Ziskanie zbrojneho preukazu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
qwerty-xyz

Re: Ziskanie zbrojneho preukazu

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Zase k tvojim bodom, k poslednemu najprv. NEMOZES nic!!! mozes za nim akurat tak kricat ze, STOJ!!! svina jedna zlodejska!!
:? ne to nie je do smiechu, ked ho strelis, strelil si ho od chrbta a to sa nerobi. z toho je pruser.

A odznova k bodom.
PRVY -- zbran mas mat pri prevoze ulozenu ako zakon kaze. ziadne hovadinky kolo toho. (neze si spruzinu skyjes do nadrze, hlaven ti vezie kamarat a naboje kupujes na mieste)

DRUHY -- tu sa neviem vyjadrit inak ako slzak, ......

TRETI -- na cenu municie sa vyser, 9MM luger sa da zohnat za peknu cenu, plus ked si vezmes kolko ludi s touto municou robi, tak sa daju vseliake "ksefty" a to je povolene. Ked si zozenies naboje za lacnejsi peniaz tak ti nikto nic nespravi. Plus mozes strielat aj prebijanymi (znova sa nabije ta ista nabojnica, naboj je vsak nekvalitnejsi moze sa zaseknut---svedkom som bol ze sa to hojne stava pri tychto) :smt049 originalna municia za relativne dobry peniaz.

STVRTY -- tu mas cast instruktazneho videa, uz dlho osobne skomrem jedneho kamarata aby sme zacali cvicit presne paky, postupy obrany . . . .
aby si si vsimol ako vyzera podobna situacia, ked niekto nesie tasku ako ty, ....

//autoeditácia príspevku (12 Dec 2010, 13:07)
:? pinhead ma v niecom pravdu, ohladne toho ze sa mozes vyhovarat na to ze mas pri sebe cennosti. a ja mu to znova vyhovorim po policajtsky. dufam ze ho nenaserem.

:D Pane a co robite po veceroch? fotite? No, ano fotim. A ako ste to robili doteraz? no doteraz som braval kamarata. A kde je problem? berte ho dalej, alebo zaplatte pivo este jednemu a budete traja, ved co? naco vam pistol?
To by si riskoval ze niekoho zastrelis kvoli fotaku? By sa ti toto chcelo? niest nasledky cely zivot? po sudoch sa vlacit? alebo sa zozierat svedomim ze si niekoho zabil (slovo zabit sa extremne zvyrazni) ? to ti zato stoji?
A to musis chodit po nociach kade tade? Co nemas frajerku aby si s nou v noci bol?
Kedy ta prepadli? a kde? je to v zapisnici spisane? nevymyslel si si to nahodou? vies kolko tu mam denne takych spekulantov?

Plus kopec dalsich perliciek, ..... ono to policia nemusi byt vzdy ochotna, a hlavne pri takychto otazkach, je teraz jednoduche odpovedat, ze ano som schopny, ano chcem, ale to take dodrbavanie na stanici je uz o inom.

ESP ---- ESP ---- ESP ...... kombinacia, obusok, baterka, slzak(alebo peprak tekuta strela) vsetko v poriadnych puzdrach za opaskom. Pod mikinou nosit. A sebaobrana je o uceni sa.
Ja tiez chcem pistol, ale tak zatial sa neda .....

vies ono to je aj o tom ze, a TERAZ TI POLOZIM OTAZKU JA!!!! si si isty ze budes strielat na niekoho? FAKT? ... vodprasknes ho lebo nadrohovany ti chcel vziat fotak? Aby to nedopadlo tak ze ho len postrelis, a z neho spravia socialnu trosku ze on to chcel na jedlo, drogy, a ty si prachsprosty vrah a sadista a nasilnik a ako to je mozne ze tebe dali do ruky pistol, a ked sa to rozmázne tak je to v prdeli cele. tym nechem povedat ze ludi treba rovno strielat (ale mrtvy uz nepovie nic!!!)
tak mu das slzakom do oci, a zatial vytiahnes teleskop, ked bude zurivy PRASK!!!! a je zase na zemi, krikom sa spytas, stale nemas dost? zurivy zase, DRUHA pecka, uz sa zo zeme nepostavi.

