
Poprosim zdroj, z ktoreho mas tuto kravinu, dakujem.
Taka spolocnost je technologicky mozna uz dnes, problem je v ludoch, napriklad ako ty (predsudky, ktore netestujes, len im slepo veris, lebo to tak vyzera).
"sľubuje LEPŠÍ ŽIVOT"
Slubuje, ale zaroven vramci toho, ze ludia pre to nieco spravia a prestanu sediet na riti. A je to o tom, ze ludia spolocne vytvoria lepsi zivot bez toho aby sa spoliehali na nejaku autoritu, ktora rozmysla za nich.
Ty fakt o tom nic nevies, ako to mozes prirovnavat k nabozenstvu?
Tu kazdy mysli za seba v prvom rade.
Ale ved nedoveruj, maj strach, hladaj za kazdym rohom konspiraciu! Vela stastia.
Taka spolocnost je technologicky mozna uz dnes, problem je v ludoch, napriklad ako ty (predsudky, ktore netestujes, len im slepo veris, lebo to tak vyzera).
"sľubuje LEPŠÍ ŽIVOT"
Slubuje, ale zaroven vramci toho, ze ludia pre to nieco spravia a prestanu sediet na riti. A je to o tom, ze ludia spolocne vytvoria lepsi zivot bez toho aby sa spoliehali na nejaku autoritu, ktora rozmysla za nich.
Ty fakt o tom nic nevies, ako to mozes prirovnavat k nabozenstvu?
Ale ved nedoveruj, maj strach, hladaj za kazdym rohom konspiraciu! Vela stastia.
-
javatar
Hardcore addict
tak v tom pripade zacni - oslov bohate spolocnosti co pravidelne prispievaju na charitu a vytvor neake modelove mesto niekde v afrike alebo a kde a ukaz ludom ako sa ma zit
Zdroj je venusproject.com, oni to volajú tak diplomaticky, že assisting in stabilizing the world’s population through education and voluntary birth control. Ale účel je len jeden. Ja im ho nezazlievam, je len logické, že zdroje Zeme sú obmedzené a populácia nemôže rásť do nekonečna a treba ju kontrolovať. Už dnes nás je veľa.r4wMUnt34q napísal:"kontrola ľudskej populácie (v podstate len znižovanie, čo iné)"
Ak by bola možná už by nastala. Ak by sa dalo efektívnejšie cestovať alebo vyrábať energiu už by to tu dávno bolo. Máš pravdu, problém je v ľuďoch, to som ti písal v predchádzajúcom príspevku a teraz si to sám priznal.r4wMUnt34q napísal:Taka spolocnost je technologicky mozna uz dnes, problem je v ludoch, napriklad ako ty (predsudky, ktore netestujes, len im slepo veris, lebo to tak vyzera).
Aj náboženstvá majú svoje ideológie, a v podstate sú sami o sebe v skutočnosti len ideológiami. A na tejto báze sú tieto veci ak výjmeme boha a ponecháme len socilogický konštrukt, totožné. Či si to už pripustíš je mi jedno, ale je to zrejmé. Vymenuj mi v bodoch o čo sa podľa teba snaží náboženstvo a o čo sa snaží ZM a poukáž na rozdiely. Výjmi v tomto uvažovaní Boha a ponechaj len spoločenské dopady.r4wMUnt34q napísal:Ty fakt o tom nic nevies, ako to mozes prirovnavat k nabozenstvu?Tu kazdy mysli za seba v prvom rade.
Ak by si ma trošku sledoval na fóre, vedel by si že som tu hlavný vyvracač konšpirácií. Ja nemám strach pripustiť skutočnosť a pravú tvár ľudstva. To ty sa bojíš vidieť veci ako naozaj sú. Hľadáš lepší svet lebo s tento nevieš prijať. To je skutočný strach. A nemám obavu ani o teba, čas ti ukáže, o 10 rokov sa budeš na veci pozerať trošku inak. Pochopíš možno akí v skutočnosti ľudia sú a prečo na tomto svete nebol nikdy poriadok napriek tomu, že sa o nič iné ľudia od počiatku nesnažia.r4wMUnt34q napísal:Ale ved nedoveruj, maj strach, hladaj za kazdym rohom konspiraciu! Vela stastia.
