Potrebujete poradiť s kúpou PC | návrh zostavy | tuning

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
MW2
Light Expert
Light Expert

Re: Pre tých, ktorí potrebujú radu so zostavou!

Príspevok od používateľa MW2 »

Dobrý deň.

čo by ste povedali na túto zostavičku,čo by ste na nej zlepšili poprípade vymenili.

Skrinka : NZXT M59 Tower Pure Black 63,37 € - 1 909,08 Sk
Zdroj : CoolerMaster GX650W RS650-ACAAE3-EU 77,50 € - 2 334,77 Sk
Doska : ASUS CROSSHAIR IV FORMULA 167,00 € - 5 031,04 Sk
Procesor : AMD Phenom II 1100T X6 AM3 HDE00ZFBGRBOX BE 245,00 € - 7 380,87 Sk
Grafická Karta : GAINWARD 1220 GTX460 CUDA 2048MB GS DDR5 - 207,00 € - 6 236,08 Sk
HDD : Western Digital Green 1500GB 64MB SATA2 WD15EARS - 72,31 € - 2 178,41 Sk
Ram : CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Vengeance XMP : 111,44 € - 3 357,27 Sk

Celková suma 28 427,52 Sk
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

:shock: AMD

tak šiel by som do intelu (SB)

INTEL Core i7-2600K 291€
GIGABYTE P67A-UD3 121€
SEAGATE Barracuda 7200.12 1000GB SATA 3 55€

1,5GB je nevyužiješ
MW2
Light Expert
Light Expert

Kôli čomu do intelu
yoggy

:lol: :nono: sa pýtaj, hovoril som iba svoj názor

AMD je lacný a nevýkonný
Intel je drahý a vykonný

SB je 2-krát výkonejšie ako ten 6-jadro
Sapo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Sapo »

Ale no, zas nepreháňaj. Intel je výkonnejší, ale 2x nie.
200€ za GTX460 :shock: To ber radšej GTX560. OD 230€ tuším idú.
Ďalej RAMky ber 2x4GB Kingston 1333MHz CL9.
Zdroj Seasonic S12II 620w alebo M12II 620w.
yoggy

ale načo bude kupovať 6-jadro? keď za príplatok môže mať výkonejšie 4-jadro

bolo to obrazne povedané :P

PS: To nejde o to že čím viac jadier tým lepší výkon :D

//autoeditácia príspevku (18 Feb 2011, 23:39)
ale načo bude kupovať 6-jadro? keď za príplatok môže mať výkonejšie 4-jadro

bolo to obrazne povedané :P

PS: To nejde o to že čím viac jadier tým lepší výkon :D
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

pokiaľ sa chalan nevyzná do pc tak by to obrazne nebral...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

yoggy - extázka? AMD má ešte stále lepší pomer cena/výkon, jediný rozdiel je snáď v 2600vke a to nie v Kčku, ale v non-K kvôli virtualizácii, Kčko je okresaná "gamerská" verzia, ktorej intel "veľkoryso" otvoril násobič. Kčka ani nie sú golden sample [najpodarenejšie kúsky]. Keď som mal 2600 [GS], tak šiel cez FSB taktnúť na 4.6 GHz - ako nič, golden sample. Teraz mám 2600K, taktovať ide podobne, akurát mám odbité niektoré inštrukcie, ktoré chýbajú k plnohodnotnému procáku.

Btw. čo Ťa viedlo k tomu mu odporučiť GA? :) Už mi asi 100 ľudí z fóra písalo buď tu, alebo na iCQ aké má prekérne problémy s GA doskami, ale keď príde na to poradiť, tak tí čo trpia ich vadami mlčia a ostatní ktorým fičia sa ozvú.

Ešte raz to to skúsim, na GA si treba dávať pozor na vývod na predný panel, izoláciu dosiek od chassis [zvykne niekedy bez podložiek skratovať, zlý finalizing povrchu dosky, čo už], neštastne navrhnuté chladenie chipsetov [buď nedostatočne výkonné, alebo zavadzia iným komponentom], blbé rozloženie portov na doske a kopec iných drobností, ktoré zvyknú "prekvapiť" v najnevhodnejšiu chvíľu. Také DFi, EVGA, alebo Asusy proste idú, nič ich netrápi a architektúra dosky je zvládnutá obvykle na jedničku. Designéri myslia na všetko, viacslotové karty, dobré vetranie, dobré umiestnenie SATA portov na HDD, etc. Na GA to pacnú kde sa im zachce, však čo že to bude zavadzať dlhšej VGA. Dokonca Sabertooth je odolný aj voči statickým výbojom, čo som dnes už 4x vyskúšal. Iné dosky zamrznú po kontakte so silnejším statickým výbojom miereným do USB portov, alebo iných vstupov/výstupov. Sabertooth fičí a ignoruje. Fakt že čo sa týka kvality, robustnosti a životnosti, tak je v tej strednej triede Asus neprekonaný.