ked ste dvaja (a ma neser) daj slzak aj kamaratovi, v prepocte aj s puzrom vas to vyjde za smiesnu cenu. dvaja ste schopni sa ubranit aj vacsej skupinke, 3-6 utocnikov, ale treba jednat rychlo a nebat sa!!! alebo slzak a utekat,kricat, volat o pomoc.
Ono to smiesne znie, ale ako vravim co som o tom minule kecal a pocuval tak v dnesnej dobe sa este zo zlodeja spravi hrdina a z teba ten zly, a pribehy vseliake, ....
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

pridam nieco z mojho pohladu, vyberiem len otazky na ktore zvladam odpovedat, myslim ze spravne
1, co sa tyka pouzitia sk. B na nutnu obranu pri prenose na/zo strelnice, podla mna, je to v poriadku, zbran mas v legalnej drzbe, prepravujes ju v sulade so zakonom, za predpokladu, ze by si ju zvladol nabit, by si mal byt podla zakona v suchu
4, mozes rozmyslat nad kaserom
5,
a)nemozes
b)nie, jedine zbavene trestnopravnej zodpovednosti pouzitia zbrane je v pripade nutne obrany resp krajnej nudze a logicky, branit sa mozes len kym utok trva, akonahle prestane trvat utok, tj pachatel sa da na utek, nemas po nom co strielat, mas zavolat policiu
c)mozes, v takom pripade ho mas pravo zadrzat do prichodu hliadky statnej policie
c1) ako uz z predchadzajuceho vyplyva nemozes pouzit zbran inak ako na NO/KN
Dash
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Dash »

Tak to vidim tak, ze ked pri sebaobrane nechcem niekoho zastrelit a postrelit ho sa neoplati (a neviem kolko pachatelov by sa zlaklo samotnej zbrane, o ktorej si mozu mysliet, ze nie je prava...az kym nedojde k vystrelu), tak by som sa mal zamerat na take prostriedky ako spomina qwerty-xyz, aj ked neviem ako by som sa naucil s nimi zaobchadzat. Pozriet si videa a odpozorovat nejake pohyby a postupy a celkovo zvladat teoriu je sice pekne, ale bez toho, aby som to mal v tzv. muscle memory mi to bude (skoro) nanic. Ale asi je aj to stale lepsie nez nic.

Po teleskopickom obusku som pokukoval uz dlhsi cas (a mozno lepsie mat rovno dva), ale asi az po tychto vasich prispevkoch si ho mozno zaobstaram. Aj ked mi bude prd platny, pokial by chcel niekto proti mne pouzit strelnu zbran...tam mi asi ani utek nepomoze. qwerty-xyz, vedel by si mi povedat, aky dlhy teleskopicky obusok bol v tom videu pouzity? Mne sa zda, ze cim dlhsi tym lepsi, alebo sa mylim? Inak to video je skor na pobavenie, v skutocnosti by bolo n krat po nom :)

Co sa tyka slzneho plynu, o tom som pocul len negativne veci, ze nie je ucinny, alebo je nedostatocne ucinny a utocnik je aj po jeho zasahu bojaschopny a moze lahko zabit, pokial ma ako (napr. noz).

A aby som este dodal...vacsinou sa vsade pohybujem sam. Mozno to predtym vyznelo tak, ze tomu je inak. Vytiahnut nejakeho kamarata na to, aby ma strazil pri foteni v noci je aspon v mojom pripade dost tazke a podarilo sa mi to len par krat.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

qwerty,
o tom strieľaní.... pokiaľ by niekto nadrogovaný chcel okradnúť (už jedno či o foťák, o kľúče od auta či mobil) alebo sa pobaviť s mojou drahou polovičkou, tak nebudem riešiť či to chce na jedlo, na fet, alebo len na rozptýlenie..... Ale budem riešiť to, že ten dotyčný svojím správaním sa pokúša narušiť moju intregritu a teda v takomto konaní mu bude zabránené.... Inak povedané.... po jednom veľmi dôraznom upozornení (v prípade potreby sa to vybaví aj bez neho) aby mi dal pokoj kým ešte môže, bude vedená streľba.... A to tak, aby potom pred súdom mohla byť predložená iba jedna verzia udalosti..... To nie je o tom, či ja chcem niekomu ublížiť alebo nie.... To je len priamy dôsledok jeho rozhodnutia ukradnúť niečo, alebo ublížiť mne či niekomu mne blízkemu..... proste kauzalita, ktorej sa človek nevyhne....

ColdRain,
videl som aj také výklady zákona, že pokiaľ lúpežník odchádza s MOJÍM majetkom, stále sa jedná o trvajúci útok.... a teda môže byť voči nemu adekvátnym spôsobom zakročené.... V každom prípade správne podaná výpoveď a dobrý právnik vedia dokázať hotové divy.....