-
javatar
Hardcore addict
Prepac ale s tym vobec nesuhlasim. Nie som zastancom konspiracnych teorii ale pustanie do obehu dalsej technologie az potom co sa splati vyvoj predoslej alebo castejsie - ked predosla vycerpa svoj financny potencial - to je bezna prax.slay napísal:Ak by bola možná už by nastala. Ak by sa dalo efektívnejšie cestovať alebo vyrábať energiu už by to tu dávno bolo.
javatar: prrrrrrrrresne! vývin technológie by mohol napredovať aj "skokovo", lenže pre firmy je oveľa lepšie vytrieskať prachy zo všetkých možných "medzičlánkov".
-
javatar
Hardcore addict
no niekedy je to aj nutnost - si predstav ze by sa intel teraz vysral na cele prachy co dal do Sandy Bridge lebo uz v labolatornych podmienkach otestovali grafenovy 100Ghz procesr - proste by zmenil vyrobny proces, prestavali fabriky a vysledkom by boli nadupane procaky na ktore by sme si museli brat uver inak by intel krachol...
proste vyvoj stoji neuveritelne prachy a vzdy za sebou taha aj par slepych uliciek z ktorych zisk nie je ale zaplatit ich treba...
proste vyvoj stoji neuveritelne prachy a vzdy za sebou taha aj par slepych uliciek z ktorych zisk nie je ale zaplatit ich treba...
áno, IT komponenty sú jedny z nich. ja nehovorím že majú spraviť skok z 2GHz dualcore na 100GHz octacore, ale momentálne je trend taký že procesory sa zlepšujú o pár percent, kedytedy nejaká technologická zmena a potom zase zmeny o pár percent...
mimochodom kto si pamätá ako slovak telecom umelo držal na trhu zastaralé ISDN keď už snáď celá európa fičala na DSL?
mimochodom kto si pamätá ako slovak telecom umelo držal na trhu zastaralé ISDN keď už snáď celá európa fičala na DSL?
Do istej miery áno, ale myslím, že konkurenčný boj je silnejší. Krásne to vidno na mobiloch, internetových techoch, televízi, online službách.. Ak ti nová technológia prinesie zásadné zvýšenie efektivity, prinesie ti aj zásadné zvýšenie zisku, splácanie starej znamená dať konkurencii výhodu, ohrozenie patentu, a nezmyselné plytvanie monopolistickým časom.
To čo hovoríte vy by sa dalo ako tak aplikovať na firmu, ktorá je lídrom a môže si dovoliť nejaký skĺz. Ale to je minimum prípadov, nemyslím, že prax. Súťaž je prax. To čo vravíte vy je skôr špekulácia. Ktorá je možná, ale podľa mňa sa tak často nevyskytuje. Ale určite je lákavé veriť, že keby keby keby tak dneska sa už vznášame a stroje robia za nás. Bullshit. Ale nemáme sa navzájom ako dokázať ani vyvrátiť.
Ale kľudne mi ukážte nejakú školu menežmentu, marketingu, ktorá vraví, že ak máš v ruke eso tak čakaj.
btw. vyhnite sa láskavo monopolistickým lokálnym prípadom, rozprávame sa o svetovom merítku, nie o lokálnom slovenskom telekome, tam to aj tak nebolo o splácani starej tech, ale okej, taktiež je rozdiel niečo vynájsť a úplne iná vec otestovať a uviesť do praxe, samotné vynájdenie je veľmi ďaleko od celej projekcie výroby, zmena celého výrobného procesu si vyžaduje čas a peniaze
To čo hovoríte vy by sa dalo ako tak aplikovať na firmu, ktorá je lídrom a môže si dovoliť nejaký skĺz. Ale to je minimum prípadov, nemyslím, že prax. Súťaž je prax. To čo vravíte vy je skôr špekulácia. Ktorá je možná, ale podľa mňa sa tak často nevyskytuje. Ale určite je lákavé veriť, že keby keby keby tak dneska sa už vznášame a stroje robia za nás. Bullshit. Ale nemáme sa navzájom ako dokázať ani vyvrátiť.