Dlhú dobu som dával GA a keď som vrátil nejaký Xtý kus, tak som si povedal dosť. Asusy nevraciam, proste idú.

Btw. disk radšej WD ako Seagate. Seagate je fajn, ale ani z diaľky neponúka to čo WD v tej istej cenovej kategórii. Pomer cena, kvalita, výkon, stratové teplo, hluk.
yoggy

:lol: niekto hovorí tak a druhý tak niekto hovoril na nemenovanom fóre že GB sú lepšie aj keď asus je naj
MW2
Light Expert
Light Expert

Dosku by som nemenil,Tá je dobrá procák tiež nie rovno ho tam dám nataktovať na 3,9 GHz a dám tam vodné chladenie[Corsair -- Hydro cooler H50 pre CPU-1] - http://www.kassotechnik.sk/produkt/Cors ... pre-CPU-1/ .A grafiku chem tak hodím si tam hentú GAINWARD 1220 GTX460 CUDA 2048MB a časom ked si zarobím na dalšiu pridám ešte jednu a prepojím :D A ten HDD teda iný.Ale bude to dobrý gamer pc nie ?

Tak ktorú ? : GAINWARD 1824 GTX560 CUDA Ti 1GB DDR5
Alebo : GAINWARD 1220 GTX460 CUDA 2GB GS DDR5 a tieto tam hodím dve,časom.Podla mňa bude lepšie 4GB ako 1 :lol:

//autoeditácia príspevku (18 Feb 2011, 19:06)
Sapo napísal:Ale no, zas nepreháňaj. Intel je výkonnejší, ale 2x nie.
200€ za GTX460 :shock: To ber radšej GTX560. OD 230€ tuším idú.
Ďalej RAMky ber 2x4GB Kingston 1333MHz CL9.
Zdroj Seasonic S12II 620w alebo M12II 620w.

Kôli čomu cheš meniť zdroj ? Ram nechám tiež kingston nepotrebujem :nono:
yoggy

zobral by som 560

PS: nejde o to koľko má GB ale rada (čím vyššia tým lepšia)

inak koľko máš rozpočet?

1000€??

Je zbytočné za taký rozpočet AMD

veď na 2600K máš turbo 3.8GHz

a ked ho pretaktuješ tak to dá aj viac

//autoeditácia príspevku (19 Feb 2011, 10:20)
Tak niečo také popr. sa doska vymení za Asus P8P67
Untitled.png
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

MW2: by ma zaujimalo, kde vyuzijes 2GB :) a nie to este 4GB....teraz sa stane to ze kupis gtx460 2GB, dajme tomu za pol roka kupis dalsiu, tu istu...ale v konecnom dosledku, ja si za pol roka kupim jednu kartu, ktora bude mat 1GB pamat ale tie tvoje 460tky svojim vykonom prekona o 20-30%...samozrejme za nizsiu cenu, s nizsou spotrebou... :wink: takze budes taky dobry, a vysvetlis nam tie vyhody 2GB, popripade 4GB pamate?? hlavne ked ide o herny stroj??

//aby si chapal o co mi ide...uz dlhu dobu je stale vyhodnejsie kupit jednu vykonnejsiu kartu, ako kupovat slabsiu kartu s tym, ze za nejaky cas tam pojde dalsia ta ista, no v tej dobe uz bude povazovana za low-endovu :)

//preto vzhladom k rozpoctu by som bral minimalne gtx560, popripade uz rovno 570ku...
Sapo
Addict
Addict

MW2 napísal:Dosku by som nemenil,Tá je dobrá procák tiež nie rovno ho tam dám nataktovať na 3,9 GHz a dám tam vodné chladenie[Corsair -- Hydro cooler H50 pre CPU-1] - http://www.kassotechnik.sk/produkt/Cors ... pre-CPU-1/ .A grafiku chem tak hodím si tam hentú GAINWARD 1220 GTX460 CUDA 2048MB a časom ked si zarobím na dalšiu pridám ešte jednu a prepojím :D A ten HDD teda iný.Ale bude to dobrý gamer pc nie ?

