Alza

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
M@thew
Light Star
Light Star

Alza

Príspevok od používateľa M@thew »

Dobry den chcel by som sa poinformovat ci sa da nakupovat bez DPH na alze iba pre osoby co sa orientuju iba v predaji/servise/distribucii a podobnych veci .... Napr v rodine vlastnime istu pobocku modnej znacky na SK .Ja nie xD :lol: :lol: :lol: Bude mozne to strcit do vydavkou a kupit to bez DPH . DIC a Výpis z obchodného registra samozrejme ze mame ...

Ponukaju tam aj ine veci okrem elektroniky xD

Dakujem za help K :plus:
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Alza

Príspevok od používateľa heker »

Netreba zaplatit aj DPH a potom po danovom priznani cakat na vratenie dane?
M@thew
Light Star
Light Star

Skor sa mi zda ze ted ... lebo naco by im bolo ICO ,DICO a podobne srance keby sme si to dali az na konci roka odpisat ?

//autoeditácia príspevku (14 Mar 2011, 20:22)
EDIT : Tovar Vám po overení všetkých náležitostí bude fakturovaný bez DPH.
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

ak kupujes v slovenskej alze na slovensku firmu musis vzdy kupit(zaplatit) aj s DPH a na konci roka (danoveho obdobia) si mozes ponizit dan ktoru ma zaplatit firma o jednotlive odpocty

ak kupujes v ceskej alze (alebo akejkolvek inej firme z CR) na slovensku firmu, ceska firma ti to preda rovno bez DPH !! musis ale preukazat ze tovar bude vyvezeny mimo CR (tj je trosku problem pri osobnom odbere)
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa halabaster »

Treba si pozriet na fa., ktorá alza ti to predáva. Ak slovenská, tak tam je klasika vyfakturovana dph. Tu si nasledne registrovany platca dph odpocita pri podani priznania dph od dph co ma zaplatiti teda najblizsi mesiac resp. stvrtrok.
Ak ide o cesku alzu teda ma ceske dic, tak ti fakturuju bez dph. Ty vsak musis urobit samozdanenie. Teda musis si vypocitat dph, a tu musis priznan. Nasledne, ak mas pravo na odpocet dph, tak kedze si priznal dan vznikne ti pravo na jej odpocet.
V určitých prípadoch s cieľom zjednodušenia uplatňovania dane pre zahraničných podnikateľov, ktorí nemajú v tuzemsku sídlo, miesto podnikania ani prevádzkareň, je pri dodaní tovaru s inštaláciou alebo montážou alebo dodaní služby v tuzemsku prenesená daňová povinnosť na zdaniteľnú osobu, ktorá kupuje tovar alebo prijíma službu od zahraničného podnikateľa. Tento prenos daňovej povinnosti z dodávateľa na príjemcu plnenia je upravený v § 69 ods. 2 až 4 zákona o DPH. Znamená to, že dodávateľ sa nemusí v tuzemsku registrovať za platiteľa dane, podávať daňové priznanie a priznávať a platiť daň na výstupe zo svojich plnení. Daň prizná a zaplatí príjemca plnenia, u ktorého dôjde k tzv. samozdaneniu prijatého plnenia. Pojem „samozdanenie“ sa zaužíval na jednoduché vyjadrenie toho, že daň z pridanej hodnoty namiesto dodávateľa vypočíta a prizná v daňovom priznaní zdaniteľná osoba, ktorá kupuje tovar alebo prijíma službu. Ak je príjemca plnenia platiteľom dane, má súčasne právo na odpočítanie dane podľa § 49 až 51 zákona o DPH, ktorú priznal ako daň na výstupe.

Podľa § 2 ods. 1 zákona o DPH ide o predmet dane „dodanie tovaru“ alebo „dodanie služby“ a daň namiesto dodávateľa musí zaplatiť príjemca plnenia. Ide o tzv. samozdanenie.
M@thew
Light Star
Light Star

Takze ked to objednam cez cesku alzu (http://www.alza.cz) tak budem platim cenu bez DPH .Staci ked si ju dame poslat na SK adresu ?

//autoeditácia príspevku (15 Mar 2011, 13:28)
Pri dodržaní niekoľkých podmienok máte v rámci EU možnosť nakúpiť u nás tovar bez DPH.