Dash,
na čo dva teleskopy???? Nezabúdaj na to, že aj s tou palicou sa človek musí vedieť oháňať..... a odpozeranie nejakých videí z youtube z človeka majstra nespraví.... To môže pomôcť proti nejakému trtkovi, ale pokiaľ je protistrana čo i len trochu skúsenejšia, tak si v prdeli..... Keď tak už riadne nejaký ten kurz si zaplatiť a poctivo trénovať.... A keď už si písal o tých nožoch.... ver mi že ako necvičený človek, aj keď budeš mať teleskop, proti tomu nožu ti to moc nepomôže....
Dash
Amateur
Amateur

2 Pinhead: Dva mozem mat pri sebe napr.:
Keby mi jeden z nich vyrazil z ruky (alebo by sa ho nebodaj zmocnil a chcel ho pouzit proti mne), tak mam este druhu sancu, ked vytiahnem druhy zalozny.
Alebo pouzit obidva naraz, pokial by utocnikov bolo viac a/alebo by boli ozbrojeni nejakymi zbranami nablizko.

A to s tymi videami som myslel tak ako ty, ze nestaci odpozorovat nieco z videi, treba to mat prakticky nacvicene. Ale na druhu stranu je lepsie mat nieco odpozorovane nez nevediet vobec, ako sa s tym branit a rozmyslat nad tym v danej situacii.
Co sa obrany proti nozu tyka, tam je asi lepsie, ked sa zabezpeci dostatocna vzdialenost utocnika na to, aby nemohol ten noz pouzit, ci nie? :)
qwerty-xyz

PINHEAD, ano mas pravdu. Ja by som to tak robil tiez. :) Ale nie je to take lahke. Teda je, ale nie pre kazdeho, tvojou kauzalitou sa MOZE a nemusi zaoberat kopec ludi. Ostanme radsej pri raznych vysvetlovaniach .....

DASH, nie, netreba ti dva teleskopy. :wink: (nechces dva samurajske mece nahodou? alebo macety? s tym spravis vacsi bordel)

ohladne teleskopu tolko, treba to nacvicit, kto to nema este nacvicene, je v podstate v prdeli (napr, ja ....) preco? lebo si musis niekoho najst, najst si cas na nejake sobotnajsie poobede (a nie jedno) a cvicit ci uz z palicou, alebo teleskopom obalenym molitanom. Alebo cvicnym co ponuka ESP. A cvicit s nejakym kamaratom. Velkost? ja mam 26 palcov kaleny. kaleny preto ze ta moja ocel sa radsej zlomi akoby ssa mala ohnut cize je riadne tvrda. Podla toho mojho obra, by som radsej volil asi 23 palcov popriade 21. K slznemu plynu, tak asi tolko ze da ssa povedat ze poznam dost dobre jednu slecnu ktora mi dost dakovala ze som jej ho podaroval. nemali sme vsak prilezitost a cas nato aby mi porozpravala ako presne ju to zachranilo ale tak pomohlo tak co. :) Slzak v tvojom pripade by sluzil LEN na ziskanie casu. CASU NA UTEK ALEBO casu na vytiahnutie teleskopu, alebo casu na sekundarnu akciu. (prask po hlave, chrbte, ramenach) tam ide o sekundy.
---- akonahle on nevie co sa deje a vsetko ho stipe, tasis teleskop, spravny postoj, odstup, a sledujes. Ide na teba? prask po ruke, a znova odstup. ide znova, PRASK PRASK PRASK, uz neide, ..... uz je na zemi. pokoj a klud. Slzak je na odvedenie pozornosti na zvysenie casu na vytiahnutie a pouzitie niecoho ucinnejsieho. ked ma niekto noz, tam su uz ine srandy, a hlavne ked noz telo na telo, tam bud musis vediet mu ten noz vykrutit z ruky prec, alebo ked to nevies znova drzat si odstup, ....

pri tychto situaciach je dolezite nestratit hlavu, NEPOSRAT SA, nespanikarit, s chladnou hlavou vsetko. ja viem, lahko sa hovori a skoncil by som s posratymi nohavicami mozno aj ja ..... ale tak co ineho ti nato povedat? Spravne vyhodnotit situaciu, a prisposobit sa podla nej, neboj nic pinhead tiez vsetkych nepostriela ked budu piati a budu len drzi. Chyti jedneho, da mu pecku na nos ked si nedaju pokoj, zvezie sa dotycny na zem, vytiahne pistol a namieri dalsiemu rovno medzi oci a s chladnym vyrazom v tvari mu slusne povie vypadni!!! .... a je klud ......