Ale kľudne mi ukážte nejakú školu menežmentu, marketingu, ktorá vraví, že ak máš v ruke eso tak čakaj.
btw. vyhnite sa láskavo monopolistickým lokálnym prípadom, rozprávame sa o svetovom merítku, nie o lokálnom slovenskom telekome, tam to aj tak nebolo o splácani starej tech, ale okej, taktiež je rozdiel niečo vynájsť a úplne iná vec otestovať a uviesť do praxe, samotné vynájdenie je veľmi ďaleko od celej projekcie výroby, zmena celého výrobného procesu si vyžaduje čas a peniaze
-
javatar
Hardcore addict
ja nepisem ze intel si moze dovolit cakat - ja pisem ze musi cakat (nemoze si dovolit necakat)
cely trh s IT komponentami je zalozeny na miernom zvyseni vykonu (aj ked uz technologia je) - a esa sa predavaju predrazene - lebo za vrcholovy vykon sa jednoducho plati - ak mam technologicku prevahu tak sa mi neoplaca dat vrcholovy komponent za cenu mainstreamoveho (aj ked to lacno vyrobit viem a by som tym konkurenciu poslal pekne do ****) nakolko tym o dost klesne cena aj mojich mainstreamovych - z toho co mi plynu najvacsie zisky
dalsi prikladom su ceny roamingu po celej europe - az ked sa do toho zacala drbat EU az potom isli ceny dolu - co by ktorykolvek operator spravil tym keby ich znizil skor? prinutil by to urobit aj konkurenciu a zisky by klesli vsetkym
spekulacie su rychlejsie ako vyvoj a tiez dokazu pekne zarobit - takze za malo caste by som ich neoznacoval
cely trh s IT komponentami je zalozeny na miernom zvyseni vykonu (aj ked uz technologia je) - a esa sa predavaju predrazene - lebo za vrcholovy vykon sa jednoducho plati - ak mam technologicku prevahu tak sa mi neoplaca dat vrcholovy komponent za cenu mainstreamoveho (aj ked to lacno vyrobit viem a by som tym konkurenciu poslal pekne do ****) nakolko tym o dost klesne cena aj mojich mainstreamovych - z toho co mi plynu najvacsie zisky
dalsi prikladom su ceny roamingu po celej europe - az ked sa do toho zacala drbat EU az potom isli ceny dolu - co by ktorykolvek operator spravil tym keby ich znizil skor? prinutil by to urobit aj konkurenciu a zisky by klesli vsetkym
spekulacie su rychlejsie ako vyvoj a tiez dokazu pekne zarobit - takze za malo caste by som ich neoznacoval
Neviem či si si všimol, ale ty sa vyjadruješ k niečomu úplne inému o čom tu je vskutku reč.
Ty sa zamysli nad tým či ak predáš počítač dnes za 1000€ a o pol roka o 5% silnejší stroj tiež za 1000€, či je toto technický pokrok. U všech svätých nie je! Ani nikdy nebude. Obchodné stratégie IT firiem nie sú o technickom pokroku. Rovnako ako ani cenová politika telefónnych operátorov nie je o technickom pokroku. Spájať tieto dve veci je zadubenosť. Rovnako nie je technický pokrok kartelová dohoda alebo monopolistické praktiky.
Vy sa tu snažíte vykresliť divadielko, že v skutočnosti svet už má technológie neuveriteľné, lepšie než starwars ale kvôli obchodným stratégiám firiem sa ku nám dostanú až o 50 rokov, lebo zlí ujovia nám chcú zle a bránia rozvoju krásneho sveta. Bullshit.
