Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
johny541
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Maturita

Príspevok od používateľa johny541 »

Mám taký pocit, môžem to ešte overiť i keď si to vieš zistiť aj sám, kebyže trochu pogoogluješ, že termín je iba do konca januára. Treba si na to dať pozor, pretože vydanie diplomu môže trvať aj tri mesiace.
master23
Light Professional
Light Professional

Re: Nahradenie maturity z AJ

Príspevok od používateľa master23 »

Jendy napísal:Čaute, chcem sa spýtať, že čo treba spraviť aby ste si nahradili maturitu z Aj certifikátom? V decembri som si spravil FCE, ktorý je na úrovni B2, len teraz neviem, čo s tým mam robiť. V tom centre kde som si to robil mi povedali, že si ho mám ísť dať preložiť k notárovi a potom odniesť do školy. Nemáte s tým niekto nejaké skúsenosti pls?
ak ides maturovat tento rok, tak uz je urcite neskoro.
martin25
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa martin25 »

zeto750 napísal:http://www.nucem.sk

pohladaj
ale hovorím ti, že mi nejdu všetky testy z roku 2010 otvoriť...neviem prečo, asi bude problém v prehliadači, ale novšie mi nejdu už nainštalovat, nemám najnovší pc...tak bude niekto taký ochotný a pošle mi test zo slovenčiny na mail ???? [email protected]
Jendy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jendy »

Dik moc. Ja som našťastie ešte len septiman, ale ľudia hovorili, že to treba nejako skoro v maturitnom ročníku vybavovať . Takže hovoríte, že treba ísť za zástupkyňou?
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D_I_C_K »

maturuje tu niekto dobrovolne aj z matiky?...a povie mi že ako to je ked zmaturujem na blbú známku čo potom na výške?..či radšej ani neísť z matiky?..lebo aj taku vec som počul že stačí dojsť na písomne a zapíšu sa..??
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

D_I_C_K napísal:maturuje tu niekto dobrovolne aj z matiky?...a povie mi že ako to je ked zmaturujem na blbú známku čo potom na výške?..či radšej ani neísť z matiky?..lebo aj taku vec som počul že stačí dojsť na písomne a zapíšu sa..??
Keď zle zmaturuješ z matiky, tak si známku nemusíš nechať zapísať. Je na tebe, či to budeš mať na maturitnom vysvedčení, alebo nie. Teda aspoň sa mi zdá, že to tak je, alebo bolo pred rokom. Ale nepamätám si presne. Nech sa vyjadrí nejaký tohtoročný maturant.
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nie tak to praveže už nieje ..teraz je možnosť taká že ráno v den skúšky dojdem do triedy a pozdravím sa a poviem prepáčte ale ja maturovať nejdem tým padom ak neprevezmem test alebo skúšajúcu otázku tak som vlasten nematuroval z matiky ale ma zajíma ako to je ked to prevezmem a neviem..?..potom môžem mať problém s tým že sa mi možno podarí na 4 alebo nebodaj až nezmaturovať..?..
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Ja som zase počul, ze ak to nespravis tak sa to nezapisuje, aj tak na skole v ktorej to vyzaduju sa pripadne mozes dat preskusat tou firmou?

BTW idete niekto maturovat Online, maju to dost nezabezpecene, da sa ist na net a tak, sme mali generálku, som zvedavi ci to opravia, alebo len zmenia klavesnicu, kde je ikonka na tento pocitac. Ale na maturite by som to neriskoval.
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

s tou matikou sa to ma tak, ze znamka sa zapisuje az ked dosiahnes 33% (dostatocny). Ak mas menej, nezapise sa
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

ked som maturoval pred 2 alebo 3 rokmi tak sa zla znamka (5) z dobrovolneho predmetu nezapisovala na maturitne vysvedcenie. Aka je teraz vyhlaska neviem.
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

s tou matikou sa to ma tak, ze znamka sa zapisuje az ked dosiahnes 33% (dostatocny). Ak mas menej, nezapise sa
tak to sa mi viac oplati ked viem že vela toho neviem tak radsej spraviť tak že nič neviem ak som dobre pochopil?...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No ak nie si úplne dutý, tak ten test z matiky sa na menej ako 50% napísať ani nedá :wink:
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

zacinam sa bat toho slohu z ANJ. Je tam fakt vela moznosti, co nam mozu dat za sloh : ( Najlepsie by bolo asi pisat "a story" )
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No na ľahšej úrovni asi môžu dať aj napísať príbeh, ale na ťažšej o tom silno pochybujem...
Pascalwb
Addict
Addict

Prave ze Story by som sa dost bal, najlasie je asi pisat list. Nejaky neformalny otom, ze pojdes niekam a co tam budes robit. Ale bojim sa aj sloviny :D, ze nenapisem dostatocne dlhe.
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozefitko »

ja uz asi tyzden ako tak aktivne robim testy z minulych rokov gramatik usi preberam kde mam dierya atak ale necitim nejako zeby so msa nieco nove priucil :D pisomna matura je skor obraz vedomosti z celej strednej (v mojom pripade 8 rokov z gymnazia :D ) dufam ze to dam nad 80 % teraz som to daval okolo 70 - 75 Skor sa bojim v maji na ustnu to bude iny hardcore, hlavne pre mna z chemie :D
Pascalwb
Addict
Addict

No to bude.

Ale na teste je vlastne ucivo zo zakladky, Na celej strednej som mal mozno 4 hodiny gramatiky, sak som si musel googlit niektore veci, som prvykrat pocul :D napr. Slabikotvorna spoluhlaska :lol:, najhorsie su tie kde sa pýtajú, ze co vypliva z ukazky, a správna odpoveď je taká blbosť, čo ani v texte nebola.
D_I_C_K
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ja to berem celé z prehľadom...spravil som si jeden skúšobny test...v škole nas na to ani nepripravili voebc nič ..nám náš učiteľ radšej porozpráva o tom ako to je s dnesnym skolstvom a že ako sa politici vyjadruju nespisovne a take blbosti ..:DDD takže ak dam slovinu nad 60% budem sam na seba prekvapeny..viem le nto čo so mvedel na ZŠ čiže nie veľa..:DD ale stresy z matury akosi zatiaľ nemám..ved ešte mám pár hodín.. berte to aj vy tak že zmaturovať zmaturujete..to nebude problem a známka vraj podstatná nieje.. tak potom?..NP
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Prečo by nemala byť známka podstatná ? Na to si ako prišiel ?
mfp
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mfp »

No lebo vacsinou naozaj nie je. Teda aspon ja osobne co som mal prihlasky na VS, tak nikde nebrali znamky z maturity. Na inych skolach to moze byt inak, ale myslim, ze vacsina skol berie len prijimacky, takze na tej maturite ozaj nezalezi
Napísať odpoveď