k tym obuskom, vela ludi si rozmysli co a ako, mi ver ono to je hnusna svina take zelezo. je zbytocne ti vraviet alebo pisat o tom, aj ked jedna scenka teda prvych 30 sekund je na nezaplatenie
Pinhead
King
King

bojím, že keby Ti je teleskop vyrazený z ruky, tak už druhý vytiahnuť jednoducho nestihneš.... Takéto veci sa ľúbia odohrať veľmi veľmi rýchlo.... Dva teleskopy naraz???? Neber to ako osobný útok..... ale čo tak vypnúť PC/TV a ísť niekde na tréning, alebo proste len večer na ulicu a hľadať nejaký fight???? Použiť naraz dve zbrane je reálne naozaj len v TV alebo tak.... Proste motorika pohybov, sústredenie sa, sledovanie cieľa (ešte lepšie "cieľov") a boj proti nemu nemôže fungovať s dvoma zbraňami mi v dvoch rukách. To sú proste ľudské limity a možnosti nervovej a optickej sústavy.... aj keď možno tak 15 rokov intenzívneho tréningu by dokázalo vypestovať takéto možnosti/schopnosti.....
Skôr by mohla byť rozumná kombinácia teleskop/kaser (najlepšie kvalitný "Sabre Red", ten môžem aj osobne doporučiť).....

A k obrane proti nožu..... Ver mi, že na konverzáciou a úvahami túto tému + praktickým výcvikom by sme mohli stráviť mnoho, ale fakt mnoho hodín..... Veci súvisiace s obranou mám rád a zaujímajú ma práve preto, lebo vždy je tam čo nového odhaľovať a vždy sa dá na niečo nové a účinné prísť.....
qwerty-xyz

DASH tu mas zaujimave puzdra, ako to cele funguje spolu so slzakom, kombinacii mas pozehnane, treba si spravnu vybrat.
:wink:

http://www.eurosecurity.cz/eurosecurity ... telebatons
Dash
Amateur
Amateur

Dva obusky/kratke palice som praveze videl na instruktaznych videach sebaobrany niekde na youtube (keby som to videl len vo filme, tak by som to samozrejme nebral vazne, tak ako nikto seriozny nebere vazne strielanie z dvoch pistoli naraz, navyse bez mierenia - jeden priklad na pobavenie LINK), cize si myslim, ze dva obusky/kratke palice sa daju nielen efektne ale aj efektivne pouzit, samozrejme s treningom.

edit: v tomto poste som sa nespytal nejaku otazku, tak to musim napravit :)
Je nejaky predpisany postup po zneskodneni utocnika (ktory samozrejme este zije, kedze som uz upustil od pouzitia strelnej zbrane na sebaobranu)?

edit2: dakujem vsetkym za informacie a rady, vdaka nim som pustil z hlavy cely napad zaobstarat si zbran, u nas sa nieco take vobec neoplati...a sry za offtopic :)
qwerty-xyz

Dash napísal:Dva obusky/kratke palice som praveze videl na instruktaznych videach sebaobrany niekde na youtube (keby som to videl len vo filme, tak by som to samozrejme nebral vazne, tak ako nikto seriozny nebere vazne strielanie z dvoch pistoli naraz, navyse bez mierenia - jeden priklad na pobavenie LINK), cize si myslim, ze dva obusky/kratke palice sa daju nielen efektne ale aj efektivne pouzit, samozrejme s treningom.

edit: v tomto poste som sa nespytal nejaku otazku, tak to musim napravit :)
Je nejaky predpisany postup po zneskodneni utocnika (ktory samozrejme este zije, kedze som uz upustil od pouzitia strelnej zbrane na sebaobranu)?
no ked tu uz srandujeme tak prosim .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Preto82
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Preto82 »

Chcel by som sa vás spýtať ako to je keď už mam zbrojný na polovné účely a chcem si ho rozšíriť aj o Ačko na nosenie či to treba všetko odznovu aj skúšky a podobne ?
Pinhead
King
King

Asi to bude tak, ze si treba poziadat o rozsirenie ZP, zaplatit kolky (sa mi zda, ze je to 66 EUR, ale uz to presne nesledujem....).... Co sa tyka skusiek, myslim nakolko ich uz clovek absolvoval, uz by mal mat pokoj.... Na oddeleni zbrani a streliva prislusneho OR PZ Ti povedia presne.... Dolezite bude hlavne zdovodnenie ziadosti....
Preto82
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Preto82 »

