Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa smejo »

akurat, ze CC je len stvormiestny oproti klasickemu patmiestnemu ;)
poistka - niektore poistovne zohladnuju aj vek, takze v tomto pripade by si mal poistku celkom vysoku, treba si poprezerat viacero poistovni a poistku uzavriet idealne cez dealera, ktory vie s tou cenou celkom slusne hybat ;)

napr. kamarat (20r) ma E30 318i na rok za nejakych 30e, druhy (20r) zas na feldu 1.3 za nejakych 80-90 ;) idealne je mat znameho dealera..
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

No tak ja mam na felde 1,3 za 50 aj s havarijnou
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

50 EUR havarijna + PZP? Aka poistovna?
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

allianz, presnejsie 54,40

Edit: na rok. to ti neviem teraz povedat, ja som tu poistku nevybavoval a ani nie je na mna.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

To je havarijne na cely rok? Na aku hodnotu je to auto poistene?
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

za take ceny havarijne poistky tak to hej to mozem snivat :D ja som mal rocnu 730eu
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

aj my sme mali pri lesaingoch 800 - 1000€ poistky za rok :)..
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

mate niekto nejake skusenosti s volvami?, mam skor na mysli volvo v60/s60 ? , pripadne comu sa vyvarovat akemu typu motora a tak.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

o aky rocnik mas zaujem? Ja mam S60 r.2003 D5 automat. par informacii nizsie...

Pozor treba davat na elektriku (zatvaranie nadrze, stahovanie okien), casto odchadzaju ziarovky - typicky problem. Vymenis ziarovku, za tyzden ti odide niektora ina, pripadne ta ista :]]

Pozor na dost vyrazne Torque steering, s ktorym velmi vela nenarobis. Dal som spravit generalku prednej napravy, vymenu capov, silenblokov. Bolo to o nieco lepsie, ale stale si treba davat pozor pri mysickach, je to divoke. Pred 2 tyzdnami som sedel v NOVEJ S60 v nadeji, ze si jazdu po tejto stranke uzijem. Pri prvom predbiehani mi po pridani tak trhlo volantom, ze som sa skoro posral - necakal som to od noveho auta. Pri tomto som si uvedomil, ze na mojom aute to zrejme nie je o veku a uspokojil som sa, kedze to robilo aj na novom...

Co sa tyka motorovej casti, od svojho pociatku nebola ani chytena...pri 150.000 som prave teraz menil rozvody. To je vsetko, co s akedy robilo s touto castou auta.

Ak chces blizsie specifikovat niektoru oblast auta, kludne sa pytaj.
marjanka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa marjanka »

S priatelom uvazujeme o kupe jazdeneho auta. Penazi sice nie je vela, ale nieco by sa nam zislo.
Mame dve cenove hladiny. Do 6000 -6500 € a do 9000 €.
Mal by to byt diesel, roc. vyroby od 2006.
Zatial su nasi favoriti Skoda Octavia 1,9 TDi a Peugeot 307 SW 1,6 HDI 80kW (Break).
Octavia je roc. vyr. myslim 2006 ale maju dost najazdene. Ale zase je to Octavia. :)
Peugeoty su do 6000 € nemaju vela najazdene a roc. vyroby 2006.
Potom sme nasli aj roc. vyroby 2008 a tie boli za 7500 a viac.
Ktore z tychto dvoch by ste mi odporucali prip. nejaky iny v danych cenovych hladinach.
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Jeden z vaznych kandidatov: http://honda-accord.autobazar.eu/22-ctd ... 14511.html
Aky mate rocny najazd ?
marjanka
Novice
Novice

Rocne najazdime snad 13000 km. Ked vsak bude nove auto tak snad dame aj 20000. To by sme uz isli aj na dovolenku na nom do zahranicia. Momentalne mame feliciu, na nej sa moc dialkove trasy jazdit nedaju.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

najazd 13,000 km a rozmyslate nad dieslom? Z akeho dovodu?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

tak isto by ma to zaujimalo preco diesel? pri tomto najazde by som jednoznacne riesil benzin.. urcite sa viac oplati ako diesel.. a je si fakt z coho vyberat..

ale ak mam odpovedat na tvoju otazku tak radsej by som isiel do octavie a konkretne do 2.0TDi 103kW.. 307 ziadna slava HDi ako kazde ine HDi takze nic co ohuri.. ale ako som uz vyssie napisal pozeral by som radsej benzin..
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

V com vlastne spociva fakt, ze sa pri nizsom najazde oplati viac benzin? Rozumiem, ze pri novych autach je tam vyssia cena a cenovy rozdiel sa pokryje nizsou spotrebou len pri dakom mega najazde, ale preco toto riesit pri jazdenkach? Su aj pri nich tie cenove rozdiely benzin vs diesel tak podstatne, aby bolo treba zvazovat najazd?

Alebo je aj nejaky iny dovod okrem ceny aut s dieslovym pohonom?

