Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu
Re: Sprchovanie sa bez mydla alebo gélu
Gyrxiur: No keď si zvykol pastu prehĺtať, tak sa ani nečudujem..
mily dennicek:
dnes to bol treti den bez sprchoveho gelu a bez samponu - telo sa citi fajn, hlava trosku svrbi ale nejako to pretrpim a odtestujem co to bude robit dalej... kazdopadne som sa o tom bavil so sestrou a ona mi spomenula ze citala o nejakej zenskej co mala 6 metrove vlasy a neumyvala ich, iba ich kazdodenne precesala kefou zo zvieracej srste - ze to vraj krasne oddelilo mastnotu a rozdistribovalo po celej dlzke, takze vlasy vyzerali stale ako umyte + holka vraj tvrdila ze su zdravsie, pevnejsie, bez lupin... tak som vyhrabal taku vec co som pouzil dokopy asi 3 razy v zivote - vola sa hreben a tieto 3 dni si vlasy vzdy po sprche dokladne precesal.... doteraz bol 3. den tak kriticky, ze som si hlavu neskutocne skrabal, vlasy a lupiny lietali kade tade a musel som si ju ist umyt... teraz to take tragicke nieje a vlasy sa tvaria ze aj vedia drzat tvar, co sa predtym bez gelu nedarilo... uvidim teda ako sa to bude spravat najblizsie dni, zatial som tomu nakloneny
dnes to bol treti den bez sprchoveho gelu a bez samponu - telo sa citi fajn, hlava trosku svrbi ale nejako to pretrpim a odtestujem co to bude robit dalej... kazdopadne som sa o tom bavil so sestrou a ona mi spomenula ze citala o nejakej zenskej co mala 6 metrove vlasy a neumyvala ich, iba ich kazdodenne precesala kefou zo zvieracej srste - ze to vraj krasne oddelilo mastnotu a rozdistribovalo po celej dlzke, takze vlasy vyzerali stale ako umyte + holka vraj tvrdila ze su zdravsie, pevnejsie, bez lupin... tak som vyhrabal taku vec co som pouzil dokopy asi 3 razy v zivote - vola sa hreben a tieto 3 dni si vlasy vzdy po sprche dokladne precesal.... doteraz bol 3. den tak kriticky, ze som si hlavu neskutocne skrabal, vlasy a lupiny lietali kade tade a musel som si ju ist umyt... teraz to take tragicke nieje a vlasy sa tvaria ze aj vedia drzat tvar, co sa predtym bez gelu nedarilo... uvidim teda ako sa to bude spravat najblizsie dni, zatial som tomu nakloneny
A používate dezodoranty a pod. veci ? Či idete úplne bez ničoho.
tuhy deodoratnt old spice a parfemy jo... antiperspiranty som vynechal uplne, rovnako ksicht iba raz za den prebehnem clean and clear tonikom a nie este 2x mydlo a gely a kexy,,,,
Však to, lebo samotná voda jednoducho ten smrad nezničí.
Človek by možno aj chcel ísť na nejakú hojko stretávku, ale keď čítam toto, tak ma to ani neťahá. Všetci mastní, smradľaví, strapatí, Makiho lupiny namiesto chipsov,...
-
yoggy
Inak ja používam Head n Sholders (či ako sa o volá) ráno sa osprchujem a poobede už mám mastne vlasy.....
je to normálne? čo s tým ?
neumývaj si vlasy každý deň...
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
jj neumyvaj a tyzden chodievaj po svete s plaveckou ciapkou 
V tejto téme je pekne vidieť, ako majú ľudia niečo v sebe zakorené a iracionálne a priori odmietajú každú "novotu."
Hughito, sľúb mi, že ak sa raz spoznáme osobne, tak si ťa nezapamätám ako mastnohlavca!
Ja nosím veľmi krátky strih, takže sa obávať nemusíš. 
Nie je to tak davno, ked som si siel na plavarni umyt hlavu, ale nemal som svoj sampon proti lupinam. Tak som to riskol zatial bez, ze snad sa mi hlava nezblazni (zvykol som mat lupiny do hodiny od umytia vlasov, kupoval som rozne predrazene sampony proti lupinam z lekarne, niektore ucinkovali viac, ine menej)..
Na moje prekvapenie, ziadne lupiny sa nedostavili, ani nasledujuci den. Tak som sa rozhodol, ze skusim sampony vynechat a...
.. a tak nejako sa zacina moj pribeh "bez lupin".
Horsie je to vsak, ked su vlasy mastne, to sa iba vodou umyt neda, na toto hladam nejaky vhodny sposob - zatial to robim tak, ze pouzijem sampon, ktory mam po ruke a len v rychlosti, aby s nim pokozka neprisla do styku, alebo len minimalne, si vlasy prebehnem. Ma niekto nejaky iny tip, ako sa mastnoty zbavit uplne bez pouzitia "saponatov"?
Na moje prekvapenie, ziadne lupiny sa nedostavili, ani nasledujuci den. Tak som sa rozhodol, ze skusim sampony vynechat a...
.. a tak nejako sa zacina moj pribeh "bez lupin".
Horsie je to vsak, ked su vlasy mastne, to sa iba vodou umyt neda, na toto hladam nejaky vhodny sposob - zatial to robim tak, ze pouzijem sampon, ktory mam po ruke a len v rychlosti, aby s nim pokozka neprisla do styku, alebo len minimalne, si vlasy prebehnem. Ma niekto nejaky iny tip, ako sa mastnoty zbavit uplne bez pouzitia "saponatov"?
-
Old Dirty Bastard
Guru
ako si umyť ruky po mastnom obede len čistou vodou? neviem, záleží od dĺžky a hustoty vlasov.. skúste použiť hrebeň/štetinovú kefu pre psov ...
ak nechcete/nemôžete používať šampóny.
Už asi tri týždne skúšam tento "experiment". Zatiaľ som veľmi spokojný. Keď som ešte používal sprchový gél tak som sa cez deň veľmi spotil aj keď som nešportoval, proste od stresu alebo z tepla. A pri športe som sa potil dosť málo. A teraz sa cez deň spotím len občas ale pri športe sa potím véééééľmi, a to mi vyhovuje, pretože je to zdravé a v podstate športujem aby som sa spotil, nie ? Odporúčam aspoň skúsiť tento spôsob sprchy, ale každý na to môže reagovať inak 
takze sa sprchujes iba vodou? ziadna kozmetika? ani na telesne partie, kde sa bakterie mnozia rychlejsie ako na zachodovej mise ?
Ja už to tak robím asi 2 týždne a tiež pohodka. Žiadna zmena k horšiemu, práve naopak, nezačnem smrdieť tak rýchlo ako predtým.
Ja som nikdy nepoužíval antiperspiranty... Nikdy som sa nespotil až tak aby som smrdel, iba pri tom športe... A myslím že voda mi úplne stačí, na hlavu ale aj tak stále používam šampón...
no tak to vam zavidim, ja sa potim v celku dost a aj to pachne...letne horucavy znasam pomerne zle...
antiperspiranty nepouzivam ani ja, pretoze som skusal viacero a ucinok bol nulovy, potenie rovnake...jedina ucinna vec proti poteniu je:
A/ dobra geneticka vybava
B/ co najmenej tukovych zasob
C/ plastika - laser
antiperspiranty nepouzivam ani ja, pretoze som skusal viacero a ucinok bol nulovy, potenie rovnake...jedina ucinna vec proti poteniu je:
A/ dobra geneticka vybava
B/ co najmenej tukovych zasob
C/ plastika - laser