Tak ktorú ? : GAINWARD 1824 GTX560 CUDA Ti 1GB DDR5
Alebo : GAINWARD 1220 GTX460 CUDA 2GB GS DDR5 a tieto tam hodím dve,časom.Podla mňa bude lepšie 4GB ako 1 :lol:

//autoeditácia príspevku (18 Feb 2011, 19:06)

Kôli čomu cheš meniť zdroj ? Ram nechám tiež kingston nepotrebujem :nono:
Nezbadáš rozdiel medzi 1333MHz a 1600Mhz. Nemáš šancu to zbadať.
CoolerMaster je kvalitovo horší ako Seasonic. S/M12II bol kedysi HighEnd.
2GB RAM na grafike nevyužiješ. využil by si, keby hráš na 2 monitoroch s vysokým rozlíšením.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

CoolerMaster je iste kvalitou vyššie ako Seasonic alebo Corsair. Osobná skúsenosť.
Sapo
Addict
Addict

Ja mám tiež skúsenosť s CoolerMaster zdrojom, ale nie veľmi dobrú.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

BiGTomEE napísal:CoolerMaster je iste kvalitou vyššie ako Seasonic alebo Corsair. Osobná skúsenosť.
Big tak to ani omylom ;) SS = Corsair, to na úvod. A druhá vec, prakticky v mainstreamových výrobcoch nemá konkurenciu Seasonic/Corsair. GA je dosť poslabší čo sa týka životnosti a poruchovosti.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

GA? Nie náhodou CM?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sorry CM :D ale aj Ga na zdroje :D
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Uplink nemáš pravdu. TU: http://pc.sk/novinka/statistika-ktory-h ... jviac-kazi je to, čo sa najvac a najmenej kazí. A aj keď niekto chce zobrať zostavu z Agemu, určite mu odporučím http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=14871193 . Pravdaže SS a Corsair je lacnejší, ale za kvalitu sa pripláca.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

BiGTomEE - štatistiky mi nezaručili stovky spokojných klientov. Tými nech sa riadia bežní ľudia. Tí čo sa tým živia sa musia riadiť vlastými štatistikami a skúsenosťami. Pre mňa je konkrétne podstatná štatistika napríklad tá, že kupujem v ageme, alze, bgslevi a iných VO v Ba. Keď kupujem overené značky, len tie PC skladám a odovzdávam. Keď kúpim nejakú lacnku šmejdnú [CM, Ga a pod] tak sa stane z času a na čas že zdroj rupne, buď vetranie, alebo samotná elektronika. Ako som už niekomu na fóre písal, moje štatistiky sú 3-5 PC/týždeň, ktoré poskladám.

Ale pohoda, ak Ťa baví kochať sa štatistikami ktoré spravil niekto cudzí a Boh vie z akých zdrojov, nech sa páči :)...ja sa budem riadiť realitou, Tebe prenechám portáli, benchmarky a iné "overené" zdroje.

Najviac ma bavia tie testy, keď mi klient povie že: "Ale veď A-DATA dopadla najlepšie vo všetkých testoch? Tak prečo nejaký OCZ, alebo Geil?" Ťažko človeku vysvetliť že testy = nerovnajú kvalita, záruka, kazivosť, ale len momentálny výkon, ktorý je aj tak mizivý, lebo 80% testov je zameraných len na oblasť výkonu a "akože" kvality zostrojenia. Avšak túto kvalitu Ti nepovie nejaký rádoby "profík" tým že si danú súčiastku obzrie, ale človek, ktorý dané súčiastky používa denno denne v nových a nových zostavách.

Tomuto faktu stále nevedia pochopiť mnohí, ale vďaka ním mám pracú na opravách, ktoré ma až tak nebavia, ako skladať nové zostavy, ktoré sú naozaj kvalitné a spoľahlivé.

Je to moja skúsenosť, 19 ročná, proti Tvojej teórii z testov a stránok. Nemám Ti ju ako vyvrátiť, ale ani Ty mne potvrdiť. Tak isto nemáš ako Ty mne vyvrátiť moje skúsenosti...
Napísať odpoveď