Ujasnime si čo je skutočný technický pokrok a o čom sa tu bavíme. Príklad. Vývoj kvantových počítačov, určite si už o tom počul a určite si počul aj o tom aký je tam nárast výkonu a možností. Je to posun ako od oslíka ku Formule F1. Pred rokmi vznikol nápad, začalo sa na ňom pracovať vo vedeckom svete. Potrvá ešte dlhý čas kým vedeci po celom svete po kúsku poobjavujú technológie aby dali dokopy aspoň prvý trápny prototyp. Potom potrvá roky kým sa to zdokonalí a ďalší čas kým sa také niečo dostane do sériovej produkcie pre bežných ľudí. V podstate sa ani vývoj niečoho takého nedá odhadovať, lebo sa to môže vyvinúť kadejako. Ak to raz príde bude to revolúcia a zmena paradigmy IT, zmena celého výrobného procesu od A po Z, zmena možností, uplatnenia všetkého. Klasické počítače zapadnú do zabudnutia ako hudobné platne. Toto je technický pokrok. Nie to o čom tu trepete vy.
Alebo studená fúzia. To je pokrok.
To že niekto po tom istom kábli natlačí viac dát nejakým lepším multiplexingom a trvá istý čas kým sa s tým celá sieť naučí žiť a dodajú sa potrebné zariadenia, protokoly a čo ja viem aké telekomunikačné veci. To je mini pokrok. Pokrokom bolo optické vlákno oproti neakému koaxiálnemu káblu. Ale nie to či niekto ide cez 1 Mbit alebo 2 Mbity. To je to isté ako keď Orange ponúka paušál na vianoce najvýhodnejší na svete a keď si ho kúpiš tak v januári príde lepší. Proste stále sa musí predávať. Ale to nie je technický pokrok.
Ale pozri sa na technológie v mobiloch za posledných 10 rokov. Máš pocit, že to niekto zadržiava? Prd. Predbiehajú sa ako o život. Po dvoch rokoch paušálu je tvoj mobil pradedo čo nevie nič z toho čo moderné mobily. Môj má rok a pol a je smiešny oproti najnovším na trhu. Viem ako sa mi striedali mobily každé dva roky.
Teda skutočný technický pokrok a obchodná stratégia spolu nesúvisia. Tá istá technológia sa, ale dá predávať dlhší čas s divadielkom. Ale tvrdiť na základe toho, že dnes by sme mohli byť technicky ďalej a na úrovni akej sa dotýka ZM je bullshit. Techy, ktoré sú tam, ak nejestvujú tak budú raz jestvovať, a ak jestvujú a niesú dostupné alebo sú príliš nákladné tak raz budú dostupné v takej miere, ale príde to prirodzene tak ako všetko doteraz. Hnutie len predáva ideu. Ale ja celé hnutie vnímam pozitívne. Treba také vízie. Nič proti tomu nemám, aj keď je to v súčasných podmienkach utopické. Budúcnosť možno v mnohom utopická nebude. Ale ľudia sa nikdy nezmenia.
Ty sa zamysli nad tým či ak predáš počítač dnes za 1000€ a o pol roka o 5% silnejší stroj tiež za 1000€, či je toto technický pokrok. U všech svätých nie je! Ani nikdy nebude. Obchodné stratégie IT firiem nie sú o technickom pokroku. Rovnako ako ani cenová politika telefónnych operátorov nie je o technickom pokroku. Spájať tieto dve veci je zadubenosť. Rovnako nie je technický pokrok kartelová dohoda alebo monopolistické praktiky.
Vy sa tu snažíte vykresliť divadielko, že v skutočnosti svet už má technológie neuveriteľné, lepšie než starwars ale kvôli obchodným stratégiám firiem sa ku nám dostanú až o 50 rokov, lebo zlí ujovia nám chcú zle a bránia rozvoju krásneho sveta. Bullshit.