* stačí ak Vaša registrácia má všetky náležitosti (najmä platné IČ DPH a dodaciu adresu
* objednáte si tovar ako vždy
* e-mailom zašlete Výpis z obchodného registra a kópiu osvedčenia o registrácií daní

Tovar Vám po overení všetkých náležitostí bude fakturovaný bez DPH.

Toto je tam new ....
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

pozor na to co kupujes na aku firmu...

dph nemusis platit ak si pravnicka osoba a teda platca dph...

ja som tak nakupoval na firmu bez dph... avsak! ak predavate oblecenia a ty si ides napr kupit repraky alebo nieco co s predmetom obchodnej cinnosti pravnickej osoby nesuvisi, moze ti dojst kontrola a preskumat ci dany tovar vyuzivas na podnikanie.. ak nie mas problem...

takze si treba ujasnit co chces napisat na firmu pretoze pri kontrole to treba nielen dokladovat!
M@thew
Light Star
Light Star

Mienim si kupt case Haf 932....Cez ten pc posielam hlasenia na colnicu rozne uploady dokumentov a tak
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

to je jedno co to je, len to musis vyuzivat na ucel podnikania ked to chces bez dph...

ono zas na druhej strane ja beriem z alzy veci uz niekolko rokov a kontrolu som zatial nikdy nevidel... 8)
iqlogic
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa iqlogic »

A este mi povedz ako zistia, ci dany tovar vyuzivas alebo nie??? Ked si nedas fakturu do "nakladov", nemaju ako zistit ci si si vobec nieco objednal z Alzy ...
M@thew
Light Star
Light Star

nwm keby so is objednal gtx 550 tak by im to mozno trtlo xD
iqlogic
Light Expert
Light Expert

no dobre, ale ked si ju nedas do nakladov a len objednas z Alzy a fakturu si nehas bokom pre seba ako doklad, tak keby aj nejaka kontrola prisla, nezistila by, ze si vobec niekedy z Alzy nieco na firmu kupoval ...
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ale ked si nedavas do nakladov a objednas tovar z alzy tak platis dph...

on sa pyta ako kupit tovar an firmu aby dph neplatil!!!
iqlogic
Light Expert
Light Expert

kupujem tovar z Alzy na firmu bez DPH a do nakladov si to nedavam ... ak si platcom DPH, do Alzy zasles len potrebne doklady (mail/fax/posta) a oni uz automaticky generuju cenu v objednavke/fakture bez DPH ... fakturu si ani nahodou nemusis dat do nakladov a nemusis sa bat nejakej kontroly ... tak asi takto sa nakupuje tovar z Alzy bez DPH a nevrav mi, ze si fakturu musim zahrnut do nakladov inac DPH platim ...
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

nemusi to byt v nakladoch ale musi to byt v majetku firmy a nie teda na fyzicku osobu... r.. nemusi ale v pripade tej kontroly to treba vediet vydokladovat...

nehovorim ze kontroly sa treba bat, ja som sa s nou doteraz nestretol a ani nepocul o nej... ani nikdo o nej nikdy nehovoril ze by konkretne po tomto isli...
ale to asi preto ze som na firmu co robi napr graficke prace nebral ps3 alebo nieco uplne neprisluchajuce podnikatelskemu zameru firmy... 8) oni aj tak nemaju cas na male bezvyznamne firmy taketo veci zistovat... ide len o to ze ked chce mat niekdo vsetko v poriadku pre jeho pokoj duse...

ja mam na viac firiem veci a zatial nidky problem nebol...

ale k podstate vlakna ano da sa to tak...
APOFIS
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa APOFIS »

som si dal cez ISIC a mam 2% zlavu z tovaru. Ale ako fyzická osoba sa nedá nejako vydokladovať bez DPH co :D?
iqlogic
Light Expert
Light Expert

bohuzial neda sa ... musis byt platcom DPH :?
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

neviete na aký mail im mám napísať, ak sa chcem spýtať na tovar, ktorý nemajú v ponuke?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...hlavne slušný...
iqlogic
Light Expert
Light Expert

Ak to potrebuješ vedieť hneď, radšej tam zavolaj ... ak sa samozrejme dovoláš a nebudú mať obsadené :lol: :mrgreen:
Napísať odpoveď