Ja to vidim tak, ze ked chcem kupit jazdene auto za desinku, mam ponuku povedzme na octaviu 1.9TDI a alebo 2.0i, obe za rovnaku cenu a povedzme s korespondujucimi parametrami, tak z hladiska ekonomiky vezmem TDI, pretoze desinku zaplatim tak ci tak a s dieslom spravim na nadrz vacsi najazd. V com je teda hacik?
D4vid
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D4vid »

v poruchovosti a cene servisu naftových motorov?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

holubar: skusim v skratke: pri novych autach samozrejme cena naftovych motorov, potom uz zhodne s jazdenkami - nizka spotreba naftaku dokaze pokryt jeho servis iba v pripade, ze je auto pouzivane na dlhe trasy, setria sa tym jednotky, ktore klasicke porovnatelne benziny nemaju - turbo, vstreky, regulacia lopatiek, cerpadlo, zhavice, s tym ide ruka v ruke castejsia vymena filtrov, sond, snimacov kvoli zvysenym emisiam, rovnako aj katalyzator... ked jazdis 50 000 rocne, 80% stravis na dialnici alebo na okreske, kde ides konstantnou rychlostou, turbo je zohriate, veselo sa vrti pri nizkych otackach, ktore neskodia jemu, ani ostatnym komponentom z hladiska zanasania exhalatmi... vsetkym tymto komponentom totizto najviac vadi proces zohrievanie - chladenie a neustale kolisajuce otacky motora spojene najma s vytacanim a prudsimi zrychleniami, co sa odraza na emisiach... z hladiska zivotnosti je obrosky rozdiel nabehat 1000km praha - bratislava na dve nastartovania (a s tym spojeny proces zohrievania a chladnutia), ako natocit 1000km kdesi po meste , ked sa vlacis iba z baraku do tesca, co mas 10km tam aj spat... takto v meste auto nezahrejes a neschladis 2x, ako v prvom pripade, ale 100x, ak viem dobre pocitat... do toho si zapocitaj zvysene opotrebenie suciastok, ktore sa na tej trase nestihnu ani len trochu zohriat, napr. prevodovka, spodok motora apod., s tym este spojeny dlhsi cas zahrievania naftoveho motora ako takeho... taktiez tu zavisi aj fakt, ze naftove motory su zlozitejsie na konstrukciu, tym padom su drahsie a aj o nieco citlivejsie ako benziny, najma v tejto dobre, ked je kazdy moderny dizel "vyhoneny" do oblakov :)

adamec, suffel: aj pri najazde 13kkm je mozne rozmyslat nad dizlom, pokial je to napriklad kazdodenna trasa 60km do roboty a spat, to je jasne... ak vsak tych 13kkm spociva iba v kazdodennych nakupoch, vozeni deti do skolky a raz za rok dovolenka 5000km, tak to teda urcite nie :)
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Po zvážení výhod a nevýhod, prihliadajúc na cenu som sa rozhodla pre Škodu Superb. Verím, že to bude dobrá voľba a budem spokojná. Ďakujem pekne všetkým.
marjanka
Novice
Novice

No dakujem za nazory. My sme rozhodnuty pre ten diesel. Ziadny benzin nuz nechceme. Doteraz sme mali 2 auta na benzin preto by sme chceli skusit ten diesel.
Dnes sa priatel radil s kamaratmi a ti mu odporucili, ze ked uz peugeot tak nie 1,6 ale 2,0 HDi.
Pozerali sme inzeraty na internete a 2.0 hdi 307 SW r.v. 2008 ide po okolo 7500€.
Jazdit na nom budeme do prace co je cca 19 km tam (byvame mimo mesta v obci).
U peugeotov vraj byva problem s nejakym filtrom pevnych castic. Mozete mi tuto informaciu potvrdit?
Pripadne by ste mi mohli este napisat na co si pri kupe (toho peugeota) dat pozor. Nejake vady co by sme si mali vsimnut a tak.
Dakujem.
tomasmate
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomasmate »

S FAP-kom je problem asi taky isty, ako u kazdeho noveho naftoveho motora. Zivotnost by tam mala byt predlzena na 180 000km a potom treba zbehnut do servisu kde ho vycistia a doleju napln. Filter je hlavne citlivy na kratke trasy kde sa nestihne zohriat a tym sa zbytocne nici. Preto sa po urcitom najazde motor prepne na par minut do specialneho rezimu kedy da bohatsiu zmes a vypali sadze ktore FAPko zachytava. Da sa to spravit aj manualne ale treba nato diagnostiku. Ak by mal byt filter kaput, elektronika bude hadzat motor do nudzoveho rezimu co urcite pocitis na totalnej lenivosti celeho auta. Co sa tyka motora tak je haklivy na kvalitnu naftu preto odporucam pouzivat pri tankovani aditivum. Kombinovana spotreba by sa mala drzat okolo 6litrov, motor toci pri 130ke cca. 2300 otacok. Motor ma dobru krivku vykonu cize ho netreba moc tociit aby ako tak isiel, taha uz od spodnych otacok. Co sa tyka udrzby tak asi klasika ako u kazdeho motora cize olej, filtre atd. Urcite by som nechal vymenit rozvody po kupe ak neboli menene(istotu budes mas len ked to nechas vymenit sama) a pripadny dalsi servis ak ho bude auto vyzadovat. Kedze pises, ze ste doteraz nemali auto na naftu, byt tebou prestudoval by som si dopredu ako sa k takemu naftovemu motoru spravat aby si zbytocne nemusela navstevovat servis castejsie ako by si chcela. Teda hlavne motor nevytacat viac ako je nutne pokial je studeny, pri dlhsej jazde na vyssich otackach tj. na ceste po dialnici a naslednom zastaveni na benzinovej pumpe nechat motor este v klude na volnobeznych otackach poklepkat aspon minutku aby sa stihlo dochladit turbo. Urcite pouzivat kvalitny olej a neliat tam len tak hocico co pride pod ruku.
Napísať odpoveď