Ujasnime si čo je skutočný technický pokrok a o čom sa tu bavíme. Príklad. Vývoj kvantových počítačov, určite si už o tom počul a určite si počul aj o tom aký je tam nárast výkonu a možností. Je to posun ako od oslíka ku Formule F1. Pred rokmi vznikol nápad, začalo sa na ňom pracovať vo vedeckom svete. Potrvá ešte dlhý čas kým vedeci po celom svete po kúsku poobjavujú technológie aby dali dokopy aspoň prvý trápny prototyp. Potom potrvá roky kým sa to zdokonalí a ďalší čas kým sa také niečo dostane do sériovej produkcie pre bežných ľudí. V podstate sa ani vývoj niečoho takého nedá odhadovať, lebo sa to môže vyvinúť kadejako. Ak to raz príde bude to revolúcia a zmena paradigmy IT, zmena celého výrobného procesu od A po Z, zmena možností, uplatnenia všetkého. Klasické počítače zapadnú do zabudnutia ako hudobné platne. Toto je technický pokrok. Nie to o čom tu trepete vy.
Alebo studená fúzia. To je pokrok.
To že niekto po tom istom kábli natlačí viac dát nejakým lepším multiplexingom a trvá istý čas kým sa s tým celá sieť naučí žiť a dodajú sa potrebné zariadenia, protokoly a čo ja viem aké telekomunikačné veci. To je mini pokrok. Pokrokom bolo optické vlákno oproti neakému koaxiálnemu káblu. Ale nie to či niekto ide cez 1 Mbit alebo 2 Mbity. To je to isté ako keď Orange ponúka paušál na vianoce najvýhodnejší na svete a keď si ho kúpiš tak v januári príde lepší. Proste stále sa musí predávať. Ale to nie je technický pokrok.
Ale pozri sa na technológie v mobiloch za posledných 10 rokov. Máš pocit, že to niekto zadržiava? Prd. Predbiehajú sa ako o život. Po dvoch rokoch paušálu je tvoj mobil pradedo čo nevie nič z toho čo moderné mobily. Môj má rok a pol a je smiešny oproti najnovším na trhu. Viem ako sa mi striedali mobily každé dva roky.
Teda skutočný technický pokrok a obchodná stratégia spolu nesúvisia. Tá istá technológia sa, ale dá predávať dlhší čas s divadielkom. Ale tvrdiť na základe toho, že dnes by sme mohli byť technicky ďalej a na úrovni akej sa dotýka ZM je bullshit. Techy, ktoré sú tam, ak nejestvujú tak budú raz jestvovať, a ak jestvujú a niesú dostupné alebo sú príliš nákladné tak raz budú dostupné v takej miere, ale príde to prirodzene tak ako všetko doteraz. Hnutie len predáva ideu. Ale ja celé hnutie vnímam pozitívne. Treba také vízie. Nič proti tomu nemám, aj keď je to v súčasných podmienkach utopické. Budúcnosť možno v mnohom utopická nebude. Ale ľudia sa nikdy nezmenia.
-
KaptMichal
King
Si si istý? Prečo sa nevyrábajú elektromobily aj keď technológie na to sú? Lebo firmy najskôr vyžmýkajú do poslednej kvapky potenciál ropy, a potom hop a ropa došla ľudia budú mimo, čo teraz? Príde tá istá automobilka s "novým" elektromotorom ďaleko lepším, ako si ľudia predstavovali a opäť to začne.Ak by bola možná už by nastala. Ak by sa dalo efektívnejšie cestovať alebo vyrábať energiu už by to tu dávno bolo.
Automobilka chrysler dala za úlohu nejakým študentom či komu spraviť koncepciu takéhoto elektromobilu. Vedci sa do toho obuli a spravili auto, ktoré konkurovalo konvenčným autám so spaľovacími motormi. Keď to dotyční zistili, všetko zrušili, škrtli, zmazali. Lebo ide o ZISK.