Zdôvodnenie mam to by nebol problem len tie skusky a psychotesty ci treba dôvod je ze mame podniky aj ked ja sam nemam zivnost ale chodim po trzbu alebo aj ked mame poplach a uz nas 2x vykradli myslim ze to by mohlo stacit ???
Pinhead
King
King

Podla mna je to odovodnenie viac ako dostatocne.... Co sa tyka skusok som uz spominal, a co sa tyka vysetrenia/psychotestov, tak pri sucasnom zakone je postacujuce to, ze uz si si to raz absolvoval pri ziskavani ZP....
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zbrojny preukaz je platny na uzemi statu alebo medzinarodne? napr keby si ho spravim v Cechach? nejake standardne Becko?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

beardie napísal:zbrojny preukaz je platny na uzemi statu alebo medzinarodne? napr keby si ho spravim v Cechach? nejake standardne Becko?
na území štátu, vzhladom na výrazné rozdiely v legislatíve jednotlivých štátov a nutnosť riadiť sa pri pobyte štátu vnútroštátnym právom...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ajjajajajaaaj :(
Pinhead
King
King

http://aktualne.centrum.sk/domov/politi ... id=1229261

Tak tu máme ďalšie informácie.... možno sa o tom bude hlasovať zajtra, možno neskôr.... tie najhoršie veci vypadli, ale tie psychotesty ostávajú.... zas sa niekto chce na úkor slušných občanov nabaliť.... Tak to už chodí v tejto republike....
Aj keď z hľadiska logiky stále nechápem prečo ten (vyštudovaný filozof) čo človeka bude posudzovať, nenesie zodpovednosť za výsledok.... Však to je ako v Kocúrkove.... Nič to, uvidí sa ako to dopadne, ale v prvom rade by som navrhoval zavedenie psychotestov pre všetkých poslancov NR SR, členov vlády a Lipšica špeciálne....
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ja ti neviem Pinhead, ale pravidelne psychotesty mi pridu ako rozumna vec. Urcite sam uznas, ze pistol nemoze nosit nejaky cvok.

Ale som rad ze z toho vypadali blbosti ako obmedzovanie airsoftovych zbrani a podobne.
Pinhead
King
King

To je tak Fabo.... Na určenie zdravotného stavu tu je obvodný lekár, ktorý v prípade pochybností môže človeka poslať na špecializované vyšetrenie.... ďalej o celkovom stave človeka, ktorý chce zbraň vypovedá jeho dovtedajší štýl života.... žiadne odsúdenia, žiadne priestupky týkajúce sa alkoholu, verejného pohoršenia, občianskeho spolunažívania a podobne.... Prečo kvôli jednému blbovi trestať 150 000 až 200 000 občanov.... Samotní psychológovia neberú zodpovednosť za posudky s tým, že človeku môže je*** v hlave aj tak.... O čo je potom také vyšetrenie??? Nie je to skôr o tom, že takto si niekto chce zabezpečiť stály príjem a istý príjem???? A čo keď je psychológ zarytý pacifista s odporom k týmto veciam??? Nebude tento svoj svetonázor aplikovať skrze to, že slušným ľuďom skrze nejaké debilné odôvodnenie odmietne dať pečiatku "spôsobilý"???? Kto to zaručí, aby k tomu nedochádzalo??? Chýba tam mechanizmus kontroly a objektívnosti.... Celú psychológiu považujem za nevedecké šarlatánstvo, kde konečný výsledok je aj tak daný osobou psychológa a jeho subjektívnymi predsudkami a svetonázorom.... O osobách psychológov a psychologičiek (nejaká tá študentka psychológie mi už posteľou prešla, ale to je na inú debatu :twisted: ) si na základe určitých skúseností svoje myslím a preto zásadne som proti tomu, aby moju spôsobilosť držať a nosiť zbraň určovali osoby o ktorých mám výrazné pochybnosti, ako po odbornej tak aj po morálnej a ľudskej stránke (na FiF UK som chodil tri roky, takže na tejto fakulte viem ako to beží, a nie raz som sa pohyboval po rôznych kluboch či Mlynskej doline, kde som mal možnosť vidieť pravú tvár týchto "ynteligentov"....).... Keď, tak sa zverím do starostlivosti klinického psychiatra (skutočného lekára.... nie pavedeckého filozofa), ktorý ma môže riadne vyšetriť a dať mi potrebné osvedčenie.....
Napísať odpoveď